שלום,
אני עובד בעבודה נוספת כשכיר בעמותה. אחוזי המשרה הם 20 אחוזים.
המעסיק מנכה לי ימי חופשה גם מעבר לימים שנצברו במצבים בהם אני לא נעדר אלא שהקליינטים לא מגיעים.
אסביר אני מנחה קבוצות של נערים. קבוצה אחת מתקיימת בתוך הוסטל בו הם שוהים ואני מועסק על ידי עמותה שהיא הזכיינית בתחום הנחיית הקבוצות בלבד.
ישנם מקרים בהם המנהל של ההוסטל מבטל קבוצה גם באקראיות. במקרה האחרון למשל בשל תיאום בין עובדת ההוסטל לבין מנחה אחר שלא קשור אליי בטלו את הקבוצה שאני מנחה בה. זאת ללא הודעה וברור עימי ובניגוד לסיכום הישיר איתי שאכן ישנה קבוצה. (אני לא תלוי בעבודתי בקבוצות ובמנחים אחרים).
באותו יום בדרך להוסטל שוחחתי עם המנהל והוא חשש כי ישנה אי הבנה, הוא ברר וחזר אליי שהנערים יצאו לטיול ולכן לא תתקיים קבוצה. אני דרשתי מהמעסיק לשלם כי אני הופעתי ביום עבודה זה וגם משם המשכתי להנחות קבוצה אחרת שקבועה במקום אחר מייד לאחר הקבוצה שבוטלה.
המעסיק מסרב לשלם בטענה שהתקנון הינו תשלום עבור קבוצות רק שהתקיימו בפועל.
כך הוא מפחית לי על כל ביטול מעבר לימי החופשה הנצברים ובכל פעם בשל החלטה של ההוסטל שהינה החלטה חד צדדית. (רק הפעם גם שאיננה מתואמת ואף הפוכה ממה שסוכם איתי).
היועצת המשפטית שלהם טענה בעבר שהם המעסיק גופים עליי חופשה.
ראשית. האם יש צדק בעובד שכיר שעובד באותו יום לקזז חלק מיום כחופשה בגלל שמקבל השרות החליט לא להנגיש את השרות או לבטלו? האם די בהודעה מוקדמת? האם שלא התקבלה הודעה, זה שונה? האם ניתן לכפות חופשה יותר ממספר הימים המצטברים לחופשה? מה קורה במקרים בהם ההוסטל או מקום אחר סגור בגלל למשל חול המועד או שביתה?
אציין כי אני עברתי מתשלום כפרילנסר בתשלום גבוהה לעובד כשכיר באחוזי משרה לקבלת זכיות כשכיר וגם מסיבות אלו על מנת שיקבל שכר קבוע כל עוד אני לא ביטלתי עבודה מצידי.
אשמח לתשובה עם בנידון.
רועי.
0549011523