פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - תביעה על ניכויים מהשכר
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
24/04/2013 13:43
עבדתי בתחנת דלק, הבוס שלי היה מנכה ממשכורתי ניכויים לא חוקיים על "חוסרים בקופה" ככה הוא טען. בהתחלה לא עשיתי כלום בנושא כי לא רציתי לאבד את מקום עבודתי, בסוף נמאס לי, התפטרתי והגשתי לחברה מכתב התראה לפני תביעה - שבו דרשתי את הסכום כסף שנלקח ממני בניגוד לחוק הגנת השכר. אחרי שלושה שבועות קיבלתי תשובה בטלפון מהבוס לשעבר שאמר שהסכום ייכנס אליי לחשבון בעשירי לחודש (450 ₪).
למרות שקיבלתי את הסכום בסופו של דבר בחזרה (לא הספיק שביקשתי בעפ"י והיתי צריך לאיים בתביעה) האם אפשר להגיש תביעה ייצוגית נגד החברה?
הרי הדבר קורה וממשיך לקרות, מנצלים חיילים משוחררים שרק רוצים לסיים את העבודה המועדפת שלהם ולא מכירים לגמרי את זכויותיהם, בתחנת דלק הספציפית הזאת מנכים לכל העובדים סכומים שונים מהמשכורת (ומי שמתנגד מוצא את עצמו מפוטר מסיבות שונות). אני יכול להגיש תביעה יצוגית למרות שאני קיבלתי את הכסף שלי בחזרה?
בטענה שלמה בכלל עובד צריך להילחם ככה, רובם הרי לא עושים זאת, וצריך לטפל בבעיה מהשורש ולמנוע את המצב הזה. יש פה עילה? ואיך מגישים תביעה יצוגית? הדבר מצריך שאני אלך לשכור את שירותיו של עו"ד? הרי אני לא מחפש להרוויח פה ולכן גם לא יכול לממן עו"ד בנושא, אלא נטו למנוע מהביזיון והניצול הזה להימשך.

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ