פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 935
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

בעיה
חיים
31/08/2014 22:47
בעבודתי יש לי 2 סיווגי שכר (שני תפקידים בשכר שונה)
לאחר כשנה התקן הכללי בתלוש השתנה לתקן הגבוה מבין העבודות אך לא הושפע השכר.(לא סוכם כלום)
לא הבנתי במה מדובר וזה לא השפיע אז לא התעמקתי.

כעבור כמה חודשים הוספתי עבודה נוספת והיו לי 3 סיווגי שכר שונים אך החל מהתלוש הראשון התקן הגבוה עבר לעבודה עם השכר האחר.
בקיצור במקום 3 סכומי שכר שונים יש לי רק שניים .
דבר השפיע על משכורתי מאוד לטובה ,כאשר ישנם שעות מועטות לתעריף הגבוה

לאחר 7 חודשים הודיעו לי שכנראה הייתה טעות ואני צריך להחזיר להם את הכסף בדרך לא דרך.

מצד אחד אוקיי טועים אבל 7 חודשים??
מצד שני התקן הכללי הוחלף הרבה לפני שבפועל זה השפיע בשכר!
מצד שלישי חתמתי על חוזה במקרה של עבודה אחת בלבד וגם היא הייתה עוד בתחילת העבודה.
RE: בעיה
עורך דין
01/09/2014 09:39
שלום חיים

אכן נשמע כמו בעיה ואפילו די מורכבת. קשה יהיה לתת מענה ותרון ללא בחינה מדוקדקת של חוזה העסקתך, הבנה מעמיקה של תפקידך ותחום העיסוק שלך. אני ממליץ שתפנה לעורך דין, ותעביר אליו לבדיקה את חוזה העבודה שלך ותלושי שכר.

רק גך ניתן יהיה להבין ולתת מענה לבעיה שאתה ניצב מולה.

בהצלחה.
חיים
01/09/2014 09:56
מבחינת החוזה הוא פשוט וללא סעיפים מסובכים.
בעיקר אומר על תעריף מסויים בעבודה 1 מהם.
לא נחתמו חוזים נוספים כאשר קיבלתי עוד תפקידים הכל בעל פה
נעמי
01/09/2014 02:47
שלום,
אשמח לקבל את עזרתכם ב 2 שאלות:
1. לפני יותר מחצי שנה, התלוננתי על פער כספי שלא שולם לי כנרדש. לאחר זמן רב ופניות מרובות, הנושא לבסוף נבדק ע"י החברה, ואכן נמצאו הפערים. נאמר לי, כי הפער ישולם לי במשכורת הקרובה או בזו אחריה. כיוון שהייתי בתקופה לחוצה בלימודים, לא בדקתי את התלושים בזמנו, ורק לאחרונה (חצי שנה מאז התלוש בו אמור היה להופיע ההחזר) עיינתי בהם וגיליתי כי כלל לא החזירו לי את המגיע לי. פרט לכך, גיליתי טעיות רבות (מכוונות לדעתי...) שנעשות על חשבון כלל עובדים בחברה, בתלושי השכר, עליהן התלוננתי בעצמי, ושכרגע נבדקות (שוב אחרי פניות מרובות..). אך יחד עם בדיקתם את התלונתי, מבחינתי- הגיעו מים עד נפש, נמאס לי להתעסק בתלושי השכר, בבירור הסעיפים בחוק, ובגילויים חדשים כי החברה גונבת ועושה קומבינות על חשבוני. שאלתי היא, האם על סמך הדברים הנ"ל, ישנה הצדקה להתפטר עקב הרעת תנאים?
2. אני מועסקת בחברה מזה שנה וחודשיים, ובחוזה העבודה עליו חתמתי, עלי לתת הודעה מוקדמת של חודש ימים טרם התפטרותי. כיצד אני מחוייבת לפעול כאשר ההתפטרות נובעת מהרעת תנאים?

תודה מראש,
נועה
עורך דין
01/09/2014 09:42
שלום לך נועה

1. נושא הפרשי שכר המגיעים לעובדים מורכב ולא תמיד ניתן להסתמך על כך לצורך התפטרות בדין מפוטר. גם המעסיק יכול לעשות טעויות בתום לב ולעיתים שלא בתום לב, ובכל מקרה לא מומלץ לקפוץ למסקנות מבלי לפעול בצורה שקולה והגיונית. אני ממליץ לך לבדוק את הנושא מול עורך דין בכפוף להעברת תלושי השכר שלך לבדיקה.

רק לאחר בחינת תלושי השכר ניתן יהיה לתת לך תשובה לגבי הדרך הנכונה שבה יש לפעול במצב שאליו נקלעת. בהצלחה!
אריה
31/08/2014 19:02
עבדתי כ4 שנים במפעל ולפני כחצי שנה יצאתי לחופשת מחלה לאחר שנוצלו ימי המחלה המפעל הודיע לי כי אני נמצא בחופשה ללא תשלום ביטוח לאומי קבע לי 100 אחוז אובדן כושר עבודה למשך שנה כיום לאחר חצי שנה שאני במחלה הודיע לי המעביד על סיום יחסי עובד מעביד
עורך דין
01/09/2014 09:35
בוקר טוב אריה

לאור מורכבות מצבך מומלץ כי תפנה לעורך דין לצורך קבלת יעוץ אישי בנוגע לזכויותיך בעבודה ואל מול המוסד לביטוח לאומי.

בהצלחה ורפואה שלמה!
דביר
31/08/2014 17:49
אני עובד במקום עבודה כבר 4 שנים. זו השנה החמישית. כול שנת עבודה היא 10 חודשי עבודה עם הפסקה של חודשיים בחודשי הקיץ. לפני כול תחילת שנת עבודה מתקיים סמינר להכשרת העובדים לשנה הקרובה. אני חתום על סעיף 14 לחוק הפיצויים (מופרשים רק 6% לקופת הפיצויים) בתחילת כול שנה, במעמד חתימת חוזה חדש. השנה הזו נבצר ממני להגיע לסמינר כתוצאה מזה שלא הרגשתי טוב והייתי חולה. יש לי אישור מחלה על הימים הללו.
המעסיק טוען שאם לא הגעתי לסמינר, משמע, שאני התפטרתי, ושהתנאי להמשך שנת עבודה נוספת הוא השתתפות בשלושת ימי סמינר שנקבעו. האם הדבר נכון כמו שהמעסיק טוען? האם במצב הזה אני נחשב כמי שהתפטר?
עורך דין
01/09/2014 09:33
שלום דביר

התשובה לשאלתך תלויה בהסכמות שבינך לבין המעסיק ובהסכם העבודה שלך. המלצתי, פנה לשיחה אישית עם עורך דין שיבחן את החוזה ויוכל לתת ללך תשובה מדוייקת והמלצה לגבי דרך פעולה.
היתאם
31/08/2014 17:29
שלום האם ניתן לפטר עובד שעשה טעות שנעשתה בתום לב?? הטעות תעלה למעסיק משהו כמו 7000 שח??
עורך דין
01/09/2014 09:26
שלום היתאם

למעסיק שמורה הזכות הבלעדית להחליט אם ומתי לפטר את מי מעובדיו, כל עוד הפיטורים מתקיימים בכפוף לחוקי העבודה.
אלינור
31/08/2014 17:24
לפני כמה ימים נפגעתי בזמן המשמרת שלי מסכין וכרגע אני לא יכולה לעבוד וקיבלתי ימי מחלה.. וביום שבו היום מחלה מסתיים אני שוב צריכה לגשת לרופא לראות מה מצבי ואם אפשר לחזור לעבודה או שאצטרך עוד ימי מחלה..
האם אני מקבלת זכאית לקבל משכורת על כל ימי המחלה שלי? הבנתי שהביטוח לאומי מעביר לעסק והעסק מעביר לי דרך התלוש..
אפשר קצת מידע על זה? אני לא בדיוק יודעת מה נכון ומגיע לי. תודה רבה
עורך דין
01/09/2014 09:22
אלינור בוקר טוב,

ראשית, איחולי החלמה מלאה.

שנית, המעסיק אמור לשלם לך עבור ימי המחלה בכפוף להצגת אישור רפואי ובלבד שנצברו לזכותך ימי מחלה.
חלי שמעון
31/08/2014 17:06
שלום לכם עורכי דין נכבדים

פיטרו אותי מעכשיו לעכשיו ללא הודעה מוקדמת, פשוט בשיחה אישית עם מנהל החנות, היום לפני הצהרים. הוא ביקש ממני להכנס אליו למשרד ואמר שבגלל אני מוכרת הכי פחות טוב מכולם, הוא חייב לפטר אותי. התחלתי לעבוד בחנות בחודש אפריל 2012 ועד היום לא היו לו תלונות עלי. הפיטורים היו בלי הודעה מוקדמת, הוא פשוט אמר לי לי לחכות לסוף המשמרת שלי (16:00) וללכת הביתה ולא לבוא יותר לעבודה.

איזה זכויות יש לי במקרה כזה של פיטורים ללא הודעה מראש?
עורך דין
01/09/2014 09:21
היי חלי

פיטורים מעכשיו לעכשיו בשיחת טלפון, ללא שימוע מסודר לפי חוק, הנם פיטורים לא חוקיים. גמובן שמגיעות לך מלוא הזכויות ובאפשרותך להגיש תביעה לבית הדין לעבודה בדרישה לקבלת פיצוי על דרך התנהלותו של המעסיק.

אני ממליץ לך לפנות לשיחה אישית עם עורך דין מטעמך, שיבחן את הסכם העבודה שלך והאופן שבו פוטרת וימליץ לך כיצד לפעול למימוש זכויותיך על פי חוקי העבודה.
כלנית
31/08/2014 17:01
היום בבוקר המעסיק הודיע לי כי אני מפוטרת מהעבודה בגלל קיצוצים בחברה. השאלה אחרי שפיטרו אותי, מה עושים עכשיו? אילו זכויות יש לי בדיוק ולפי החוק? אני עובדת במקום עבודה הזה מאז השחרור מהצבא ובסך הכל 5 וחצי שנים רצוף. לא פיטרו אותי אף פעם לפני ... מה אני עושה עכשיו?

HELP
עורך דין
01/09/2014 09:16
כלנית בוקר טוב

לצערך את לא לבד. המשק הישראלי נמצא בתקופה של גלי פיטורים כמעט בכל תחום. עובד שפוטר מעבודתו זכאי לקבל את מלוא הזכויות לפי החוק:

פיצויי פיטורים
דמי הבראה
פדיון ימי חופשה
דמי הודעה מוקדמת
ועוד... לפי חוזה העסקתך.

ראוי לציין כי חשוב להקפיד שהליך פיטורייך בוצע כדין, לאחר שימוע ובכפוף למתן הודעה מוקדמת.

תמיד עומדת לך האפשרות לפנות לקבלת יעוץ משפטי אישי והייתי מציע לך לממש אותה.
מודאגת
31/08/2014 16:55
שלום רב,

אני עובדת שכירה במשרד שהתמזג עם משרד אחר (טרם המיזוג, עבדתי בדיוק 3 שנים במשרד הקודם). לצורך המיזוג, סיימו את העסקתי במשרד הקודם על מנת שיוכלו להעסיק אותי בישות החדשה. לדברי המנהלים, רשמית הוסכם על רצף מעסיקים וזכויותיי לא תיפגענה מניתוק יחסי העבודה.

אני בהיריון ובעת הלידה, אהיה מועסקת פחות משנה במשרד החדש. מה המשמעות של ניתוק יחסי העבודה מהמשרד הקודם לעניין זכותי לחופשת לידה של 26 שבועות (בתשלום מביטוח לאומי)? האם ביטוח לאומי יראה הכך כעבודה של מעל שנה ויקבל את הרצף? במידה ואעזוב את מקום העבודה הנוכחי, האם אהיה זכאית לחתום אבטלה?
תודה רבה מראש
עורך דין
31/08/2014 19:01
אין לך סיבה להיות מודאגת. זה לא בריא להריון. בעת החלפת מעסיקים עקב מיזוג בין שתי חברות או מכל סיבה שהיא, את יכולה להחליט האם ברצונך להתפטר בדין מפוטר או להמשיך לעבוד עבור המעסיק החדש באותם תנאים ותוך שמירה על רצף זכויות.

במידה ויש לך שאלות או ספקות כלשהם, הייתי ממליץ לך לפנות לעורך דין לצורך קבלת יעוץ אישי בעניינך.

בהצלחה והרבה בריאות!
יניב
31/08/2014 15:45
איזה כספים מגיעים לי? , אני יודע על

פיצויי פיטורים
ימי חופשה
דמי הבראה
הודעה מוקדמת לפני פיטורים

האם יש עוד דברים שאני אמור לקבל
יש פנסיה אבל אני לא יודע לחשב? , מישהו יודע איך לחשב פנסיה והאם מגיע לי עוד סעיפים?
עורך דין
31/08/2014 18:59
שלום יניב

אכן, אם פוטרת כעבור שנה או יותר מתחילת עבודתך אתה זכאי לקבל פיצויי פיטורים, פדיון ימי חופשה, דמי הבראה ודמי הודעה מוקדמת בהתאם לתקופת עבודתך המדוייקת.

גם קרן הפנסיה היא שלך ותמשיך להיות שלך גם בהמשך הקריירה שלך, עד לגיל הפנסיה. את רכיב הפיצויים שבקרן אתה יכול לפדות עם פיטוריך.

בהצלחה בהמשך דרכך.
נדין
31/08/2014 10:22
שלם,

אני עובדת במסעדה במשך כמעט 3 וחצי שנים לא רצופות (לימודים, טיסות לחול וכו').

המסעדה נסגרת לרגל שיפוצים ובעלי המקום פותחים מסעדה חדשה באותו אזור של המסעדה הקודמת והציעו לי לבוא לעבוד שם ואני לא מעוניינת.

האם מגיע לי פיצויים?
אשמח לעזרתך.
עורך דין
31/08/2014 18:57
שלום נדין

אם המסעדה החדשה נפתחת בסמיכות למסעדה שנסגרה לרגל שיפוצים, ואת תסרבי להמשיך לעבוד אצל אותו מעסיק באותו תפקיד בו עבדת קודם, יהיה לך קשה מאד להוכיח הרעת תנאי עבודה ולכן סביר שלא תוכלי להתפטר בדין מפוטר.
תמי
31/08/2014 18:18
אמי חודש הבא בת 62 והיא זכאית לצאת לפנסיה
אם מגיע לה דמי אבטלה? במידה וכן מה עושים שאין מה מכתב פיטורין? אם צריך לתת הודעה מוקדמת למעביד?
ערן
31/08/2014 15:20
וכבר שנה לא קובעים לי משמרות , אבל מצד שני מכחישים שאני מפוטר ועבדתי למעלה משנה ,

1) האם מגיעים לי פיצויים נוספים כי הם מושכים את הזמן , קראתי איפשהו משהו כזה עם קנס גדול במצב כזה אבל אני לא ממש מוצא את זה
2) איך אני יכול להוכיח שפיטרו אותי האם אני צריך?
עורך דין
31/08/2014 15:32
אם לא קיבלת משמרות במשך שנה שלמה בהחלט ניתן לראות בכך פיטורים לכל דבר ועניין. אתה מוזמן וצריך לפנות לקבלת יעוץ משפטי אישי במאצעות עורך דין הבקיא בדיני עבודה, שיפעל וויצג אותך מול המעסיק לשכבר לצורך קבלת פיצויי פיטורים ושאר הזכויות המגיעות לעובד שפוטר במצבך.
שאלה
בני
28/08/2014 14:55
מי שהתפטר עקב מעבר למושב זכאי למלוא פיצויים או רק מה שהופרש בקרן? הנושא הזה לא מובן לי
RE: שאלה
עורך דין
31/08/2014 14:39
בני שלום

עובד שעובר להתגורר ביישוב שרוב תושביו הם חקלאים (ישוב חקלאי) ובטרם המעבר התגורר ביישוב שאינו חקלאי זכאי להתפטר בדין מפוטר ולקבל פיצויי פיטורים.
כרמלה
30/08/2014 09:57
שלום רב אני עובדת עשרה חודשים בתחנת דלק עברתי לפני שבועיים ניתוח וקיבלתי מחלה שבועיים,הגשתי אותם למעסיק שלי והוא פתח עליי פה שאני ממש לא בסדר ש"הוצאתי מחלה" למרות שהמנתח נתן לי את המחלה כי אני צריכה מנוחה. לאחר דין ודברים אמר לי שייתן לי מה שמגיע לי ושזה לא מדובר בסכום גדול,החלטתי לאחר ההתנהגות הזו להתפטר והודעתי לו שהחל מה1/9 בגמר המחלה אני מתפטרת ונותנת לו שבועיים התרעה כמו שבחוק,אני עובדת משמרות ובאותו יום הסיר אותי מרשימת המשמרות,השאלה היא האם הוא צריך לשלם לי את ימי ההתרעה מראש +ימי חופש כי אני בעצם תיכננתי לעבוד בשבועיים האלו כפי שמגיע למעסיק לפי חוק... במידה ולא ישולמו לי ימי המחלה והחופשה אוכל לתבוע אותו? תודה רבה!
עורך דין
31/08/2014 09:36
היי כרמלה

התשובה לשלאתך חיובית. המעסיק חייב לשלם לך על ימי ההודעה המוקדמת וכן פדיון ימי חופשה, כם אם בחר שלא לתת לך משמרות בתקופה זאת. זוהי החלטה שלו האם לתת לך משמרות בעבודה, אבל החוק מחייב אותו לשלם לך את המגיע לך במלואו.
כרמלה
31/08/2014 14:18
תודה רבה על התשובה אך האם הודעתי לו בווטאספ זה בסדר וענה לי שמקובל עליו עניין ההתפטרות זה בסדר או שעליי לשלוח לו מכתב רשום על התפטרותי?
עורך דין
31/08/2014 14:22
כרמלה

למען הסדר הטוב, הקפידי לכתוב מכתב התפטרות מסודר ומפורט, הכולל תאריך הפסקת עבודה.

בהצלחה בהמשך דרכך!
נעמה
31/08/2014 13:24
שלום, רציתי לדעת האם יש איזשהי תקנה שאומרת שאם אני לא מגיעה לשכר המינמום החודשי - 4,300, אז צריך להשלים לי את השכר ל4,300?
אני עובדת במשרה מלאה, והחודש האחרון היה חלש מאוד עקב המצב בארץ (מקום תיירותי) ולכן צמצמו לנו בימים ובשעות עבודה מה שהשפיע מאוד על המשכורת החודשית.
אשמח לתשובה,
תודה מראש.
רגינה
31/08/2014 10:46
שלום רב,
העסקתי עובדת במשק בית פעם בשבוע במשך 7 חודשים.
שכרה היה 150 ש"ח לביקור, כלומר 600 חודשי.
במועד פיטוריה (הודעתי לה והכוונה הייתה שלא תגיע אליי לאחר ההודעה) דרשה ממני לשלם לה בעבור יום חופש + שבועיים התראה, כלומר שילמתי לה 450 ש"ח. בנוסף, טענה ש"ויתרה לי" על דמי הבראה.
מה זכויותיה של העובדת בתנאים הנ"ל? האם התשלום שקבלה בפיטוריה מוצדק? האם יש זכויות נוספות שלה שלא קיימתי?

תודה.
עורך דין
31/08/2014 11:10
רגינה שלום

אם עובדת משק הבית הועסקה במשך 7 חודשים את לא צריכה לשלם לה פיצויים ולא צריכה לשלם לה דמי הבראה. מה שכן, את צריכה לשלם לה פדיון ימי חופשה ודמי הודעה מוקדמת ולהקפיד שההפרשות לפנסיה שלה בוצעו לפי חוק.
רגינה
31/08/2014 11:15
תודה. האם תוכל בבקשה לפרט את הסכום או את הנוסחא לחישוב פדיון ימי חופשה ודמי ההודעה המוקדמת?
עורך דין
31/08/2014 11:39
רגינה

פדיון ימי חופשה קל מאד לחישוב: מספר ימי החופשה שנצברו לעובדת X שכר יומי שלה.

לגבי דמי הודעה מוקדמת, הכל לפי ותק בעבודה ולפי הנוסחה הבאה:

אם עבדה 6 חודשים תקבל הודעה של 6 ימים – יום על כל חודש.

מהחודש השביעי ועם לתום השנה הראשונה תקבל הודעה של 6 ימים בתוספת של יומיים וחצי על כל חודש נוסף.

לאחר שנת עבודה ראשונה תקבל הודעה של חודש ימים.

מקווה שהכל ברור.

בהצלחה!
רגינה
31/08/2014 13:00
תודה רבה! זה אכן ברור וחישבתי בקלות.
שאלה לגבי הפנסיה: כיצד אני מפרישה עבורה? דרך ביטוח לאומי? ראיתי שיש מספר מסלולים פנסיוניים - מה כדאי לבחור? מדובר בחודש אחד בלבד עליו אני אמורה להפריש עבורה פנסיה. מה הדרך המהירה והקצרה לטפל בסוגייה זו?
אופיר
28/08/2014 20:47
עבדתי במקום מסויים שנה וארבעה חודשים
המעסיק הכין תכסף והוא אמר לי שאני חייב לחתום על מכתב שאני לא תובע אותו וזה כל הכסף שהוא חייב לי
עכשיו אני צריך תכסף הזה דחוף לשכר דירה
אייך אני מקבל תכסף שמגיע לי ללא חתימה על המכתב????
עורך דין
31/08/2014 12:54
היי אופיר

לפי החוק המעסיק חייב לשלם לך פיצויים תוך פרק הזמן הקבוע בחוק ואסור להתנות את העברת תשלומי הפיצויים בחתימה על מסמך כזה או אחר.
תלונה
שיראל
28/08/2014 23:18
היכן מומלץ להגיש תלונה על מעסיק בגין ביזוי עובד מול קהל?
RE: תלונה
עורך דין
31/08/2014 11:47
שלום שיראל

איני יודע היכן את מועסקת אבל בשוק הפרטי אין הליך של "תלונה" על מעסיק. אם המעסיק עבר על החוק זכותך המלאה להגיש תביעה לבית הדין לעבודה, אבל אין מקום רשמי שבו ניתן "להתלונן" על התנהלותו של מעסיק.
שייקה
28/08/2014 08:59
אני עובד בחברה גדולה ויש עובדת שמתפרצת עלי ומקללת אותי בקללות נוראיות היא לא ישירה שלי היא מקללת ואומרת אני אדאג שאתה לא תעבוד פה יותר.מה מבחינת יחסי עובד מעביד עלי לעשות האם אני יכול להתפטר מהעבודה?
עורך דין
31/08/2014 11:09
שלום שייקה

אף עובד אינו צריך לסבול מאלימות מילולית במקום העבודה שלו ואם התנהגות זאת אינה פוסקת, תוכל להתפטר בדין מפוטר. בכל מקרה, יש לפנות להנהלת החברה ולהתלונן על התנהגותה של העובדת בטרם נקיטת פעולות כלשהן. בהחלט רצוי שהפניה אל ההנהלה תהיה בכתב ובצורה רשמית. אתה מוזמן להתייעץ עם עורך דין באופן אישי לפני הכל.
טלי
31/08/2014 10:14
שלום ובוקר טוב,

מקווה לקבל מענה בפורום שלכם.

יצאתי לחופשת לידה ב-1.5. והודעתי מראש למקום העבודה בו אני עובדת חמש שנים שאני מתכוונת להאריך את חופשת הלידה לפחות עד אוקטובר. כעת התקשרו אלי ממקום העבודה וביקשו ממני להקדים ולחזור היות וממלאת מקומי עוזבת.

שאלתי היא- האם הם יכולים ל"הכריח" אותי לחזור? בנוסף אם ברצוני להאריך עוד יותר את חופשת הלידה עד לנובמבר האם מותר למקום העבודה להתנגד? דבר נוסף מהם התנאים המגיעים לי אם אבחר בסוף אחרי חצי שנה לא לחזור כלל לעבודה?

תודה רבה מראש לתשובתך...
פנסיה
כרמלה
30/08/2014 09:59
שאלה נוספת לגביי פנסיה לא שולמה לי פנסיה כלל וכלל ובתלוש לא מופיעים לי כמה ימי חופש מגיע לי- זה ריק האם זה בסדר? שכחתי לציין שאני חיילת משוחררת.האם בסיום העבודה הוא צריך לשלם לי את הפנסיה רטרואקטיבית?
RE: פנסיה
עורך דין
31/08/2014 09:41
היי כרמלה
המעסיק חייב לשלם לך פנסיה אחרי 6 חודשים עבודה לפי החוק. אם לא שילם, הוא חייב לעשות זאת כעת שאחרת הוא עובר על החוק.
עמית
28/08/2014 12:02
שלום. בתחילת החודש התחלתי עבודה חדשה ולפני כמה ימים החלטתי שזה לא מתאים אז התפטרתי. במסמכים שחתמתי עליהם בראיון היה סעיף של התחייבות לחצי שנה עבודה ובנוסף אם אני מתפטרת קונסים אותי ב600 ש"ח ולא משלמים על ימים שבהם עברתי הדרכה. על הסעיף היה צריך לחתום בנפרד. בראיון הסברתי שאני לא מסכימה לכך ולא חתמתי וציינתי זאת בפני המנהלת.
הייתי רוצה לדעת קודם כל אם זה חוקי הסעיפים האלו, לא לשלם על ימי הדרכה, לקנוס עובד אם יוצא לפני תום תקופת ההתחייבות?
ובמקרה שלא חתמתי על סעיף זה, האם יכולים להגיד שמספיק שהייתי מודעת לתנאים האלו ובכך לא לשלם לי על התקופה שעבדתי?
עורך דין
31/08/2014 09:38
שלום עמית

חוק הגנת השכר אוסר על הורדת כסף משכרו של העובד ללא קבלת הסכמה מפורשת, וניתן בהחלט להבין כי לא נתת הסכמה לכך בכך שלא חתמת על המסמך. בכל מקרה, לא קיימת אפשרות שלא לשלם לעובד על ימי עבודה גם אם היו אלה ימים של הדרכה או תקופת ניסיון בעבודה.
שירה
30/08/2014 17:28
היי
אם אני מקבלת 40 לשעה ועושה משמרת כפולה האם חייבים להביא לי שעוצ נוספות מ40 או שהם יכולים לתת שעות נוספות ממינימום?
תודה רבה!
עורך דין
31/08/2014 09:33
היי שירה

המעסיק צריך לשלם לך עבור שעות נוספות לפי החוק ולפי שכר השעה אותט את מרוויחה, קרי לפי 40 ש"ח.
ניר
31/08/2014 03:13
לאחר קצת יותר משנה הפסקתי לעבוד במקום העבודה, כצפוי וברוח טובה בעקבות סיום לימודים.
השכר השעתי שלי הוא 29 ש"ח.
יש לי 4.15 ימי חופש, ו7.48 ימי מחלה.

מה הסכום שהמעסיק צריך להעביר אלי וכיצד מחשבים?

תודה רבה
עורך דין
31/08/2014 09:33
בוקר טוב ניר

המעסיק צריך לשלם לך פדיון ימי חופשה לפי החוק. זה הכל.
ליאור
31/08/2014 03:34
אני עובד מדינה מושעה בערך 4 שנים. האם על המעביד להפריש את חלקו ואת חלקי לקרן פנסיה? בדקתי בתקשיר וראיתי שהמעביד צריך להמשיך בהפרשה לקרן פנסיה. האם זה נכון?
עורך דין
31/08/2014 09:30
היי אלירן

אכן, התקשי"ר הוא זה שנותן מענה לשאלתך. מהי הסיבה שאתה מושהה מהעבודה למשך תקופה כה ארוכה?
אלירן
31/08/2014 00:56
שלום
אני עובד בחברת אבטחה בתל אביב במשך 9 חודשים
לאחר שחזרתי משירות מלואים ארוך של 35 יום (במסגרת צו 8)
איני מקבל משמרות לעבודה
מאז ששבתי במשך שבועיים קיבלתי רק משמרת אחת בת 7 שעות
כאשר לפני שירות המילואים הייתי מקבל מינימום של 4 משמרות בשבוע
רציתי לדעת האם אני אוכל להתפטר ולדורש פיצויים
והאם יש זכויות נוספות בחוק אשר איני מודע להם
בתודה מראש אלירן
עורך דין
31/08/2014 09:29
היי אלירן

עניתי לשאלתך.
אלירן
31/08/2014 08:52
שלום
אני עובד בחברת אבטחה בתל אביב ומאז שחזרתי משירות מילואים ארוך של 35 יום קיבלתי במשך שבועיים משמרת אחת של 7 שעות ולפני זה היו לי במינימום 4 משמרות בשבוע אני עובד בחברה במשך 9 חודש ברצוני לדעת האם ניתן להתפטר ולדרוש פיצויים ובנוסף האם קיימות זכויות נספות שאיני מכיר בתודה מראש אלירן
עורך דין
31/08/2014 09:20
שלום אלירן

אסור למעסיק לפגוע במסגרת עבודתך ולהרע את תנאי עבודתך לאחר שובך משירות מילואים. זה בהחלט יכול להתפס כהרעת תנאי עבודה. ממליץ לך לשוחח עם עורך דין ולבדוק את זכויותיך במקרה זה.
שחק
30/08/2014 22:37
שתי שאלות
1.מעביד בתהליך סגירה של חברה בע''מ פתח עוסק מורשה על שמו, האם מגיע לי פיצווים? (עבדתי כ 6 שנים בחברה בע''מ וכרגע עובד שנתיים על שם החברה החדשה שלו בתור עוסק מורשה) מה עושים???? הוא טוען שהוא העביר את כל התנאים הסוציאלים שלי לחברה החדשה.
2.האם חוזה עבודה בעל פה תופס.? אם הוא מחליט להוריד לי במשכורת פתאום ? אני עובד במשכורת גלובלית ומעל מספר מסוים של שעות זכאי לתשלום נוסף . הבעיה שאין הסכם חתום רק בנינו בעל פה .
תודה מראש
עורך דין
31/08/2014 08:59
בוקר טוב שחק

1. רצף הזכויות שלך נשמר ותנאי העבודה לא אמורים להשתנות כל עוד אתה מועסק באותו מקום עבודה ואין זה משנה אם המדובר על חברה בע"מ או עוסק מורשה של אותו מעסיק.

2. לא ניתן להוריד לעובד שכר ללא הסכמתו. זוהי הרעת תנאי עבודה. הסכם עבודה אמור להנתן לעובד בכתב ובצורה מסודרת. זכותך לדרוש זאת מהמעסיק.
וועד
אסתי
31/08/2014 03:52
היכן ניתן להגיש תלונה על עובד בוועד העובדים? מי שמנצל כוחו לרעה כנגד עובדים אחרים?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ