{if 0} {/if}
|
שלום לכל הנשים שקוראות את דבריי ובפרט לאלו מבנינו שבהריון כרגע. שמי לירז, בת 29, בימים אלו מסיימת חודש שמיני להריון הראשון שלי. אני עובדת כמנהלת רכש בחברה שמייצרת ומשווקת מתנות לעובדים.
כבר שנתיים שאני עובדת שם בשני שליש משרה ולמרות שהבוס ביקש ממני לעבור למשרה מלאה עם תנאים טובים יותר, סירבתי. במיוחד כיוון שבקרוב אהפוך לאמא ואני יודעת עד כמה קשה לשלב בין אימהות לקריירה. בקיצור, מעדיפה שתהיה לי נחיתה רכה.
לאחרונה ההיריון שלי קצת הסתבך ולכן נאלצתי להיעדר מהעבודה יותר לטובת בדיקות דם ואולטרסאונד. הבוס לא אמר שום דבר בנוגע לחיסורים שלי, אבל בכל יום שיצאתי לפני הזמן או שהגעתי באיחור לעבודה בגלל הבדיקות, פשוט החסרתי את זה משעות העבודה שלי (אני מחתימה שעון נוכחות).
לא חשבתי יותר מידי על לבדוק את הנושא וגם לא רציתי לעורר יותר מידי רעש סביב ההיריון שלי, כדי לא להעיר פילים.
בכל אופן, הסתבר לי שלפי חוק עבודת נשים, מגיע לי להיעדר מהעבודה לטובת בדיקות הריון. כששאלתי את הבוס שלי אם אכן אקבל תשלום על ההיעדרויות הוא השיב שהוא יודע שהחוק מתיר היעדרות על חשבון המעסיק לטובת בדיקות בזמן הריון רק אם מדובר בעבודה במשרה מלאה.
משהו היה נשמע לי מוזר והחלטתי לבדוק באתר של פורטל זכויות עובדים, אתר שאני וחברותיי נכנסות אליו בתדירות גבוהה כדי לקבל מענה לשאלות שלנו וגיליתי שאני אכן צודקת ולמרות שאינני עובדת במשרה מלאה, אני עדיין זכאית למספר שעות מסוים לטובת בדיקות הריון.
עורך הדין שדיבר איתי בטלפון הסביר לי כך:
"היעדרות לטובת בדיקות הריון נקבעת לפי היקף המשרה של העובדת. החוק קובע שכל מי שעובדת מתחת ל-4 שעות ביום בשבוע עבודה מלא זכאית ל-20 שעות היעדרות במהלך כל ההיריון לטובת בדיקות ואילו מי שעובדת מעל 4 שעות זכאית ל-40 שעות. מכאן עולה שגם את זכאית לתשלום עבור הזמן שבו את נעדרת לטובת בדיקות בהתאם לשעות העבודה השבועיות שלך".
אחרי שקיבלתי את התשובה הזו ביקשתי מהבוס שלי לשוחח איתו, הסברתי לו מה שהוסבר לי וביקשתי לקבל תשלום רטרואקטיבי על השעות שהחסרתי עד כה.
הוא אמר שעד תום ההיריון יהיה עליי לרשום את השעות שאני נעדרת לטובת בדיקות ואם יישארו שעות נוספות לטובת בדיקות שמגיע לי לקבל עליהן תשלום, הוא פשוט יוסיף לי אותן לתלוש המשכורת.
אני באמת ממליצה לכל מי שבהיריון עכשיו לברר טוב-טוב מה הזכויות במהלך ההיריון שמגיעות לה. הרבה מאיתנו לא מודעות לזכויות שמגיעות לנו בתקופה הזה ואנחנו מפסידות כסף וחבל.
לא רק זה, אלא שיש הרבה הגנות בחוק שניתנות לנו גם אחרי הלידה וכל מיני עניינים שקשורים בחופשת לידה ובאפשרות להאריך אותה ואני חושבת שככל שאנחנו נדע יותר על הזכויות שלנו, המעסיקים פחות ופחות יתעלמו מהן וכולן ירוויחו, בוודאות.
רוצים לשתף אותנו בסיפור שלכם? פנו אלינו ל-info@workrights.co.il ונפרסם בבלוג!