{if 0} {/if}
|
מאז שנת 2001 מוציאה ארצות הברית דו"ח שנתי בו היא מסווגת את מדינות העולם לשלוש קבוצות:
1. מדינות אשר עומדות בסטנדרטים הבינלאומיים המינימליים של המאבק בסחר בבני אדם;
2. מדינות אשר אינן עומדות בסטנדרט זה אך נוקטות בהליכים ומאמצים לשיפור מצבן;
3. מדינות שכלל אינן מנהלות מאבק בתופעת סחר בבני אדם.
פרט לכבוד המפוקפק לו זוכות המדינות החברות בקבוצת הסיווג השלישית, כאמור, קיימת גם משמעות אופרטיבית לסיווג זה.
כך, מדינות לגביהן נקבע כי כלל אינן מנהלות מאבק בתופעת הסחר בבני אדם אינן זכאיות לקבל תמיכה כלכלית מארצות הברית, זאת במידה והן מצויות בסיווג האמור במשך שלוש שנים רצופות.
על פי הנתונים המפורטים בדו"ח שיצא בחודש יוני האחרון, עולה כי בשנה האחרונה הגיעו ממדבר סיני לישראל כארבעה עשר אלף מהגרים, זאת לעומת כמות של כחמשת אלפים איש שהגיעו בדרך בלתי חוקית דומה אשתקד.
בהקשר זה קובע הדו"ח כי יש להפסיק את הנוהג שהתפתח בישראל, לפיו כל הלכודים שנתפסים על ידי הרשויות מוחזרים באופן מיידי למצרים, זאת מבלי שנבדקים מצבם ו / או האפשרות לפיה הם היו קורבנות של סחר אסור בבני אדם.
בנוסף, לאור נתונים אלה ממליץ הדו"ח כי רשויות המדינה יגבירו את כמות התביעות המוגשות מדי שנה כנגד גורמים החשודים בסחר בלתי חוקי בבני אדם ויחמירו את הסנקציות שמוטלות על המורשעים בגין עבירות המבוצעות בתחום.
על פי הדו"ח, ישראל צריכה להימנע מהטלת עונשים על עובדים שהיו קורבנות לסחר בלתי חוקי כפוי.
המלצה נוספת המצוינת בדו"ח היא להגביר את האכיפה בתחום, על ידי הקצאה נרחבת יותר של פקחים שאמורים לאכוף את חוקי המדינה אשר אוסרים על סחר בבני אדם.
ימים יגידו אם רשויות המדינה הרלוונטיות, האמונות על המלחמה בתופעה אכן אימצו את ההמלצות האמורות, עובדה שעשויה להביא את ישראל לראשונה להימנות בקבוצת הדירוג האיכותית ביותר ולהשליך בעקיפין גם על היבט שמירה על זכויות עובדים.
לקבלת סיוע משפטי בתחום זכויות עובדים, לחצו כאן:
ייעוץ משפטי - דיני עבודה