פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 177
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שרה עוז
03/09/2019 09:41
בעלי ואני מורים גמלאים כעת. לבעלי גילו טעות במתן דרגה באופק חדש אחרי 4 שנים. הורידו מ 7 ל6.5. לכן ניכו ממשכורותו ,קופ"ג וקה"ש עשרות אלפי ש"ח. ועם יציאתו לפנסיעה עוד 15.000ש"ח ממענק ימי מחלה. משכורתו וההפקדות קטנו במשך 5 שנים וכך נחשבת גם קצבתו. אנו בתום לב לא ידענו את נימוקיהם לקביעת הדרגה. האם יש סיכוי לתבוע את גזברות משרד החינוך?
עורך דין
10/09/2019 08:41
שלום שרה

לא ניתן בכל מקרה לפתור או אפילו לבדוק את המקרה ברצינות במסגרת פורום אינטרנטי. מומלץ לפנות בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי פרטני, לא כל שכן כאשר המדובר על הפרשים של עשרות אלפי שקלים.

בהצלחה
מרים
09/09/2019 08:12
אני מכירה באופן אישי מישהי שהיה לה משהו דומה , והיא תבעה את משרד החינוך , ולא קזזוא לה את הכסף שנתנו לה בטעות
אתי
09/09/2019 14:05
היי
נעדרתי ממקום עבודתי בשל טיפולי פוריות,אבל לא הודעתי על כך,רק הצגתי אישור מחלה רגיל,
האם עכשיו שמדברים בעבודה על שימועים,
אני יכולה לומר שנעדרתי מגלל סיבה אחרת,
ולהציג אישור שאני בטיפולים, וממילא אסור לפטרני (גם שלא נעדר העובד)
תודה
עורך דין
10/09/2019 08:40
שלום אתי

התשובה לשאלתך חיובית.

בהצלחה
כרמית
09/09/2019 16:29
היי

לפני כמה חודשים התחלתי לעבוד בבית חולים במיון.

באחת הפעמים שעבדתי קרה משהו בבית החולים ומאז התחילו אצלי חרדות.

נאלצתי לעזוב את העבודהה כי לא יכולתי ממש לתפקד

ומאז אני שבר כלי.

בבית החולים לא טיפלו כמו שצריך

חוץ משיחה עם עובדת סוציאלית לא עשו איתי כלום.

הייתח מעוניינת לדעת האם יש לי פה אפשרות לתבוע את הבית חולים.

מאז אני נוטלת כל מיני סוגי כדורים והומלץ לי כמה וכמה פעמים להתאשפז בבית חולים לבריאות הנפש
עורך דין
10/09/2019 08:39
שלום כרמית

על מנת להוכיח כי נגרם לך נזק נפשי בעקבות אירוע חד פעמי שאירע במקום העבודה, יש לבדוק את המקרה לעומק ולפרטיו. פני לקבלת ייעוץ משפטי באמצעות עורך דין המתמחה בתחום.

בהצלחה
שאנל
08/09/2019 17:06
שלום,
אשמח לדעתכם בנושא דיני עבודה - האם ישנה עילה לתביעה?
בעלי הגיע לראיון עבודה בחברה מסויימת.
ישב עם הבעלים של החברה לראיון עבודה.. השיחה הלכה לכיוון מאוד חיובי ועל סמך הניסיון של בעלי, הבעלים של החברה אמר לו במקום התקבלת! ואמר לו שיעביר לסמנכל החברה ציפיות שכר ותאריך אפשרי לתחילת העבודה.
לאחר כיומיים בעלי צלצל לסמנכל החברה כמבוקש והעביר ציפיות שכר ואמר שתאריך תחילת העבודה גמיש מבחינתו בהתאם לצורך החברה.
הסמנכל הבטיח שיעביר את המידע לבעלים של החברה ויחזיר תשובה.
לאחר מספר ימים בהן לא הגיע תשובה, בעלי צלצל אל הסמנכל שטען שהוא בחופש ויחזור בעוד יום יומיים ויטפל בנושא. לאחר יומיים נוספים כשלא הגיעה תשובה צלצל שוב ובעלי ונענה כך : " מה לא דיברו איתך עדיין? אוקי תגיע עכשיו למשרדי החברה לשיחה נוספת עם הבעלים". בעלי כמובן הגיע.. הבעלים של החברה עדכנו את בעלי בשכר המקובל עליהם ובתנאים. בעלי הסכים וביקשו ממנו להגיע ביום ראשון להתחיל לעבוד.
נאמר בנוסף שיגיע למחרת על מנת לעבור מבחן גרפולוגיה. בעלי הגיע וביצע את מבחן הגרפולוגיה. בנוסף לפני שעזב שאל באיזה שעה יש להגיע ביום ראשון ומתי חותמים חוזה? נענה שיש להגיע בשעה 8-9 וחוזה יחתם ביום ראשון.
בעלי סיים את עבודתו הנוכחית (לאחר כ6 שנים באותו מקום העבודה) ביום חמישי והגיע לעבודה החדשה ביום ראשון על הבוקר כפי שהתבקש.
כשהגיע התקבל בפליאה: "מה באת לעבוד? אבל עדיין לא קיבלנו את תוצאות מבחן הגרפולוגיה"
שלחו אותו בחזרה הביתה והבטיחו שיחזירו תשובה עד סוף היום או לכל המאוחר בבוקר למחרת.
כעת עבר כמעט שבוע והחברה לא עונה לטלפון ולא מחזירה טלפון ובטח שלא החזירה תשובה בקשר למבחן.
בעלי יושב בבית ללא עבודה בגלל ההטעיה הזו ומפסיד כסף רב עבור אובדן ימי העבודה הללו.

מה ניתן לעשות במקרה זה?
האם קיימת עילה לתביעה?
האם כדאי להיכנס לזה? או שמא העלות תעלה על התועלת?

אנא עזרתכם!! תודה רבה
יורם
08/09/2019 12:18
עובד שנתיים במקום עבודה .
מעוניין להודיע על התפטרות לפני החגים .

האם ימי החפש( חופשה מאורגנת בחגים ) נכללים במכסת 30 הימים של הודעה מוקדמת ?
קרין
05/09/2019 11:49
שלום רב,
אני עובדת במשרד עו"ד מעל 6 שנים.
במהלך פגרת הקיץ של בתי המשפט המשרד עובד חצי יום (4 שעות)
אני עובדת לפי שעה. המשכורת יורדת לי משמעותית בחודש וחצי של הפגרה.
האם זה חוקי ?
נועה
05/09/2019 10:29
שלום,
אני עובדת כבר כ4 שנים במקום עבודה לפי שכר שעתי, עבודה במשמרות.
לפני כמה ימים זומנתי לשיחת שימוע, אשר יתקיים ביום ראשון. הגשת המשמרות היא ביום רביעי לפני כן, כששאלתי את המנהלת האם להגיש משמרות לשבוע הבא, היא אמרה שלא להגיש לכל השבוע.
השאלה שלי האם על העסק לשלם לי על ימי ההמתנה הללו?
ועוד שאלה בזימון רשומות טענות די כלליות כמו - ישיבה מחוץ לסניף
- חלוקחת מוצרים לחברים ללא גבית תשלום
האם עליהם לרשום זאת בצורה מדויקת יותר, כמו מתן דוגמאות ומקרים שבהם זה קרה?
דנינו
04/09/2019 22:07
ברצוני לתאר מצב התעמרות שנמשך כבר 3 שנים מצד המנהלת אני עושה את עבודתי מעל ומעבר מגדיל ראש חרוץ משקיע מזמני וממקצי למען מקום העבודה בו אני עובד אני עובד בודד חינוכי בתור אב בית בכל ישיבה אני חוטף הערות כמו אנטי סיריון אני מפחדת ממך וכאלה כאשר מעולם לא קיללתי מעולם לא גיליתי אלימות להיפך מורה גילתה כלפיי אלימות ולא נעשו דברים כלפיה מצד המנהלת לא פעם אני נקרא למשרד ואני מקבל איומים של אם לא מתאים לך אתה מוזמן לעזוב או שאני יותר אותך למרות כל ההמלצות של המנהלן שאני עושה את עבודתי על הצד הטוב ביותר היא אפילו התווכחה על ההמלצות בזמן שחשבנו על נושא העלאת השכר בפעם האחרונה זה היה על כך שהיא נתנה לי מטלה עבדתי במשך כל היום ואחרי כאשר אני עם גב תפוס ועם חגורת גב שנותרה לי משימה אחת שהייתה מצריכה עבודה טלפונית ישבתי לבצע אותה לפתע היא נכנסה ובאלה המילים היא אמרה זה לא הוגן שאחרים עובדים ואתה יושב כשרציתי להסביר לה את המטלה האחרונה שהיא ביקשה היא לא הייתה מוכנה לשמוע כאילו אני אויר כאשר סיימתי את יום העבודה סבלתי מכאבים עזים בגבי נאלצתי להישמע להוראות הרופא אורטופד ובמשך חודש וחצי אני עובר טיפולים של פזיוטרפיה צילומים כאשר התבררה הסיבה והיא סיבה רפואית לא קלה לאחר שובי מחופשת המחלה הגשתי טופס 250 לביטוח הלאומי כדי שהיא תחתום היא סירבה והתחילה לחקור אותי ואמרה שלא עשיתי כלום אתה רק צבעת בקיצור סירבה לחתום למחרת אני נקרא אליה שוב היא מגישה לי מכתב כאשר אני כולי מזיע ומדוכא מההתנהגטת של אותה מנהלת שכל היום מתעסקת רק בי ואיך להציק לי יש לציין שאני בעל מקצוע שיוצא מגדרי כדי לטפל בכל עבודה מבלי לערב קבלנים שכולים כסף רב וחוסך בכך למוסד החינוכי ולטובת ו
קורל
04/09/2019 15:58
היי שאלה,
אני עובדת במשטרה והתחילו נגדי תהליך פיטורים שהתעכב בעקבות היותי בהריון, עברה תקופת חופשת הלידה והחלטתי שאני מגישה פיטורים לטובת גידול הילד. העבודה רחוקה ממקום מגוריי כ113 קמ.
עבר כבר חודש מבקשתי להתפטר ועכשיו החזירו לי תשובה שהם מסרבים לקבל את הפיטורים שלי וממשיכים בהליך הפיטורים שהם כבר התחילו נגדי.
האם מותר להם לעשות דבר כזה ?
יערה
04/09/2019 13:52
סוף סוף אחרי 3 שנים הוכרתי כבעלת נכות בביטוח לאומי!! 100% אובדן כושר עבודה למשך שנתיים + 80% נכות כללית . הפעם נפלתי על 2 מומחים נפלאים ולא אטומים שראו בשידור חי מה שנקרא התקפים קשים שהייתי בהם, האחד סגן מנהל מחלקה פנימית והשני פרופ' בנוירולוגיה באחד מבתי החולים גם כן.

קיבלתי אפשרות לערער על הנכות הכללית אבל מעדיפה שלא, אומרת תודה על מה שקיבלתי כי זה יכול לבוא גם לרעתי.

כתוב לי שתשלום הקצבה יתחיל מ31.8.2019 לאחר שחלפו 30 ימים מתחילת דרגת אי כושר, המכתב עצמו של האישור הודפס ב25.8 אבל את האישור הם החליטו לתת מ1.8 ..אז מתי אני אמורה לקבל את הקצבה הראשונה ובאיזה תאריך בחודש?

ועוד שאלה : יש דף מפורט על הזכויות להטבות שמגיעות ליאם אני גרה עם אימי שהיא אלמנה ואני רווקה ללא ילדים שחיה איתה כי לא יכולה לגור לבד, שאלתי היא האם ההטבות על הארנונה ורשות המים יכולים לחול עליה במידה ואני גרה איתה?
ליה
04/09/2019 13:51
אני עצמאית, מקבלת קצבת זקנה כבר כמה חודשים. הגעתי לגיל שכבר לא משנה כמה אני מרוויחה, לא מורידים לי מקצבת הזקנה.

חובות שלי מהעבר כבר שולמו עד תומם.

ולפתע החליטו בטוח לאומי לא לשלם לי קצבה בחודש יולי. לטענתם יש לי חוב.

ניגשתי למשרדם, והנציג בדק עבורי והראה לי חוב של 18 אלף ש"ח. הראתי לו את כל שוברי התשלום ששולמו עבור סכום זה במלואם אז הוא אמר, סליחה, אני לוקח את המילים שלי בחזרה. אבל, יש איזה חוב... אני לא יודע עדיין מהו... והודיע למנהלת שצריך לפשפש ולפשפש עד שימצאו...

אמרתי שאין בעייה, אם יש חוב, אשלם אותו, תפרשו לי שוברי תשלום, אבל אין לכם זכות להפסיק לי את קצבת הזקנה מבלי שהראתם לי שאני חייבת.

אחרי שלחצתי עליה, אז העבירו לי לחשבון קצבה לחודש אוגוסט פחות 20% וממאנת להחזיר לי את הקצבה של חודש יולי.

אני מבקשת לדעת, האם הם יכולים לשחק מתי שבא להם עם תשלומי קצבת הזקנה?

ומהו החוק לגבי זה?

ומהי הדרך לפעול כדי שלא יגעו בזה.

תודה.
מיכל
04/09/2019 13:49
בס"ד בקשר ל90 הימים של הקצבת אבטלה שדחו לי תזכאות לקבלם, אם בקשתי שידונו לי בתביעה מחדש ויש לי מכתב מרופאת משפחה שכתבה ש"מומלץ להימנע מעבודה פיזית קשה" וש"סובלת מכאבים בגב, כאבי רגליים, קשי נשימה" כל זאת כדי לתאר את מה שקרה לי בעבודה האחרונה שלי שבגלל שניצלו אותי פיזית בה עבודה קשה מאוד ולא בתפקיד שלשמו הגעתי אליה, האם יש מצב שאזכה לדעתכם לקבל את ה90 יום של האבטלה בכל זאת? אני גם קיבלתי הפניה לרופא תעסוקתי ליתר ביטחון עם המכתב מהרופאה לא יעזור ... יבינו שזה בשביל הדמי אבטלה אם לא ציינה זאת הרופאה במכתב עצמו ?הגשתי אותו ככה לפקיד בביטוח לאומי.
מיכל
04/09/2019 13:41
שלום,
אני נפצעתי מנסיעה על אופניים בדרך חזרה הביתה , לא הצלחתי להבין למה הכוונה בדמי פגיעה שמשלם ביטוח לאומי בגין תאונת העבודה , האם על כל יום מחלה שאני מקבלת אני מקבלת תשלום מביטוח לאומי? ואם החלטתי לעבוד מהבית למרות ימי המחלה? עדין אקבל תשלום מביטוח לאומי? האם ביטוח לאומי יחזיר לי הוצאות נוספות כגון על האמבולנס שפינה אותי?
נועה
04/09/2019 12:10
שלום,
אני עובדת כבר כ4 שנים במקום עבודה וזומנתי לשימוע כחוק. אני עובדת במשמרות לפי שכר שעתי. השימוע אמור להתקיים ביום ראשון והגשת המשמרות היא ביום רביעי, כלומר לפני השימוע. כששאלתי את המנהלת האם להגיש את המשמרות לשבוע הבא היא אמרה שלא עד השימוע. השאלה שלי האם צריכים לשלם לי על זמן ההמתנה לשימוע? אם היא אומרת לי לא להגיש את יום ראשון בגלל השימוע האם עלייה לשלם לי על יום זה? ועד לזמן ההמתנה של התשובה האם עליהם לשלם גם?
ואם היא אומרת לא להגיש את כל השבוע האם גם עליהם לשלם לי?
עומר
04/09/2019 11:29
אהלן, חברה שלי עובדת במלון של ישרוטל היא קבטית שם התחילה לעבוד שם לפני כחודש. אתמול היא בקשה להוציא את התלוש שעות שלה והיא ראתה שעל כל משמרת מורידים לה שעה הפסקה לא בשכר.
עכשיו אני קראתי שבמשמרת של 8 שעות (מה שהיא עושה)
היא זכאית לשעת הפסקה על חשבונה אלא אם כן המעביד מחייב את העובד להישאר במקום עבודתו.
עכשיו היא מחויבת להישאר בעבודה כי היא עם נשק שם. משהו פה לא נראה לי תקין ואני חושב שעובדים עליה. ובלי קשר היא בכלל מקבלת הפסקה של חצי שעה ולא שעה. האם יש פה עילה לתבוע אותם? או להפר חוזה עבודה בגין יחס לא צודק שלהם?
מוני
03/09/2019 21:43
לפני מספר שבועות חברה גדולה יצרה איתי קשר בנוגע למשרה, דיברתי בטלפון עם מנהלת משאבי האנוש של החברה רבע שעה והיא שאלה אותי בנוגע לציפיות שכר.
אמרתי לה את טווח השכר בנטו (כן הדגשתי שהוא בנטו פעמיים) ואמרה כי היא תבדוק אם רלוונטי כי נשמעתי מעניין ושהיא תחזור אלי. היא חזרה אלי באותו היום מאוחר יותר ואמרה שהם ישמחו לפגוש אותי,
אמרה גם שאמנם החברה יושבת במרכז הארץ הם רוצים שאגיע למשרד שלהם בצפון הרחוק כי חלק ממבנה העבודה הינו להגיע לשם פעם בשבוע.
היא ביקשה ממני לפנות יום עבודה ע"מ להגיע למשרד בצפון הרחוק (כמעט 4 שעות אוטובוסים הלוך ועוד כמעט 4 שעות בחזור, ובסוף למרות שיצאתי לפנות בוקר הייתי עוד צריך לקחת מונית בגלל שאוטובוס אחד איחר משמעותית).
הייתי כמעט שעתיים בראיון והם התרשמו וקבענו להתעדכן, הם אמרו שהשכר שלהם יהיה מעט יותר נמוך ממה שהצעתי והם יחזרו אלי עם הצעה.
לפני כמה ימים מנהלת משאבי אנוש התקשרה אלי ואמרה שהם מאוד ישמחו לצרף אותי לחברה - אבל השכר שלהם הוא מחצית (!!!) ממה שאמרתי בטלפון.
מאוד מאוכזב, מרגיש כאילו עשו ממני צחוק - שרפתי כמעט 8 שעות בתחבורה ציבורית, שעתיים בראיון עבודה וכמובן הלך לי יום שלם כמעט על כל המסע הזה שעלה 150 ש"ח על אוטובוסים ומונית אחת - כשהם יכלו לציין זאת בטלפון או לפחות להציע לפגוש אותי במרכז הארץ ולא להתעקש בצפון (הם יודעים שאני ממרכז הארץ).
החברה הזאת נראתה לי מאוד מעניינת אבל כפי שאמרתי, מרגיש מאוכזב, מרומה ומופסד.
האם אני יכול לדרוש מהם תשלום עבור שכר יום עבודה ונסיעות? כל זה בהחלט נעשה בחוסר תום לב מצידם, זאת חוצפה גדולה וחוסר כבוד לזמן של בן אדם שמתאמץ, נוסע חצי מדינה - מפנה את היום שלו ועוד בשביל חצי ממה שאמרתי בטלפון.
מה ניתן לעשות?!!?! אני משתכר כ-2000 ש"ח בתור עצמאי והם ידעו את התעריף שלי למשרה מלאה עם שכר גלובלי.
ועוד פרט קטן - יש לי הוכחות לשיחות הטלפון מפני שיש במכשיר הטלפון שלי הקלטה (זה מקליט ברגע שמתקשרים אלי ממספר לא ידוע אוטומטית).
תודה מראש
מוני
מוני
03/09/2019 21:46
הכוונה ל-2000 ש"ח ליום בתור עצמאי (לא לחודש).
ויש לציין כי הסכום הגלובלי החודשי (לא היומי) שדרשתי כציפיית שכר נאמר גם בטלפון וגם בראיון עצמו אז הם ידעו בוודאות מה העלות שלי.
היריון
03/09/2019 21:25
ערב טוב,
אני אחות מוסמכת בהיריון שבוע 30, עובדת בבית אבות מזה שנתיים, עבודה במשרה מלאה( משרת משמירות), מסרתי אישורי בדיקות שעשיתי במהלך ההיריון למקום העבודה כדי לקבל את ה 40 שעות, המעסיק אומר לי שהם לא משלמים לי את השעות האלה אם באותו יום הייתי חופש ולא היה לי משמרת!! הסברתי להם שזכותי לא לעבוד באותו יום של הבדיקה, וגם הרופא הפרטית שלי אמרה שאת זכאית לא לעבוד באותו יום של בדיקה אם הרגשת העייפות ולא נוח לך, וחוץ מזה אני עובדת במשמירות ואני מראש יודעת מתיי יש לי בדיקה אז אני בבקשות סידור עבודה יכולה לבקש מראש לעבוד ערב ובאותו יום יש לי בדיקה בשעות הבוקר, אז זה אמור שאני לא פספסתי שעות עבודה וגם המעסיק יגיד לי שאת עבדת ולא פספסת(זה כמו הטענה שלו ביום החופש).
אני רוצה לברר האם זה חוקי אם הם מסרבים לשלם לי את ה 40 שעות אם ביימי הבדיקות הייתי חופש??
רוני
03/09/2019 13:40
שלום ילדתי החודש מאי השנה ועל פי ההסכם עם המעסיק אני צריכה להודיע על התפטרות 3 חודשים מראש. אם אני רוצה להתפטר לצורך גידול הילד ולקבל פיצויים (אני עובדת משמרות, לילות וכדומה) אני צריכה להגיש מכתב התפטרות כבר בחודש נובמבר (3 חודשים לפני שהתינוק יגיע לגיל 9 חודשים) או שכל עוד אני מגישה התפטרות גם אם התינוק הגיל לגיל 8 חודשים ואני מחוייבת להשאר עדיין בעבודה ל3 חודשים נוספים עדיין אזכה לקבל את הפיצויים כי התפטרתי לפני הגיעו לגיל 9 חודשים?
נעה
03/09/2019 12:46
בתאריך 22.8 (יום חמישי) המנהל שלי לקח אותי לשיחה והסביר לי שהחנות נסגרת ושב31.8 (יום שבת) זה היום האחרון של החנות .

הוא הודיע לי 9 ימים מראש ואני עובדת שנה ועשרה חודשים בחנות .

שאלה ראשונה שלי זה האם מספר ימי ההודעה המוקדמת הם לפי החוק ביחס לותק שלי. ואם לא מה אני יכולה לדרוש על כך?

בנוסף , אני רוצה לחתום החודש (ספטמבר) אבטלה עד שאחפש עבודה ועדין לא קיבלתי מכתב פיטורים, אני רודפת אחריו מהיום שהוא בעצם הודיע לי ואין מענה.
מה אפשר לעשות? ואם הוא יספק לי רק בימים הקרובים מכתב פיטורים זה יכול לפגוע לי בחתימת אבטלה של חודש ספטמבר?

תודה מראש.
א.ס
03/09/2019 11:55
לפני חודש התחלתי לעבוד בחברה (גדולה) בתפקיד מסויים שהציעו לי. התאים לי, חתמנו חוזה והתחלתי ללמוד את הנושאים תוך כדי עבודה.

אתמול, ללא התראה, כשאני כבר עם התיק על הגב בדרך החוצה, קוראת לי המנהלת הישירה שלי ואומרת שעשו חושבים וביטלו את התפקיד. אז היא מציעה שאעבוד בתפקיד אחר (יותר "נחות") בשכר יותר נמוך. שאחשוב ואתן לה תשובה תוך יום.

הכל על רגל אחת, בלי שום הסבר.
הייתי המומה, יצאתי בלי לומר מילה.

היום לא הלכתי לעבודה, מבקשת לדעת איך לנהוג מול החברה במיידי.

להתייצב מחר כאילו כלום כל עוד לא קיבלתי הודעה בכתב?

לדרוש הודעה בכתב ואז...?

האם אני יכולה לעזוב ולבקש פיצוי? הרי עזבתי עבודה אחרת כשהתקבלתי, וביטלתי ראיונות עבודה.
די אבודה...
הילי
03/09/2019 11:54
רציתי לדעת האם על יום היעדרות שלם עקב בדיקה רפואית בהריון אני זכאית לתשלום על חשבון שעות הריון? אצלי בעבודה הגשתי מסמכים רלוונטים ואז אמרו שעל יום היעדרות שלם יש להביא יום מחלה (והרי על יום מחלה 1 מורידים כסף ולא מקבלים תשלום) .
ובנוסף חקרתי את הנושא עוד וגיליתי שעל מי שפיר ככל הנראה זכאים מהיום הראשון למחלה לתשלום מלא וגם פה הורידו לי על היומיים הראשונים כי הגשתי ימי מחלה (גם לזה יש לי את המסמכים הרלוונטים)
עדי
03/09/2019 11:32
לפי מיטב הבנתי ב-2017 יצא חוק חובה לעצמאים הפרשת קרן פנסיה (אני עוסק פטור)

דבר שלא ידעתי עליו עד היום אם לא הפקדתי שום סכום בכל השנתיים האלו זה אומר שאצטרך להפקיד את כל הסכום רטרו אחורה של כל השנתיים בבת אחת?

ואם כן לאיזה גוף אני צריכה לפנות כדי להסדיר את התשלום?
ישראלה
03/09/2019 11:20
שאלה בזכויות עובד...
עובדת חברה מתאריך 27/4/2019 , הודעתי על פיטורים לפני כשבועיים (בעל פה) וסיום עבודתי ב6/9 (היום האחרון לעבודה)... במוקד אצלנו מקבלים מתנה לחג בתאריך 9/9 בעוד שבמןקדים אחרים של החברה מקבלים עוד השבוע...
מהם זכויותיי? מגיע לי ? עוד לא כתבתי מכתב, ההתפטרותי בתוקף?
ב.ג
03/09/2019 11:17
שלום ובוקר טוב
עבדתי במקום עבודה בערך כ 4 חודשים יום אחד בשבוע מכיוון שהייתי תלמידת מדרשה וזה שילם לי את הביטוח לאומי
עכשיו ביטוח לאומי שלח לי מכתב שאני צריכה לשלם על החודשים האלה שעבדתי שם
מצאתי תלושים שמוכחים שעבדתי שם
אך של ספטמבר אין לי תלוש( עבדתי מספטמבר עד ינואר 2019)
דיברתי עם האחראית היא אמרה שלקחו את שחישבו לי את המשכורת של ספטמבר ואוקטובר ושילמו לי את המשכורת של שניהם באוקטובר משמע גם שילמו לי את הבטיוח לאומי רק של אוקטובר מה שיוצא שספטמבר נחשב כאילו לא שילמתי ביטוח לאומי.

האם זה פייר אפשר לעשות דבר כזה ?
אנונימית
02/09/2019 16:48
אני כרגע בשבוע 23 בהריון בסיכון. עם סכרת טרום הריון, מאוזנת בתזונה וגלוקומין, עם לחץ דם טרום הריון, גם כרגע מאוזן ועם שומנים בדם גבוהים..גם כן טרום הריון..הכל בסדר כרגע אבל צופים החמרה. צפויים לילד אותי בקיסרי/זרוז בשבוע 38.
אני משלימה 10 חודשים במקום העבודה שלי רק בסוף נובמבר.. הרופא שאל אם אני רוצה שמירה אבל אמרתי לו שאני חוששת שלא יאשרו לי אותה ואז לא אקבל דמי לידה כלל. זקוקה לחוכמת ההמונות...אני מתכוונת להמשיך לעבוד בספטמבר ואוקטובר (ולנצל במסגרתם ימי חופש..ימי מחלה לא נשארו לי כלל). וב 1 לנובמבר עד לאמצע דצמבר ממועד הלידה- לצאת לשמירה (שבוע 31-37) מה דעתכן? האם יאושר? אין לי מה לדאוג שלא יאושר ואז אפספס את דמי הלידה?
רויטל
02/09/2019 16:05
שלום רב.
אני לאחר שהייתי פעמים אצל רופא תעסוקתי,נקבע לי לעבוד 4 שעות ביום בבוקר.
המשרה הינה מ07:00 ועד שעה 16:00.
עד כה עבדתי עד 12:00.
האם ההנהלה יכולה לחייב אותי לעבוד מ12:00 ל4 שעות?
יש לציין שאני מטופלת בתרופות שאני חייבת לנוח פיזית בשעות הצהריים.
תודה מראש
שליו
02/09/2019 15:49
היי המעסיק שלי לא נתן לי תלוש שכר ביחד עם המשכורת שנתן לי בעשירי לאחר שבוע וחצי שאלתי אותו למה לא הביא לי ואמר לא ביקשתי , הוא לא אמור להביא לי גם בלי שאבקש ? ולגבי המשכורת אני לא יודע אם הוא בכלל הוריד לי ביטוח לאומי ומס הכנסה שלקחתי את המשכורת אמר לי זה השכר והביא לי מזומן זהו
לוסיל
02/09/2019 10:16
אני רודפת כבר חודשים אחרי חברת הלמן אלדובי.
חודשים שכל יומיים טלפון והודעות שלא פוסקות.

בהתחלה היה בעיות שהכסף לא תאם לטפסי 161 ששלחתי להם.

אחר כך סידרתי את זה , אמרו שהכול תקין
ושוב הייתה בעיה הייתי צריכה ללכת למס הכנסה.

אחרי ששלחתי להם מסמך מאושר ממס הכנסה
שהכול תקין.

אמרו לי מהלמן אלדובי שהכול מסודר ושלחו לי הודעה שהכסף יכנס בתאריך 30.8

שוב הייתה בעיה עם המספר חשבון שלי אז שלחתי מסמך של ניהול חשבון
ואז הם טענו שהסניף שלי סגור ומשהו מהפרטים לא נכון.

הם שלחו לי עלזה מייל והודעה
אז התקשרתי והנציגה כמו תוכי מקריאה לי מה שרשום אצלה במחשב , אמרתי לה שאין מצב זו בעיה אצלכם בדוק כי הפרטים נכונים היא אמרה שהיא שוב תבקש שיבדקו אלי היא עדיין לא חזרה אלי ודיברתי איתה היום.

אז החלטתי ללכת לסוכנות ביטוח וישבתי מול נציג פנים מוך פנים וגם הוא הקריא לי את ההודעה שהמספר סניף לא תקין והוא סגור.
התעקשתי על זה
ואז הוא הלך לברר
וחזר וראו עליו שהוא הולך להגיד משהו שלא בטוח אני יואהב ראיתי את השפת גוף שלו שהוא לא בולע את הרחוק

והוא אמר לי שזו טעות שלהם במחשבים משהו כזה אשלח לה שיחה בטלפון שהנציג שישבתי מולו התקשר אלי כשיצאתי מהמשרדים שלהם
והוא אמר שזו בעיה אצלם במחשבים וביום רביעי הוא יתקשר אלי ויבדוק שהכסף הועבר וגם אם לא
טען שיעקוב אחרי זה.

מצטטת מילים שלו משיחה מוקלטת :
" אני לא יודע מה יהיה עד שבוע הבא אני אשים לעצמי תיזכרות להתקשר ברביעי ולעדכן אותך אם הייתה העברה וגם אם לא , כי אני עדיין לא יודע אם יתקנו את התקלה דרך המתפעל "

אשמח לייעוץ מה ניתן לעשות תודה מראש.
מעיין
02/09/2019 10:12
היי חברים יש לי שאלה.

התחלתי לעבוד ברשת בגדים מוכרת בתור מוכרת.

לפני יום עבודה הרגשתי כאבים באוזניים , הודעתי כמספר שעות לפני תחילת המשמרת שאני מרגישה לא טוב ולא אוכל להגיע , אמרו לי תרגישי טוב והכל בסדר. לאחר כמה ימים שלא היה ביכולתי לפנות לרופא עקב הכאבים העזים, הבחנתי בווטסאפ שמנהל הסניף הסיר אותי מקבוצת העובדים וחסם אותי בווטסאפ.

כרגע דורשים ממני להגיע אל הסניף עם סיקים ולחתום על מכתב התפטרות.

עצתכם בנידון? משהו שהייתם עושים עקב ההתנהגות של המנהל? האם הוא יכול לפגוע לי בשכר שעבדתי בשבילו כל החודש?

אגב עד עכשיו לא יצר איתי קשר.
תודה לעונים.
אליענה
02/09/2019 09:23
היי שאלה
יצאתי מהעבודה באישור מהמנהלת שלי לרופא...הרופא נתן לי אישורי מחלה עבור 5 ימים עידכנתי את המנהלת שאני בחופשת מחלה...
אחרי 5 ימים קיבלתי מהרופא 3 ימי מחלה נוספים
הגעתי לעבודה הגשתי את האישורי מחלה
המנהלת שלי טוענת שבגלל שלא עידכנתי אותה יום יום על זה שאני לא מגיעה היא לא משלמת לי את הימי מחלה השניים וזימנה אותי לשימוע

זה תקין??
אשמח לתשובה של עורך דין מטעמכם

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!