אני עובדת כשיננית באיזו מרפאת שיניים של כמה סניפים. התחלתי לעבוד לפני חודשים וחצי ולפני התחלת העבודה מנהלת הראשית אמרה לי שמגיע לי 50% והטיפול אך לפני שמורידים את כל מה שצריך להוריד בתלוש למשל בטוח לאומי, מס הכנסה וגם ביטוח בריאות מגיע לי 32%.
כשחשבתי ועניתי לה שאני לא משלמת מס כי המשכורת שלי לא מגיעה לסכום שאני חייבת במיסים. אחרי קבלת התלוש הראשון הזדעזעתי מהסכום שקיבלתי שולם 8 שח ביטוח לאומי, 58₪ ביטוח בריאות ומס הכנסה לא קיבל ממני כלום.
התקשרתי למנהלת הראשית ושאלתי למה שולם לי במקום 50אחוז 32? הרי ביטוח לאומי וביטוח בריאות לקחו ממני גרושים ,היא התנצלה שאולי לא הסבירה לי טוב ואמרה שאם זה לא מוצא חן בעיני אני יכולה לעזוב.
לפני קבלת העבודה הציעו לי כמה מקומות אבל חשבתי שבמקום הזה אני מרוויחה יותר. מכל מקום אבל אחרי שהבנתי מה קורה במרפאה התאכזבתי שלא קיבלתי את הצעות האחרות.
אפילו יצרתי קשר אם המרפאות שהציעו אבל הם כבר מצאו שינניות האחרות ללא בררה השארתי במקום העבודה אחרי חודש וחצי שהייתי במרפאה הביאו מנהלת חדשה למרפאתנו איך שהיא היית כל הזמן נוחכת בחדר שלי ועבדנו במקביל לזה שהיא היית מדברת עם הפציינטים לתכניות העבודה.
אחרי חודש שהייתי במרפאה הכיסא שהמטופלים יושבים עליו התקלקל אך שבקושי היינו יכולים להרים ולהוריד אותו התלוננתי כמה פעמים למנהלת החדשים שהכיסא מקולקל ומאוד מפריע לי לטפל בצורה כזאתי למטופלים היא אמרה שהביאו תכנאי והוא אמר שאי אפשר לתקן אותו ואם רוצים לקנות הרבה כסף צריכים לשלם עליו שבוע אחרי מכן שוב התלוננתי על הכיסא וביקשתי לעשות משהו היא אמרה שאם תכנאי יבוא שוב מנסים לסדר אותו במהלך העבודה כש באתי לעבוד עם המכשיר ראיתי שהוא מתיז מים איך שהמטופלים נהיים רטובים אמרתי לה שהמכשיר מקולקל והיא אמרה כל פעם לסגור ולפתוח את הכפתור כדי שלא יטפטפ עוד מקרה שבאתי לעבוד ראיתי שנתנו לי מכשיר שבור וכשאני בקשתי מכשיר תקין נץהיא אמרה שמכשיר התקין צריך להיות אצל רופא ואני צריכה להסתדר ופעם נוספת ראיתי שאין לי מראות כדי לראות את פה של הפציינטים וכל פעם הייתי צריכה לבקש מסייעות של רופאים והן ללא בררה נתנו לי כמה ואמרו שהן צריכות אותם לטיפול כש בקשתי מהמנהלת ללכת לעבוד בחדר רופא ורופא לבוא לכיסא שלי היא התנגדה ואמרה שהרופא יש כירורגיה ואני מתלוננת הרבה ואם זה ימשיך ככה אני יכולה אפילו לעזוב את העבודה ענית לי שאם זהבה יקרה אני בטוחה שמחכה לי עבודה יותר טובה למחרת קיבלתי טלפון מנהלת הראשית והיא אמרה לי שכנראה לא מסתדר לנו בעבודה ואני מתלוננת הרבה ואין כימיה ביני ובין מנהלת החדשה ענית לה כל מקרה שקרה במרפאה אך אמרתי לה שאין לי כולם נגד מנהלת החדשה בכל זאת היא אחלה לי הצלחה ואמרה שכבר לא נמשיך ביחד.
התקשרתי למנהלת החדשה וביקשתי הסבר כי דווקא היה לנו קשר טוב וכימיה והיא ענתה שרק היא ספרה על המקרה של התלוננות ואפילו אלוקים עד שהיא לא אמרה שאנחנו לא מסתדרים.
שאלתי היא ככה האם אחרי חודשים וחצי שאני עובדת הם יכולים לפטר אותי ללא להזמין אותי לשימוע?
האם נהלים שלהם חוקי וזה לא התעמרות בעבודה?
האם מגיע לי משהו או פיצוי בעבודה?