אני עובדת בחברה פרטית מזה שבע שנים וחודשיים, במהלך עבודתי, השקעתי מלוא מרצי ואף קיבלתי חיזוקים חיוביים גם מההנהלה וגם מהבוס הישיר שכן תפקידי נושא אופי אחראי וייצוגי לחברה בתוך מפעל בצפון. עוד אציין כי החברה הוציאה אותי ללימודים מיוחדים בתחום והשקיעה בי במשך שנה כדי לחזק ידיעותיי . סה"כ אני עוסקת בתחום 12 שנים ומחזיקים ממני בחברה כבעלת ידע רב וניסיון עצום.
במהלך שלוש וחצי השנים האחרונות למדתי משפטים בלימודי ערב והמשכתי לעבוד במשרה מלאה. מדגישה- מלאה.
המעסיק ידע על כך ולא התנה כל תנאי במידה ואצא להתמחות במשפטים כראוי למי שמעוניין לגשת למבחני לשכת עורכי הדין ולהוציא רשיון עורך דין.
כידוע, אין כל אפשרות אחרת לגשת למבחני הלשכה ויש חובה לבצע שנת התמחות במשרה מלאה, כך שאנני יכולה להישאר בעבודתי "ולשלב" התמחות עם עבודה רגילה מה שלא מותיר לי ברירה אלא להתפטר.
אציין כי לאחרונה קיבלתי הצעה לעסוק בתפקיד נוסף אך התנאים לא היו רלוונטיים ולא הגיוניים ולכן ביקשתי להישאר בתפקידי הנוכחי. במעמד הפגישה בנושא "קידום" או אפשרות לתוספת שכר , ציינתי כי סיימתי לימודי משפטים, המעסיק אפילו לא טרח לשאול אם אצא להתמחות ( הוא עצמו גם עו"ד אף כי התחום שאני עוסקת בו אינו קשור למקצוע עריכת הדין), לאחר חצי שנה שהמשכתי לעסוק בעבודתי כרגיל, החלטתי כן - להתפטר ולגשת לשנת התמחות ולהגשים את חלומי.
האם אני זכאית לפיצויים?
על פניו, לעניות דעתי מגיעים לי הפיצויים, הואיל וכאמור אין לי כל דרך אחרת לגשת למבחן לשכה אלא אם אני מבצעת שנת התמחות ומנגד, המעסיק לא מנע ממני לימודי משפטים ( גם לא יכול ואין לו זכות שכן למדתי בשעות הפנאי שלי), אני מצפה כי יפרגנו לי ויאחלו לי הצלחה בהמשך הדרך וישחררו לי את דמי הפיצויים, אך אינני יודעת מה כוונת המעסיק. הודעתי לפני כשבוע על התפטרות , והפגישה בנדון טרם התקיימה.
אני מקווה שכוונתם טהורה וכי אזכה לפיצויים גם אם לא מכוח הדין כי אם מתוך רצון טוב לשמור יחסים טובים עימי ולפרגן לי על כל השנים שהשקעתי בחברה ואני מאד זקוקה לכסף הזה שכן כידוע, שכר בגין התמחות אינו שכר סביר שניתן להתפרנס ממנו.
אציין בהערת אגב כי תפקידי הוא במשרד בצפון ומאד עצמאי כאשר ההנהלה והמשרדים הראשיים נמצאים בתל אביב.