פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: RE: RE: יש לי שאלה בנוגע לחופשה כפויה - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: RE: RE: יש לי שאלה בנוגע לחופשה כפויה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
09/09/2014 07:15
בוקר טוב,אותה מנהלת רוצה שתגיד ״כן״ לכל בקשה שלה ואתה לא נשמע כאחד כזה,ולכן,מסתמן שכשהיא תחזור היא תפטר אותך,החופשה ללא תשלום (חל״ת) היא למעשה גם דרך לגרום לך לעזוב וגם סוג של הרתעה לעובדים האחרים. מיותר לציין שזה לא חוקי. במידה ויפטרו אותך,ויש לך מעל עשרה חודשי עבודה, כולל התקופה שעבדת דרך כח אדם,ייתכן ותוכל לדרוש פיצויים,אם לא יפטרו אותך,אבל לא ישלמו לך על התקופה שלא נתנו לך עבודה,תצטרך לדבר עם המנהלת לגבי מה שהיא עשתה ולדרוש לקבל תשלום, אם היא תסרב או תתעלם,שלח מכתב רשום להנהלת החברה (למחלקת משאבי אנוש) במכתב תציין את מה שקרה ותדרוש שישלמו לך על ימי ההשעיה,תציין במכתב שאם לא ישלמו לך אתה תתפטר ותדרוש פיצויים (מתפטר בדין מפוטר) במידה ולא ישלמו תוכל להתפטר בדיו מפוטר ולתבוע פיצויים,אל תשכח שתהיה חייב לתת להם את ימי ההתראה מראש!!! לא תוכל לעזוב מעכשיו לעכשיו,אגב,חשוב מאוד לעשות העתק של המכתב ולשלוח אותו בדואר רשום, כשי שתהיה לך אסמכתא להציג בפני בית המשפט.
08/09/2014 17:06
אני עובד בסופר ובגלל תאקל מסוים שהיה לי עם המנהלת מחלקה(היא רצתה שאני אעבוד שלוש פעמים רצוף בימי שישי ואמרתי לה שאני לא מוכן כי באתי פעמיים רצוף[עשיתי תור של העובד השני כי היה לו אירוע]ואני גם רוצה מנוחה),היא אמרה לי לצאת לחופשה של שבוע עד שהיא חוזרת לעבודה ושהיא תחזור אני אגיע אליה לשיחה וכמובן שבזמן הזה אני לא מקבל שכר. מה אני יכול לעשות? מותר לעשות דבר כזה? להוציא לחופשה כפויה של שבוע? תודה רבה מראש לתשובה. אני רוצה לציין שעדיין אין לי ותק כי רוב הזמן הייתי דרך כוח אדם ואני פחות משנה עובד באופן ישיר.
08/09/2014 17:12
שלום אדוני

על מנת להוציא עובד לחופשה כפויה של 7 ימים יש לתת לו הודעה מראש של שבועיים לפחות וגם אז, המדובר כמובן על חופשה בתשלום. אסור להוציא עובד לחופשה ללא תשלום בניגוד לרצונו.
08/09/2014 19:27
ומה אפשר לעשות אם אני לא אקבל שכר?מדובר בלא יותר מ-600 שקל(אני מרוויח שכר מינימום ובשישי הקרוב אני גם ככה לא אמור לעבוד ובשבת אני לא עובד ככה שמדובר בארבעה ימי עבודה נטו[שני עד חמישי])שאני לא אקבל בזמן הזה. השאלה היא:האם כדאי לתבוע בשביל סכום יחסית נמוך שכזה במידה ואני אדבר איתה ולא אקבל את הסכום הזה? ציינתי גם קודם שאין לי כמעט ותק באופן ישיר-אני פחות משנה מועסק באופן ישיר דרך הסופר. תודה רבה על התשובה שלך
09/09/2014 07:15
בוקר טוב,אותה מנהלת רוצה שתגיד ״כן״ לכל בקשה שלה ואתה לא נשמע כאחד כזה,ולכן,מסתמן שכשהיא תחזור היא תפטר אותך,החופשה ללא תשלום (חל״ת) היא למעשה גם דרך לגרום לך לעזוב וגם סוג של הרתעה לעובדים האחרים. מיותר לציין שזה לא חוקי. במידה ויפטרו אותך,ויש לך מעל עשרה חודשי עבודה, כולל התקופה שעבדת דרך כח אדם,ייתכן ותוכל לדרוש פיצויים,אם לא יפטרו אותך,אבל לא ישלמו לך על התקופה שלא נתנו לך עבודה,תצטרך לדבר עם המנהלת לגבי מה שהיא עשתה ולדרוש לקבל תשלום, אם היא תסרב או תתעלם,שלח מכתב רשום להנהלת החברה (למחלקת משאבי אנוש) במכתב תציין את מה שקרה ותדרוש שישלמו לך על ימי ההשעיה,תציין במכתב שאם לא ישלמו לך אתה תתפטר ותדרוש פיצויים (מתפטר בדין מפוטר) במידה ולא ישלמו תוכל להתפטר בדיו מפוטר ולתבוע פיצויים,אל תשכח שתהיה חייב לתת להם את ימי ההתראה מראש!!! לא תוכל לעזוב מעכשיו לעכשיו,אגב,חשוב מאוד לעשות העתק של המכתב ולשלוח אותו בדואר רשום, כשי שתהיה לך אסמכתא להציג בפני בית המשפט.
09/09/2014 12:08
אני דווקא לא חושב שהיא רוצה לפטר אלא להעמיד אותי במקום..היה סיפור לפני כמה חודשים עם העובד השני(הוא בא באיחור של שעה לספירת מלאי והיא אמרה לו ללכת הביתה והוא בא אליה לשיחה והוא נשאר..)זה לא שיש יותר מדי אלטרנטיבות בטח עכשיו בתקופת החגים..אני כבר שנה וחצי שם(כולל באופן ישיר)שבממוצע העובדים שהיו שם לא נשארו יותר מכמה חודשים ואם היא הייתה רוצה לפטר,אני מניח שהיא הייתה אומרת לי "אל תבוא יותר" וזהו. אני רוצה להמשיך לעבוד שם עד שאני אוכל להירשם ללימודים כי בסך הכל זאת עבודה יחסית קלה והאווירה שם נחמדה ואם היא למשל תגיד לי שפעם הבאה אני אבוא שלוש פעמים רצוף בימי שישי במידה והעובד השני יהיה חולה אז אני נראה לי אסכים כי למען האמת זה לא קורה הרבה שצריך לעבוד מספר כזה של ימים. השאלה באמת היא בנוגע לשכר בזמן החופשה הזאת..וגם פה אני לא חושב שאני אעשה סיפור גדול כי לא מדובר בסכום גדול(מדובר במאות שקלים). זאת לא חופשה של חודש או כמה חודשים..
09/09/2014 09:03
על פי ההלכה הוצאה לחופשה כפויה ללא תשלום, כמוה כפיטורים.

צור עימי קשר טלפוני בנושא זה.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: RE: RE: יש לי שאלה בנוגע לחופשה כפויה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ