פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 997
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (377) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 377 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

סוניה טלקר
19/05/2014 16:02
יש לי עובדת בחופשת לידה בחלקיות של 100%
האם מותר לי להוריד אותה לחלקיות של 75% כשתחזור מהחופשה?
אם לא? אז לאחר איזה תקופה כן אפשר.
יש לציין כי העובדת יודעת מראש כי הרבע משרה שניתן לה בזמנו הוא זמני.
תודה
עורך דין ארז כהן
19/05/2014 17:11
העובדת מוגנת מפגיעה בתנאי העבודה עד 60 יום לאחר חזרתה מחופשת הלידה.
אורן
19/05/2014 13:22
שלום אני כותב עבור אח שלי שהוא מקבל נכות של 100 אחוז מין המוסד לביטוח לאומי.אחי עבד עד לפני חודשיים בניקיון במשרה חלקית במשך תקופה של 3.5 שנים קצת לפני חודשיים הוא חלה ונעדר מעבודתו במשך שבועיים המעביד סירב לקבל אותו לעבודה וביקש שיביא אישור של רופא תעסוקתי שהוא כשיר לעבור אחי הלך לרופא ניבדק הרופא פסל אותו לחזור לעבודתו ההמעביד מסרב לתת לא פיצויים מברורים שעשיתי היתברר שאחי קיבל בית הבראה רק פעם אחת במהלך כל תקופת עבודתו לגבי חופשות לא קיבל כלום אציין שהוא עובד במשרה חלקית של 6 שעות כל יום בגלל הנכות רציתי לברר מה מגיע לו לגבי חופשות ובית הבראה ופיצויים כמובן שבינתיים אף אחד לא מוכן לשלם לא כלום
עו"ד אריק שלו
19/05/2014 13:40
שלום,

לכאורה מהנסיבות שתיארת יש זכאות לפיצויי פיטורין.
אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
אנונימי אנונימי
19/05/2014 12:42
היי
שאלתי לגבי דמי הבראה לפני כמה פוסטים אחורה.

רק שכחת לשאול מאיזה כ"א אני אמור לדרוש את דמי ההבראה ?
עו"ד אריק שלו
19/05/2014 12:51
באפשרותך להקפיץ את השאלה.
א.כ
18/05/2014 15:51
צהריים טובים

אני מקווה שתוכלו לעזור לי להבין את הנקודה הבאה: האם תקופה בת 3 חודשים בה נעדר עובד מעבודתו בגין חופשת מחלה עקב פגיעה שהוכרה על ידי המוסד לביטוח לאומי כפגיעה בעבודה, תחשב כתקופת עבודה בפועל לצורך זכאות לקבלת פיצויי פיטורין וכן דמי הבראה?

במילים אחרות, הכוונה היא למצב בו עובד הועסק במקום עבודה מסוים למשך 9 חודשים ושלושה חודשים נוספים שהה בבית בגלל מחלה עקב תאונת עבודה מאושרת.

בתום אותם 3 חודשי מחלה העובד פוטר מהעבודה אחרי שימוע והכל היה תקין. רציתי להבין, האם חלה חובה על המעסיק לשלם לאותו עובד פיצויי פיטורין + דמי הבראה עבור התקופה של שלושת החודשים האלה?
עו"ד אריק שלו
19/05/2014 12:50
שלום,

(4) הפסקה מחמת תאונה או מחלה, למעט תקופת הפסקה, כאמור שעבורה זכאי העובד לתשלום מכוח היותו עובד, על פי חוק, הסכם קיבוצי, חוזה עבודה או נוהג ושלא תעלה על 30 יום לשנת עבודה, עם זכות צבירה;
אריה
18/05/2014 13:26
האם אפשרי לצאת לפנסיה מוקדמת גיל 60, בביטוח מנהלים מסוג עדיף משנת 1984?, והאם היציאה לפנסיה מחייבת קנס או הקטנה בשעורי הגימלא החודשיים?
תודה וברכה
עו"ד אריק שלו
19/05/2014 12:40
שלום,

בכדי שתוכלי לצאת לפנסיה מוקדמת יש לקבל את אישור המעסיק.
גלי
19/05/2014 12:00
שלום ,

אני עובדת קופת חולים לפי חוזה אישי ב 50% אחוז משרה.
המנהלת שלי דרשה ממני לעבוד רק משמרות ערב, בגלל איחורים.

לאחרונה ביקשתי ממנה לחזור לעבוד במשמרת בוקר בגלל צרכים אישיים של לימודים והכנסה נוספת, אך היא סרבה. לחלופין בקשתי ממנה לעלות את היקף המשרה אך גם לזה היא סרבה.

האם הדרישה של המנהלת לעבוד רק במשמרות ערב נחשב להרעת תנאי עבודה?? אם כן אגיש התפטרות...

בחוזה אישי לא מצויינים משמרות עבודה. המשמרות מתעדכנות בכל פעם שיש שינוי , ואני מקבלת העתק .

לא אוכל להמשיך לעבוד במשמרות הללו כי הדבר מונע ממני לקבל משרות נוספות להשלמת הכנסתי.

מה עלי לעשות ?
תודה!
עו"ד אריק שלו
19/05/2014 12:39
שלום,

לכאורה, נראה כי עבודה אך ורק במשמרות ערב יכולה להוות הרעה בתנאים. אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
טל
19/05/2014 12:25
אני עובדת כ 12 שנה בחברת תקשורת קטנה . אני בשרות לקוחות וקליטת לקוחות. היחידה בחברה.

אנו עובדים במקביל עם חברה חיצונית אשר אחת לשנה יש לנו הסכם איתה כולל סעיף סודיות. כל שנה המנכ"ל שלנו חותם על ההסכם הזה. (למעשה על כל חוזה עם חברות אחרות הוא חותם אני יותר על תקן פקידה ).

השנה אותה חברה חיצונית צירפה לחוזה ניספח ארוך במיוחד של הסכם סודיות , המנכ"ל שלי ביקש ממני לחתום על ההסכם
קראתי את ההסכם וסירבתי.

כיוון שביקשו שם דברים לא הגיוניים כמו לא להעביר לצד שלישי כשאנחנו מעבירים לצד שלישי, כמו למחוק נתונים מהמחשב לאחר הפעילות ואנו כל שנה משאירים את הנתונים במאגר אצלנו וכהנה וכהנה.

הסברתי למנכל שאני מסרבת לחתום על הסכם כזה אני מוכנה לחתום מולו על הסכם סודיות על מאגר השמות שלא אמכור לצד שלישי אך על הסכם שהחברה החיצונית העבירה אני מסרבת לחתום.

בנתיים 3 פעמים קרא לי המנכל וניסה להפעיל עלי לחץ לחתום. סירבתי. אתמול קרא לי המנכל והדברים הגיעו לצעקות ואיומים מצדו שאם לא אעשה את העבודה ואחתום לא אהיה פה . אמרתי לו שאין לי בעיה שיתן לי מכתב ויפרט את הסיבה. מה עושים מכאן?

לא בא לי להשאר במקום כזה ואין לי בעיה לקבל מכתב פיטורין. האם כדאי להתייעץ עם עורך דין? האם אני חייבת לחתום על משהו שלא נראה לי? בבקשה כל עזרה ויעוץ יתקבלו בברכה תודה
עו"ד אריק שלו
19/05/2014 12:36
שלום,
אינך חייבת לחתום על מסמך כזה שכן לכאורה הדבר יכול להיחשב לרעת תנאים.

אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
אבי
19/05/2014 12:27
יש לי שאלה . למרות שיש ברשותי הסכם על 43 שעות שבועיות . לפי שעתי יומי . המעסיק מעסיק אותי קבוע 58 שעות . לפי היתר כללי במשק . האם למרות ההסכם זה חוקי ? או האם יש פה ניצול לרעה בעניין ההיתר הכללי כלפי עובדים + הפרת הסכם . ? תודה אבי
עו"ד אריק שלו
19/05/2014 12:35
שלום,

אם כחלק מתנאי החוזה סוכם איתך על 43 שעות שבועיות אזי אלו השעות בהם אתה אמור לעבוד.
אלי וליאורה
19/05/2014 12:17
היי

יש לנו עוזרת בית. פעם אחת בשבוע 6 שעות. עובדת במשך שנתיים וחצי ברציפות ומקבלת שכר קבוע לפי שעה מיום שהחלה לעבוד בתוספת נסיעות לפי החוק. העוזרת עברה ניתוח מניסקוס בברך. היא קיבלה 35 ימי מחלה. והשאלה שלנו היא איך מחשבים ימי מחלה שצריך לשלם בהנחה שהיא עובדת 6 שעות פעם אחת בשבוע ובסך הכל 24 שעות בחודש הפרוסים על 4 ימים?

אשמח אם תסבירו לי את הנוסחה לתשלום.
עו"ד אריק שלו
19/05/2014 12:19
שלום,

התשלום עבור ימי המחלה צריך להיות בהתאם לימים בהם היא עובדת ולאחוז המשרה שלה.
מאבטח
19/05/2014 09:23
ראיתי שע"פ החוק מי שגר מעל 500 מ' ממקום העבודה זכאי להחזר הוצאות.
אני גר ביישוב בו יש אוטובוס שעובר כדי לקחת נוסעים למקומות אחרים, אך אין קו פנימי.
אני גר במרחק של יותר מ500 מ' ממקום העבודה.
איך אמורים לקבוע את דמי הנסיעות (ליום בודד) להם אני זכאי?

תודה רבה!
עו"ד אריק שלו
19/05/2014 09:32
שלום,

דמי הנסיעות נקבעים בהתאם לגובה התשלום עבור חופשי חודשי.
מאבטח
19/05/2014 09:34
כאמור, אין פה קו פנימי, ובהתאם א"א לרכוש חופשי חודשי לנסיעות בתוך היישוב.
לכן שאלתי איך ניתן לחשב את דמי הנסיעות במקום בו אין מחיר רשמי של נסיעה פנימית
ליטל
17/05/2014 12:54
שלום,
לפני כשנתיים התחלתי את לימודיי לתואר שני ולאחר שני סמסטרים הפסקתי אותם. כעת, ברצוני להגיש לגמול השתלמות את אחד הקורסים שסיימתי בהצלחה. האם ישנם חוקים או הוראות לגבי הכרה לגמול קורס שבוצע במסגרת לימודים שהופסקו?
תודה.
עו"ד אריק שלו
18/05/2014 08:35
שלום,

הדבר תלוי בהוראות החוק הפנימיות שחלות אצלך בעבודה שכן החוק אינו מחייב תשלום עבור השתלמויות.
ליטל
19/05/2014 08:38
אני רוצה לחדד את השאלה, הקורס אותו ביצעתי מוכר לגמול השתלמות אך ידוע לי שיש מדיניות אוניברסלית במדינה לגבי הכרה בקורסים שבוצעו במסגרת תואר שהופסק. האם אתה יודע מה המדיניות ומי הגורם האחראי?
תודה שוב.
עו"ד אריק שלו
19/05/2014 09:34
שלום,

באפשרותך לבדוק זאת בתקשי"ר.
אבי
18/05/2014 23:36
שלום, אשמח לעצתכם.
בחודש אפריל עבדתי אצל מעסיק חדש בתור סוכן שטח.
השכר לחודש העבודה הראשון נקבע כגלובאלי, והוא כלל הוצאות רכב חברה. לגבי הוצאות הדלק, נאמר לי כי מדובר ב-30,000 ק"מ שנתי ואם יהיה צורך יוסיפו לי על כך.

בתום חודש אפריל פוטרתי מעבודתי עקב חוסר התאמה. קיבלתי תלוש על סכום אפס, ובעצם לא קיבלתי שכר.

כשדרשתי תלוש, נכתב בו כי קיבלתי שכר יחסי על ימי העבודה שעבדתי (שילמו לפי ימים ולא גלובאלי, כאשר חג הפסח היה במהלך חודש אפריל ולא ניתן היה לעבוד במהלך החג), ויותר מכך, כיוון וחרגתי מכמות הדלק, לא מגיע לי כלל שכר ואני אפילו חייב לחברה כסף שהם שומרים את הזכות לדרוש אותו ממני.

לסיכום, במהלך חודש אפריל הייתי מחויב למקום העבודה, לא יכולתי לעבוד במקום אחר, ובמקום לקבל שכר גלובאלי, נתנו לי שכר לפי ימי עבודה (לכאורה).

כמו כן, לבקשת המעסיק, נאלצתי לנסוע במשך כמה ימים נסיעה של כ- 300 ק"מ לצרכי הדרכה, ולכן, וודאי שחרגתי מהוצאת הרכב החודשית (כיוון שבאופן רגיל, הייתי אמור לעבוד באזור מגוריי ולא לנסוע 300 ק"מ מדי יום)

בעצם, לא קיבלתי שכר על תקופה זו, ואף הם טוענים כי אני חייב להם כסף על שימוש ברכב חברה!

אל מי עליי לפנות במקרה כזה? אני לא מוכן לוותר כלל, במיוחד כיוון שהיחס כלפיי היה מחפיר ומזלזל.

תודה רבה!!!
עו"ד אריק שלו
19/05/2014 08:34
שלום,

תוכל להגיש תביעה לבית הדין לדיני עבודה לצורך מימוש זכויותיך שהופרו.
טינה
18/05/2014 19:43
לפני כמה חודשים קודמתי לתפקיד חדש בק אופיס בגלל שלא היה חוזה מסודר עשו לי בנוס משוקלל של שלושה חודשים אחרונים לאחר הודיעו לנו על צמצומים וחזרתי לתפקיד הישן בתור נציגה תוך פרק זמן קצר יצאה פקידת בק אופיס לחופשת לידה ביקשו ממני להחליף אותה לא היה תיאום צפיות מול מנהלת לגבי שכר רק יומיים לפני שכר הודיעה לי ששכר היה לפי שעה ולא כמו שהיה פעם הגשתי מכתב על הרעת תנאי עבודה לאחר היא אישרה בונוס אחת פעמי אבל לאחר היא מוכנה רק לפי שכר שעתי כך שידוע לי ששכר של בק אופיס הוא גלובלי ומה שהיא מציע שכר יותר נמוך אשר הפקדים מקבלים זה חוקי
עו"ד אריק שלו
19/05/2014 08:32
שלום,

לא ניתן לשנות את תנאיך לרעה. לכאורה תוכלי להתפטר בדין מפוטר.
משה לוי
18/05/2014 21:00
כשהתברר לי שאני חייב בתשלום פנסיה לעובדת משק בית שרלתי אותה והיא טוענת שבשל גילה (61) אין צורך בכך. לטענתה, החוק נ-2008 לא חל על עובדים מעל גיל 45. האם זה נכון?
עו"ד אריק שלו
19/05/2014 08:31
שלום,

הדבר אינו נכון ועליך להפריש לה לקרן הפנסיה גם בכדי שאת תהיי מוגנת בעתיד מתביעות וכדומה.
פיצויים
רנא
19/05/2014 02:29
שלום אני עובדת בחברה כ3 שנים מעוניינת להתפטר כי מצאתי עבודה יותר טובה וקרובה לבית האם מגיע לי פיצויים מהמעסיק גם ראיתי בתלוש משכורת מדי חודש יורד לי לקרן פנסיה תשלום עבור פיצויים זה אומר שאני יכולה לקבל הכסף הזה תודה
עו''ד אריק שלו
19/05/2014 08:29
שלום,

עליך לקבל מכתב לשחרור הכספים מהקרן בכדי שהפיצויים יהיו שלך.
עורך דין ארז כהן
19/05/2014 08:29
אין זכאות לפיצויים במקרה זה אך הסכום שהופרש לרכיב הפיצויים נותר לזכותך לגיל פנסיה.
הדס מ
19/05/2014 03:08
בוקר טוב אני עובדת בחברה 4 שנים אחרי חופשת לידה חזרתי לעבודה ועכשיו אחרי שלושה חודשים מעוניינת לתפטר כי אין לי מי שישמור על הילד שלי היתה אימא שלי שומרת עליו והיא נוסעת לחו״ל לתקופה ארוכה האם אקבל פיצויים מלא מהמעסיק וגם יש בתלוש תשלום לקרן פנסיה רשום פיצויים רק הסכום שהופרש אני זכאית לקבל או המעסיק צריך להשלים ואיך מחשבים פיצויים תודה
עורך דין ארז כהן
19/05/2014 08:28
הנך זכאית להתפטר לצורך טיפול בילד ולקבל פיצויי פיטורים אשר מחושבים לפי שכר אחרון במכפלת שנות העבודה.
עדי
18/05/2014 21:29
האם חישוב פדיון ימי חופש לאחר סיום יחסי עובד מעביד, יהיו שונים בין עובד שעתי לעובד חודשי? וכן האם אחוז המשרה גם כן משפיע?
עו"ד אריק שלו
19/05/2014 08:28
שלום,

אכן ימי החופש נגזרים מאחוז המשרה.
אבי
18/05/2014 08:10
יש לי שאלה חשובה ! במפעל שאני עובד אני וכלל העובדים מגיעים לעבודה כ - רבע שעה לפני העבודה בהסעה של המפעל . ובסיום העבודה רבע שעה אחרי ההסעה יוצאת . כך שבכל יום אני נותן מעצמי לטובת המפעל חצי שעה שהיא בפועל לא משולמת . האם המעסיק אמור לשלם לי את הזמנים האילו שעמדתי לרשותו ? לפי מה שרשמתי ? האם יש לי אפשרות רטרואקטיבית לדרוש את הזמנים האילו בכסף ? תודה אבי
עורך דין ארז כהן
18/05/2014 08:30
הנך זכאי לשכר עבור כל השעות שהעמדת עצמך לרשות המעסיק.
הנך רשאי להגיש תביעה רטרואקטיבית בנושא עד 7 שנים.
אבי
19/05/2014 07:05
אם הבנתי נכון מדבריך . אכן המעסיק מחוייב עפ"י חוק לשלם לי . את זמן ההגעה עד תחילת עבודה בפועל ? לדוגמה : אני מתחיל מ - 07:00 ומסיים ב - 19:00 הגעתי רבע שעה לפני 07:00 וההסעה אספה אותי רבע שעה אחרי 19:00 . אכן כוונתך היא ש - המעסיק חייב לשלם לי זמן זה ? תודה אבי
חסוי
12/05/2014 22:48
במידה והתחלתי לעבוד במשרד החינןך בתחילת שנת הלימודים לאחר חודש יצאתי לשמירת הריון עד הלידה, חופשת הלידה מסתיימת ב28.6 וב30.6 שנת הלימודים מסתיימת, אני אמורה לחזור לעבוד ב28.6 מה הדין לגבי החופש הגדול שבו משרד החינוך אינו עובד, האם אני זכאית לתשלום?
עורך דין ארז כהן
13/05/2014 08:43
את זכאית לתשלום עבור החופש הגדול בהתאם לשכר המקובל במשרד החינוך בהתאם לחלקיות משרתך עבור אותה שנת לימודים.
תודה רבה, מעוניינת לחדד כי אינני עובדת קבועה וזוהי השנה הראשונה שלי כעובדת במשרד החינוך ויצאתי לשמירת הריון לאחר חודש עבודה. עדיין לפי חוק צריכה לקבל תשלום על יולי/אוגוסט?
עורך דין ארז כהן
13/05/2014 11:48
בעיקרון כן, אך רק באופן יחסי כאמור.
המשך
18/05/2014 19:52
אשמח לדעת מה הכוונה באופן יחסי, תודה מראש
יפעת
18/05/2014 17:12
שלום רב,

הגשתי מועמדות במכרז ממשלתי ופסלו את מועמדותי מכיוון שהמשרה מיועד לבני מיעוטים. האם פסילת המועמדות על רקע זה אינה מהווה לכשעצמה אפליה?

האם יש לי "קייס" בהגשת ערעור?

תודה
עו"ד מיכה דוד
18/05/2014 17:44
שלום רב,
אם הגשת מועמדותך למשרה שיועדה בבסיסה לבן-מיעוטים (בבחינת אפלייה מתקנת), הרי שככל הנראה ערעורך יידחה.
אפלייה מתקנת נועדה בבסיסה לסייע בצמצום פערים חברתיים ולהגביר את השוויון התעסוקתי.
בהצלחה,
עו"ד מיכה דוד
אברג'ל
ענת
16/05/2014 00:09
שלום רב, במקרה שבית משפט לדיני עבודה דוחה בקשה של התובע בהסכם גישור. מה גובה הוצאות משפט שנהוג או כיצד נקבע גובה התשלום?
תודה
עו"ד מיכה דוד
18/05/2014 17:41
שלום רב,
מטבע הדברים בהסכמי גישור הצדדים מביאים את התיק לסיומו בשלום ובדרכי נועם, ומשכך, לא נהוג לחייב צדדים בהוצאות לטובת הצד השני, אלא במקרים חריגים ויוצאי דופן.
בהצלחה,
עו"ד מיכה דוד
ליאת
17/05/2014 11:35
שלום רב,
עבדתי למעלה משנה בעסק משפחתי מהמשפחה שלי ופוטרתי. יש הסכם עבודה. יש הוכחה שנכנסו משכורות לבנק, יש תלושי משכורת.
הגיע חוקר מטעם ביטוח לאומי ושאל המון שאלות עליהם קיבל מענה. החוקר הגיע גם למעביד שלי ושאל את שאלותיו.
הבקשה לתביעת דמי אבטלה הוגשה לפני 7 חודשים ומאז חתמתי בלשכת התעסוקה מידי שבוע ועד היום לא קיבלתי את דמי האבטלה שלי.
ביטוח לאומי טוענים שוב ושוב שהנושא בטיפול ועדיין אין תשובה. אני כבר ממש לחוצה מבחינה כספית ועוד לא מצאתי עבודה מתאימה.
שאלתי, האם הם יכולים למשוך אותי זמן כה רב, עד מתי ימשכו אותי כך. שלחתי להם מספר מכתבים עם בקשה לזירוז ולא קיבלתי מענה. האם בשלב זה יש לי עילה לתבוע אותם בבית משפט על הלנת דמי האבטלה?
תודה רבה
עו"ד אריק שלו
18/05/2014 16:58
יש לבדוק מול המוסד לביטוח הלאומי מה פשר של העיכוב כאמור, ולקבל הסבר מנומק בכתב.
מירב
18/05/2014 15:45
שלום.
בכל מקום בו עבדתי בשנים האחרונות, במגזר הצעבורי הכירו לי בהשכלה ושילמו לי בהתאם לתואר הראשון שלי.
האם עובד במגזר הציבורי זכאי שיכירו לו בתואר וישלמו לו בהתאם. ובכל מקרה אם אפשר קישור לחוק הנוגע בדבר בדיני עבודה. בתודה :)

כשפניתי לעובדת כ"א נאמר לי שהתנאי קבלה היה 12 שנ"ל ולכן משלמים לי בהתאם לכך. אבל גם בקבע דרשו 12 שנ"ל אבל שילמו לי בהתאם לתואר.. הם בחרו בי בידיעה שיש לי תואר
עו"ד אריק שלו
18/05/2014 16:15
יש לבדוק זאת בהתאם להסכם קיבוצי/צו הרחבה והוראות התקשי"ר.
פיצויים
חן
18/05/2014 11:58
שלום,
אשמח לדעת אם המעסיק שלי הפריש לי פנסיה ואני כבר לא עובדת באותו מקום מאחר וילדתי האם אני צריכה לקבל פיצויים חוץ מהפיצויים שהופרשו לי לפנסיה?
עו"ד אריק שלו
18/05/2014 11:59
שלום,

כן, את צריכה לקבל השלמה ל-100%.
דוד
18/05/2014 11:38
שלום רב
רציתי לדעת,אם אני קיבלתי מהרופא חופשת מחלה של 5 ימים,האם אני יכול להמיר את היומיים הראשונים של המחלה לחופשה כדי שלא אנזק כספית?
עו"ד אריק שלו
18/05/2014 11:47
שלום,

הדבר צריך להיות מאושר ע"י המעסיק.
דגנית
18/05/2014 11:16
עוזרת בת 63 הודיעה הבוקר שהיא רוצה פיצויים מפני שהגיעה לגיל פנסיה, אבל במקביל רוצה להמשיך לעבוד אצלי. אם הסדר זה לא מוסכם עלי היא מתפטרת. היא עובדת חמש שנים. האם מגיעים לה פיצויים במקרה של התפטרות
עו"ד אריק שלו
18/05/2014 11:19
שלום,

ברגע שעובדת מגיעה לגיל פנסיה היא זכאית להתפטר ולקבל את פיצויי הפיטורים.
ריקו (ב"ש)
18/05/2014 11:02
בוקר טוב

אני עובד כנכהג חלוקה של חברה מהעיר באר שבע. ביום חמישי פיטרו אותי מהעבודה אחרי קצת יותר משנה של עבודה בחברה, בגלל ויכוח עם מנהל עבודה. המנהל שלח אותי הביתה ואמר לי שאני מפוטר ליד אנשים אחרים שעובדים בחברה. ברור שישלמו לי פיצויי פיטורים אבל רציתי לדעת האם מגיע לי פיצויים מעבר לזה בגלל שלא היה לי שימוע לפי החוק ופיטרו אותי באופן מיידי...?

האם זה שלא נערך שימוע זאת סיבה לקבל פיצויים לפי החוקים?
עו"ד אריק שלו
18/05/2014 11:16
שלום,

בכדי שתקום לך הזכות לפיצויי כזה עליך לתבוע את הרכיב הזה בבית הדין לדיני עבודה.
רכזת כח אדם
18/05/2014 09:23
החלטנו לפטר מישהי שעובדת אצלנו בעסק כבר חצי שנה במשמרות.החוק אומר חובה לתת 6 ימי התראה אבל לא דובר על כמות משמרות שאני חייבת לתת לה.
עורך דין ארז כהן
18/05/2014 10:39
יש לספק לה כמות משמרות זהה להיקף המשרה הרגיל שלה עד כה.
אינה חלבסקי
15/05/2014 13:33
שלום,
בעלי עובד בחברה פרטית והגיע לגיל הפרישה.
הוא מעוניין להמשיך לעבוד בחברה ונאמר לנו כי ישנו חוק שיכול לאפשר עבודה וקצבת זיקנה אך דורש הפסקה מהעבודה של חצי שנה.
ניסיתי למצוא את החוק אך ללא הצלחה אודה לך אם תוכל לומר לי אם יש אמת בדבר.
עורך דין ארז כהן
18/05/2014 10:38
המעסיק צודק, נדרשת חצי שנה לניתוק יחסי עובד מעביד.
ראי בחוק פיצויי פיטורים.
תמר
18/05/2014 10:23
שלום רב,
רציתי בבקשה לדעת אם בעקבות אישור רפואי של רופא המשפחה הופחתו שעות העבודה שלי ל - 6 שעות במקום 9 שעות עבודה.
כיצד זה אמור להשפיע עליי?
האם המעסיק צריך להשלים לי את השלוש שעות מימי מחלה?
אשמח לתשובה
עורך דין ארז כהן
18/05/2014 10:37
לא, אך את זכאית לעבוד בהתאם לאישור הרפואי.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ