שלום,
אני עובדת קרוב לשנה בחברה פרטית. במהלך תהליך הקבלה לעבודה הוסכם על
שכר מסוים ועמלות ממכירות בהמשך (לאחר הקמת מערך לשם כך).
לאחר למעלה מחודשיים בתפקיד נדרשתי לקחת הכשרה חיצונית ובשלב זה המעביד ניסח
חוזה העסקה.
בחוזה הוסכם על קבלת חדר משלי תוך 3 חודשים לכל היותר מחתימת החוזה, את נושא העמלות הוא התעקש להשאיר מחוץ לחוזה (בטענה שלא אתאכזב ואין לי מה לדאוג), כמו כן הוא דרש הודעה של 60 יום מראש על עזיבה, וקנס הדרגתי על עזיבה מוקדמת משנה בשל ההכשרה.
בפועל, עד כה לא קיבלתי חדר משלי. בחודש האחרון למילוי תנאי זה בחוזה (לפני חצי שנה), ולאחר שהתגלה כי תיאור התפקיד אינו תואם את האחריות הגדולה הרבה יותר המוטלת עליי (דבר שהוביל לשכר לא הוגן עבור התפקיד), המעביד אמר כי מוכן לתת לי מספר העלאות הדרגתיות בשכר, בחודשים הבאים, אם אסכים להמתין עוד לחדר משלי, ואמר שנחתום על כך. מאז קיבלתי
העלאה אחת בלבד, לא הוחתמתי על חוזה מעודכן, לא קיבלתי העלאות נוספות והמעביד מכחיש שהבטיח אותן, ולא קיבלתי חדר משלי.
כמו כן, לא קיבלתי תלושי שכר, ועל כן לא ידעתי כי לא מופרשת לי
פנסיה. טעות שתוקנה לפני כחודש ביוזמתו. מכיוון שהמעביד מביא לעיכובו של הקמת המערך שעליו אני אחראית, גם אינני רואה שום
עמלה. בנוסף לכל זה, למרות שאינני מעשנת וכי התלוננתי מספר פעמים על כך, אני נאלצת לשבת במשרד שמסריח מסיגריות כי מעשנים בו בכל רגע בו אני לא נמצאת (גם זה לאחר דרישות חוזרות) או מחוץ לדלת לאורך כל ימי העבודה - במסדרון לא מאוורר, מה שמוביל לעבודה בסביבה מחניקה.
הודעתי למעביד על
התפטרות בעל פה ובמכתב שנשלח במייל. האם עליי להגיש גם עותק מודפס? האם התנהלותו מוגדרת כהפרת חוזה? והאם אני מחויבת לנושא 60 הימים אותם דרש?