פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 176
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

גלית
18/09/2019 13:50
שלום רב,

אני עומדת לפני הגשת תביעה לנכות כללית.

בדרך כלל מקבלת שמירות הריון (כבר 3 הריונות במהלך ה5 שנים אחרונות)באופן אוטומטי עקב מחלות רקע שונות שהתגברו והתווספו גם חדשות.

רק השבוע נודע לי על ידי נציגה בסניף ביטוח לאומי שיש לי אפשרות להגיש בקשה לנכות כללית כבר עכשיו מיידת ורטרואקטיבית.(לא נאמר לי עד מתי כמה ולמה )

היא ביקשה ממני לצרף מסמכים אחורה עד שנה.

יש עוד דברים רלונטיים שמניסיונכם אני אמורה לעשות?
מה התהליך אומר?

אפשר לתייג אותי באיזשהו קובץ מוכן במידה שיש?
קצת מרגישה אבודה ולא יודעת מאיפה להתחיל
רוצה לבצע זאת על הצד הטוב ביותר ולא לפספס הזדמנויות.

סליחה על כל השאלות והבלבול...

אשמח למענה מקצועי ומענה מניסיונכם האישי
מתכננת היום בלילה להכין הכל (הכל מתויק אצלי מא עד ת בצורה מסודרת) ומחר להגיש את המעטפה ...
תמר
18/09/2019 11:37
אני עובדת בשירות לקוחות וכולם שמה נשים יהודיות הכל
מנכל החברה ערבי וחלק מהמתקינים גם הרוב יהודים
לבן הזוג שלי מפריע שאני עובדת שמה
וגם בגלל החברה עושה משהו לערב ראש השנה והיו שמה כל המחסנאים שהם ערבים וגם מתקינים ופה בכלל אכלל אליי סיבוב
שם לי תנאי עם אני בוחרת להמשיך בעבודה הזוגיות שלנו ניגמרת
עם אני רוצה תזוגיות שלנו לחפש עבודה אחרת.

מצד אחד טוב לי בעבודה קרוב לי לבית שעות נוחות אני לא מדברת שמה עם אף אחד רק עם הבנות הצוות שלי.

מצד אחד לא רוצה לאבד אותו טוב לי איתו יש בו הרבה דברים שחיפשתי בגבר , ממה שהבנתי מימנו שגם לו טוב איתי
יצקן
18/09/2019 11:13
שלום לכולם,
סליחה מראש שזה קצת ארוך..
עבדתי עד אמצע חודש ספטמבר 2018 במשרה מלאה (מעל 3 שנים אם זה משנה). עזבתי את העבודה בשביל ללמוד לתואר שני.. בחודשים אוקטובר עד דצמבר (כלומר סה"כ 3 חודשים) לא עבדתי כך שלא הופרשו כספים לפנסיה. בחודש ינואר 2019 עבדתי במשך חודש במשרת סטודנט במשרד ממשלתי והמשרד כן הפריש לי פנסיה. בחודש פברואר עברתי לעבוד בגן פרטי על בסיס שעתי- המשכורות שלי נעות בין 700 ש"ח ל- 2000 ש"ח (תלוי כמה אני עובדת בחודש). רק החודש שמתי לב שעד היום לא הפרישו לי פנסיה. בדקתי עם שאר העובדות שאמרו שרק אחרי 6 חודשים מפרישים פנסיה. עוד לא דיברתי עם המנהלת אבל רוצה לדעת אם זה נכון ולבוא מוכנה לשיחה איתה.

תודה רבה
דני
18/09/2019 11:12
אני צריך התייעצות לגבי מקרה שקרה לאחי.

אחי בן 22 ,עובד שעתי בתור טבח באולם/מסעדה.

הוא עובד בין 10-16 שעות ביום (לפעמים אפילו יותר) .
בחודש הראשון לעבודתו הוא לא קיבל מספיק כסף בתלוש שכר שלו( בצורה חריגה של כמה אלפים).

בעל העסק הבטיח שישלים לו חודש הבא, ואחי היה שאנן והסכים(לא היתה לו ברירה).

כעבור חודש אחי לא רק שלא קיבל את ההשלמה המובטחת, אלא שגם עבד חודש שלם ולא קיבל משכורת בכלל בשום צורה שהיא. והיום אנחנו ב 17 לחודש (7 ימים לאחר שהיה אמור לקבל משכורת)
מיותר לציין שאחי הפסיק לעבוד וכרגע יוש
ב ללא כסף ולא עבודה .

אשמח לעזרה כלשהיא ! תודה רבה .
ליהי
18/09/2019 11:10
היי, אני בת 21 עובדת זמנית במשרד של עסק עצמאי קטן .
בכל חודש המשכורת אמורה להיכנס ב10 לחודש ובכל חודש מחדש אני צריכה לבקש שוב ושוב מהבוס שלי שיכניס לי את המשכורת.

תמיד המשכורת נכנסת באיחור וזה לאחר שאני מבקשת. כל פעם בטענה שמספר החשבון אינו תקין (אני חוזרת ואומרת/רושמת לו את פרטי החשבון שלי)
אנחנו כבר ב18.09, הייתי אמורה לקבל את המשכורת שלי ב10.09.

שוב, לא נכנסה לי משכורת, בכל יום מאז אני מזכירה לו בנוגע לכך.

ושוב הטענות שלו הן כאלה - ״המספר חשבון שרשמתי לא תקין הכסף חזר לי לחשבון״ ״כבר כמה פעמים זה קורה אני לא יודע למה״

היום בבוקר ביצע לי העברת זהב והביא לי את אישור ההעברה, בדקתי את פרטי החשבון שרשם-תקינים.
ההעברה הייתה אמורה להשתקף וכלום. לא הועברה אליי המשכורת.

אני אשמח להתייעצות, לא יודעת מה עושים במצב כזה
קרן
18/09/2019 11:06
עובד בשכר שעתי עבד כמעט 7 חודשים בתחום ההייטק, הודיע שבועיים מראש על התפטרות ומעבר לחברה אחרת. המעסיק ביקש להוסיף חודש עבודה נוסף אבל בינתיים שולח הודעות לא נעימות, מספר לשאר העובדים שהעובד המדובר התפטר בהפתעה ומתנהג בצורה קטנונית ולא תקינה. המעסיק טוען פתאום שיש בעבודה החדשה עבירה על סעיף אי תחרות (למרות שאלו נושאים שונים לגמרי)
אשמח לדעת איך כדאי להתנהג.
מרים
18/09/2019 10:53
דפנה ילדה לפני כחצי שנה וכעת מתכוננת לחזור לעבודתה לאחר חופשת לידה

דפנה ובעלה שוחחו ודנו בסוגיה האם החזרה של דפנה לעבודה כדאית מבחינת הגשמה מקצועית שלה, התקדמות וצבירת ניסיון בעבודה, שעות העבודה והשכר.

כמו כן לקחו בחשבון איך יסתגל התינוק למטפלת או לתינוקיה, עד כמה יקבל תשומת לב, האם יבינו את צרכיו, האם יחלה כל הזמן כי יידבק מילדים אחרים וכדומה.

ההחלטה טרם התקבלה.

האמהות משני הצדדים התגייסו לעזור בקבלת ההחלטה, מבלי שנתבקשו לכך. לכל אחת מהן ניסיון חיים עשיר, הרי היו להן תינוקות פעם. הן יודעות הרבה יותר טוב מההורים הצעירים מה טוב ומה לא טוב לתינוק. אמא אחת אומרת שדפנה צריכה לוותר / לדחות את התפתחות הקריירה שלה והאמא השנייה אומרת שהקריירה של דפנה חשובה ומאד חשוב שתשוב לעבודתה. אמא אחת אומרת שחברת תינוקות נוספים תתרום להתפתחותו ואמא אחרת אומרת שהסיכוי להידבקות הוא גדול. שתיהן ניצבות זו מול זה כשטובת הנכד המשותף לנגד עיניהן. והוויכוחים ביניהן מעכירים את האווירה ופוגעים בזוגיות של דפנה ובעלה.

מה קורה כאן?

שתי האמהות מתערבות בעניינים לא להן ומנסות להשפיע כל אחת בדרכה שלה על בני הזוג. זוהי פריצה נועזת למרחב האישי של כל אחד מבני הזוג וחדירה למרחב הזוגי. בשפה האדלריאנית, כשלא מכבדים את גבולות המרחב של הזולת ז"א לא מכבדים אותו. כלומר, שתי האמהות לא מכבדות את הילדים שלהן עצמן, בבואם לקבל החלטה הנוגעת לתינוקם.

התייחסות האמהות מעידה על בעיה בנפרדות. במהלך שנות הילדות והנערות, ילדים נעשים יותר ויותר עצמאיים עד שבשלב מסוים אינם תלויים יותר בהוריהם. דפנה ובעלה אולי עשו את התהליך לעצמאות (לא בטוח), אבל האמהות טרם השלימו עם העובדה שילדיהם עומדים ברשות עצמם.

למרות שדפנה ובעלה כבר הורים בעצמם, כנראה שעדיין האמהות שלהם לא סומכות על היכולות שלהם לקבל החלטה מושכלת, ולכן רוצות לקבל החלטה במקומם. אם האמהות לא סומכות, כל אחת על הילד שלה, נשאלת השאלה מה טיב החינוך שהעניקו לילדיהם (ערכים, אמונות וכו).

נראה שיש פה, בין האמהות, מאבק כוח על שליטה. הן ב"תחרות" מי יודעת יותר טוב, מי אמא טובה יותר ומי הצודקת. הן טרם הפנימו שלמעשה לאיש מאיתנו אין שליטה על הזולת אלא רק על עצמנו ושמוטב להיות חכם מאשר להיות צודק.

אשמח לשמוע את דעתכם. היא חשובה לי.
רעות
18/09/2019 09:29
בוקר טוב,

לא בטוחה עם מי אני צריכה להתייעץ.

אני בחורה עם מוגבלות אני לא ניידת ולכן אני מעסיקה נהגת בשכר עם תלוש.

את הנסיעות שלי היא מבצעת עם הרכב שלה . עד עכשיו עם כל מי שעבדתי איתה היה לפי שעות והייתי מוסיפה על הדלק כרגע עם הנהגת החדשה השכר הוא גלובלי.

אני לא יודעת איך לחשב את ההחזר ההוצאות על הדלק הרכב.

מה עלי לכלול בחישוב?

האם רק דלק ובלי או שגם ביטוחים.

על פי מה שראיתי התשלוםנ לקילומטר הוא 3.48 ש"ח לקילומטר.

אשמח לקבל עזרה.

תודה
רועי
18/09/2019 09:21
שאלה קצת מסובכת אני אנסה להיות הכי ברור שאפשר.
אני נהג משאית, בשלוש השנים האחרונות עבדתי במקום עבודה שמשלם כמו שנהוג בענף שלנו שכר בסיס פלוס פרמיות.

הפרמיות נגזרות מתוך המחזור הכללי שהמשאית מרוויחה כל חודש, הפרמיה אמורה להיות 12 אחוז מתוך המחזור של המשאית בחודש.

בכל חודש היינו מקבלים יחד עם התלוש שכר דו"ח שמפרט כמה הובלות ביצעתי באותו חודש.

בדוח הנל אין שום פירוט לעלות של ההובלות או כמה כסף סה"כ המשאית הרוויחה באותו חודש, אני הייתי אמור לסמוך על המעסיק שאני מקבל מה שמגיע לי.

עם הזמן התחלתי להבחין בחוסר עקביות בתלושי השכר, לדוגמא היה חודש שביצעתי 120 הובלות וקיבלתי איקס פרמיה, חודש אח"כ ביצעתי 90 הובלות והשכר לא השתנה ואפילו היה לפעמים מעט גבוה יותר מחודש שביצעתי בו יותר הובלות.

חשוב לציין שאני מדבר רק על המרכיב של הפרמיה ולא על שאר המשכורת.

פניתי להנהלה לבקש כדי לבקש דו"ח יותר מפורט אבל הם ניפנפו אותי ועוד נהגים בטענה שאנחנו מקבלים מה שמגיע לנו ויותר מזה ואין לנו זכות להתלונן.

השאלה היא אם יש לי בסיס לתבוע את החברה על כל השלוש שנים שעבדתי שם ולהכריח אותם לחשוף בבית המשפט את הדוחות הכספיים המדויקים של כל משאית, אם אני צודק מדובר בהמון כסף שמגיע לי ולעוד נהגים.
אנונינמית
18/09/2019 00:05
היי, הודעתי למעסיק שאני מעוניינת ללמוד חודש טרם תחילת הלימודים. הלימודים כוללים ימי שישי קבועים. בעבודה במסגרת המשרה מלאה אני צריכה לעבוד יום שישי לסירוגין. החוזה שלי אומר 182 שעות בחודש לעבוד בימים א-ו לפי דרישת המעסיק. ביקשתי חופש שישי קבוע שאר השבוע הצעתי עוד להשלים את השעות של שישי. לא מוכנים לוותר לי. סוג של אומרים לי קומי ולכי וגם הציעו לי חצי משרה אבל עדיין לעבוד שישי לסירוגין, כך שזה לא עוזר לי. אני לא מעוניינת לעזוב את מקום העבודה. האם ניתן לעשות משהו בנידון? או אולי, במקרה שבאמת לא ניתן להישאר, אפילו להתפטר כדין מפוטר כי לא מאפשרים לי לא לעבוד שישי? אני לפני חגים ואני מרגישה שגם מושכים אותי כדי לא לקבל את התלושי חג. ורוצים שאעזוב לפני החגים. מה ניתן לעשות???????
אנונינמית
18/09/2019 00:06
התפטרות-האם ניתן לבקש פיצויים במקרה שלי אנונינמית 01/01/1970 02:00
היי, הודעתי למעסיק שאני מעוניינת ללמוד חודש טרם תחילת הלימודים. הלימודים כוללים ימי שישי קבועים. בעבודה במסגרת המשרה מלאה אני צריכה לעבוד יום שישי לסירוגין. החוזה שלי אומר 182 שעות בחודש לעבוד בימים א-ו לפי דרישת המעסיק. ביקשתי חופש שישי קבוע שאר השבוע הצעתי עוד להשלים את השעות של שישי. לא מוכנים לוותר לי. סוג של אומרים לי קומי ולכי וגם הציעו לי חצי משרה אבל עדיין לעבוד שישי לסירוגין, כך שזה לא עוזר לי. אני לא מעוניינת לעזוב את מקום העבודה. האם ניתן לעשות משהו בנידון? או אולי, במקרה שבאמת לא ניתן להישאר, אפילו להתפטר כדין מפוטר כי לא מאפשרים לי לא לעבוד שישי? אני לפני חגים ואני מרגישה שגם מושכים אותי כדי לא לקבל את התלושי חג. ורוצים שאעזוב לפני החגים. מה ניתן לעשות???????
בנוסף, אם אמצא עבודה מתאימה, ואני חייבת להתחיל ואני אתפטר ממקום עבודה קודם ואני לא נותנת חודש התראה, האם לא ישלמו את השעות שעבדתי? או שפשוט לא יתנו את השעות על החודש התראה? אין לי בעייה שלא יתנו על מה שאני לא עובדת כמובן, רק חוששת שאעבד את השכר על השעות שעבדתי...
ג'קי
17/09/2019 20:30
שלום רב,
לפני כעשר שנים החל המעביד להפריש עבורי לקרן השתלמות. ע"פ מכתב מהמעסיק שקיבלתי ההפרשות יהיו בשיעור 2.5% משכר העובד (ע"ח העובד) ו 7.5% משכר העובד (ע"ח המעביד). במהלך השנים שכרי עלה ותמיד הופרשו השיעורים הללו. לפני כשנה שכרי עלה אך סכומי ההפרשות נשארו קבועות בסכום כולל של 1571 ש"ח . שאלתי את המעביד מדוע ההפרשות לא עלו בהתאמה לגובה השכר, ותשובתו הייתה "אנו מפקידים עד לגובה התקרה החייבת במס". יש לציין כי במכתב שקיבלתי על קרן ההשתלמות לא מצוין שההפקדות יהיו עד לתקרה מסוימת וכן מעולם לא חתמתי על מסמך כלשהו. המעביד מסרב להפקיד לי מעל התקרה. אני חושב שהוא לא צודק משום שכל עוד לא מגבילים - אין לא זכות להפקיד פחות מ 10% באופן כולל. ההטבה שקיבלתי היא באחוזים מהשכר וצריכה תמיד לשקף הפרשות של 10% מגובה השכר כל עוד לא היה תנאי או הגבלה. אשמח לדעת מה דעתכם, מה ניתן לעשות והאם הייתה פסיקה בעבר של בית משפט בנושא דומה לשלי .
תודה, וממתין לתשובתכם
מריה
16/09/2019 18:31
שלום, אני עובדת במשרד ממשלתי מתחילת השנה, כשהתחלתי חתמתי על חוזה עד סוף דצמבר. אחרי כמה חודשים בתקופה שהמנהל הקודם שלי היה פחות מרוצה ממני העבירו אותי לתקן אחר שהוא רק עד סוף אוקטובר בשביל לפנות את התקן שאני הייתי בו למישהו אחר, זה נעשה ללא ידיעתי וכמובן ללא הסכמתי וללא חתימתי. מאז התחלף המנהל ואתמול המנהלת החדשה שהיא יותר מרוצה ממני הבינה ממשאבי אנוש על שינוי התקן שלי ושאני רק עד סוף אוקטובר וסיפרה לי על זה. האם חוקי מה שעשו ומה ניתן לעשות?
שלי
16/09/2019 16:44
שלום רציתי לשאול אם אבדו לי מספר תלושי שכר מהמעסיק הקודם שלי ולא קיבלתי טפסי 106 באף אחת מהשנים שעבדתי אצלו (הוא טוען שכן, אך בוודאות לא קיבלתי אפילו אחד)
האם חלה עליו איזה שהיא חובה להמציא לי טפסי שכר או לפחות טפסי 106?
סיגי
16/09/2019 11:01
אני עובדת מזה 25 שנה במועצה מהדור הישן כ 58% משרה \0לפי 40 שעות שבועיות כמו כל העובדות שהחלו לפני ההסכם של 98 \9 היום העלו לי את המשרה ל 100% והם רוצים שאני יעבוד לפי הדור החדש 42 שעות עבודה שבועיות ולא לפי הסכם השכר שלי שחושב לפי 40 שעות עבודה האם זה נכון או שאני זכאית לעבוד לפי 40 שעות ?
אנונימית
15/09/2019 18:49
אחותי עבדה 3 חודשים בחברה קטנה ועזבה. כל התקופה שעבדה המעסיק הלין את שכרה, שילם חצי באמצע חודש וחצי בסוף חודש, פשוט איך שבא לו בקיצור. מעולם לא נתן לה תלושים למרות שדרשה שוב ושוב. עכשיו כשעזבה הוא מעכב את שכרה בטענה שעזבה ולכן תחכה. כשהיא הודיעה לו שהיא עוזבת הוא לא דרש ממנה הודעה מוקדמת ואפילו לא שיבץ אותה בעבודה כך שמבחינתו ברגע שהודיעה לו היא לא עובדת יותר אצלו. בנוסף, אני גם בספק אם שילם ביטוח לאומי עבורה. מה ניתן לעשות בנידון? למי אפשר לפנות? היא סטודנטית ואין לה כסף לשלם לעורך דין.
יואב
15/09/2019 13:46
שלום,
שאלה שלא מצאתי אליה תשובה באינטרנט.
בהנחה ואני מתפטר מהעבודה שלי
ונותן זמן התראה מראש מסודר והכל. (מעל ממה שאני דרוש אליו.)
האם מותר לי לחתום יום חופש על היום האחרון שלי בעבודה? לדוגמא אם ציינתי במכתב שאני רוצה להתפטר בתאריך ה-24.12, האם אני יכול להיות בחופש ביום הזה? (כביכול היום האחרון שלי בעבודה..)
תודה
אתי
12/09/2019 23:02
שלום,
אם ברצוני להאריך את חופשת הלידה שלי בעוד כחודש וללא תשלום, האם המעסיק מחויב עדיין לתת לי כאשר אחזור את אותה משרה, היקף, שעות וכו'?
ציפי
12/09/2019 18:20
שלום וברכה,
1. האם ניתן לדווח לממונה על היעדרות עקב מחלה באמצעות עמית לעבודה?
2. נעדרתי מהעבודה בגין מחלה למשך 3 שבועות, הודעתי בתחילת החופשה על היעדרות , האם רשאי הממונה לטעון שמדובר בהעדרות ללא סיבה, למרות שיש לי אישורי מחלה?
3. האם למרות שיש לי אישור מחלה רשאי הממונה שלא לדווח זאת ולעכב שכר? (טוען שהאישורים נמסרו ע"י עובד אחר)
אור
03/09/2019 13:03
שלום לכולם!
אני בן 19 וחצי מהצפון עובד באולם אירועים שנקרא אחוזת סנהדרין , אני עובד באולם כמעט שנתיים.
הבעיה שלי היא כזו לפני כחודשיים וחצי עקב חיכוך עם המנהלים שלי בעבודה הפסקתי לקבל משמרות , היחס שלהם כלפי היה בוטה ומגעיל ולא הייתי מוכן לקבל את זה אז הגבתי ובגלל זה לא קיבלתי משמרות , הוזמנתי לשימוע ושאלו אותי עם אני מתנצל על הצורה שבה התנהגתי אמרתי שלא , ושאני לא מוכן שיתנהגו אלי ודיברו אלי כמו לזבל.
ואז המנכל אמר לי שהוא יקבל החלטה שהבעלים יחזור מחול אני חשבתי שאני עומד לקבל פיצויים , במשך חודש וחצי המנכל מרח אותי והתעלם מהפניות שלי אליו.
אחרי חודש וחצי שפניתי אליו וביקשתי לדעת מה נסגר הוא אמר שהם לא מוכנים לפטר אותי ורוצים שאחזור לעבודה ,
בהתחלה חשבתי שזה באמת מה שהוחלט וחזרתי ,
אלא ברגע שחזרתי הבנתי שהוא עשה את זה לעוד כמה וכמה מלצרים הוא פשוט סתם מרח אותי ואז העביר אותי לאולם הקטן וכאילו זה היה הטיפול שלו בעניין , שבעצם הוא יכל להעביר אותי אחרי אחרי יום ולא לתת לי להמתין חודש וחצי.
אני עכשיו רוצה לדרוש את הפיצויים שלי מהם ולקבל את כל מה שמגיע לי ,
אני אשמח לדעת מה מגיע ואיך אני דורש מהם את הדברים ,
תודה לכל העוזרים
עורך דין
12/09/2019 15:21
שלום אור

אם ניסית לפנות אל המעסיק ולא זכית לתגובה ובין כל מוצא אחר, אכן בית הדין לעבודה הוא הכתובת לסכסוכים כאלה.

בהצלחה
ת.ד
11/09/2019 15:23
שלום

היום בעלי היה במשרד עורכי דין בעקבות עוול שנעשה לו במקום עבודתו , שבו מנעו ממנו חצי שנה של פרנסה בעקבות טעות של הגורמים הגבוהים , טענו כי שללו לו את הרישיון נשק כשבפועל משטרת ישראל אינה שללה לו את הנשק , לבסוף כשהבינו שעשו טעות החזירו אותו לעבודה במקום בדרגת אחמש לדרגת מאבטח רגיל, גם טעו איתו וגם עשו לו הרעת תנאים ללא הסבר ללא שיחה ללא שימוע.

במשך חצי שנה בעלי ישב בבית , חתם את כל ימי החופש שלו וניצל את כל ימי המחלה שלו , לאחר שהתעקש החזירו אותו לעבוד במקומות שלא מצדיקים את האימונים שעובד פעם בכמה חודשים ואת הרובעי שלו. מ6 משמרות בשבוע הורידו אותם ל2 משמרות בשבוע.

כל זאת נגרם לנו סמוך ללידה שלי והוביל להרבה כאב ראש ולחץ בחים שלנו. כאשר בעלי אמר להם שעירב עורך דין הם נבהלו ומיד החזירו אותו לעבודה. אך הורידו לו את שעות האחמש שבהן היה מרויח משכורת גבוה יותר ללא הסבר וללא שיחה.

במשרד שבעלי ביקר היום טענו שיש לו קייס לתביעה ויכול לזכות ב300 אלף שקלים. טענו שהם דורשים עשר אחוז ובנוסף 15000 שקלים במיידי.

האם יש כאן עורך דין לדיני עבודה שדורש אחוזים בלבד? ויכול לרוץ איתנו לתביעה?
עורך דין
12/09/2019 15:19
שלום לך

לא בטוח שתמצאו עורך דין מנוסה שיסכים לעבוד על בסיס אחוזים בלבד, ומצד שני, להמשיך לחפש ולנסות לא עולה כסף.

בהצלחה
מיכל
11/09/2019 15:31
שלום,

במידה ועובד נדרש לטוס מטעם העבודה ונאלץ לבטל חופשה פרטית שהוזמנה מבעוד מועד על אותם התאריכים. האם נדרש לפצות אותו? מה הדין במקרה זה?

תודה.
עורך דין
12/09/2019 15:18
שלום מיכל

אין כל חוק או תקנה המחייבת את המעסיק לשלם לעובדת פיצויי כלשהו במקרה כזה.

בהצלחה
גילת
11/09/2019 14:52
היי ,
אני עובדת במשרה מלאה בשכר גלובלי.
שעות העבודה שלי עד שבני יהיה בן 9 חודשים הינו : 7.5 ל-4 ימים ו6.5 ליום שבועי מקוצר.

רציתי לשאול ,האם זה תקין שכשאני נמצאת במחלה /חופש ,השעות היומיות חוזרות להיות 8.5 במקום 7.5 לפי חוק שעת הנקה ?
ניקול
11/09/2019 11:45
שלום חזרתי מחופשת לידה של חמישה חודשים לפני חודשיים. בשתי תלושי המשכורת האחרונים שלי מופיעים סעיפים של גמל לידה 880 שח וזק. תגמולים 570 ש"ח . לא ברור לי על מה הורידו לו 880 שח מהמשכורת ומה אומר זק תגמולים והסכום לידו.
תודה רבה
אפרת
11/09/2019 09:19
נעדרתי יומיים בגין פטירת חמותי, ביום הלוויה ולמחרת, המעסיק חייב אותי בימי חופש.
האם תקין ?
האם גם ביום ה-30 שהיעדר בשעות הבוקר לצורך עלייה לקבר - זה גם יהיה על חשבון ימי החופשה שלי ?
דני
11/09/2019 09:03
התחלתי לעבוד במקום חדש ולכן אין לי כמעט ימי חופש צבורים, ובזמן החגים יצברו לי 1.4 ימי חופש.

מקום העבודה שלי סגור בזמן ערבי חג, ומורידים לכל אחד 5.5 שעות חופש על ערב החג, כלומר 22 שעות חופש שזה בערך יומיים וחצי של עבודה.

אם אני לוקח יום חופש לפני ערב החג הראשון, האם מקום העבודה מחוייב לחשב את התשלום על ימי החופש לפי הסדר בו הם נלקחים? הכוונה שלי היא שמכיון שבכל החודש יצא לי לפי הרשום למעלה פלוס עוד יום חופש שאני אקח, להיות ב-3.5 ימי חופש, כשצבור לי רק 1.4 ימים, האם המעסיק יכול להגיד לי שהוא לא משלם לי על יום החופש האישי שלי מכיון שקודם כל לפי החישוב של החודש מורידים את ימי החופש הכפויים של ערבי החג, ורק אחר כך מחשבים ימי חופש אישיים (ובמקרה הזה כל ימי החופש הלכו לי על ערבי החג וכבר לא יהיה לי מספיק בשביל יום החופש האישי)? או שמחשבים את זה על פי הסדר שבו הימים נלקחו, כלומר שקודם כל משלמים על היום האישי הראשון ורק אחר כך ממה שנשאר מורידים על ערבי החג, מכיון שהם כרונולוגית מגיעים אחרי יום החופש הראשון?
אילנה
10/09/2019 13:53
שלום, אשמח להתייעץ בנוגע לתאונות עבודה.
עברתי תאונת עבודה בחודש יולי. עקב כך, שהיתי בבית במשך חודש ושבוע ולאחריו חזרתי למקום עבודתי (עקב תחושת מחוייבת למקום ולתפקיד).
טיפוליי לא פסקו (ריפוי בעיסוק, אולטראסאונדים, אורטופדים, עורכי דין, וועדות רפואיות ועוד) ולא ידוע מתי אסיים עם כל הטיפולים כמובן... (מאחר וישתנה בהתאם למצב).
כאשר פניתי למקום עבודתי עם הסוגיה של מה עלי לדווח בשעות הנוכחות טענו כי עלי לדווח במצב של חיסורים אלו "מחלה" (אשר משפיעה גם על תלוש המשכורת שלי) ובמידה ואין לי מספיק ימי מחלה - לדווח חופשה על חשבוני.
אני כבר יודעת כי ימי המחלה שלי לא יכסו את כל החיסורים העתידיים לבוא ואינני רוצה לגזול מימי החופשה האישיים שלי לטובת טיפולים הכרחיים ובטח שלא ממשכורתי.
מיותר לציין שהרופאים אישרו לי להאריך את תקופת תאונת העבודה לפני שיבתי למקום העבודה - ושוב, עקב מחוייבות ונאמנות למקום בחרתי לשוב ולוותר על מותרה זו.
מה עלי לעשות? מה הן האלטרנטיבות שלי?
האם ניתן להנפיק ימי תאונת עבודה מהרופא האישי שלא באופן רציף ולהזין זאת במערכת?

תודה מראש,
אילנה
מירי
10/09/2019 10:58
היי, האם ניתן להודיע רגע לפני קבלת משכורת כי מקזזים את ימי החופשה במינוס? (עד תחילת ספטמבר לא היתה מיגבלת ימי חופשה במינוס).
מה החוק אומר?
נגה
08/09/2019 17:50
שאלה,

אני שכירה יומיים בשבוע, עובדת כבר הרבה שנים באותו מקום. הצטברו לי המון ימי חופש במשך השנים שלא השתמשתי בהם.

אני רוצה לנצל את ימי החופשה ולקבל בחודש הקרוב פדיון של כל ימי החופש מהשנה האחרונה. האם המעסיק מחויב לתת לי את הפדיון של אותם הימים האלו במרוכז או שהוא יכול לומר לי רק ביום שאני לוקחת באמת חופש הוא ישלם לי וכיוון שאני עובדת רק יומיים בשבוע אז אקבל ממש מעט.. תודה
עורך דין
10/09/2019 08:43
שלום נגה

כל עוד אין בחוזה העבודה שלך כל תניה בנושא, המעסיק אינו מחוייב לפדות ימי חופשה בתמורה לתשלום. מה שהוא כן חייב זה לאפשר לך לצאת לחופשה.

בהצלחה
יניב
08/09/2019 21:06
שלום לכם,

אשתי עובדת בפעוטון,
החלה את עבודתה בתאריך 25/8/18 וסיימה את עבודתה ב15/8/19, הווה אומר 13 חודשים.
היא מוגדרת כעובדת שעתית ועובדת כ-140 שעות בחודש.
במשכורת של חודש אוגוסט היא היתה אמורה לקבל דמי הבראה,
המעסיק טוען שהיא איננה זכאית לכך בטענה שלא עבדה 365 ימים,

קראתי את נושא דמי ההבראה, כתוב שם שכל עובד שעבד שנה, זכאי לקבל דמי הבראה,
למה הכוונה שנה ?
והאם המעסיק צודק ?

אשמח לתשובתכם,
יניב
עורך דין
10/09/2019 08:42
שלום יניב

על פניו המעסיק צודק. ראה באתר זה כתבה מפורטת וברורה בנושא דמי הבראה - שם תמצא תשובה מפורטת לשאלתך.

בהצלחה
מרים
09/09/2019 08:10
שלום,
אני מעסיקה אחינית של בעלי במשק בית , קרוב לשנתים.
מאחר שהיא בת שמונה עשרה וחצי , היא רוצה להתחיל להפריש עליה דמי ביטוח לאומי.
השאלה אם זה קרבת משפחה שבאתר של ביטוח לאומי אני צריכה לדווח עליה כקרבה,
כי אין לי כח שיתחילו לחקור אם אני מעסיקה באמת או שאני סתם מנסה לפטור אוטתה מדפי ביטוח כעצמאית
עורך דין
10/09/2019 08:41
שלום מרים

התשובה לשאלתך חיובית.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!