פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא מה אני יכול עוד לעשות? - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
מה אני יכול עוד לעשות? - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
11/03/2014 19:26
שלום, אני בן 22 חייל משוחרר עובד בתפקיד טבח בעבודה במשמרות החל מה-11 בינוארר 2013. היום הודיעו לי שאני מפוטר מהעבודה בטלפון מהיום להיום ושלא נקבעו לי יותר משמרות לשבוע הזה.

לכן אני מעוניין לספר את כל הסיפור כאן ולשמוע האם הכל נעשה באופן תקין לכל אורך העבודה שלי. אם לא, אבקש לציין לי על כל פי סעיף מה לא תקין.

1. התחלתי לעבוד ולאחר חודשיים של עבודה נזכרתי שמעולם לא החתימו אותי על טופס 101. האם דבר זה תקין?

2. הגדרת התפקיד שלי היא "טבח" - לא מצלר לא שליח...אך במסגרת העבודה התבקשתי לבצע דברים נוספים כמו קניית מצרכים בסופר, ריקון פחי אשפה, ניקיון מטבח, שטיפת כלים, מילוי מלאי של מקרר שתייה בבר, סידור מחסן מלאי. לא התלוננתי על כך מעולם אך אני מעוניין לדעת האם דבר זה תקין?

3. בתחילת עבודתי קיבלתי לפחות 4-5 משמרות בשבוע אך לאחר זמן מה החלו לקצץ לי את כמות המשמרות לפעמיים בשבוע. האם דבר זה תקין?

4. בסוף החודש הראשון לעבודתי, קיבלתי משכורת והוחסר לי חצי מסכום הנסיעות. כשאמרתי למעסיק על כך הוא אמר שיתקן לי את זה בחודש הבא. דבר שלא קרה וגם בחודש הבא לאחר מכן שוב קיבלתי חצי מסכום הנסיעות שמגיע לי ולא קיבלתי שום החזר על החודש הקודם. אני מניח שדבר זה לא תקין, מה עליי לעשות בנידון?

5. בסוף החודש האחרון קיבלתי משכורת ובפירוט השעות שלי ראיתי שהוחסרו לי 2 שעות עבודה. כאשר שאלתי את המעסיק איך זה שהוחסרו לי 2 שעות עבודה הוא טען שזה מכיוון שלא ביצעתי את התפקיד כמו שצריך באותו היום ולכן הוא החליט להפחית לי 2 שעות. זאת מבלי שהוא הודיע לי על כך מראש, הייתי צריך לגלות את זה רק בסוף החודש בעצמי. אם לא הייתי עוקב ובודק את השעות הוא היה פשוט מתעלם מכך. כאשר שאלתי למה לא הודיע מראש, אמר לי: "שכחתי". מניח שהדבר לא חוקי, מה עליי לעשות בנידון?

6. על פי מה שאני מכיר, מגיע לעובד זמן מנוחה. בכל המשמרות שלי כמעט ולא הייתי נח לרגע. אם היו רואים אותי רגע אחד יושב לנוח, היו מעירים לי על כך או שמסתכלים עליי במבט ביקורתי. אני גם בן אדם ואני חושב שמגיע לי את ה-5 דקות מנוחה פה ושם כאשר אני כבר לא מסוגל לעמוד על הרגליים. מה אומר החוק לגבי זה?

7. המעסיק היה משחרר את אחת המלצריות לפני הזמן כאשר כבר לא היה לחץ בעבודה כדי לחסוך לעסק את שעות העבודה שלה. מה שהיה קורה זה שהעבודה שנותרה לה לעשות הייתה נופלת עליי בגלל שהמעסיק רצה לחסוך. האם הדבר תקין?

8. פוטרתי מהעבודה מהיום להיום בשיחת טלפון. לא התקשרו אליי להגיד לי את סידור העבודה אז התקשרתי בעצמי לברר את סידור העבודה שלי וכאשר התקשרתי אמרו לי שאני לא עובד יותר. מה החוק אומר לגבי זה?

וקצת כדי לשפוך עוד אור על האווירה שהייתה לי: פעם אחת סיימתי את המשמרת שלי בשעה מאוד מאוחרת בלילה. יום לאחר מכן בבוקר בזמן שעוד ישנתי התקשר אליי המעסיק וממש תקף אותי בכעס כי לא מצא את אחד המוצרים במטבח. תוך כדי השיחה הוא הבין שהוא טעה ושלא היה צריך להאשים אותי. הוא אפילו לא התנצל על כך וסיים את השיחה. אני לאורך כל הזמן שאני עובד לא הפסקתי לקבל ביקורת. היו מצפים ממני להחזיק את כל המקום לבד גם בשעות לחץ עמוסות ביותר.

בעל המקום בא בגישה של "להוציא את המיץ" מהעובדים שלו. העסק משגשג והוא חוסך בעובדים ונותן יחס מזעזע. חשוב לציין שמדובר כאן בעבודה שהינה בגדר שכר מינימום! אני מבחינתי עשיתי כל מה שיכלתי כדי שלא יבואו אליי בטענות, הייתי באמת נותן מה שיכלתי בעבודה אך המעסיק לא היה מעריך דבר. מעולם לא קיבלתי מילה טובה ממנו על העבודה שלי.

מספר פעמים היו מתקשרים אליי באמצע היום כי היה "פנצ'ר" בעבודה וביקשו ממני להחליף משהו. הייתי מייד עוזב כל העיסוקים שלי ובא לעבוד - לא קיבלתי על כך שום מילה טובה מעולם. אני רוצה לציין שאינני לבד בעניין זה. ביחד איתי יש עוד מספר מלצריות שמהעסיק פעל איתן לא כחוק. הוא לא משלם להן 150% בשבתות וגם להן הוא מפחית שעות מבלי להודיע על כך. כמו כן מביע יחס מזלזל וגורם לאווירה רעה מאוד בקרב העובדים.

אני אשמח מאוד לקבל חוות דעת על כל מה שרשמתי והדרכה על מה שעליי לעשות בעניין. תודה רבה. עידן.
11/03/2014 22:03
תוכל בבקשה לציין את שם המסעדה? ואם אתה חושש מציון שם,את סוג המסעדה,והעיר והרחוב בה היא נמצאת? תודה.
11/03/2014 23:41
למה זה חשוב מה שם המסעדה? מה שחשוב זה לדאוג שלא יהיו מקרים של ניצול עובדים בכלל ועובדי מטבח / מלצרים בפרט. שוק המסעדנות מלא ניצול וזאת בעיה
12/03/2014 08:39
נתנה תשובה.
12/03/2014 08:38
נתמה תשובה.
12/03/2014 08:38
שלום עידן,

לפי מה שכתבת נעשו דברים לא חוקיים במהלך עבודך.
אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: מה אני יכול עוד לעשות? - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ