פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: RE: RE: עבודה עם חשבונית לשכיר - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: RE: RE: עבודה עם חשבונית לשכיר - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
08/07/2013 19:42
בית המשפט נתן פסיקה לאחרונה שעובדי חשבונית לשכיר אינם עובדים שכירים באופן חוקי ובהתאם חייב אותם לשלם לביטוח הלאומי כספים אשר לא שולמו לרשויות על ידי חברה אשר עבדה כמתן חשבונית לשכיר. לאור האמור, יש להבין ראשית שיש חשש שחברות כאמור לא יעבירו ניכויים והדבר יצור חיובים וחובות ללקוח. שנית, שהרשויות לא רואות באופן זה של עבודה כאופן לגיטימי.

בברכה,

עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
arik.shalev@law-shalev.co.il
08/07/2013 01:50
היי
קראתי את הכתבה המעניינת שלכם על הנושא של חשבונית לשכיר. אני מחפשת את הדרך היעילה ביותר והנוחה לעבוד מהבית כמה שעות בשבוע בהשלמת הכנסה, בכתיבת תוכן לאתרי אינטרנט בתחום העיצוב. כולם מבקשים פרילנסרים שיכולים לתת חשבונית. לי ממש לא משתלם (כנראה) לפתוח עוסק מורשה או עוסק זעיר כי אני שכירה ועובדת גם ככה במשרה מלאה. לא נותר לי זמן פנוי רב לעבודה צדדית. אני יודעת מראש שתהיה לי הכנסה של עוד כמה מאות שקלים בחודש ולכן אני שוקלת לעבוד עם שירות של חשבונית לשכיר ולהמנע מההתעסקות עם רשויות המס.

אשמח להבין את השורה התחתונה טוב יותר: האם שירותים של חברות מציעות למי שאינו עצמאי להוציא בשבילו חשבונית עבור תשלום - חשבונית לשכירה במקרה שלי - הם בעיתיים מבחינה חוקית? האם אני יכולה להסתבך עם הרשויות כמו מס הכנסה או ביטוח לאומי בגלל עבודה עם חשבונית לשכיר?

מקווה שתוכלו לתת לי תושב החד משמעית כי הכתבה שלכם היתה מעניינת אבל לא נתנה תשובה חוקית חד משמעית לשאלה האם זה אסור או מותר. תודה וליל הטוב!
08/07/2013 07:40
יש לשלם מס הכנסה ודמי ביטוח לאומי מכלל ההכנסות, הן אם הן מגיעות בתלוש השכר והן אם הן מגיעות באמצעות חשבונית.
ארז כהן, עו"ד
ארז כהן ושות' – משרד עורכי דין
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
08/07/2013 18:50
אני מבינה כי אותן חברות פרטיות אשר מספקות שירותי חשבונית לשכיר משלמות מיסים כפי הנדרש בחוק. גם בכתבה שלכם כתבתם כי זאת אינה הבעיה וכי המוסד לביטוח לאומי (ואולי רשויות אחרות) טוענות שיש כאן קומבינה ודורשות כפסים נוספים מאנשים שעושים שימוש בשירותי חשבונית לשכיר... מכאן השאלה שלי. מקווה שתוכלו לענות
08/07/2013 19:42
בית המשפט נתן פסיקה לאחרונה שעובדי חשבונית לשכיר אינם עובדים שכירים באופן חוקי ובהתאם חייב אותם לשלם לביטוח הלאומי כספים אשר לא שולמו לרשויות על ידי חברה אשר עבדה כמתן חשבונית לשכיר. לאור האמור, יש להבין ראשית שיש חשש שחברות כאמור לא יעבירו ניכויים והדבר יצור חיובים וחובות ללקוח. שנית, שהרשויות לא רואות באופן זה של עבודה כאופן לגיטימי.

בברכה,

עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
10/07/2013 19:26
ואם יש לי הסכם חתום עם חברה המספקת שירותי חשבונית לשכיר שבמסגרת ההסכם החברה מתחייבת לשלם את כל הסכומים העומדים לתשלום לרשויות המס ולביטוח הלאומי, האם גם במקרה כזה קיימת לדעתך ולפי פסק הדין שניתן בעיה עם עבודה בפורמט זה של חשבונית לשכיר? אשמח אם תוכל לשלוח אותי למראה מקום של פסק הדין על מנת שאקרא אותו ולא אבלבל לכם במוח. אני פשוט נמצא בתוך תהליך דומה ממש בימים אלה ואין לי כל רצון להסתבך עם החוק בשום דרך.
10/07/2013 19:32
אין לי את מראה המקום אולם חוסר החוקיות אינו באי תשלום המס אלא במהות היחסים של שכיר שהינו סוג של עצמאי. חשוב לזכור שחברה שהינה חדלת פרעון לא יכולה לעמוד בחוזה ולשלם את המס ואז נשאלת השאלה האם יש חובה לרשויות לכבד את ההסכם שלך עם החברה ולבקש את הכסף מהחברה ולא ממך וככל הנראה נכון להיום התשובה היא לא. הרשויות ידרשו ממך את הכסף.

בברכה,

אריק שלו, עו"ד
03-5610934; 02-5944000

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: RE: RE: עבודה עם חשבונית לשכיר - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ