אני עובדת ברשת הפראם כקופאית 9 חודשים,לפני שבוע ימים ממש בתחילתה של המשמרת אמרה לי המנהלת שיש קב"ט שמבקש לדבר איתי,חשוב לי לציין שלא הכינו אותי לפניי ולא ידעתי שום דבר שמכין אותי,אותו קב"ט השיב אותי במשרד והתחיל לתחקר אותי על פעולות שביצעתי מתוכן תפקידי,השיחה בננו הפכה לשיחה שהתנהלה קרוב ל 7 שעות שאין לי מושג בכלל על מה ולמה,השיחה הזאת נראתה ממש כמו חשד לגניבה רק ממש לא ציין את זה בשיחה ביננו, השיחה התנהלה בתוך מקום העבודה במקום בו כל העובדים עוברים שם,זהו מעבר ראשי לכולם,יציאה וכניסה של העובדים,ודרך שם עוברים העובדים להפסקות,העובדים שהיו באותה משמרת ראו אותי והתחילו לשאול שאלות שישר הסיקו את מסקנותיהם כי זה בעצם מה שהיה אפשר להסיק מכל מה שהתרחש בשיחה,אני מרגישה ממש מושפלת מהמקרה,פשוט לא יכולה לחזור לעבוד שם,אני מבחינתי הודעתי למקום העבודה שאני לא רואה את עצמי חוזרת מהסיבה שאני מרגישה מושפלת,האם קיימת מבחינתי עילה לתביעה של מקום העבודה,חשוב לי לציין שלא האשימו אותי בגניבה חלילה אלא אמרו לי שלא פעלתי כראוי בפעולות המחשב אבל עדיין לא נראה לי סביר שמשאירים אותי לשבת בחדר שחשוף לכלל העובדים ומתחקרים אותי 7 שעות כאילו תפסו עובדת שגנבה.
למעסיק יש זכות לבקש ממך לשוחח עם הקב"ט של החברה ולך יש זכות מלאה לבחור אם לדבר איתו והאם לאו. במקרים של חשד מפני גניבה במקום העבודה, במיוחד ברשתות הפראם וחברות דומות, הדבר אף נפוץ מאד.
בכל רגע נתון יש לך זכות מלאה לפנות להתייעצות עם עורך דין ואף לבקש להתייעץ עם עורך דין לפני תחקור שכזה או במהלכו.
לאור העובדה כי הנושא מטריד אותך, את יכולה לפנות לקבלת ייעוץ משפטי גם כעת, לאחר התחקור הלא נעים שעברת.