{if 0} {/if}

שאלה בנושא שאלה לגבי דיני עבודה - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
שאלה לגבי דיני עבודה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
08/08/2023 18:50
שלום רב,
אני עבדתי במקום עבודה כחצי שנה לאחר מכן הייתי בשמירת הריון וחופשת לידה ומיד לאחר מכן נכנסתי לעבודה חדשה בה עבדתי שלושה חודשים
המעסיק סיכם איתי שאני יקבל קרן פנסיה וקרן השתלמות וניכה לי את הסכומים המשכורת,
בפועל הוא לא החתים אותי על חוזה עבודה אבל יש לי שלושה תלושי שכר המוכיחים שהיו הורדות מהשכר שלי להשתלמות ופנסיה
לאחר שלושה חודשים הודעתי שבעקבות טיפול בתינוקות אני לא יכולה להמשיך לעבוד היות וסיכמנו שאני יעבוד מהבית חלק מהימים והמעסיק לא רצה לשלם על תוכנה של השתלטות מרחוק ותקופת הנסיון של התוכנה הסתיימה והיה צורך בתשלום לתוכנה אז הוא רצה שאני יעבוד מהמשרד .
המעסיק לא שלח לי מכתב סיום העסקה ולא שילם לי את ההשתלמות והפנסיה למרות כל הנ''ל
מה גם שאחרי שסיימתי לעבוד אצלו תקופה של חצי שנה לא מצאתי עבודה והייתי זכאית לקבל מענק אבטלה ...
השאלה שלי האם לפי מה שפרטתי ניתן לתבוע את המעסיק לשלם על הקרן פנסיה השתלמות ועל האבטלה שבגללו לא קיבלתי ?
14/08/2023 19:58
שלום רב,
ככל שנוכו סכומים מתלוש השכר שלך, משמע נלקחו כספים שהינם שלך ולא הופקדו לטובת הפנסיה/קרן השתלמות.
ככל שאלו הם הדברים, מדובר במקרה חמור ואף ייתכן כי מדובר בעבירה פלילית.
במידה שלא נוכו כספים משכרך, אזי, יש לבחון את המקרה לגופו. למשל - אם היתה לך קופת פנסיה פעילה בקבלתך לעבודה וכו'.

בברכה,
דורון לוין, עו"ד

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: שאלה לגבי דיני עבודה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים:
פורום
פייסבוק
ייעוץ אישי
אנחנו כאן בשבילך!
לכל עובדת ועובד יש זכויות לפי חוק. פגעו בזכויות שלך? רוצה לבדוק מה קובע החוק?
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!