מהנדס עובד בחברת הייטק גדולה אך מועסק דרך חברת השמה, האם יש הבדל אם זה חברת השמה, מיקור חוץ או קבלן? (אם כן איך ניתן לדעת מהי ההגדרה של החברה בה הוא מועסק ? מדובר בחברה גדולה המציגה את עצמה כמובילה מבין חברות ההשמה בישראל ובעולם).
המהנדס התחיל כסטודנט ולאחר מכן נקלט כמהנדס דרך חברת ההשמה (עם שינוי תנאי השכר), ניראה שאין תקנים בקרוב בחברת הייטק הגדולה והעסקה תימשך דרך חברת ההשמה שלתחושתו עושה הכל כדי לחסוך עליו - גם אם זה לפגוע בזכויות.
ולהלן סוגיות שישמח לחוות דעתכם בפגיעה בזכויותיו:
אף פעם לא קיבל שי לחג ושפנה אליהם נאמר שהחברת הייטק אמורה לספק(קיבל רק פעם אחת שי זעום מחברת ההייטק עצמה שערכו נמוך משמעותית מהשי שקיבלו עובדים ישירים) - מכל זכות: עובדי קבלן המועסקים במגזר הציבורי זכאים לשי לחג אם במקום העבודה שבו הם מועסקים מקבלים העובדים האחרים (שאינם עובדי קבלן) שי לחג.
האם מהנדס נחשב עובד מחשוב ויכול להיות מועסק מעל 9 חודשים? מכל זכות: פי החוק, אסור להעסיק עובד באמצעות חברות כוח אדם למעלה מ-9 חודשים (למעט עובדי מחשוב). לאחר 9 חודשי העסקה, המעסיק מחוייב
בחברת ההייטק התקבל יום חופש על חשבון החברה בצום חג גדליה לכלל העובדים אך המהנדס לא קיבל את זה ו"אולץ" לצאת ליום חופש על חשבונו כי הוא מיקור חוץ - שלטענתם זה רק תחת עובדי חברת ההייטק ולא מחוייבים להשוות תנאים.
החברת השמה עשת טעות ולא הפרישה פנסיה במשך חצי שנה (כי הניחה שקרן הפנסיה שלו לא הייתה פעילה למרות שזה היה טעות) - דבר תוקן בדיעבד אך לא פיצו או הוסיפו ריבית או משהו.
יש הרבה הטבות לעובדי חברת הייטק, כמו הנפקת ציוד משרדי לבית, שי וכו'. באיזו מידה מיקור חוץ צריך להשוות אם בכלל? איפה הגבול?