קיבלתי לפני כמה ימים את הציון של הפסיכומטרי. הציון מאוד גבוה, ויחד עם תעודת בגרות מאוד גבוהה אני מגיעה לציוני סכם של 704 באוניברסיטת תל אביב ו-90 בטכניון, מה שאומר שלמעט שני מסלולים בכל מוסד לימודים כל המסלולים לתואר ראשון פתוחים בפניי.
כשניסיתי להחליט מה ללמוד החלטתי שאני רואה את הלימודים בתור אמצעי ולא בתור מטרה ובחרתי לחפש קודם מקצוע שיעניין אותי ורק בהמשך לראות אילו לימודים יובילו אותי לשם. חיפשתי מקצוע שישלב גם את החיבור שלי לפן הטכני, למתמטיקה ולהיגיון מצד אחד, אבל גם עבודה עם אנשים, ראיה תהליכית והובלה של תכנים ושל מהלכים. תחומים שמאוד מושכים אותי הם מקצועות כמו ניהול מוצר, הובלת פרויקטים וכו'.
מתוך הרבה בירורים מצאתי שלימודי הנדסת תעשיה וניהול הם עם הסיכוי הכי גבוה שלי להגיע לעסוק בתחומים שאני רוצה.
עם זאת, אחרי שהגעתי להחלטה הזאת, אני רואה יותר ויותר אנשים שהולכים לתואר הזה כי הם לא יודעים מה הם רוצים ללמוד, כי הם לא סגורים על עצמם, כי הם רואים בתואר הזה כ"פותח הרבה דלתות", מה שבתכלס מוריד לפי איך שאני רואה את זה מאיך שיסתכלו עליו אחרי שאסיים (מה גם שהדרישות אליו לא גבוהות במיוחד).
זו הסיבה שכשקיבלתי את הציון הגבוה, אני פתאום בהתלבטות רצינית ממש, אולי יש תואר אחר שיכול לעזור לי להגיע לאותו המקום, שהדרישות אליו גבוהות יותר... אני מאמינה ביכולות שלי להצליח בכל מסלול שאני אבחר, ובגלל זה ממש מתלבטת אולי עדיף לי ללכת על משהו "מדעי" או "מתמטי" יותר, שתנאי הקבלה אליו גם גבוהים יותר, שיתפס כ"נחשב" יותר, ויאפשר לי להתקדם יותר אחרי שאסיים אותו (אבל כמובן לאותו הכיוון הכללי שציינתי, ולא להיות מתכנתת נגיד).
* למשל הייתה תקופה שהתלבטתי אולי ללמוד מדעי המחשב דו חוגי עם מנהל עסקים...
** אני מכינה את עצמי לתגובות של "צרות של עשירים" אבל אני באמת ממש מבולבלת ואשמח מאוד לשמוע דעות רציניות של אנשים אחרים האם לדעתכם כדאי לבחור במסלול המקורי של הנדסת תעשיה וניהול או ללכת על משהו אחר ובעיקר של אנשים שיש להם נגיעה למקצועות שהתייחסתי אליהם.