הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - בהריון ובחל''ת
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
11/05/2020 17:06
שלום לכולם

אני נמצאת בהריון בשבוע ה17 להריוני ונמצאת כרגע בחל"ת (לא כל כך בהסכמתי אבל בסוף נכנעתי והסכמתי), עתידה ללדת באוקטובר.

עובדת במקום העבודה שלי שנתיים פלוס. התחלתי לעבוד שם ישירות מעזיבת המקום העבודה הקודם שלי, רצף מלא בין שני מקומות העבודה.

מסיבות רפואיות הרופא שלי הנחה אותי כרגע לנסות להגיע עם העבודה להסדר המשך החל"ת ואי חזרה לעבודה כאשר בתום תקופת החל"ת (סוף מאי) נתחיל הליך של שמירת הריון - שיתפתי את העבודה שלי בכל פרט ופרט בשקיפות מלאה, גם את זה שאני עתידה לצאת לשמירה.

העבודה שלי רצו שאחזור לעבודה (אני יחידה בתפקידי והעובדה שאין מי שיאייש את התפקיד שלי משליך משמעותית על פעילותם)

כשהסברתי את מצבי ניסו לעשות הכל ולהפעיל לחצים שאחזור בכל מתווה אפשרי, ביקשתי שיתנו לי לפחות את השבועיים הקרובים לסיים עם הבדיקות ולא להוסיף לרמת הסטרס שלי לחץ נוסף, לקבל אבחנה ותמונה יותר ברורה ואז לראות לאן הדברים יובילו.

לא קיבלו את זה טוב.

היום, שבוע ימים אחרי השיחה האחרונה אני זוכה לזימון לשימוע "בעקבות קיצוצים" כאשר גם אני וגם הם יודעים היטב שאני מזומנת לשימוע בגלל היותי בהריון ובעקבות המצב הרפואי שלי שבעקבותיו לא חזרתי כרגע לעבודה וביקשתי את המשך החל"ת (לא באופן מלא)

כעת אני מנסה להבין איפה הדברים שמים אותי.

1. האם עצם העובדה שמקום עבודתי יחליט לפטר אותי יכול לשים אותי בנקודה בה אני לא יכולה לתבוע קצבה לשמירת הריון?

2. האם אני יכולה להתחיל הליך של שמירת הריון בתקופת היותי בחל"ת ובעצם אין יחסי עובד - מעביד?

3. האם עצם העובדה שגם לאחר סיום תקופת האבטלה והיותי נשארת ללא שכר עד למועד הלידה, הדבר יכול לפגוע בדמי הלידה שלי? כיצד הם מחושבים?

4. מה אני יכולה לעשות בכל המצב הזה על מנת שלא אפגע?

תודה

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!