{if 0} {/if}

שאלה בנושא עניןי די מורכב בדיני עבודה - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
עניןי די מורכב בדיני עבודה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
09/11/2020 17:36
החודש מרץ האחרון הוציאו את מום העבודה שלי לחל"ת, לפני שידעתי זאת התפטרתי באותו יום מסיבות אישיות. ע"פ חוק ידעתי שאקבל דמי אבטלה החל מ-90 יום לאחר הפיטורים, וזה היה בסדר מבחינתי.
ב-2/8 התחלתי לעבוד בעבודה חדשה, ו-6 ימים לאחר מכן (8/8) הצהרתי באתר לשכת התעסוקה שחזרתי לעבוד, תוך מילוי תאריכים מדוייקים ופרטי מקום העבודה החדש.
יום לאחר שהצהרתי באתר קיבלתי הודעה מביטוח לאומי שבתאריך 11/8 אקבל דמי אבטלה, מבלי לציין עבור איזה חודש. בשיא תמימותי תיארתי לעצמי שמדובר על התקופה של 90 יום לאחר הפיטורים שלי, ואז בעצם נוצר מצב שאני אמורה לקבל אבטלה על תקופה של חודש וחצי. המשכתי לקבל דמי אבטלה גם בחודשים ספטמבר ואוקטובר, גם מבלי לציין עבור איזה חודש זה, אלא רק את התאריך בו זה ייכנס לחשבון שלי. לפי החישוב שלי זה היה עדיין תקין ולכן לא עורר אצלי חשד. בנוסף, ב-29/10 הצהרתי פעם נוספת שחזרתי לעבוד ב-2/8 ליתר ביטחון, כדי שלא ימשיכו לשלם לי על תקופה שאני כבר לא אמורה לקבל.
לפני ארבעה ימים קיבלתי הודעה שאקבל דמי אבטלה גם החודש, זה כבר היה לי חשוד כי ידעתי שאני לא אמורה לקבל ולכן התקשרתי לביטוח לאומי. לתדהמתי, הפקידה אמרה לי שמה שקיבלתי הוא לא עבור התקופה שבה הייתי מובטלת, אלא עבור אותם חודשים בהם נשלחה ההודעה (אוגוסט-אוקטובר), כך שבעצם נוצר כפל תשלום. היא טענה שהייתי צריכה להודיע גם להם, ואמרתי לה שמאז ומתמיד התנהלתי מול לשכת התעסוקה ורק כשפתחתי את תיק האבטלה לראשונה הגשתי טפסים לביטוח לאומי, ואם חתמתי אבטלה מאז הודעתי ללשכת התעסוקה על תחילת עבודה והם אמרו שזה בסדר גמור. לאחר מכן טענה שבעצם לשכת התעסוקה כן דיווחו, אבל דיווחו שאני מובטלת (גם אם נגיד והם לא דיווחו, החל מאוגוסט מקום העבודה שלי משלם עליי ביטוח לאומי אז בכלל לא ברור לי איך זה לא הדליק אצלם נורה אדומה). בשלב הזה כבר התעצבנתי ואמרתי לה ששלחתי פעמיים ללשכת התעסוקה הצהרה שחזרתי לעבוד ושיש לי גם צילומי מסך כהוכחה. היא טענה שאמנם פעלתי נכון, אבל עדיין בגלל שזה כפל תשלום זה יגולם לחוב שאצטרך להחזיר, ובנוסף קבעה לי ליום ראשון בשעה 8:30 בבוקר (אתמול) שיחה טלפונית עם נציג שלטענתה יסדיר את הכל. אתמול לא התקשר אליי שום נציג, ולכן היום התקשרתי לביטוח לאומי בכדי שיפנו אותי למישהו שכן יוכל להסדיר את עוגמת הנפש הזאת. פעמיים הופניתי למשיבון שעקב העומס ניתן לפנות דרך האתר והשיחות נותקו. בעצם נותרתי ללא מענה וללא אפשרות לסדר את העניין, ובימים הקרובים אמורים להיכנס דמי אבטלה נוספים שרק יינפחו את הכביכול חוב שנוצר. נוצר מצב שעל אף שהצהרתי על חזרה לעבודה, בעקבות ההתנהלות הכושלת שלהם נוצר לי חוב שאפילו אין לי אפשרות להסדיר אותו! מה עליי לעשות במקרה כזה? האם יש כאן עילה לתביעה או קיזוז חלק מהחוב כתוצאה מעוגמת הנפש שנגרמה בסופו של דבר על ידי רשלנות שלהם?

יש לציין שכל האינטרקציה הן עם לשכת התעסוקה והן עם ביטוח לאומי מתועדת ומוקלטת, כך שאוכל להוכיח בקלות שדיווחתי על חזרה לעבודה ועל כך שלא חזר אליי הנציג או שלא היה מענה כשניסיתי להתקשר ולהסדיר את הכל.
תודה מראש

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: עניןי די מורכב בדיני עבודה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים:
פורום
פייסבוק
ייעוץ אישי
אנחנו כאן בשבילך!
לכל עובדת ועובד יש זכויות לפי חוק. פגעו בזכויות שלך? רוצה לבדוק מה קובע החוק?
כתבות והודעות בפורום
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!