מודה מראש על הכוונתכם. לפני כחודש וחצי, על רקע היותי שפית, נוצרה התקשרות עם בעל מסעדה, שבמסגרתה הובטח לי להיות השפית של המסעדה. כחלק מהתקשרות זו, נדרש ממני "לצאת" מכל התקשרות עסקית קודמת שהייתה לי עד לאותו שבוע, על מנת להבטיח בלעדיות של המוצרים שלי לאותה מסעדה.
דרישה זו, גרמה לי לבטל התקשרויות עסקיות/מקצועיות שהיו לי מול 4 מקורות פרנסה. כשלושה שבועות לאחר מכן, החליט בעל המסעדה, על רקע גורמים פיננסיים משלו, לסגור את אותה מסעדה.
מצב ששם אותי במקום שבו כבר לא יכולתי לחזור להתקשרות שלי עם גורמים איתם היה לי שיתוף פעולה עסקי/מקצועי מצד אחד ואילו מצד שני - המשרה שהובטחה לי על ידי בעל המסעדה, לא מתאפשרת. מיותר לציין, מה נגרם לי בעקבות כך, ברובד הפרנסה, כאשר נכון לרגע זה, זהו מקור הפרנסה היחידי.
בימים אלה, ביקשתי ממנו לפצות אותי בסכום של 6500 שח, כסכום סמלי, על רקע מה שנגרם לי, גם אם זה לא נעשה מתוך כוונות שליליות, אלא מתוך רשלנות וזחיחות דעת. נכון לרגע זה, הוא דוחה את בקשותיי, תוך התנערות מהבטחותיו.
מהצד שלי, ישנם גורמים שמוכנים להעיד על נכונות דבריי. האם יש מקום לתביעה משפטית בעניין זה?
חשבתי על תביעה במסגרת בית דין לתביעות קטנות. האם זה צעד נבון מבחינתי? אשמח עם כל סיוע שיש בו לקדם את הדברים בצורה הטובה ביותר. בתודה ובברכה, יעל
מאחר ועדיין לא נוצרו יחסי עובד מעביד, התביעה שלך היא בתחום החוזי בגין פיצויי הסתמכות והפסדים. הקפידי שיש בידך ראיות מוצקות לתוכן ההסכמות בטרם תגישי תביעה. בהצלחה!