פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא האם זה חוקי? - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
האם זה חוקי? - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
27/03/2013 18:06
אני נמצאת בתקופה של חיפוש עבודה אינטנסיבי מאד, כבר חודש וחצי. לא קל.

בכל מקרה, הייתי היום בראיון עבודה ואותו מנהל בחברה שהייתי אצלה בראיון, שאל אותי האם תהיה לי בעי הלחתום על ויתור סודיות רפואית כחלק מהתנאים לעבודה בחברה. כשביקשתי להבין מה זה אומר, הוא אמר לי שכל העובדים בחברה חתומים על הסכם סודיות רפואית, וזה תנאי לעבודה אצלהם. לא ממש הצלחתי להבין מה הקשר בין ויתור על סודיות רפואית לבין הכישורים שלי לאייש משרה בתחום העיסוק שלי, והאם זה בכלל חוקי לדרוש דרישה כזאת ממועמדים לעבודה?
28/03/2013 11:38
ויקי שלום
ממש לא אין זכות למעסיק לבקש ויתור (אם זאת חברה מזון, אז את צריכה להביא אישור רפואי ולא יותר מזה)

חג שמח
06/05/2013 08:31
RE: האם זה חוקי? אלמירה חן 01/01/1970 02:00
ויקי שלום
ממש לא אין זכות למעסיק לבקש ויתור (אם זאת חברה מזון, אז את צריכה להביא אישור רפואי ולא יותר מזה)

חג שמח
שלום!

ידוע לי שבימים אלו חברי הכנסת דב חנין ויריב לוין מקדמים בכנסת הצעת חוק שאמורה להגביל החתמה גורפת על ויתור סודיות מצד המעסיקים. ידוע לי שדיונים בנושא זה נמשכים כבר כמה שנים.
לפי התשובה שלך אני מבינה שהצעה זו, בחלקה, כבר התקבלה.

1. היכן ניתן לראות חוק זה? האם ישנו חוק, או שהאיסור מתבסס על פסקי דין תקדימיים. אציין שאפילו עורכי-דין העובדים עם אירגוני נכים לא בקיעים בחוק זה, וטוענים שהבקשה חוקית.

2. בסיכום מידע רפואי - אישור רפואי, אותו נוהגים לבקש מעסיקים רבים, מופיע סעיף מחלות כרוניות. במידה והמועמד חולה במחלה שיש עימה קלון (איידס, מחלת נפש), הוא עלול להידחות בשל סיבה לא מוצדקת.
האם המעסיק רשאי לבקש סיכום רפואי, או שמא רק חתימה על תופס, המכיל מידע הרלוונטי למשרה?
באילו מקרים דרישת אישור רפואי היא לא חוקית?

3. האם ניתן לתבוע מעסיק שדרש ויתור סודיות רפואית מן המועמד, ובסופו של התהליך לא קיבל את המועמד לעבודה, ללא הוכחת סיבת הסירוב?

4. האם ניתן לתבוע מעסיק, אשר דרש ויתור סודיות רפואית, גם במקרה בו המועמד סירב לשתף פעולה והפסיק מרצונו את תהליך המיון, וזאת ללא הוכחת נזק?

תודה

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: האם זה חוקי? - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ