פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 934
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אלי
03/09/2014 05:54
במהלך תקופת עבודתי יצאתי לחופשת לידה בת 14 שבועות עקב לידה. מששבתי לעבןדה דורש המעסיק שאעביר אליו אישור ביטוח לאומי בדבר גובה דמי הלידה ששולמו לי. האם הבקשה הינה לגיטימית? מדוע זהו עניינו של המעסיק?
נורית
02/09/2014 23:08
שלום,
אם אני עובדת בשתי עבודות, ובעיקרית גובה המשכורת לא מגיע עד תקרת הפטור שלי ממס עקב נקודות הזיכוי - האם אפשר לנצל את ה"שארית" לניכוי מס מגובה התשלום של העבודה השנייה? או שניצול נקודות זכות יכול להתבצע רק במקום עבודה אחד? תודה!
מירי
02/09/2014 12:34
במקרה שקיים חוק סעיף 14:
פיטורי העובד והתפטרותו מזכות את העובד באותו סכום - הסכום שקיים בקופה הפיצויים אליה הפקיד סכום כסף כל חודש המעביד.
(אין השלמה ל-שכר אחרון * מספר שנות העבודה)
במקרה שאין חוק סעיף 14:
פיטורין - סכום הפיצוי יהיה מורכב משכר אחרון*שנות עבודה (יקבל את הכסף מקופת הפיצויים + השלמה)
התפטרות - לא מגיע לעובד פיצויים.
מה קורה עם כספי הפיצויים שהופקדו כל חודש?
קראתי שאסור להחזירם למעביד אם העובד מייעד אותם לקצבה - מה הכוונה?

האם מה שרשמתי נכון בכלל?

ועוד שאלה... אני לא יודעת אם חל פה הסעיף 14
אבל אם חל על עובד אחד משמע שחל על כל העובדים? או שזה אינדיבידואלי?

תודה!!!
עורך דין
02/09/2014 20:58
היי מירי

כספי הפיצויים שהופקדו כל חודש שייכים לעובד בכל מקרה, בין אם העובד פוטר ובין אם התפטר. לגבי תחולת סעיף 14 - הרי שהסעיף חל בכפוף להסכם העבודה של העובד.
מירי
02/09/2014 21:10
זה אומר שאם אני מתפטרת אני מקבלת את כל הכספים הללו?
במיידי? או שזה נשאר בקופה עד הפנסיה?
וזה ללא קשר אם יש סעיף 14?

התחלתי לעבוד ב2009 - אני לא יודעת אם החוק הזה היה קיים אז. בכל אופן לא נראה לי שיש לי כלל חוזה עבודה.
אני יכולה לבקש מהמעביד?
אליאן
02/09/2014 18:28
שלום, אני עובדת כמעט 4 שנים במקום עבודה, בעקבות שינויים אירגוניים בחברה העבירו אותנו מתל אביב לראשון לציון ,בנוסף בוצע לי שינוי בתפקיד ומראש צוות הוסבר לי התפקיד שלי לא קיים במקום החדש ולכן אני יכולה להישאר רק כנציגת שירות במסגרת העבודה, בנוסף הייתי משתכרת בשכר שעתי+בונוס קבוע, בעקבות השינוי הוסבר כי גם את הבונוס הקבוע לא אקבל, בעקבות כל זאת לא הסכמתי ואני אמורה לקבל מהעבודה מכתב פיטורים ופיצויים. בנוסף לכל זה גיליתי שאני בהריון בדיוק בתקופת המעבר, הודעתי למעסיק רק השבוע, עבר מאז המעבר למקום החדש כבר חודש- שכן טרם ציינתי אם אני מסכימה להישאר במקום החדש וביצעתי חפיפה לתפקיד שלי(אציין כי אני בתחילת חודש שלישי), אך אני מודעת כי הפיטורים לא בעקבות ההריון אך עדיין לא יודעת מה לעשוץ

שאלתי היא האם אהיה זכאית לדמי אבטלה עד הלידה ? או על פי החוק רק לפי הקריטריונים הרגילים?

האם אהיה זכאית לקבל דמי לידה של 3 חודשים (התאריך המשוער הוא רק ב12/3 )
אני לא בטוחה שאמצע עבודה בתור אישה בהריון וגם בתקופת החגים.

והאם יש משהו בחוק שעומד לצידי ואני לא מודעת אליו? מבחינת הרעת התנאים השינוי המעבר והפיטורים שלא תיכננתי. הכל קרה מהר מאוד מבחינת החברה והעמידו אותי במצב שאני צריכה להחליט אם לוותר על כל התנאים שלי התפקיד ו1000 שח פחות במשכורת או לעזוב ולקבל את המכתב, אגב לאחר שהודעתי שאני בהריון הם אמרו שבמידה ואני רוצה את המכתב אני צריכה לקבל אותו עם תאריך לפני שהודעתי שאני בהריון כי זה קרה עוד לפני שהודעתי, אחר לא אוכל לקבל מכתב ואני לא מוכנה להישאר בעבודתי ללא התנאים והשכר והתפקיד הקודם שלי.

אשמח לעזרה מכל מי שיודע בהקדם!!
עורך דין
02/09/2014 20:56
שלום אליאן

לאור שאלותיך הרבות, השינויים בעבודה וההריון שלך, אני ממליץ לך לפנות בהקדם לקבלת יעוץ משפטי אישי אצל עורך דין המתמחה בדיני עבודה. הצעתי השניה הנה שלא לקבל כל החלטה ולא לבצע מהלכים כלשהם בעבודה בטרם תתייעצי עם עורך דין כאמור.

ערב נעים.
עידו
01/09/2014 19:49
שלום רב,
האם זה חוקי שמנהל בית ספר יעסיק את אחד מילדיו כמורה בבית הספר שלו? האם אין בכך ניגוד עניינים מובהק? כיצד ולמי לפנות (חוץ מהמנהל )כדי לשנות את ההעסקה.
תודה מראש, אב מודאג.
עורך דין
02/09/2014 20:53
אין כל מניעה שאב ינהל בית ספר ובנו יהיה מורה בבית הספר.
רות
02/09/2014 19:52
עקרונית. אם אני עובדת עם קשישים דרך כח אדם, וגילי עולה על 65, כמה שעות עבודה בשבוע מותר?. או שאין הגבלה.
אבי
01/09/2014 16:52
שלום לכולם . יש לי שאלה חשובה ! אני עובד במפעל יצרני במשמרות ושעות נוספות . וברצוני לדעת האם עדיין קיים ההטבה לענף נתעשייה והייצור בנוגע להנחה בתשלום מס ההכנסה לעובדי ערב ולילות ? והשאלה העיקרית היא מאיזה שעות עבודה מדובר וכמה אחוזי מס אני אני אמור לשלם ? בערבים ואן בלילות והאם זה כולל עובדי משמרות עם הסכם קיבוצי ? תודה מראש . אבי
אבי
02/09/2014 19:44
עדיין ממתין לתשובה תודה . אבי
שרונה
01/09/2014 21:28
שלום, אני עובדת לפי שעות ובחתימת החוזה שלי נאמר לי שאני צריכה לעבוד 9 שעות ביום-לא ציינו בפניי כי חצי שעה מתוך ה9 שעות היא להפסקה ללא תשלום. לאחר חודש עבודה הבוסית שלי הודיעה לי כי עליי לצאת להפסקה בת חצי שעה ביום מה שמקזז לי במצטבר כ-10שעות עבודה בחודש.
על החודש שלא יצאתי להפסקה קיבלתי תשלום.
ואילו עכשיו הודיעו לי כי יקזזו לי כל יום חצי שעה.
האם מותר לה להודיע לי ככה אחרי חודש על הפסקה וקיזוז של חצי שעה ביום משכרי?
והאם יש דרך לעקוף את זה על מנת שאעבוד 9 שעות ללא הפסקה בלי שאפגע במשכורת?
עו"ד אורנה שמריהו
02/09/2014 09:51
על פי חוק, מעסיק אמור ליתן לעובדיו הפסקה בת 30 דקות על חשבון העובד. כל שתוכלי לנצלה או להגיע להסכם עם המעסיק שאינך מעוניינת בהפסקה זו.
שרונה
02/09/2014 14:59
על פי חוק אני יכולה להגיע איתה להסדר על ביטול הפסקה בלי חשש שגורם שלישי ילשין והבוסית תתבע?
עו"ד אורנה שמריהו
02/09/2014 15:31
על פי חוק, והתקנות בעניי, במידה ואינך עובדת כפיים, המעסיק יהיה מחויב במתן הפסקה לאחר 8 שעות עבודה. היה ותחתימי כי הנך מוותרת על ההפסקה, לא ייגרם כל נזק למעסיק
שרונה
02/09/2014 18:05
תודה יקירה :)
אורית
02/09/2014 17:57
מיום קבלת מכתב הפיטורים ועד לרגע זה עברו חודשיים וטרם קיבלתי את המסמכים הדרושים לפדיון פיצויים (טופס 161). כאמור האם מדובר בהלנת פיצויים? והאם יש עילה לתביעה משפטית?
ליאת
02/09/2014 16:00
עברנו מיום עבודה של 8 שעות ל-9 שעות( למשרה מלאה). עד המעבר, נצברו לזכותי 20 ימים המוצגים בבהמרה לשעות(160 שעות)

החל מחודש המעבר, כל יום צבירה וניצול הוא בן 9 שעות. השאלה- מה לגבי השעות שנצברו עד המעבר? כי אם מחייבים אותי בניצול של 9 שעות , יוצא שבמקום 20 יום, עומדים לזכותי רק 17.8 ימים. (160/9). האם תקין? לא היו אמורים להמיר לי את היתרה הצבורה בהתאם?

מבקשת תשובה רק ממי שבטוח בתשובה. תודה
נועם
02/09/2014 14:40
עבדתי בעבודה בהיקף משרה של 75% / 6.5 שעות ביום
במשך תקופה של חצי שנה הייתי עובד 100% / 8.5 שעות ביום, והייתי מקבל 6.5 שעות ועוד שעתיים נוספות ב100% ולא 125%.
ואז, ביום בהיר אחד, הודיעו לי כי החל ממחר אני אחזור לעבוד רק 6.5 שעות ביום.
האים זה נחשב הרעת תנאים ואם כן כמה זמן אחרי זה אני עדיין יכול להתפטר בדין מפוטר?
עו"ד אורנה שמריהו
02/09/2014 15:33
אכן השינוי מהווה הרעה מוחשית בתנאי עבודתך, אך זאת בתנאי שהשינוי לא נערך עמך לתקופה קצובה.
עמוס
קבלתי עקול שכר עבוד לאחד מעובדי
החל מאיזה סכום חודשי יש אני חייב להעביר למעקל
העובד רווק ,ללא ילדים ושכרו החודשי כ-4000 ש"ח
פיצויים
נועם
02/09/2014 14:30
אני עבדתי ברשות מקומית במרכז מ-2012 עד 2014.
התפטרתי.
יש לי בפנסיה רכיב פיצויים משמע שהפרישו לי לפיצויים לא יודע כמה אחוזים ולא ממש משנה כרגע.
האם יש להם זכות לבקש את הכספים האלה בחזרה?
באילו נסיבות?
בטופס 161 שנשלח אליי סומן כי יש להחזיר את כספי הפיצויים למעסיק. האם מותר להם?
האם יש לי משהו עשות בנידון?
בכבוד רב ותודה מראש
נועם
עו"ד אורנה שמריהו
לטעמי, לא יכולים הם לבקש את תשלום פיצויי הפיטורים. צור עימי קשר טלפוני בנושא.
אורן
02/09/2014 14:51
אני עובד בחוזה שהתחיל בשנה וחצי והוארך לשנתיים נוספות.
כרגע אני כבר לא מעוניין להמשיך בתנאים הללו, השנתיים הסתיימו כבר לפני כמעט חודש. אמרתי למעסיק לפני חודשיים באילו תנאים אני מוכן להמשיך והמעסיק רק מושך אותי.
הוא הציע לי עבודה אחרת בעיר אחרת ואני לא נייד (אין לי רישיון), והציע לי גם אפשרות לעבודה אחרת במקום שהוא עתיד לפתוח.
האם אני יכול לומר לא שאני לא מעוניין ושיביא לי מכתב פיטורים?
האם ישנה אפשרות שהוא יכול לומר לי שאם אני לא מסכים אז זה כאילו התפטרתי?
פוליגרף
עובד3
01/09/2014 20:47
שלום
מעסיק שלי בנה המרכז העיר תל אביב באופן בלתי חוקי
וכמובן הגיעו פקחים וישר הוא ומשפחתו האשימו אותי
דבר שלא היה ולא נברא ורוצה לשלוח אותי לפוליגרף
פניתי לעירייה למוקד ופניות ציבור ובאמת לא מצאו שום דבר
אבל לא מוכנים לכתוב לי את זה
אני רוצה להביא את העירייה לבית משפט להוציא את האמת לאור ושישלם לי על האשמות כוזבות
לאיזה בית משפט עלי לפנות
עורך דין
02/09/2014 12:45
שלום עובד נכבד

שאלתך מאד לא ברורה.
דימה
02/09/2014 12:28
שלום חתמתי על חוזה התחייבות שאומר אני מחוייב לעבוד לפחות 7 חודשי עבודה בתמורה להכשרה שקיבלתי בחברה עכשיו הבעיה שרשום שאני גם צריך לשלם כנס עבור ההכשרה במידה וירצה לעזוב לפני השאלה האם זה חוקי (ובסעיף רשום שתקופת ההכשרה 5 שבועות למרות שבפועל זה היה 3)
מיכל
02/09/2014 12:14
חיפשתי הרבה מאוד אבל כל הפרטים שמצאתי לא ברורים אם לגבי גובה ההפרשה שהמעסיק חייב לתת ומתי ההפרשות צריכות להתחיל.

אני התחלתי לעבוד בתקופה שלא הייתה חובה להפריש מהרגע הראשון לפנסיה (2008), אני מציינת את זה כי הפיצויים שלי הם חלק מההפרשות לפנסיה.

האם סעיף 14 מחייב את המעסיק להתחיל להפריש מתחילת העבודה ?
או שזה פשוט נספר מתחילת ההפרשות (9 חודשים מתחילת העבודה).

בנוסף האם סעיף 14 מחייב את המעסיק להפריש 8.3% כל חודש (אצלי הופרשו 6%) או שמדובר בבחירה של המעסיק ?
המעסיק שלי הפריש מ 2008 6% והוא טוען שהוא לא צריך להשלים לי ל 8.3% כי זה לא כתוב בשום מקום, אשמח אם תוכל להפנות אותי למקור בו זה מצויין (כמובן רק אם הנושא נכון)

המון תודה על העזרה.

מיכל
לנה
01/09/2014 21:09
אני עוברת מאיזור המרכז לאיזור דרום, האם אני חייבת להתפטר?
עו"ד אורנה שמריהו
02/09/2014 09:52
אינך חייבת להתפטר אם רצונך להמשיך לעבוד באותו מקום עבודה.
עירית
01/09/2014 22:45
שלום רב,
אני עובדת מזה 8 שנים בחברה גדולה, אמורה לחזור לעבודה בימים הקרובים לאחר חל"ד+חל"ת של 4 חודשים נוספים. התינוק בן 7 חודשים כעת.
בתקופת החל"ת ניסיתי להתקבל למשרה אחרת בתוך אותו ארגון, אך נתקלתי ביחס עוין ולא מפרגן, בעקבות כך גמלה ההחלטה בלבי להתפטר ממקום זה ואף שיתפתי בכך את הבוס.
שאלותיי:
1. האם מגיעים לי פיצויים כלשהם, והאם אני יכולה לדרוש גם פיצויי פיטורין? ידוע לי שניתן תוך 9 חודשים מהלידה להצהיר על התפטרות עקב טיפול בילד, אבל הבוס כבר יודע שאני מתכוונת לחפש עבודה אחרת, ומחלקת מש"א היו מעורבים בכל הסיפור ויודעים בדיוק מדוע אני רוצה לעזוב את החברה.. האם זה בעייתי? החוק גם אומר שעלי להוכיח בדרך כלשהי שזה נעשה לטובת טיפול בילד - איך בדיוק? ובנוסף - כמה זמן עלי "לעמוד" בתנאים אלו שמציב ביטוח לאומי על-מנת לקבל את דמי פיצויי הפיטורין?
2. ניצבת בפני דילמה כרגע ואיני יודעת מה משתלם לי יותר כלכלית - להמשיך לעבוד עוד חודשיים-שלושה כרגיל ואז להתפטר (יש לי אפשרות כזו) , או להתפטר כבר עכשיו? האם יש פערים כספיים ניכרים בין שתי האופציות?
3. היות ועדיין לא מצאתי עבודה אחרת, לכשאתפטר ואעזוב, לכמה זמן מגיעים לי דמי אבטלה, אם בכלל?
לתשובתך המהירה אודה,
עירית.
עו"ד אורנה שמריהו
02/09/2014 09:50
על פי חוק הנך יכולה להתפטר על מנת לטפל בילד, לשבת בבית כמה חודשים ולהתחיל בעבודה חדשה.

כמו כן, היה ותתפטרי, דמי אבטלה לא תוכלי לקבל אלא רק לאחר 90 ימי המתנה.

בהצלחה.
יריב
01/09/2014 23:57
,שלום רב
ניגשתי למכרז בגוף ממשלתי גדול
לאחר שנמצאתיי עומד בקריטריונים השונים.
במכרז עצמו טען היו"ר כי הוא רואה בי חסר ניסיון
מספק. ביקשתי שיתחשב בנסיוני הצבאי בשירות הקבע ולפתע הוא התפרץ
עלי בטענה שקליטת אנשי צבא לארגון נכשלה בעבר, הם . לא תרמו וכל עוד הוא הראש האיזורי, באיזור שלו לא יהיו אצלו יוצאי צבא. האם ניתן לטעון כאן משפטית לאפליה. האם ניתן לתבוע גוף ממשלתי ואף לזכות בפיצויים כלשהם?
עו"ד אורנה שמריהו
02/09/2014 09:48
המלצתי לך לפנות לייעוץ בנושא, הנך מוזמן לפנות אלי טלפונית.
פיצויים
אלי
02/09/2014 00:31
אני עובדת ברשת מזון גדולה וכעת הם סוגרים סניפים כשהסניף שלי בינהם יש אפשרות לעבור לסניף אחר אך אינני רוצה כי ברצוני לעשות הסבת מקצוע שכבר נילמד האם יש באפשרותי לקחת פיצוייםו כל הנילווה בזה
עו"ד אורנה שמריהו
02/09/2014 09:47
יש לבחון להיכן מבקשים להעבירך, והאם ההעברה מהווה הרעה מוחשית בתנאי עבודתך. היה וכך הוא, תהיי זכאית לתשלום פיצויי פיטורים.
תמר
02/09/2014 09:22
אני אקדמאית עובדת עירייה , אני עובדת במילוי מקום ומסיימת את תפקידי לפני שמלאו לי שנה בתפקיד ,אני מסיימת לאחר 11 חודשים ושבוע ,האם אני זכאית לקבל פיצויי פיטורין? ומהן זכויותיי? תודה
עו"ד אורנה שמריהו
02/09/2014 09:46
על פי חוק, לאחר שנת עבודה עובד זכאי לקבלת פיצויי פיטורים היה ופוטר.

נוכח העובדה כי את התפטרת אינך זכאית לתשלום פיצויי פיטורים, והיה ופוטרת, ותוכיחי כי פיטוריך נעשו על מנת להתחמק מתשלום פיצויי פיטורים, תהיי זכאית להם.
ורד
01/09/2014 14:52
אני עובדת בחברה אשר אינה נוהגת להוריד על היום הראשון למחלה ואף משלמת רגיל את השכר.
אני עובדת בחברה למעלה מ עשר שנים . האם ההחלטה לעבור למדיניות חישוב המחלה עפ"י החוק זה פגיעת בתנאי העבודה?
עורך דין
01/09/2014 17:21
שלום ורד

בהחלט ניתן לומר כי לשנות נוהג במקום העבודה לאחר 10 שנים עשוי להתפרש כהרעת תנאי עבודה.
יעל
01/09/2014 14:11
שלום רב,
אני עובדת לפי שעות בפרויקט הוראה שנתי, כשכל שנה החוזה מתחדש. בשנת תשע"ה זו תהיה שנתי השלישית בפרויקט.
כיום אני בחופשת לידה, והודעתי למעסיק על הארכה של 3 חודשים נוספים (12 שבועות).
בשנת תשע"ג ותשע"ד, בנוסף לשעות ההוראה שלנו לעובדים שולמו שעות הדרכה ושעות משרד (מדובר ב-34 שעות שבועיות).
המעסיק יידע אותי שהחל מהשנה, שעות ההדרכה והשעות המשרדיות לא ישולמו לעובדים (אין כסף בתקציב), אבל לי היקף השעות יישמר לחודשיים בלבד, ואח"כ אהיה כמו שאר העובדים.
האם זה חוקי? האם המעסיק לא מחויב לשמור על השעות שלי
לפחות חצי שנה אחרי החזרה מחופשת לידה?

תודה!
עורך דין
01/09/2014 17:00
יעל

את צודקת לחלוטין. למעסיק אסור לפגוע במסגרת העסקתך לאחר שובך מחופשת לידה. המלצתי, פני לקבלת יעוץ משפטי ובחני את מכלול האפשרויות העומדות בפניך.
רומי
01/09/2014 15:15
שלום רב
אני עובדת בחברה השמה מיזה 13 שנה.
שכר מבוסס על בסיס ועמלות. הבנתי כי במידה וארצה להתפטר אני לא זכאית לפיצויי פיטורין.
בחודשים האחרונים - שונתה לנו שיטת חשוב עמלות הפרמיות ואני חושבת שתהיה פגיעה בגובה העמלות .
לא קבלנו על כך עדכון כתוב - אלא שיחה ישירה.
האם מדובר בהרעת תנאים?
מה עלי לעשות כדי שבמידה ואחליט לעזוב אוכל לקבל את כל מה שמגיע לי על פי חוק
תודה
רומי
עורך דין
01/09/2014 16:54
היי רומי

אם המעסיק החליט באופן חד צדדי על שינוי שיטת התגמול לעובדים, יתכן וניתן יהיה לטעון להרעת תנאים. בכל מקרה ולמען הסדר הטוב, עליך לפנות קודם לכל לייעוץ משפטי אישי. יש לבחון את חוזה העסקתך ואת מבנה השכר + עמלות שאת מקבלת. כמובן שצריך לבחון מהו השינוי שהמעסיק מבקש להחיל עליך ורק לאחר מכן ניתן יהיה לגבש אפיק פעולה ראוי.
יעל
01/09/2014 12:55
צהריים טובים ,
מקום עבודתי הוא מפעל מזון .
האם עובדי המיון זכאים לקבל נעלי בטיחות ?
האם חובה על בית העסק לספק נעלים ?
ואון השאלות לגבי ביגוד - חולצה ומכנס .

תודה מראש !!!
עורך דין
01/09/2014 16:11
סביר מאד שהתשובה לשאלתך חיובית. עובדי ענף המזון העובדים בסביבת מיון צריכים ללבוש ביגוד הולם ולתנאי העבודה וכן נעלי עבודה. המעסיק אמור לספק לעובדים את כל אלה.
קלולס
01/09/2014 13:26
היי, האם זה חוקי להכריח עובד לא לעבוד בימי חג (שאלה חצאי יום) ושזה ירד לו מהמשכורת? מדובר בחול המועד סוכות.
עורך דין
01/09/2014 16:10
שואל יקר

חול המועד אינו נחשב לתקופת חג ובהחלט ניתן לדרוש מעובד להגיע לעבודה בימים אלה.
ערן
01/09/2014 14:51
אם עבדתי משרה חלקית במשך שנה וארבע חודשים והרווחתי סה"כ 18,000 שקל כשהרוב קיבלתי בימי שבת 150%?
קרן
01/09/2014 11:58
שלום.
אני עובדת בב"ש ובמבצע צוק איתן נאלצתי לצאת מוקדם מהעבודה בגלל המצב הביטחוני.
היום ראיתי שלא קיבלתי את הכסף על השעות האלו שיצאתי מוקדם בגלל שאני לא אמא, ולא השלימו לי את השעות.
אני חייבת לציין שבעמוד ענן כן השלימו לי את השעות וקיבלתי על כך שכר.
משאבי אנוש אומרים אצלי שהם לא קיבלו הנחיות להשלים שעות לאנשים שהם לא הורים.
רציתי לדעת מה החוק אומר על כך?
עורך דין
01/09/2014 12:04
שלום קרן

אני מצי עלך לפנות בשאלה זאת למוקד החירום של משרד הכלכלה, שנפתח בדיוק על מנת לתת מענה לתושבי הדרום במקרים כמו שלך.

מוקד חירום משרד הכלכלה לתושבי הדרום: 1800-800-556
הלן
01/09/2014 11:08
שלום רב,
עבדתי 3 ימים בטיפול בתאומים בני 3 חודשים,לא היה לי חוזה, היום האחרון לעבודתי היה ביום שלישי שזה היה יום קשה מאוד מפני שכל הזמן החזקתי את הילדים, ביום רביעי בבוקר קמתי את כאבי תופת בגב (יש לי פריצת דיסקוס), למרות הכאבים ניסיתי לנוח ורק במוצ"ש שלחתי הודעה שאין ביכולתי להמשיך.
לא קיבלתי תגובה ולמחרת שלחתי הודעה האם ראו את ההודעה, אז ענה לי שהם בהם ופיטרו מטפלת אחרת בכדי לקבל אותי, הדבר אינו נכון כי גרים במקום רק 3 שבועות ומאשתו יודעת שלא הייתה להם, אבל הם כלל לא מבינים שאין מצב שאוכל להחזיק את הילדים כי גורם לי לכאבים ולנזק, סה"כ עבדתי 3 ימים!!!!, כרגע הוא מסרב לשלם לי, מה אני יכולה לעשות? תודה
עורך דין
01/09/2014 12:02
עם עבדת והמעסיק אינו מוכן לשלם לך זכותך המלאה לפנות לבית הדין לעבודה ולהגיש תביעה לתשלום שכר עבודה.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ