פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 202
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

עמית
14/04/2019 16:25
שלום ,
רציתי לדעת אם אפשר להכניס בן משפחה לחברה עירונית רנדומלית בבעלות מלאה של עיריית תל אביב , כאשר האבא כבר בתוך החברה .
עורך דין
17/04/2019 09:15
שלום עמית

למה לא? מה הבעיה החוקית במצב שאתה מתאר?

חג שמח
נטלי
14/04/2019 15:21
לפני 8 חודשים נולדו לי תאומים וחזרתי לעבוד לפני 4 חודשים וממש קשה לי.

כלכלית : 3 ילדים מתחת לגיל 3 בגן פרטי, ( אין גן תמת באיזור) אני מרוויחה פחות מהגנים.
פיזית: לא ישנה בלילה ועובדת משרה מלאה.

חושבת על להתפטר ולהיות בבית עם הילדים אבל מפחדת שלא יאשרו לי אבטלה בגלל שהייתי באבטלה לפני שנתיים ( סיימתי אבטלה לפני שנה וחצי).
סיימתי תואר של מהנדסת תעשייה וניהול ואני רוצה לעבוד במקצוע שלי ( כרגע עובדת בתפקיד זוטר שקרוב לבית בשביל הילדים) אבל לא מקבלים אותי בגלל שאני אמא ( יש מקומות שלא קיבלו אותי בגללי אבל לרוב שומעים שיש לי 3 ילדים קטנים ושם הראיון נגמר).
מצד אחד רוצה לעבוד , מצד שני זה לא כלכלי, מה עושים? איך מקבלים החלטה? איך מתקדמים מכאן ?
עורך דין
17/04/2019 09:14
שלום נטלי

עליך לפנות לקבלת ייעוץ תעסוקתי ולצערי אין כל אפשרות לסייע לך בקבלת החלטות שהנן בעלות אופי אישי-משפחתי.

בהצלחה בכל דרך שתבחרי
הראל
14/04/2019 15:08
צהריים טובים
הייתי בתאונת עבודה 14 יום , שלחתי לביטוח לאומי טפסים מחכה שבועיים פתאום אומרים לי שלא מגיע לי לקבל תאונת עבודה כי הם מאשרים מהיום ה15.. ואמרו לי לפנות למעסיק כדי לקבל את ימי המחלה אבל הוא אומר לי שהוא לא מוכן לשלם כי הצהרתי את זה כתאונת עבודה.. מה לעשות??
עורך דין
17/04/2019 09:12
שלום הראל

למעסיק אין הרבה ברירה אלא לאשר את ימי המחלה, בהנחה שיש לך ימי מחלה צבורים.

בהצלחה
סימה
14/04/2019 15:05
שאלה לעו"ד: אדם שעבד עד גיל 59 היתה לו פנסיה רק מתחילת החוק שיצא( נדמה לי 2008) כעת פוטר. האם כדאי לו להמשיך לשלם את החלק שלו בפנסיה או שזה כבר לא משנה? השכר יסוד שלו היה בערך 6000שח ואם הוא יעבוד שוב , תהיה השפעה על הפנסיה אם לא המשיך לשלם?
עורך דין
17/04/2019 09:12
שלום סימה

כדאי בהחלט לפנות להתייעצות עם יועץ מס / רואה חשבון בנושא, על מנת למקסם את הזכויות של אותו אדם הנמצא שנים ספורות לפני גיל הפנסיה.

בהצלחה
שיר
17/04/2019 09:09
היי,
בסוף חודש ינואר נפגעתי בעבודה: נשפך עלי מרק רותח על יד ימין, חודש ימים הייתי בבית ועברתי סבל נוראי שכלל משחות, חבישות וכו.
קבלתי כסף מביטוח לאומי על תאונת עבודה.
כאשר יכולתי לחזור לעבוד ״זכיתי״ ליחס משפיל מהמנהל שלי, הכל מתועד בהודעות, ולכן החלטתי להתפטר.
מעבר לכך, נשארה לי צלקת ענקית ובולטת לעין.
האם יש על מה לתבוע? יחס משפיל בנוסף לצלקת?
נינה
17/04/2019 08:34
היי

זקוקה להתייעצות ..
לפי חוק אני יודעת שרק מעל שנה מקבלים חודש מראש הודעה מוקדמת בתשלום לאחר פיטורים.

אך לפי חוזה אישי מצוין לי סעיף של חודש מראש.. הבוס שלי לא שילם לי דבר בטענה שרק לאחר שנה אני מקבלת את התנאי הזה אבל כמובן לא רשום בחוזה.

האם הוא צודק? או שיש סיכוי שמגיע לי חודש מראש מימנו??
שחר
17/04/2019 08:06
שאלה למביני עניין: אני צפוי בימים הקרובים להתראיין לחברה לתפקיד של מנתח מערכות ותומך אפליקטיבי בחברה שפועלת בתחום העסקי של אבטחה (מצלמות וכל היוצא בזאת, לא סייבר). נאמר לי שאני אעבור סדרת ראיונות ביום אחד, בינהם יהיה מבחן עיוני. יש למישהו טיפים או מידע על איזה סוג של מבחן זה יהיה והאם יש דרך להיערך אליה?תודה רבה לעונים וחג שמח
אלון
16/04/2019 15:34
שלום רב,
בבחירות לרשות המקומית עבדתי במטה הבחירות של אחד המתמודדים (במידה וזה רלוונטי, הוא לא נבחר בסוף) וטרם קיבלתי את כספי. אני מעוניין להגיש תביעה בתביעות קטנות ויש לי מספר שאלות על התהליך:

1. אני אמור להודיע לו או למישהו מטעמו על כוונתי להגיש תביעה?
2. את מי בדיוק אני תובע? בכתב התביעה אני ממלא את פרטי המתמודד שלמענו עבדתי?
3. מאיפה אני אמור להשיג פרטים כמו תז, כתובת וטלפון של הנתבע?
4, האם לגיטימי לתבוע על סכום גבוה יותר מהמגיע לי בגלל הלנת שכר(עברה כחצי שנה)
4. הבנתי שיש אפשרות להגיש את התביעה באופן מקוון דרך האתר נט המשפט. זוהי דרך נוחה יותר? עדיפה יותר? אשמח להמצלה/דיס המלצה על דרך זו

תודה על המענה,
בברכה,
אלון
עינת
15/04/2019 17:50
עצמאי נפגע בעבודה, קיבל ימי אי כושר וכעת הגיש תביעה לדמי פגיעה. הביטוח הלאומי דורש ממנו להצהיר בדו"ח שנעדר בפועל מהעבודה.
ידוע לכם האם הם מאמתים את העדרותו בפועל באיזושהי דרך, כגון מול רשויות המס לעניין חשבוניות שהופקו באותם ימים?
ניר
15/04/2019 15:11
היי,
מה עלות עו"ד?
תודה
חסוי
15/04/2019 13:03
שלום, עבדתי בעבודה 10 וחצי שנים וצברתי כ 83 ימי חופשה , האם המעסיק חייב לשלם לי את כל ימי החופשה או שיש הגבלה לימי החופשה שהמעסיק צריך לשלם לי?
דנה
15/04/2019 11:53
אני שבוע 35 +3 הריון שני ברצף
יש גורה בבית בת שנה .
מתלבטת אם לצאת לחופשת מחלה עד הלידה כבר עכשיו.
עובדת במשרה מלאה פלוס נסיעות יוצא שאני כמעט 13 שעות מחוץ לבית וחוזרת הביתה לגורה ללא כוחות...
מה שגם גורם לתסכול כי פשוט אין לי חיים רק עבודה ושינה...
מצד אחד מתה להשתחרר מהעבודה הזו כבר (לא מתכננת לחזור לשם אחריי הלידה ) וגם היחסים עם המנהלת מתישים מאוד , אין כל כך התחשבות בהריון.

בקיצור חושבת אם להוציא מחלה עד הלידה או חופשת לידה מוקדמת (האם צריך להודיע על כך מראש?)
או לנסות למשוך עוד קצת...
בדרכלל אני בן אדם של עבודה ובהריון הראשון משכתי עד הרגע האחרון (שבוע 38) זה היה בעבודה אחרת שדי נהנתי בה.
האם יש כאלה שיצאו לחופשת לידה בשבוע 35? זה לא מוקדם מידי??
ואם להוציא מחלה אז מה התירוץ??
עדי
15/04/2019 10:13
היי אשמח לעזרה..
בעלי נהג משאית עובד לפי שעה..
ב1.4 כבר תאונה עם המשאית.. היה בבית חולים ויש לו מחלה עד ה26.4 זאת אומרת שכל החודש הוא לא עבד ויעבוד.. השאלה שלי היא..
היום הוא הלך לרואת חשבון של העסק שהוא עובד והיא אמרה לו להביא את כל המסמכים עם המחלה והם מילאו טופס 250.. היא אמרה שהיא זאת שמגישה את המסמכים לביטוח לאומי והם אמורים לשלם את המשכורת..
איך אדע אם נקבל משכורת כלשהי על החודש הזה?? זו המשכורת היחידה שמחזיקה את הבית..ויש מלא הורדות והוצאות שכבר נעשו ואמורות לרדת בעשירי?
לפי מה ביטוח לאומי משלם? איך יחשב את היומית שלו? איך אוכל לברר אם יכנס לי כסף כלשהו?
ק.ל
15/04/2019 09:51
שואלת עבור חברה,
היא התחילה עבודה בספטמבר 2017. בפברואר 2018 גילתה שהיא בהריון. הודיעה בעבודה והרע מהכל קרה גם בדרך במרץ 2018 גילו לה סרטן. והייתה צריכה לעבור ניתוח דחוף. עברה ניתוח ונתנו לה חופש מחלה של חודש. חזרה לעבודה כמובן נכנסה למינוס מטורף בימי מחלה. ברוך השם הכל עבר בסדר. היא ילדה בספטמבר 2018 ובמרץ 2019 החליטה להתטפר כדי לגדל את התינוק בבית. עכשיו בעבודה מבקשים תשלום על הימים מחלה שהיה במינוס עקב הניתוח שהיא עברה. האם ניתן לעשות משהו? האם ניתן לפנות לביטוח לאומי? או שאין מה לעשות וצריל לשלם עבור הימים האלו? אשמח לכל עזרה והכוונה עבורה תודה
מזל
15/04/2019 09:21
עובדת נשכרה לעבודה בחוזה קצוב ל-5 שנים ולאחר מכן תבדק המשך העסקתה (נוהל מוכר במשטרה, אל-על ועוד) חודשיים לפני תום התקופה ילדה ויצאה לחל"ד ולאחר מכן לחל"ת ל-3 חודשים נוספים.

במהלך תקופת החופשה פורסם מכרז לתפקיד אחר והיא הגישה מועמדותה ואולם אף שטרם תם זמן המכרז וחוזה ההעסקה, הוסר שמה מהמועמדות בטענה כי היא מנועה מלהגיש מועמדות כיון שבתקופה זו אין יחסי עובד מעביד בין הצדדים אף שזו התקופה המוגנת. מה דעתכם והאם קיימת פסיקה?
תודה.
אלי
15/04/2019 09:19
האם מגיע לעובד תשלום מהמעסיק בגין יום בחירות כאשר העובד נמצא בשירות מילואים.

הכוונה לתשלום נוסף מאת המעסיק, מעבר לתשלום המועבר בגין יום זה מאת הביטוח הלאומי.

במילים אחרות, האם העובד זכאי ל 200% בגין יום הבחירות בו היה במילואים.

אשמח לתובנות...
ד.ש
15/04/2019 08:42
עובד שכיר במסגרת משרה מלאה שעובד 13 שנה במשכורת קבועה. הופרשו כספים לקופת פיצויי פיטורין כדין. עכשיו המעסיק רוצה להחתים את העובד על תקנה 14 ולהעלות את שכרו. האם יוכל העובד לדרוש פיצויים בעתיד באשר ל 13 השנים לעבר (לפני החתימה על סעיף 14) לפי המשכורת הגבוהה שתהיה לו מעתה ואילך?
רודיגר
15/04/2019 08:36
אני נמצא בחופשת תאונת עבודה ויש לי תעודה על פגיעה בעבודה מהאורטופד למשך 28 יום. יש לי גם אישורים מהעבודה וגם טופס ב.ל 250.6 הגשתי תביעה לביטוח לאומי...

השאלה היא:
אם ביטוח לאומי לא מאשר את תביעתי לתאונת עבודה, האם אני יכול להמיר את הימים של תאונת עבודה לימי מחלה רגילים? (יש לי 90 ימי מחלה לא מנוצלים).
חנה
15/04/2019 07:49
שאלה לי, פוטרתי לפני כחודש מהעבודה, (ולמרות שקבעו שימוע, לא הלכתי כי לא היו תקינים) בפועל הם הכינו מכתב פיטורין, ונתנו לי אותו, יחד עם זאת, הם חיברו את התשלום עבור ה30 יום, יחד עם החודש הקודם, כך ששימתי הרבה יותר מס, האם פעולה זו חוקית, והאם זו עילה נוספת לתביעה, בנוסף לפיטורין ללא שימוע. (עורך הדין שלי ביקש מהם מסמכים ולא יכלו לספק אותם...)

אשמח לשמוע דעות מקצועיות, תודה מראש
שי
15/04/2019 07:47
בוקר טוב עורך דין נכבד

לפני כ8 חודשים בערך עבדתי והרווחתי משכורת של 2989 ש"ח, כשהשכר שקיבלתי היה תלוי במכירות באותה המשמרת.

לפעמים קיבלתי 35 לשעה ולפעמים 50.

כשקיבלתי את תלוש המשכורת שמתי לב שירד לי 292 ש"ח מס הכנסה שולי.

האם זה תקין ? ועדיין ניתן לבקש החזר במידה שלא ?
רק כשקיבלתי משכורת מהעבודה הנוכחית (עבודה אחרת) הבנתי שלא מורידים מס הכנסה.

הייתי בן 18.3 באותה התקופה, ואני אזרח ישראל.

תודה רבה !
שי
14/04/2019 21:49
היי לכולם,

יש לי סוגייה קצת מעצבנת, נרשמתי לקורס במכללת אתגר. בשבוע הראשון של הקורס הייתי במילואים (אני נוהג לשרת מילואים כמה פעמים בשנה למען שירות המדינה) הודעתי על כך בשיחה טלפונית למכללת אתגר ואפילו שאלו מישהי שעובדת איתי וגם רשומה לקורס אם אני מתכנן להגיע, כמובן שהיא השיבה שכן. לאחר המילואים הגעתי למפגש השלישי של הקורס והצגתי אישור ביצוע ימי מילואים רשמי. מנהלת המכללה הודיעה לי שלא אוכל להשתתף בקורס בגלל שלא הייתי בשני השיעורים הראשונים ושהרשימה נשלחה כבר למשרד החינוך.
האם כל המקרה הזה מוצדק ?
לא אמרו לי בשיחה למרות שהודעתי שלא אגיע לשני השיעורים הראשונים.
* אוסיף כי לא חייבו אותי על הקורס מההתחלה.

תודה מראש על תשובות,
שי
שירן
14/04/2019 18:33
אז לראשונה הייתי אצל רופא והתלוננתי על הכאבים שאני עוברת בערך מתחילת ההריון והוא ישר קרה שיש סימנים ברורים ומובהקים והמליץ על שמירה
הקטע הוא שאני שבוע 34 ואני ממש חוששת כי אין לי מספיק ימי מחלה וזה ממש סיכון מבחינת שכר
מה גם שהבנתי ממנו שבביטוח לאומי לא ששים לתת
וגם קראתי באתר של ביטוח לאומי שהם מדגישים שניתן לקבל שמירה רק במצב של סכנה לצינוק של האם וכמו שאני מבינה סימפיזיוליזיס זה לא מסכן חיים...
מאיה
14/04/2019 16:30
שלום רב,
כיצד סופרים את 45היום של הערעור על החלטת התמת , מה קורה כאשר יש את פסח באמצע האם כולל שישי שבת וחול המועד??
תודה מראש
נועה
14/04/2019 10:46
שלום, מאמינה שכבר שאלו את זה בכל מיני צורות
אבל- אני עובדת במלצרות במשמרות ומרוויחה רק טיפים (השלמה), האם יש פרצה בחוק שמאפשרת למעסיק שלי לא לשלם 200% ביום הבחירות? כי לפי טענתו זה המצב והוא לא משלם את התוספת הזו בטענה שזו הבחירה שלי אם להגיע לעבוד באותו יום או לא והוא לא מחייב להגיש משמרת. כל המלצרים שעבודו באותה משמרת לא ידעו על כך שהם לא מקבלים את תוספת השכר.
(גיליתי על התעריף הרגיל רק באמצע המשמרת ולא ידעתי עליו מראש)
נופר
14/04/2019 10:53
שלום לכולם,
התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש בתאריך 23.12.18 (לפני כשלושה חודשים), עבדתי שבוע בחודש דצמבר, עבדתי בכל חודש ינואר, בפברואר לקחתי חלת בשל מחלה של הילד ובחודש מרץ חזרתי לעבוד עד ה-19.3 כאשר בתאריך זה יצאתי לשמירת הריון.
שילמת ועד, עובדים חדשים אשר החלו לעבוד איתי קיבלו מתנה לחג. אך המעסיק טוען שאיני זכאית לקבל מתנה לחג. האם זה נכון?
רון
14/04/2019 12:36
היי,
עברתי תאונת עבודה עבודה קשה,מ27.2.2017 ואושרה לי קצבה עד ל1.9.2019 ונכות קבועה של 19%,רופא תעסוקתי לא אישר לי לחזור עד ל28.3.2019,ב19.3.2019 פוטרתי מעבודתי,עם מכתב ותשלום חודש התראה מראש עקב צימצומים.האם אני זכאי לחתום אבטלה,ואיך אני מגיש תלושי עבודה,אם לא עבדתי בכל התקופה הזאת.
תודה רון
אווה
14/04/2019 10:52
שאלה למי שמבינה במענק לעובד בשכר נמוך

עבדתי כמה שנים במשרה מלאה, עכשיו בגלל ההריון עזבתי והתחלתי לחתום אבטלה. יש משרה חלקית שמאוד מעניינת אותי ואני מאחלת שהם יתעלמו מהעובדה שאני בהריון
אם אני אתחיל משרה חלקית עכשיו ואקבל מענק לעובד בשכר נמוך
האם דמי הלידה בעוד 4 חודשים יופחתו בעקבות המשרה החלקית? או שהמענק יחושב גם הוא בחישוב דמי לידה?
אילנה
14/04/2019 10:48
שאלה בעניין דיני עבודה, עבודה בבחירות. עבדתי בבחירות כמזכירת קלפי, בדיעבד התחוור לי שאאלץ לעבוד עבודה רציפה במשך 22 שעות עבודה. מ6 בבוקר ועד 4 לפנות בוקר. אף אחד ממארגני וועדת הבחירות שדרכה השתבצתי לא עדכן מראש שזה אופי העבודה ושאלו יהיו שעות העבודה. כן היה ידוע שעובדים מ6 בבוקר עד עשר בערב ואז ספירת קולות כמה שייקח. הבעיה החלה שגרמו לנו, מאות אנשים בעיר בה עבדתי, להמתין למסירת החומר 3 שעות בחוץ ללא אוכל ומים. בכלל לא סיפקו כל היום אוכל ומים ונדרשנו לדאוג לעצמינו.
שבדיעבד הסתבר שזה לדאוג לאוכל ושתייה למשך 22 שעות רציפות.

תהיתי האם זה חוקי להעביד אדם במשך 22 שעות ברציפות, האם אין פגיעה בזכויות יסוד? אודה לעזרה
אירנה
14/04/2019 10:46
עובדים בשטח כלומר כל פעם מקום עבודה משתנה כך שגם זמני נסיעה משתנים. וגם לפעמים יש צורך לאסוף עובד נוסף אשר הדרך מוסיפה לזמן נסיעה וגם לקחת סחורה מהמחסן שגם לוקח זמן.

המעסיק אינו מסכים להחשיב כל זמני הנסיעה הללו כשעות עבודה וטוען שזמן העבודה מתחיל מהרגע שעובדים הגיעו לשטח.

ככלל המעסיק אינו רושם דו"ח שעות מסודר כך שלא ניתן לעקוב אחרי זה.

מה החוק אומר לגבי שעות העבודה עבור העובדים בשטח?

האם זה חוקי מה שמעסיק עושה ולא משלם על הזמני נסיעה ?

תודה לעונים
אנדרי
14/04/2019 10:43
המעסיק לא שילם את המשכורת האחרונה לאחר התפטרות העובד. בנוסף למשכורת בעבור חודש עבודה שלם, גם לא שילם המעסיק פדיון ימי חופשה וגם לא פנסיה. מעבר לתביעה בבית הדין לענייני עבודה (עם המכתב המקדים וכו') יש עוד משהו שניתן לעשות? יש גוף שהוא לא בית משפט שניתן לפנות אליו?

וביריעה רחבה יותר: יש גוף כלשהו במדינת ישראל שמפקח על נוהלי עבודה תקינים? יחסי עובד-מעביד, אי-סדרים, הפרת הסכם עבודה בשוטף וכו'.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!