{if 0} {/if}

שאלה בנושא שאלה בנוגע לתשלום ימי מחלה - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
שאלה בנוגע לתשלום ימי מחלה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
23/09/2024 19:05
ערב טוב. מעוניינת לקבל מידע עבור המקרה שאתאר כאן:
יש לי עובדת שהגיעה לעדכן את בעלי (השותף שלי) שברוך השם היא בהריון. מיד היא גם אמרה שיש לה ורידים מאוד כואבים ולכן רופא נתן לה חופשת מחלה ל30 יום. עכשיו, מה שקרה זה שהיא חשבה שימי מחלה משולמים לה ע"י ביטוח לאומי ולכן מיד היא גם הציעה לו: מכיוון שחסר לכם עכשיו עובדים, וכמו שאתה מכיר אותי, אני טיפוס שקשה לי לשבת הרבה זמן בבית, אני מסכימה לבוא לעבוד אצלכם בשחור...
בעלי שפחות מתמצא בעניינים האלה אמר לה שהוא יעביר אליי את מה שאמרה ונחזור אליה עם תשובה.
כמובן שחזרתי אליה ועדכנתי אותה שהיה לה טעות, וימי מחלה אנחנו משלמים ולא ביטוח לאומי ולכן ההצעה שלה לא רלוונטית כי לא נשלם לה שכר כפול בכל מקרה. ובנוסף הוספתי- מכיוון שהצאת את עצמך לבוא לעבוד, הרי שהאישור של הרופא לא רלוונטי ואת מוזמנת לעבוד רגיל.
היא כמובן התחילה לתרץ את ההצעה שלה בכל מיני תרוצים (השיחה הזו איתה מוקלטת אצלי).
בפועל כבר יומיים היא לא מגיעה. היום היא שלחה לי מייל מפורט עם הבעיה הרפואית שיש לה.
השאלה שלי- האם במקרה כזה, שבוא היא הציעה את עצמה לבוא לעבוד למרות שיש לה אישור מחלה, האם אני צריכה לשלם לה חופשת מחלה??? האם אני יכולה לדרוש ממנה חזרה לעבודה?
אשמח לתשובתכם המקצועית.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: שאלה בנוגע לתשלום ימי מחלה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים:
פורום
פייסבוק
ייעוץ אישי
אנחנו כאן בשבילך!
לכל עובדת ועובד יש זכויות לפי חוק. פגעו בזכויות שלך? רוצה לבדוק מה קובע החוק?
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!