פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
×
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה


פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - הריון-אם מישהו יוכל לעשות לי קצת סדר...
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *


* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
28/04/2013 12:53
שלום וברכה,
אני עובדת כשכירה במקום העבודה כבר שנתיים, השכר הוא שעתי. כרגע אני בהריון חודש שביעי ויש לי כמה וכמה שאלות.
כשניכנסתי לעבודה אמרו לי שהיקף המשרה היא ממוצע של 7 שעות יומיות. (יש ימים של 5 שעות ויש של 9...) . בפועל כבר תקופה של יותר מ4-5 חודשים אני עובדת יום יום 9 שעות. שאלתי הראשונה היא - האם מותר למעסיק להכניס מישהי נוספת שתהיה אח"כ ממלאת מקום שלי ולהוריד לי חזרה לממוצע של 7 שעות? או שזה ניקרא "הרעת תנאים" ? (בפרט שאלו החודשים שעל פיהם יקבע גובה הסכום לחל"ד וזה משמעותי) אין לי איתו שום חוזה כתוב, האם יש לזה משמעות או שעצם מספר השעות בתלוש השכר הם הוכחה מספיקה?
שאלה שניה- בהוראת הרופאה נישארתי למנוחה שבוע בבית בגלל צירים מוקדמים, אין לי ימי מחלה לכסות את הכל, האם זה ישולם לי?
שאלה שלישית-אחרי הלידה אני לא מתכוונת לחזור לעבודה הזו ואני רוצה לקבל את הפיצויים. האם יש לי אפשרות לצאת לחל"ד מוקדמת להודיע על התפטרות ולחתום אבטלה לאחר מכן? ואם יציעו לי בלישכה עבודה חודש אחרי הלידה בפועל האם אהיה חייבת לעזוב את הילד ולקבל את העבודה המוצעת, או שאוכל להמשיך לקבל אבטלה לעוד זמן קצר?
ושאלה אחרונה- אם אני כן חוזרת לעבודה אחרי החל"ד, אני אוכל בתוך התישעה חודשים מיום הלידה להתפטר, לקבל פיצויים ולחתום אבטלה עד למציאת עבודה אחרת?
תודה על הכל!!!! אני פשוט מאד מבולבלת וטרודה מזה.




פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ