פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - תנאי עבודה - מלווה טיולים
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
17/04/2013 20:38
אני עובד כ-7 חודשים, בתנאים שלדעתי לא חוקיים. רציתי לדעת האם זה נכון ובמידה שכן מה ניתן לעשות עם זה.

ראשית כל, לא חתמתי על שום חוזה למרות מספר בקשות כלפי המעסיק. בנוסף, פעם ראשונה שקיבלתי תלושי שכר היה לאחר מספר חודשים בעקבות לחץ כבד על המעסיק,

עכשיו לגבי תנאי העבודה:

1. השכר הוא יומי ותלוי בתקן שבו אני משמש:

יום קצר, עד 6 שעות: חמוש/מע"ר: 180 מע"ר חמוש/חובש: 200 חובש חמוש: 220.

יום ארוך, 6-12 שעות: חמוש/מע"ר: 230 מע"ר חמוש/חובש: 250 חובש חמוש: 270.

מעבר ל-12 שעות 33 ש"ח לשעה.

במידה ואני יוצא למספר ימים, על כל לילה בטיול אני מקבל 40 ש"ח. כלומר במידה ויצאתי בתור מע"ר לטיול בן יומיים בשטח בשעה 7 בבוקר והגענו לחניון הלילה בשעה 19:00, ומאז "שוחררתי" (לזמן חופשי, שינה וכו', כביכול לא עובד, אך אני חייב להיות במקום במידה ויצטרכו אותי, וגם ככה אין לי אפשרות לצאת מהשטח) עד 7 למחרת, אקבל 180 ש"ח ל-12 שעות הטיול- 15 ש"ח לשעה ו-220 ש"ח ל-24 שעות שאני בעבודה.

אפילו אם אצא לטיול יומי של 12 שעות בתור חובש חמוש ארוויח 22.5 ש"ח לשעה, פחות ממינימום, שלא לדבר על תחילת שעות נוספות לאחר 8 שעות.

2. ארוחות - אני צריך לדאוג לעצמי לא. בוקר וצהריים גם במידה והטיול נמשך עד הערב.

3. נסיעות - לעיתים אני צריך לנסוע מספר שעות עוד לפני המפגש עם הקבוצה, ורק אז מתחילות להיספר השעות, ולעיתים לצאת יום לפני ולישון אצל חברים/ קרובי משפחה הקרובים יותר למקום תחילת הטיול.

עכשיו לשאלות בעניין הזכויות שלי:

1. האם השכר חוקי? במידה ולא, האם אוכל לדרוש בדיעבד את ההפרש לשכר חוקי לאחר שאסיים את עבודתי? יש לציין שרוב חברות ליווי הטיולים שאני מכיר עובדות פחות או יותר באותם תנאים.

2. האם בטיול שמוגדר כיום ארוך שיכול להימשך עד 12 שעות מגיעה לי תוספת שכר לטובת אוכל?

3. האם מגיע לי שכר על זמן הנסיעות? האם אמור להיחשב בספירת השעות הנוספות?

4. האם העובדה שעוד לא חתמתי על חוזה (וטופס 101 של ביטוח לאומי) יכולה לעבוד לטובתי?

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ