פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא החזר מענק מותנה - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
החזר מענק מותנה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
12/12/2011 23:36
שלום, לפני כחודש עזבתי חברת הייטק, ועברתי לעבוד בחברת הייטק אחרת.
בחברה הקודמת עבדתי 11 חודשים, כחלק מהסיכום שסיכמתי בעל-פה עם החברה לפני חתימה על החוזה הובהר לי כי אקבל שכר של 14 אלף שמורכב מ- 10 אלף שכר בסיס ו-4 אלף בונוס חודשי.
לאחר חתימה על החוזה הבנתי כי ה"בונוס" הוא בעצם מענק מותנה אשר מחייב אותי להישאר 36 חודשים כאשר כל 3 חודשים אני מקבל 12 אלף (4 אלף עבור כל חודש) שהם החלק היחסי מהמענק הכללי שאני אמור לקבל על 36 חודשים, ובמידה ואני עוזב מרצוני לפני תום ה-36 חודשים אני מתחייב להחזיר את המענק.
לא יחסתי לזה חשיבות, וכאשר הגיעה הצעה יותר טובה מחברה אחרת, העדפתי לעזוב.
לאחר שיחה עם מנהלת משאבי האנוש של החברה הקודמת הובהר לי, שאם לא אחזיר את החלק מהמענק המותנה שקיבלתי מהם שהוא 19 אלף נטו לאחר החזרי מס (עבור 11 חודשים קיבלתי 36 אלף ברוטו) הם מקפיאים לי משכורת אחרונה מלאה וגם פיצויים שאני אמור לקבל עבור 11 חודשים שעבדתי בחברה.
בנוסף על זה, הם לא שוללים את האופציה לנקוט באמצעים משפטיים כנגדי על אי החזרת ה"חוב" כלפיהם.
מה עלי לעשות?

תודה מראש
14/12/2011 10:26
שלום רב לצערי החוזה שחתמת עליו תקף ואתה צריך להשיב את הכספים שקיבלתי ביתר.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: החזר מענק מותנה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ