{if 0} {/if}
|
שלום לכולן, שמי ליאה ואני כרגע נמצאת בשמירת הריון בשבוע 34 להריוני הראשון, בשל מצב בריאותי שלא מאפשר לי להמשיך לשהות בעבודתי.
קיבלתי אישור מהרופאה שעליי לצאת לשמירת הריון, אבל כיוון שניצלתי את כל ימי המחלה שלי לא ידעתי מה עליי לעשות ומשום שהלידה הקרבה צפויה ובלאו הכי יהיו לבעלי ולי לא מעט הוצאות חדשות, אני לא יכולה להרשות לעצמי שלא להכניס כסף עד ללידה עצמה, שאז אצא לחופשת לידה ואקבל את כל הזכויות שמגיעות לנשים בזמן חופשת לידה.
אציין שאני עובדת בחברה במחלקת הרכש כבר שנתיים, מה שאומר שצברתי וותק.
בהקשר זה הטרידו את מנוחתי שתי שאלות - הראשונה, מי ישלם לי בזמן שמירת ההריון (אם בכלל) והשנייה, האם יכולים לפגוע בזכויות שלי אחרי הלידה בגלל שהייתי בשמירת הריון, כלומר האם מותר לפטר אותי, לשנות את היקף המשרה שלי כשאחזור או לקצץ משהו מהכספים והזכויות שמגיעות לי בזמן חופשת הלידה.
שאלתי את המעסיק שלי מה תשובתו והוא הודה שאיננו בקיא בחוק ושאני מוזמנת לפנות לעורך דין ולשאול אותו והוא יפעל בהתאם.
פניתי אל פורטל זכויות העובדים והתשובה שקיבלתי היא שבמהלך שהתקופה שהעובדת בשמירת הריון, המעסיק פטור מחובת תשלום שכר עבודתה כיוון שהשכר אמור להיות משולם לי באמצעות ניצול של ימי המחלה, קבלת דמי מחלה או על ידי גמלת שמירת הריון, אותה יש לדרוש מהמוסד לביטוח לאומי.
יחד עם זאת וכדי לא לפגוע בזכויות התלויות בוותק שלי במהלך תקופת שמירת הריון, קובע סעיף 7(ג)(1) לחוק עבודת נשים כי "היעדרות של עובדת לרגל שמירת הריון, אשר קיבלה אישור מרופא לכך, לא תפגע בזכויות התלויות בוותק של העובדת אצל מעסיקה".
בהתבסס על הוראה זו של החוק, ישנם מקרים שבהם גם תקופת שמירת ההריון תיכלל במסגרת חישוב זכאותה של העובדת לזכויות המגיעות לה אשר תלויות בוותק, כגון פיצויי פיטורים, דמי הבראה, דמי הודעה מוקדמת, חופשה שנתית ועוד.
כמו כן, קובע סעיף 7א לחוק עבודת נשים כי תשלומי הפרשות לקופות הגמל, ימשיכו להיות משולמים על ידי המעסיק בשיעור זהה גם בתקופת שמירת ההריון, אבל זה בתנאי שגם אני אמשיך לשלם את חלקי בתשלומים אלו במסגרת תקופה זו ובתנאי שהעובדת עבדה במקום העבודה 6 חודשים לפחות לפני הריונה, מה שהיה רלוונטי במקרה שלי (עבדתי שם שנתיים).
עורך הדין הסביר לי שהמעסיק חייב לקיים את כל האמור לעיל ולהגן על זכויותיי במהלך ההריון, זכויות שמן הסתם חלות גם כאשר אני נמצאת בשמירת הריון וזה אומר שאסור לפטר אותי וגם לא לפגוע בשכרי ו/או היקף משרתי, במידה ואחליט לחזור בתום תקופת שמירת ההריון או הלידה לעבודה.
את המידע העברתי לבוס שלי והוא השיב שהוא ידאג שאקבל את כל מה שמגיע לי ושבינתיים, כדאי שאפנה לביטוח לאומי על מנת שאלו ישלמו לי גמלת שמירת הריון.
במעמד זה אומר שאני מציעה לכל מי שיש לה שאלות במהלך ההריון ולאחריו, להתייעץ עם עורך דין מנוסה לענייני עבודה ובכל מקרה לא להסתמך על עצות של חברות או סתם על דברים שקראתן באינטרנט.
רוצים לשתף אותנו בסיפור שלכם? פנו אלינו לכתובת info@workrights.co.il ונפרסם בבלוג!