שאלה בנושא ייעוץ לגבי החל"ת - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
ייעוץ לגבי החל"ת - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
01/07/2020 10:50
אני מזכירה רפואית, הוציאו אותי לחל"ת ב 23.3 ללא הודעה מראש, גיליתי זאת במייל ולא הייתה לי ברירה אלא להישמע לכך.
החל"ת היה עד ה 30.4, בערך לקראת סוף החודש רשמתי למנהליי לגבי האם ממשיכים חל"ת או מחזירים, מה קורה איתנו. היה לי מענה של "לא יודעים מי חוזר ומי לא" בינתיים שהמזכירים שלא יצאו לחל"ת קיבלו סידור עבודה. התלוננתי למנהלת ולרכזת אך שניהן אומרות שאין להן תשובה. באותו הלילה קיבלתי מייל ובו כתוב "עם תום התקופה קיימה עמך הממונה עליך בחברה שיחה נוספת ובמסגרתה ניתה שוב הסכמתך לצאת לחופש ללא תשלום" - אף אחד לא דיבר איתי, אף אחד לא הודיע לי על כך וגיליתי זאת רק בגלל שנכנסתי למייל.

הוציאו אותי שוב ללא הסכמתי וללא הודעתי לחל"ת עד ה 30.6. ושוב שאלתי מאמצע החודש מה נסגר עם החל"ת וקיבלתי מענה של "אנחנו עדין לא יודעים , נחזיר לך תשובה" , ושוב שאלתי את המזכירים שעובדים ולא בחל"ת האם הם קיבלו סידור ליולי - ואכן כן, הם קיבלו סידור מה שאומר שאותנו לא מתכוונים להחזיר.

הנה כבר 30.6 ואף אחד לא מחזיר לנו תשובה, דיברתי עם הרכזת והתשובה שלה הינה "את עדין בחל"ת עד ה 30.6, אדבר איתך מחר על החלטה וההמשך"

האם דבר זה חוקי? האם זה חוקי לקבל חל"ת במייל בלי הודעה, להמשיך לי את החל"ת ללא הודעה מראש ובלי אישורי?

[אני חייבת לציין שחתמתי על המסך במייל עם הערה שאף אחד לא הודיעה לי על החל"ת]

והאם זה חוקי לא להביא לי תשובות לגבי המשך חלת או פיטורין כבר ב 30.6 ולהגיד לי שאני עדין בחלת ליום זה ואקבל תשובה רק מחר?

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: ייעוץ לגבי החל"ת - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!