שלום רב!
אני עובדת אצל מעסיק פרטי בחנות. לפני חצי שנה הבנתי שיש בעיה בתלושים שלי ופנסיה שלא שולמה מתחילת העבודה (06/2010- שילמתי "ריסק" עד אז). בגדול אין התאמה בין הסהכ שעות מהדוח שעות למול הסהכ שעות בתלוש (בעיה של נקודה עשרונית, שעות חסרות/עודפות וכו..) הפנסיה שלא שולמה כראוי או יום בחירות שעבדתי בו ושולם לי בכלל יום חופש אז בכללי הבלגאן חוגג. אמרתי דיברתי ביקשתי והתחננתי למעסיק שיתקן ויסדר וישלם במשך תקופה ארוכה מאוד לבסוף ב 14/01/2013 הגשתי מכתב התראה שאם לא מסדרים את הכל תוך חודש אני מתפטרת כדין מפוטר ובנוסף להעביר לי דוח מרוכז של סהכ שעות העבודה(מחתימים "כרטיס" דרך המחשב) שלא היה ניתן לי כלל בכל חודש בחודשו לכן לא היה לי איך להשוות את סהכ השעות מהמערכת שעות לשעות בתלושים. המעסיק באותו היום נתן לי מכתב ממנו בו הוא מוסר לי את דוח סהכ השעות עבודה מהמערכת ודוח סיכום של הפרשי השכר מטעמו. אני הגשתי לו דוח של רואה חשבון מטעמי (נאלצתי ללכת באופן פרטי..זה תקין בכלל?) לא הגענו לאותו הסכום (אני הגעתי ליותר) השאלה היא כזו לאורך כל התקופה ביקש המעסיק את ההפרשים שאני מצאתי (אני לא מבינה למה אני צריכה להגיד מה לא בסדר? ואציין שהעברתי שורה של תלונות דרכו לרואה חשבון שלו ב 27/12/2012) אבל גם העברתי למעסיק דוח אחד של סיכום הפרשי השעות מטעמי. המעסיק העביר לי גם ב 20/01/2013 דוח הפרשי פנסיה מטעמו וכתב לי שהם עושים מאמצים לשלם את הכל. אבל...לא שולם כלום. המעסיק בכל הזמן הזה טען שרוצה את הכל מרוכז ואז הוא יראה מה לעשות עם זה. המעסיק בעצם מודה שיש הפרשים הרי הגיש לי דוחות מטעמו וביוזמתו שמוכיחים זאת. למה הייתי צריכה להגיש לו גם את ההפרשים שלי? הוא הרי לא מסכים איתם (עובדה שלא שילם) במקום לדאוג מבחינתו לשלם בזמן את ההפרשים שהוא אכן מצא מטעמו. לכן עבר חודש ויותר ולא שולם לי כלום. האם ההתפטרות כדין מפוטר מוצדקת? האם מגיע לי פיצויי פיטורים? האם היה צריך לשלם לי את ההפרשים לאחר חודש בדיוק ממכתב ההתראה שלי? זה משולם בשיק? בהעברה בנקאית ?ומתי? עד ה 14/02/2013(חודש התראה מוקדמת) או למשכורת של חודש 03/2013 ? האם יש לי עילה לתביעה כנגדו? ואם אכן טענותיי מוצדקות להתפטרות כדין מפוטר האם צריך להגיש מכתב התפטרות נוסף? זה סיפור שלא ייגמר ולא נותרה לי ברירה להתפטר כמעט כל חודש יש טעות בתלוש והמעסיק הרי לא יחליף את הרואה חשבון שלו (הבעיות הללו לא רק כלפיי אלא גם כלפיי כל עובד נוכחי או לשעבר) כל עוד אשאר שם אני ימשיך להיפגע כלכלית ואני כבר סובלת מאוד נפשית מכל הסיפור הזה. ולדעתי בגלל שזה עסק פרטי המעסיק יעשה הכל כדי לא לשלם לי פיצויי פיטורין. אודה לתשובה מהירה ככל שניתן..תודה רבה ושבת שלום!