פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא ימי מחלה ואישורי רופא שיניים - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
ימי מחלה ואישורי רופא שיניים - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
08/12/2013 13:18
שלום,
יש סוגיה שמטרידה אותי זמן מה ועלתה שוב לאחרונה. ישנם מקומות עבודה שלא מחשיבים ביקור אצל רופא שיניים כביקור רופא ובעקבות זאת אישור מרפאת שיניים לא "תופס" כאישור מחלה. הסיבה הרשמית היא, ואני מצטטת שני מקורות בלתי תלויים: "רופא שיניים אפשר לראות גם מחוץ לשעות העבודה". בעניין זה יש לי שתי הערות, (1) כיום כמעט לכל רופא משפחה או ילדים יש שעות קבלה שכוללות את שעות הערב, כך שבעיקרון גם את הרופאים האלה אפשר לראות מחוץ לשעות העבודה, (2) כאב שיניים יכול להיות משתק פי כמה מכאב ראש סחרחורת או קלקול קיבה... עליהם מקבלים ימי מחלה בהצגת אישור רופא מתאים.
הייתי רוצה לפעול לשינוי הגישה הזו כלפי ביקרו אצל רופאי שיניים, מאיפה מתחילים? האם זה מעוגן בחוק?
08/12/2013 13:20
שלום,

אישור מרופא שיניים הוא אישור רפואי לכל דבר ועניין וככזה על המעסיק לכבד אותו.
08/12/2013 15:50
טוב ויפה, איך אני משכנעת את המעסיק? זה המעסיק השני עם אותה אסטרטגיה, כנראה שהם לא לבד. יש משהו בחוק בעניין זה? לא אכפת לי אם תפנה אותי למקום הנכון ואני אעיין בחוק.
תודה
08/12/2013 15:53
שלום,

ס' 3(א) לחוק דמי מחלה.
19/01/2016 09:46
ימי מחלה ואישורי רופא שיניים מיכל 01/01/1970 02:00
שלום,
יש סוגיה שמטרידה אותי זמן מה ועלתה שוב לאחרונה. ישנם מקומות עבודה שלא מחשיבים ביקור אצל רופא שיניים כביקור רופא ובעקבות זאת אישור מרפאת שיניים לא "תופס" כאישור מחלה. הסיבה הרשמית היא, ואני מצטטת שני מקורות בלתי תלויים: "רופא שיניים אפשר לראות גם מחוץ לשעות העבודה". בעניין זה יש לי שתי הערות, (1) כיום כמעט לכל רופא משפחה או ילדים יש שעות קבלה שכוללות את שעות הערב, כך שבעיקרון גם את הרופאים האלה אפשר לראות מחוץ לשעות העבודה, (2) כאב שיניים יכול להיות משתק פי כמה מכאב ראש סחרחורת או קלקול קיבה... עליהם מקבלים ימי מחלה בהצגת אישור רופא מתאים.
הייתי רוצה לפעול לשינוי הגישה הזו כלפי ביקרו אצל רופאי שיניים, מאיפה מתחילים? האם זה מעוגן בחוק?
19/01/2016 18:47
שלום אנה

לעניות דעתי אין כל בעיה לתקוף משפטית טענה של מעסיק כי הוא אינו מקבל ימי מחלה שניתנו על ידי רופא שיניים כימי מחלה שיש לשלם עבורם שכר עבודה כנדרש לפי חוק ימי מחלה.

בהצלחה

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: ימי מחלה ואישורי רופא שיניים - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ