{if 0} {/if}

הוספת תגובה
x

כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - פגיעה בתעלה הקרפלית
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
30/12/2020 18:22
היי!

נוצרה לי דלקת בגיד / תעלה קרפלית מעבודה מאומצת במעבדה. היה עומס עבודה עצום בחודש האחרון, והגעתי למצב שאינני יכולה אפילו להקליד במחשב או ללחוץ על עכבר. ניגשתי לרופא משפחה, הוא רשם לי תרופות וסד ליד ונתן כמה ימי חופש (עם אופציה להארכה).

אני בחופשת מחלה כבר כמה ימים, אבל היום דיברתי עם העבודה לגבי הכרה בפציעה במסגרת העבודה, נאמר לי שלא אהיה זכאית לתשלום על ימי המחלה שלי (יכול לקחת עוד הרבה זמן) ושאני צריכה להגיש בקשה לביטוח לאומי. ביטוח לאומי דורשים רופא תעסוקתי, שדורש הפנייה מכירורג כף יד. זה יכול לקחת חודשים רבים, ועד אז כבר היד תבריא עקב היותה בסד ואני עם תרופות ומנוחה.

נאמר לי מהעבודה שיש סבירות גבוהה שביטוח לאומי לא יכיר בפציעתי ואשאר ללא משכורת על ימי המחלה שלי. הייתכן דבר כזה במדינת ישראל? עובד שמציג התדרדרות רפואית לאורך תקופה, עד אי יכולת שימוש בזרוע לעבודתו השוטפת (בגלל עבודה מאומצת מאוד), מנהל המשמרת מודע להתדרדרות ורואה אותה מתרחשת בפועל, ומקום העבודה אינו מגבה את העובד? אינני יודעת כמה ימים עוד אשב בבית עם סד על היד. אינני יודעת כמה משכורת עוד אפספס והאם ביטוח לאומי בכלל יראו קשר בין העבודה (פיפטציה מרובה מאוד כמעט ללא הפסקות) לבין בעיה בגיד או תעלה קרפלית (למרות שזו תופעה די מוכרת).
עצה?

פורטל זכויות העובדים:
פורום
פייסבוק
ייעוץ אישי
אנחנו כאן בשבילך!
לכל עובדת ועובד יש זכויות לפי חוק. פגעו בזכויות שלך? רוצה לבדוק מה קובע החוק?
מידע לעובדים ולמעסיקים
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!