{if 0} {/if}

הוספת תגובה
x

כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - יעוץ אישי מעורך דין
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
08/08/2021 14:20
שלום לכולן, אשמח לדעתכן לגבי המקרה שלי. נכנסתי להריון לאחר שעבדתי בחברת סטארטאפ כמעט שנתיים. החברה סבלה מספר משברים (עליהם הצליחו להתגבר) במהלך הקורונה, עד לסגר האחרון. בחודש אפריל (הייתי בחודשי הריון מוקדמים) ההנהלה הודיעה שאין ביכולתה לשלם משכורות וביקשה מכל אחד מהעובדים לבחור (במקום) מבין החלופות הבאות: משכורות מינימום, חל״ת, או תשלום באמצעות מניות (החברה פרטית והמניות לא נסחרות). אמרתי שאני לא מרגישה בנוח לקבל החלטה מבלי לברר פרטים נוספים אך לחצו שאתן תשובה ובחרתי בחל״ת. גם הוצאתי מייל כתוב על הבחירה שלי ושאלתי מתי מתכוונים להודיע לי לצאת היות ואנחנו כבר באמצע החודש (לא היה להם כסף לשלם כבר למשכורת הנוכחית). לא חזרו אליי והנחתי שהצליחו לגייס כסף או להסתדר כפי שעשו פעמים קודמות והמשכתי לעבוד בשאר התקופה משרה מלאה.
להפתעתי ולהפתעת כל עובדי החברה הודיעו על כך שכולם ללא יוצא מן הכלל יקבלו כבר במשכורת הקרובה שכר מינימום (ביום העברה המשכורות) ומי שלא מקבל את התנאים יכול להתפטר כתוצאה מהרעת תנאים. באותה נשימה הודיעו כי הם מבטיחים שלמשכורות הבאות כבר לא תהיה בעיה והם יגייסו כספים.
נכנסתי לשיחה באותו רגע עם השותפים והסברתי להם שההחלטה לא מקובלת, הרי ביקשתי לצאת לחל״ת, ואם יש ברשותם הכספים (לאחר גיוס נוסף) אז אין סיבה שלא ישלמו לי בחזרה את הדלתא שלא שולמה (שזו תיהיה בעצם מעין הלוואה שלי אליהם). לא רק שהם לא הסכימו, הם ניסו להגיד לי שאם אני זקוקה לכסף הם מוכנים לתת לי הלוואה פרטית שאני אחזיר להם.
מאותו רגע נאלצתי לחפש עבודה חדשה. למזלי התקבלתי לחברה מדהימה שבירכה את הידיעה שאני נכנסת כעובדת חדשה בהריון ומייד הודעתי על התפטרות כתוצאה מהרעת תנאים ונתתי חודש הודעה מוקדמת. כעת אני מתמודדת מול אותה חברה (שלא שילמה לי) עם תלוש לסגירת חשבון והם עושים ״משחקים״. ביקשתי לקבל העתק של התלוש משכורת לפני לוודא כי סגירת חשבון נעשת כראוי. להפתעתי ביום חמישי אני מקבלת הודעה עם העתק של תלוש שכר שמעולם לא ראיתי, ומבקשים ממני לאשר כי קיבלתי את מלוא הדלתא (שלא שולמה) כבר במאי. כמובן שזה הזוי ולא הסכמתי, לאחר מכן הם ניסו לטעון שהיתה טעות שלא שולם לי אבל שולם לרשויות והם רוצים לשלם לי העברה בנקאית. כמובן שלא הסכמתי, ודרשתי לראות הוכחה לנ״ל. אני חושבת שהם הולכים לעשות לי בעיות עם התלוש האחרון, ומעבר לכך המעבר בין החברות פגע בי בכך שהפסדתי את הזכאות לחופשת לידה של 26 כי אין לי ותק אצל המעסיק הנוכחי. בנוסף, יש ברשותי מספר מניות (שבלחץ מתון נתבקשתי לרכוש ע״ח בונוס) ואני לא מקבלת תשובות ברורות לגבי שווי חברה וכו׳ - כלומר יצא שהלוואתי כסף לחברה וגם הפסדתי בגלל מיסים ששילמתי.
האם לתבוע? האם לנסות לקבל את כל מה שמגיע לי, להסתפק בזה ולא לשמוע מהם יותר? אני כבר בחודש השישי להריון ואני פוחדת מהארכת הנושא, בתי משפט ובכלל אנרגיות ועצבים מיותרים וגם לא רוצה שהנושא יעלה מול המעסיק החדש. מצד שני אני יודעת שהם לא נהגו בי כראוי.
אשמח לשמוע דעה של עורך דין מטעמכם על המקרה שלי

פורטל זכויות העובדים:
פורום
פייסבוק
ייעוץ אישי
אנחנו כאן בשבילך!
לכל עובדת ועובד יש זכויות לפי חוק. פגעו בזכויות שלך? רוצה לבדוק מה קובע החוק?
מידע לעובדים ולמעסיקים
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!