פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 996
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

עופרה
10/05/2014 01:15
הי רציתי לשאול אני התחלתי עבודה מהבית כלומר יש חוזה יש חברה והכל אבל אם לא הכניסו לי תכסף לחשבון וכנראה שיש פה איזה תרמית כי חלק מהעובדים שהיו שם שלחו לי למייל שהם לא משלמים מה אני אמורה לעשות עם זה?הם ממש מרמים אנשים
עו"ד אריק שלו
11/05/2014 08:39
יש לפנות במכתב דרישה למעסיק ואם אין ברירה לפנות לבית הדין האזורי לעבודה.
עופרה
11/05/2014 10:14
אוקי תודה רבה
שמואל
11/05/2014 09:19
אשתי אמורה ללדת בנובמבר.
ובאוגוסט(3 חודשים לפני)מתחילה חופשת הלימודים בה כנראה לא תקבל משכורת ועוד חודש אחד שכנראה כבר לא תחזור ללמד
איך תתבטא העובדה שלא תהיה לה משכורת ב-3 חודשים האחרונים לפני חופשת הלידה?
אם במהלך השנה היא קיבלה כ-4,000 ש"ח
עו"ד אריק שלו
11/05/2014 10:10
יש לבדוק זאת מול המוסד לביטוח הלאומי.
רונן
11/05/2014 08:04
שלום רב,
אני רוצה להבין האם מה שהבוס שלי עושה זה בסדר או לא
השאלה היא כזאת
בתלוש שכר במשבצת ניכויי חובה רשום מנורה מבטחים
אחרי שכל נוכיי החובה יורדים נשאר הנטו
ומהנטו מנקים לי ביטוח מנהלים שמופיעה במשבצת ניכויי זכות.
השאלה האם זה תקין? האם בעצם מנקים לי פעמיים מהשכר פעם אחת לצורך פנסיה ופעם אחת לצורך ביטוח מנהלים?
והאם אני יכול לבקש מהמעביד שלי שיפסיק לי את ההפרשות לביטוח מנהלים על מנת לחסוך את הכמה מאות שקלים האלה לטובת השכר נטו שלי?
מודה מראש לכל העוזר בנושא
עורך דין ארז כהן
11/05/2014 09:21
מדובר בהפרשות חובה שעל המעסיק לבצע.
הניכוי אמור להיות מבוצע פעם אחת כך שלא ברור מדוע זה מופיע לך פעמיים.
אנונימי
11/05/2014 09:11
עבדתי שבוע עד עכשיו,ורשום בחוזה את הדברים הבאים:

תקופת ההסכם
א. מוסכם בזאת כי כל צד רשאי לסיים את ההתקשרות בכל עת תוך הודעה למשנהו, בת 14 ימים, פרט למקרה של פיטורין בנסיבות השוללות תשלום פיצויי פיטורים ו/או הודעה מוקדמת.

למרות האמור לעיל, בשלושת החודשים הראשונים, הפסקת הסכם זה תהיה בהודעה מראש על פי המתחייב בחוק בלבד.

ב. יחד עם זאת שמורה לחברה הזכות לפי שיקול דעתה, לוותר על עבודת העובד בתקופת ההודעה המוקדמת כולה או חלקה תמורת תשלום, חלף הודעה מוקדמת.

אי תחרות
העובד מתחייב להימנע מכל פעולה ומכל שיתוף פעולה עם גורם מתחרה לחברה. במשך תקופת העסקתו בחברה ובמשך 12 חודשים מתום תקופת הסכם ההעסקה בינו לבין החברה, ו/או ממועד הפסקת ביצוע עבודות עבור החברה, מכל טעם שהוא, בין במישרין ובין אם בעקיפין, וזאת בכל תחום בו עוסקת או תעסוק החברה.

נכון למועד חתימת הסכם זה, עיסוק החברה הינו בתחום הובלות ולוגיסטיקה.

התחייבות העובד בנושא סודיות ואי-תחרות הינן הן לטובת החברה המעבידה, ולכל גוף או תאגיד הקשורים אליה.

פיצוי מוסכם
היה והעובד יפר איזו מחובות הסודיות, הנאמנות ו/או אי-התחרות, הרי מבלי לגרוע מכל זכות אחרת ו/או נוספת העומדת לחברה, יפצה העובד את החברה בפיצוי מוסכם ללא צורך בהוכחת נזק בגובה של 12 משכורות אחרונות מלאות של העובד.

שאלתי היא אם עכשיו אני מפסיק את עבודתי ואני הולך לעבוד בלוגיסטיקה אני צריך לשלם פיצוי בסך 12 משכורות למרות שלא קיבלתי אפילו משכורת אחת?

והאם חלה הודעה מוקדמת של 14 יום למרות שעבדתי רק שבוע?
עורך דין ארז כהן
11/05/2014 09:20
לא נראה שיינתן תוקף לאי התחרות לאור תקופת עבודתך הקצרה במקום העבודה.
אין לתת הודעה מוקדמת מעבר למה שקבוע בחוק- במקרה דנן, אפילו לא יום אחד.
ענת
11/05/2014 09:12
אני עובדת כל יום מ 7:00 ועד 15:30 כדיי להספיק להוציא ילדים מהגן.

אם היו לי בדיקות הריון בבוקר , נניח מ 7:00 ועד 10:00 (למשל, העמסת סוכר) במקום עבודתי הם לא מוכנים להחזיר לי את הזמן מ 7:00 ועד 8:00 בטענה שאלו לא שעות עבודה, עבודה מתחילה ב 8:00 ולא ב 7:00 וזה שהבוס שלי מאשר לי להתחיל ב 7:00 זה עניינו.

יש לציין שעוד לא מעט אנשים מגיעים ב 7:00 ולא רק אמהות לילדים קטנים. אז לא ברור לי למה כן סופרים לי את השעות כשאני מגיעה ב 7:00 , אבל כשאני נעדרת לצורך בדיקות , לא מוכנים להחשיב זאת כשעת עבודה, ובסוף היום , אני יוצאת ב 15:30 כאשר חסרה לי שעה , ועליה מכריחים אותי לדווח כשעת חופש.
עורך דין ארז כהן
11/05/2014 09:18
אם מדובר בבדיקות בשעות עבודתך הרגילות הרי שעל המעסיק לשלם בגינן, עד 40 שעות בתקופת ההיריון.
גבי
11/05/2014 09:13
שלום רב,

הנני מורה באחד מבתי הספר בצפון השרון. זוהי שנתי הראשונה בבית הספר.

בחודשים האחרונים חוויתי לא מעט אירועים אלימים בבית הספר. הותקפתי פיזית על ידי תלמיד, איימו על חיי מספר תלמידים לרבות איום בדקירה ופנס רכבי נופץ בחניית בית הספר. מקרי האלימות היו על בסיס יומי ולא זכיתי למענה או טיפול ראוי מהנהלת בית הספר.

יתרה מכך, לאחר שהזמנתי ניידת משטרה לקמפוס בית הספר בעקבות איומים נוספים מצד תלמידים החל מנהל בית הספר להתנכל לי ואף השעה אותי מעבודה בהליך ספק תקין.

מעסיקיי, בעקבות מכתב תלונה שכתבתי נגד המנהל אף הודו במכתבם אליי כי התנהלות המנהל לוקה ופגומה וייתכן ונובעת מאי שביעות רצונו מצעדי זה.

מאחר ואין לי כל כוונה או רצון להמשיך לעבוד בבית הספר אשאל:

האם אוכל להעלות לעלות בפני מעסיקיי הטענה כי בעקבות סביבת העבודה האלימה והלא בטוחה אין בכוונתי להמשיך עבודתי בבית הספר ולזכות בתנאים ובזכויות המגיעות לאדם שפוטר?

האם יש מעמד של מתפטר במעמד מפוטר בנסיבות אלה?
תודה
עורך דין ארז כהן
11/05/2014 09:17
אם אכן מדובר במקרים כה קשים שאינם מצדיקים המשך עבודתך במקום הרי שיש להכיר בכך כמתפטר במעמד של מפוטר.
ניר
08/05/2014 17:47
שלום
אני עובד חדש בחברה בתפקיד מנהל פרויקטים בשטח
אני בעל ניסיון של 10 שנים התפקיד והגעתי למקום העבודה דרך חבר שקישר ביננו
יש לי חוזה אישי בשכר גלובאלי ומצויין בחוזה ששעות העבודה הם ע"פ צורך
שאלותי הם
1. האם מגיע לי שעות נוספות מעבר ל 186 שעות עבודה ?
2. האם מגיע אש"ל
3. כמה ימי חופש בשנה מגיעים לי ?
4. והאם מותן להם לא לשלם לי בשנים הראשונות עבור ערבי חג וחגים ?
תודה
יעל
08/05/2014 13:20
שלום רב,
אני עובדת בחברה למעלה מ 18 שנה, ואני חולת סרטן.
לפני כ10 שנים הורידו לי את המשרה מ100% ל80% בגלל שיצאתי ליום טיפולים קבוע פעם בשבוע.
מאז ועד היום אני יוצאת ליום הטיפולים, החברה לא משלמת לי בעבור היום והזה והמשרה רשומה כ 80 בלבד.
אני מוכרת כנכה בשיעור של 59% ע"י ביטוח לאומי.
האם על החברה לשלם לי עבור יום הטיפולים, והאם אני זכאית למשרה 100%?
העובדה שביטוח לאומי מכיר במחלה עוזרת לי?

אבקש את עזרתך,אני ממש נואשת לעזרה.
תודה רבה
יעל
שרי
11/05/2014 08:13
עובד שעובד 5 שעות ביום כמה במשרה חלקית,
כמה שעות צריך לעבוד בערב חג?
עו"ד אריק שלו
11/05/2014 08:47
משרה מלאה הינה 186 שעות חודשיות ו43 שעות שבועיות.
שרי
11/05/2014 08:56
לעניין השאלה ששאלתי עובד בחצי משרה שעובד 5 שעות ביום כמה שעות צריך לעבוד בערב חג?
עו"ד אריק שלו
11/05/2014 08:58
במקומות שבהם עובדים 6 ימים בשבוע, יום עבודה בערב חג יהיה בן 7 שעות. המשמעות היא שכל שעה מעבר לכך היא שעה נוספת.
מקום עבודה אשר במשך שנים עבדו בו 4 או 5 שעות בערבי חג, הופכת זכות זו במרוצת הזמן לנוהג ולתנאי בחוזה העבודה האישי של כל עובד ועובד. נוהג זה מחייב את המעביד להמשיך ולפעול בדרך זו.
שרי
11/05/2014 09:02
אוקי זה לגבי משרה מלאה אבל מה גבי משרה חלקית
כמה שעות משרה חלקית עובד?
השעות עבודה שלי הרגילות הינן 08:00-13:00 השאלה שלי כמה שעות אני צריכה לעבוד בערב חג?
מלי
09/05/2014 11:43
שלום, יש לי מנהל עבודה מאוד קשה ביחסו (הפכפך בתגובותיו) ובעבר כשהיתה לי טעות בחישוב השעות חל בינינו ויכוח, הוא לא היה מוכן לסגת ואמר לי שזה לא בסדר שכל חודש אבדוק את השעות..דיברו איתו בהנהלה על זה ואפילו נתנו לי אישור לפנות אליהם ישירות כשאני מוצאת טעות...עברה כמעט שנה שהשתגלתי לא לפנות בענייני שעות, קיוויתי שאין טעות ושעדיף להבליג, והיום הגעתי לאחר שטעו לי בהמון שעות ורציתי לראות מה הוא העביר להנהלה, לפני שנפנה אליהם, והיה נסער ולא רצה לשבת איתי ואמר שרק אני פונה אליו ואפשר לעשות את זה היפוטתית כל חודש אז לא נתחיל שוב עם זה...האם זו זכותי לראות שלא חלה טעות ברשומות שלו?
עו"ד אריק שלו
11/05/2014 09:00
הנך זכאית לבקש מהמעסיק דוחות נוכחות לצורך בדיקה של שעות העבודה.
מיקי
10/05/2014 22:40
שלום,
רציתי לדעת מהם החוקים לעבודה במשמרות ולעבודת לילה אחרי חופשת לידה?
אני מזכירה רפואית בבי"ח
עו"ד אריק שלו
11/05/2014 08:49
ניתנה תשובה.
מיקי
04/05/2014 19:10
שלום,
רציתי לדעת מהם החוקים לעבודה במשמרות ולעבודת לילה אחרי חופשת לידה?
אני מזכירה רפואית בבי"ח
עו"ד אריק שלו
11/05/2014 08:49
אסור להעסיק עובדת, שחזרה מחופשת לידה בעבודות לילה (עבודה שלפחות שתי שעות ממנה הן בין השעות 22:00 ל-06:00 בבוקר) או בימי המנוחה השבועית וזאת במשך ארבעה חודשים מתום חופשת הלידה.
מיקי
10/05/2014 22:39
למה לא עונים לי?
שמואל
11/05/2014 02:36
אשתי מורה וצריכה ללדת חודשיים אחרי החופש הגדול.
ובעקרון חוזה העבודה שסגרו איתה בבית ספר הוא עד סוף השנה(אין לה קביעות במשרד החינוך).
א'. האם היא אמורה לקבל כסף על החפש הגדול על אף שהחוזה עד יולי?
ב' האם מחויבים להחזיר אותה לחודשיים עד הלידה.
עו"ד אריק שלו
11/05/2014 08:43
א. התשובה היא לא אלא אם כן סוכם אחרת.
ב. אין המעסיק רשאי לפטר עובדת במהלך חופשת הלידה ו במשך 60 יום לאחר חזרתה מחופשת הלידה.
זלדה
10/05/2014 22:15
שלום רב אני עקרת בית נשואה בת 54 . בעבר עבדתי כמה שנים. באתר של ביטוח לאומי כתוב בנושא קיצבת זיקנה ישנם דברים לא ברורים. איך אהיה זכאית לקבל קיצבת זיקנה באיזה גיל? והאם ייחשבו לי שנות העבודה4 שנים ששולמו עבורי דמי ביטוח ווגם 4 שנות לימוד ששלמתי בהם ביטוח לאומי? מה משמעות המונח תקופת הכשרה? והאם יש דרך רגע לשלם דמי ביטוח כדי לשמור על זכויותי
עו"ד אריק שלו
11/05/2014 08:41
זלדה
10/05/2014 22:14
שלום רב אני עקרת בית נשואה בת 54 . בעבר עבדתי כמה שנים. באתר של ביטוח לאומי כתוב בנושא קיצבת זיקנה ישנם דברים לא ברורים. איך אהיה זכאית לקבל קיצבת זיקנה באיזה גיל? והאם ייחשבו לי שנות העבודה4 שנים ששולמו עבורי דמי ביטוח ווגם 4 שנות לימוד ששלמתי בהם ביטוח לאומי? מה משמעות המונח תקופת הכשרה? והאם יש דרך רגע לשלם דמי ביטוח כדי לשמור על זכויותי
עו"ד אריק שלו
11/05/2014 08:40
אישי
09/05/2014 13:10
שלום השאלה שלי היא כזאת נתנו לי מכתב פיטורים ובמכתב כתוב שיש התראה מראש של 30 יום במידה ואני רוצה לתת רק שבוע מתוך השלושים יום האם זה חוקי ? והאם זה יפגע לי בדמי ההבטלה או בללכת לחתום בלשכת התעסוקה ?
עו"ד אריק שלו
11/05/2014 08:37
תקופת הודעה מוקדמת היא תקופה שניתנת לזכות העובד והוא רשאי גם לוותר על התקופה זאת.
אין המעסיק רשאי לחייב עובד לעבוד פחות מתקופה האמורה אלא כנגד תשלום חלף הודעה מוקדמת כדין.
מחייב
שושי
09/05/2014 10:46
שלום
עבדתי במקום עבודה חמישה וחצי חודשים חודשיים הייתי בשמירת הריון ילדתי
במהלך חופשת הלידה סכמתי עם המעסיק שלי שאני יחזור בסמפטמבר
בתום חופשת הלידה המנהל נתקשר וביקש שיחזור לפי חוק בתום חודשיים מחופשת הלידה
האם יכול לחזור בו ולחייב אותי לחזור?
האם יכול לפטר אותי ואם כן מה הדין?
אם עוברת שנה ואני מתפטרת האם זכאית לפצויי פיטורין?

תודה
RE: מחייב
עו"ד אריק שלו
11/05/2014 08:35
הנך זכאית לנצל את תקופת חופשת הלידה כדין ואין המעסיק רשאי לחייב אותך לחזור לעבודה.
כמו כן, אין המעסיק רשאי לפטר אותך במהלך חופשת הלידה.
ניתן לפנות למשרדנו במידת הצורך.
רועי
09/05/2014 09:42
אני עובד שכיר מתחת לשלושה חודשים והשכר שלי הוא חודשי. לאחרונה ישבתי שבעה על אימי,האם המעסיק .צריך או מחויב או לא מחויב לשלם את ימי האבלות.
עו"ד אריק שלו
11/05/2014 08:33
לצערי הזכאות לתשלום בגין ימי אבלות היא לאחר שהעובד השלים 3 חודשי עבודה.
ניר
08/05/2014 18:45
היי

יש לי שאלה לגבי מצבה של אישתי בעבודה ואשמח לתשובתכם:
אישתי נכנסה לשמירת הריון. היא קיבלה אישור מהרופא לעבוד חמש שעות ביום במקום משרה מלאה שעבדה עד כה. האם על הפרש השעות שבהן היא לא עובדת היא זכאית לקבל מהמעסיק תשלום שעות על חשבון ימי מחלה?
עו"ד אריק שלו
11/05/2014 08:31
התשובה היא לא.
מוריה דרעי
08/05/2014 17:09
שלום רב, במקרה שהנתבע לא הגיש כתב הגנה תוך 15 יום לביה"ד האזורי לעבודה, מהו הפרוצדורה עמ"נ לבקש את זכותי שיינתן פס"ד על יסוד האמור בכתב התביעה?
בתודה מראש,
עו''ד אריק שלו
08/05/2014 17:11
על הנתבע להגיש את כתב ההגנה תוך 30 יום מיום שקיבל לידיו את כתב התביעה.
ניתן להגיש בקשה למתן פס"ד בהיעדר הגנה ועל יסוד כתב תביעה בלבד.
מוריה
08/05/2014 17:51
במקרה שלי מדובר בתביעה על תשלום שכר שאז הנתבע צריך להגיש תוך 15 יום.
אשמח אם תוכל לפרט לי איך מגישים את הבקשה למתן פס"ד על יסוד כתב התביעה?
בתודה מראש!
עובדת
08/05/2014 16:56
אני עובדת שעתית במשרה מלאה ובנוסף לפי יעדים מקבלת בונוסים
החודש,קיבלנו באופן שווה מתנה לחג מהמעסיק של 1000 ש"ח בתלושים
ולא קיבלנו את הבונוס על היעדים

רציתי לדעת האם זה חוקי ?
עו"ד אריק שלו
08/05/2014 17:10
על פניו איו המתנה לחג אמורה להשליך על עצם קבלת הבונוס.
הדבר לא נראה לי תקין.
עובדת
08/05/2014 17:21
גם לי לא לכן פניתי אליכם בשאלה
יש איזה שהוא "סעיף" שעלול לחלץ אותם מזה ולכן לא שילמו לנו את הבונוס?
אני יודעת בוודאות שהגעתי ליעדים שלי שמאפשרים לי לקבל בונוס עליהם ומשום מה החודש לא קיבלתי
ולא רק אני אלא כל העובדים
מלצר
08/05/2014 16:22
שלום אני ביום שני לא התעוררתי לעבודה
אני עובד 9 חודשים עובד טוב עם מוסר עבודה
המעסיק מאוד מחבב אותי וגם הציעו לי לנהל
יום שני יום הזיכרון לא התעוררתי למשמרת זאת הפעם השלישית שלי במשך כל ה9 חודשים לאחר שלא הגעתי הורידו לי את כל המשמרות שקיבלתי באותו שבוע סה''כ 4 משמרות
הורידו באותו רגע ואמרו לי שרק שבוע הבא אני אחזור לקבל משמרות
האם זה חוקי?
הבנתי מחבר שקרה לו מקרה דומה דיבר עם עורכת דין וקיבל את הכסף שהיה אמור לקבל אם היה עובד...
המשך יום טוב
עו"ד אריק שלו
08/05/2014 17:08
כעיקרון אין המעסיק רשאי להשעות את העובד בניגוד לרצונו ללא תשלום שכר על כך.
נויה
08/05/2014 15:11
מה אומר החוק לגבי עזיבת עובדת זרה מרצונה ? האם אצטרך לשלם שוב כסף?
עו"ד אריק שלו
08/05/2014 15:36
באם היא זאת שעזבה את עבודתה מרצונה, אזי, אין חובה לשלם לה פיצויי פיטורים.
שירי
08/05/2014 14:18
אני עובדת חדשה במקום עבודה מאוד מסודר וגדול. עבדתי חודש וקיבלתי את המשכורת ודמי הנסיעות לא שולמו לי בטענה שהם משלמים מחודש הבא. כלומר, זה תמיד עובר לחודש הבא. לטענתם אם עובד מסיים את העבודה הוא יקבל את זה. הסיבה די הזויה ולא ממש ברורה לי. האם זה חוקי?
עורך דין ארז כהן
08/05/2014 14:54
הדבר לא חוקי.
דמי נסיעות יש לשלם יחד עם השכר עבור אותו חודש עבודה.
avigal
08/05/2014 14:21
שלום,
לאחר שעבדתי שנה וקצת ללא הפסקה במקום עבודה מסודר ,
קיבלתי הודעת פיטורים באמצעות הודעת טקסט .
ללא הסבר מפורט מהי סיבת הפיטורים .עד היום אני לא יודעת מהי הסיבה האמתית אך לפי עובדים אשר עובדים שם הוסבר לי שהמעסיק שלי טוען כי מאחר שלא הגעתי לעבודה באותו יום ששלח את הודעת הטקסט הוא החליט לפטר אותי מה שהוא שכח לציין זה כי הייתי אצל רופאת השיניים והודעתי על כך חודש ימים קודם ובנוסף נכתבה בסידור השבועי של העסק.
עבר כבר חודש מאחר הפיטורים ועל אף שהגעתי למקום וביקשתי את מכתב הפיטורים ומשכורת על החודש האחרון כולל משכורת של שבועיים נוספים מאחר והבנתי שבמידה ולא הייתה הודעה מוקדמת זה מה שמגיע לי ,לא קיבלתי לא את מכתב הפיטורים ולא את המשכורת שאמורה להגיע ב10 לחודש הקרוב .
דיברתי היום עם רואת החשבון והיא טענה שיש לדבר עם המעסיק וכי היא לא הכינה את המסמכים .
לצערי עוד לא הלכתי לביטוח לאומי מאחר והוסבר לי שאני חייבת מכתב פיטורים .
האם עליי לתבוע את המעסיק ? מה עליי לעשות ?ואיזה פיצויים או דברים נוספים מגיעים לי ?
תודה על העזרה ,
אביגל .
עורך דין ארז כהן
08/05/2014 14:53
הנך זכאית לפיצויי פיטורים, דמי הודעה מוקדמת, גמר חשבון של חופשה והבראה ושחרור קופת הפנסיה.
במידה ולא תרצי להמתין עוד תוכלי לפנות למשרדנו לסיוע בנושא.
גילי
08/05/2014 13:19
שלום, עובדת עשתה תאונת עבודה ומילאנו לה טפסים של ביטוח לאומי. העובדת החליטה שלא לתבוע החזירה את הטפסים והחברה שילמה לה מחלה על אותם ימים. עכשיו העובדת מבקשת את הטפסים בחזרה לצורך תביעה של הביטוח שלה ולא בשביל לתבוע את ביטוח לאומי (לטענתה). האם החברה חייבת לתת לה אסמכתא המעידה כי עשתה תאונת עבודה?
עו"ד אריק שלו
08/05/2014 14:44
כעיקרון זכותה של העובדת לקבל את התיעוד בדבר תאונת עבודה שקרתה לה במהלך העבודה.
סימה
08/05/2014 11:29
במקום העבודה שלי הוקם ועד עובדים והצטרף להסתדרות. לא חתמתי על ההצטרפות בשלבי ההתארגנות. האם לאחר שהוקם הועד אני משויכת אליו אוטומטית או שעליי לחתום. והאם ההחלטות של הוועד בהמשך הדרך יחולו גם עליי גם אם אני לא חותמת?

תודה
עורך דין ארז כהן
08/05/2014 13:03
את לא חייבת להצטרף לחברות בהסתדרות, אך במקום לשלם דמי חבר של 0.95% מהשכר תהיי צריכה לשלם 0.80 ₪ מהשכר כדמי טיפול ארגוני, לאור העובדה שאת בכל זאת נהנית מהישגי ארגון העובדים.
פיצויים
אאאא
08/05/2014 12:08
אני עובדת בחברה ומקבלת משכורת 4600 ש"ח נטו בערך לכל חודש . המשכורת מובנת לפעמים עם ימי חופשה , חגים ומחלה .
האם בפיצויי פיטורין הולכים לפי הסכום 4600 ש"ח או מורידים ממנו את התוספות הנ"ל שקיבלתי במשכורות ?

תודה רבה
עו"ד אריק שלו
08/05/2014 12:27
שלום,

ימי חופשה, חג ומחלה נכנסים בחישוב השכר הקובע לצורך פיצויי פיטורים.
אתי
08/05/2014 11:10
עובד שקוזז משכרו בכסף עבור יום הראשון השני והשלישי של המחלה ימים אלה יקזזו שוב מצבירת ימי המחלה או רק ימי המחלה הנותרים שלא נתבצע תשלום כל שהוא עבורם
אשמח לקבל תשבוה
עורך דין ארז כהן
08/05/2014 11:26
יש לקזז כל יום מחלה מכמות הצבירה, לא חשוב כמה זכאות לתשלום הייתה בגינם.
ינון
08/05/2014 11:01
שלום, אני עובד בחברת אבטחה שמאבטחת בניין 24 שעות ביממה. כל עובד חתום שהוא עובד 8 שעות במשמרת.( השומרים מתחלפים כל שמונה שעות). אנחנו עובדים ע"פ החתמת כרטיס, אם העובד עובר בכמה דקות את שמונה השעות, מעגלים לו את זה והוא אינו מקבל כסף על אף דקה מעבר לשמונה השעות, לעומת זאת אם העובד החתים כרטיס כמה דקות לפני שמלאו למשמרתו שמונה השעות(למשל כי עובד שמחליף אותו הקדים מעט),הוא אינו מקבל על שמונה שעות,אלא על כמה שעשה, מורידים לו את הדקות שהחסיר.
לא צריך להיות גאון, כדי להבין, שאם העובד המחליף יקבל רק על שמונה שעות, והעובד המוחלף יקבל על פחות משמונה, ישנו זמן שנגנב מהעובדים, מתוך זמן נתון ביום ששומרים, יש דקות שאף אחד לא מקבל כסף, החברה חוסכת את חורי הזמן על חשבון העובדים. ברור לי שזה כמה שקלים אך העניין מצטבר, ושלא נדבר על זה שזה לא צודק בעליל.
עורך דין ארז כהן
08/05/2014 11:24
אכן הדבר לא תקין ויש לשלם שכר עבודה מלא עבור שעות העבודה, לרבות בגין זמני החפיפה.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ