פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 284
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

בשוק טוטאלי
29/07/2018 20:33
שלום ותודה מראש,
בשנה וחצי האחרונות עבדתי בשני חצאי משרה בשני מקומות שונים. על מנת להקל עלי סידרו המעסיקים ביניהם שהשכר יהיה בתלוש אחד, דרך אחד המעסיקים והם יתקזזו ביניהם. החל מספטמבר הקרוב אעבור למשרה מלאה (באותו התפקיד בדיוק) אצל המעסיק שלא ממנו יצא התלוש ונתבשרתי שהשכר החודשי יפחת בחצי. בקיצור, התפקיד נשאר אותו התפקיד, המעסיק התחלף והשכר פוחת. חוקי או שעושים עלי סיבוב?... אציין גם שאני בהריון והמעסיק יודע.
יוני
29/07/2018 19:40
האם על סעיף קבוע בשכר הנקרא אי תחרות
אמורים להפריש אותו לפנסיה ופיצויים?
טכנאי
יוני
29/07/2018 19:37
האם על סעיף קבוע בשכר הנקרא אי תחרות
אמורים להפריש אותו לפנסיה ופיצויים?
דנה
29/07/2018 19:17
האם מעסיק יכול לפטר אותי בגלל שלא יכלתי להישאר שעות נוספות ?
מיכאל
29/07/2018 15:50
אני עובד בחברה כ-36 שנה ב9 שנים האחרונות הייתי עם רכב חברה
הגיע מנכל חדש והחליט שלוקחים לי את הרכב
האם יש פה הרעת תנאים והאם מגיע לי פיצוי מסויים על לקיחת הרכב
כמו כן היה ברשותי טלפון ניד במשך 20 שנה לערך
גם אותו לקחו באם אני יכול לדרוש להשאיר אצלי את המספר
והאם גם פה יש הרעת תנאים
בברכה
מיכאל אליסון
אמא
29/07/2018 15:37
שלום,
התפטרתי ממקום עבודתי שמונה חודשים אחרי שילדתי, בתקופת חל"ת על מנת להמשיך ולהיות עם התינוקת.
עבדתי מספר שנים במקום העבודה, השכר עלה במהלך תקופה זו, ואיני חתומה על סעיף 14.
המעסיק טוען שיעביר לי את מה שהפקיד לפיצויי הפיטורין שזה 8.3 אחוז בחודש. הבנתי שמאחר ואיני חתומה על 14 אז המעסיק צריך להשלים לי את הפער עבור השכר האחרון כפול מספר השנים שעבדתי. המעסיק טוען שזה לא נכון.
אציין שאני עובדת שעתית, בידי טופס 161 עם הנתון של משכורת חודשית אחרונה לפני פרישה, כפל של נתון זה עם כמות השנים שעבדתי גדול מהסכום שצברתי ברכיב בפיצויים שרק אותו המעסיק מסכים לשחרר.
אשמח לקבל חוות דעת בנושא.
תודה מראש !
אייל
29/07/2018 14:49
שלום רב,
האם מוגדר בחוק זמן מקסימלי של חלת ?
תודה
ציונה
29/07/2018 11:24
יש לי עורכת דין לעבודה שמטפלת לי בתביעה שנה פלוס
לאחר שהיא דחפה ואמרה שיש סיכוי לזכות בתביעה מול המעסיק שלי

אתמול אמרה לי שעדיף לרדת מהתביעה למרות שלא קבלתי כלום מהמעסיק, על פי חוק , חוץ מחופשים שלא שלמה לי עקב התביעה! עוד נשארו דמי הבראה שלא שלמו לי ופיצויים + שעות נוספות ! האם זה תקין שהיא אומרת לי לרדת מהתיק?
אביחי
29/07/2018 12:05
אף אחד לא מכיר את התביעה שלך יותר טוב מעורכת הדין שלך... לא תמצאי מישהו עם הגיון שיגיד לך בפורום לא להקשיב לעורכת הדין שלך. אם את באמת לא מרוצה ממנה, תקבעי פגישה עם עורך דין מנוסה בתחום, תלכי אליו עם כל הניירת וכל החומר, תני לו לעבור על הכל ותבקשי ממנו חוות דעת. רק ככה תוכלי לקבל תשובה רצינית לשאלה שלך.
רינה
29/07/2018 11:17
שלום אשמח לעזרתכם.
בעבודה שלנו האוכל מסובסד בעזרת כרטיס והכרטיס שייך לחברה שגובה את התשלום מהאשראי.
באופן קבוע נלקח מהאשרי שלי סכומי כסף.
אתמול נשלחה לי הודעה במייל שיש לי חוב שם שהצטבר מחודש מאי 2017 עד היום, בעוד שבפועל חייבו אותי על סוכמי כסף כל חודש אך כנראה בשל תקלה במערכת לא חוייב כל מלוא הסכום.

האם הם יכולים לדרוש ממני את הכסף אחרי שעבר זמן בעוד הם אשמים בכך הרי פרטי האשראי שלי אצלם? יש משהו לעשות בנידון?

מאידך אני אכלתי את וזה משהו שנעשה בו שימוש ואני מבינה את זה, אך עדיין האם זה אפשרי שיעשו זאת?
תודה רבה.
עמוס
29/07/2018 11:09
שואל עבור חבר...

שולחים אותו להשתלמות דרך מקום העבודה במקום מרוחק מביתו שאין לו אליו תחבורה ציבורית למקום בו מתקיימת ההשתלמות ואין לו רכב ברשותו ונאמר לו שעליו לדאוג להגיע להשתלמות כיוון שזו השתלמות חובה.

וכי מחזירים נסיעות לפי תחבורה ציבורית או לפי ק"מ.
האם זה חוקי לחייב עובד להגיע להשתלמות למרות שאין לו תחבורה ציבורית או דרך הגעה אחרת?
חני
29/07/2018 11:03
הבנתי כי חופשת לידה בתשלום נחשבת לחישוב הוותק
כלומר אם מישהי עבדה 11.5 חודש עד הלידה אז ה15 שבועות נחשבים ונחשב שעבדה מעל שנה.

זה נכון גם כשמתפטרים ולא חוזרים לעבודה?

עבדתי במשרד החינוך מ1.9.16 וילדתי ב13.8.17 וחופשת הלידה בתשלום הייתה עד סוף נובמבר 17 כך שזה נחשב כשנה ו3 חודשים.

התפטרתי לצורך גידול הילד וקיבלתי סכום זעום ביותר (70 ומשו שח ועוד בהמשך קיבלתי בקשה לשלם להם כי עשו מספר טעויות בתשלומים בזמן החופשת לידה)
הגזברית שלי טענה שלא עבדתי שנה ולא מחשיבים את החופשת לידה בתשלום.

האם אני צודקת ואכן חופשת הלידה נחשבת לותק גם אם לא חוזרים לעבודה ומגיעים לי פיצויים גבוהים יותר?

בנוסף, בשנים קודמות עבדתי תקופות נוספות במשרד החינוך, האם הן גם נחשבות לותק לצורך הפיצויים או רק תקופת העבודה האחרונה ברצף?

סליחה שיצא ארוך, אני קצת טעונה עליהם.

תודה רבה
ניצן
29/07/2018 10:59
בוקר טוב.
אני כרגע נמצאת בחופשת לידה ורוצה להאריך אותה.
השאלה לכמה זמן אני זכאית להאריך חל"ת.

תחילת עבודה 1.10.17 וילדתי ב30.5.18.

לכמה זמן אני זכאית להאריך את חופשת הלידה שלי? ומתי אני אמורה להודיע למעסיק? והאם המעסיק יכול לסרב לזה?

על פי החישוב בביטוח לאומי אני צריכה לחזור לעבוד ב12.9.

תודה
טלי
29/07/2018 10:54
בוקר טוב לעורכי דין ומנהלי הפורום הנפלא של פורטל זכויות העובדים!

הגעתי אליכם בהמלצה של חברה בפייסבוק. מקווה שתוכלו לענות ולסייע במקרה הבא:

בספטמבר אני אמורה לחזור לעבודה מחופשת לידה ומעוניינת להמשיך להניק את תינוקי לכן ביקשתי מהמעסיק לאפשר לי פעם ביום לשאוב באצמע היום בכך שלא ישבץ אותי יום שלם רצוף. אני יודעת שקיים בחוק שעת הנקה אבל רוב הבנות לוקחות את שעת ההנקה בסוף יום ויוצאות מוקדם הביתה. האם יש חוק שמחייב את המעסיק לאפשר לי לשאוב חלב באמצע היום פעם ביום?
נדיה
29/07/2018 10:26
שאלות אישיות מאוד שנשאלות במהלך ראיון עבודה....כגון מה מצבם של ההורים (ואם הם קשישים, או שהם לא בקשר עם הילדים או נפטרו חס וחלילה והמרואיין לא רוצה להזכיר זאת) מי גר איתי בבית (מה זה עניינם?) יש אפשרות לתבוע למרות שלא הייתה הקלטה? ומה הדין בגין קבלת תשובה שלילית בלי שום סיבה לכך...כלומר נניח שתכוב "הוחלט לא לקבל" ולא ציינו מה הסיבה לכך? ואם זה קשור לשאלות האישיות ששאלו?
לירז
29/07/2018 10:24
בוקר טוב

אחותי עבדה ברשת מסויימת בתור בריסטה במשך שבעה חודשים. בסוף ינואר היה חילוף של ההנהלה.

היום הוא שלח לה הודעה שיש לו יותר מידי עובדים והוא בעצם ״לא צריך אותה למשמרת שתיים״ במילים שלו למרות שהיא מגישה לו בקשה ליותר משתי משמרות .
במהלך שבעת החודשים היא גם נפצעה מהדוקרן של הקבלות וגם הוא היה מבטל לה משמרות בפחות מ-24 שעות לפני המשמרת.

יש לציין שאחותי בת 17.

האם יש טעם להגיש תביעה לבית דין לעבודה? כיצד עושים את זה? ומה גובה הפיצויים שהיא יכולה לקבל? תודה רבה!
ויקי
29/07/2018 10:10
אשמח לייעוץ!

עבדתי במסעדה כמלצרית מתלמדת במשך יומיים ובחרתי שלא להמשיך בגלל חוסר ההתנהלות.

בכל מקרה, הייתי אמורה לקבל צ'ק משכורת ב10 החודש הזה ובעל הבית לא עונה ומסנן במשך כל הזמן הזה.

וגם שאר הצוות מתעלם.

פניתי להסתדרות הם אומרים שאני צריכה לפנות אליו ולראות מה הטענות שלו. אך הוא לא עונה.

מה ניתן לעשות?
תודה!
ג'ני
26/07/2018 15:17
שלום לכולם ותודה מראש על ההתיחסות.
אני עובדת כשלוש שני כשכירה ב-2 מקומות ובמקום אחר נוסף כעוסק פטור. כרגע אני נמצאת כ- חודש לפני הלידה. הפסקתי להכניס משכורת כעצמאית מחודש יולי מכיוון שהסתיימה השנה (אני מורה למחול) אך במקום 1 אקבל תלוש עדיין עבור יולי. לאחר הלידה אני מעוניינת להפסיק את העיסוק בהוראה ולהתפטר מכל מקומות העבודה . כמה שאלות:
1) לפי הבנתי הסכום שאקבל מביטוח לאומי עבור חופשת הלידה מחושב עפ"י הכנסה שנתית גם מעסק וגם מתלושי שכר. אם כך האם משתלם לי יותר לצאת לחופשת לידה מוקדמת על מנת שהחודש האחרון של חוסר העבודה( בתלושי שכר) לא יפחית לי את הממוצע השנתי?
2) ממידע שקיבלתי כאן אני זכאית גם לדמי אבטלה במידה ואני מתפטרת. איך עובד התהליך הזה? מה מגישים? לאן? מהיא תקופת ההמתנה של 90 יום? אני מעוניינת להתפטר לאחר הלידה על מנת לקבל את כל הזכויות המגיעות לי לשם טיפול התינוק.
תודה מראש לכל מי שקרא עד כאן ובנוסף גם מתייחס.
עורך דין
29/07/2018 10:05
שלום ג'ני

אני ממליץ לך להתייעץ עם יועץ מס או חשבת שכר שיוכלו לבצע תחשיבים מדוייקים עבורך, וימליצו לך מה הדרך הנכונה כלכלית עבורך.

לגבי דמי אבטלה לאחר התפטרות לצורך טיפול בילד - אכן תוכלי לקבל דמי אבטלה למרות שיש תקופה של 90 ימי המתנה, שאותה ניתן לנסות לקצר או לבטל באמצעות פניה כתובה ומנומקת למוסד לביטוח לאומי.

באתר זה תמצאי הרבה מידע מפורט בנושא. מומלץ לקרוא אותו.

בהצלחה ושבוע טוב
אפרת
26/07/2018 16:26
אני עובדת במשמרות בוקר ערב לילה עם צוות של 4 מזכירות במקום ממשלתי ונתנו לעובדת אחת לעבוד רק בוקר ולא שאלו אותנו בכלל פשוט קבעו עובדה האם זה חוקי כי זה עושה בעיה בצוות מה אפשר לעשות חסרות אונים
עורך דין
29/07/2018 10:00
בוקר טוב אפרת

איני רואה כל מניעה חוקית בשינוי תנאי העסקתה של עובדת אחרת, כל עוד הדבר אינו מביא להרעה מוחשית בתנאי העסקתך את.

בהצלחה
ענת
26/07/2018 19:50
שלום , אבקש לדעת זכויות לגבי פיטורין ללא שימוע לאחר 5 חודשים בעירייה על בסיס שעתי סייעת מחליפה ללא חוזה ואי תשלום ימי חופשה הרשומים בתלוש וכיוצ"ב שטרם שולמו גם לאחר שנה מיום הפסקת ההעסקה
עורך דין
29/07/2018 09:59
שלום ענת

באתר זה יש כתבה מקיפה המסבירה את מלוא הזכויות שלך במקרה של פיטורים ללא שימוע, שהנם פיטורים שלא כדין. קראי אותה ותוכלי לקבל החלטה מושכלת כיצד לפעול והאם להגיש תביעה כנגד המעסיק.

בהצלחה
ליטל
26/07/2018 22:35
שלום רב
מתאמנת בחדר כושר שברה 2 חוליות בגב עקב נפילה על אחת המשקולות.

כיום, לאחר חודש, היא לא מסוגלת לעבוד, מרותקת למיטתה ומאבדת לקוחות (המקצוע שלה - ספרית).
מדובר בבחורה עצמאית (לא שכירה).

נאמר לה כי זכאית לאובדן כושר עבודה רק לאחר 3 חודשים.

יש לה ביטוח רפואי פרטי, ביטוח תאונות אישיות, ביטוח סיעודי.

1. האם לדעתכם יש מקום לתבוע את חדר הכושר? לפי דעתי הם מבטחים את המתאמנים שלהם בגין תאונות כושר.

2. בהנחה שהיא לא יכולה לחכות 3 חודשים עד לקבלת אובדן כושר עבודה, איזה ביטוח יכולה לנצל / האם יכולה לתבוע את ביטוח לאומי או גורם אחר על מנת לקבל כסף כרגע?

תודה
עורך דין
29/07/2018 09:58
שלום ליטל

המקרה המתואר נגרם נזק משמעותי לנפגעת ולכן מן הראוי שתפנה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין המתמחה בביטוחי אובדן כושר עבודה ובהתנהלות מול הביטוח הלאומי. לא ניתן לפתור את העניין שבאמצעות פורום אינטרנטי.

בהצלחה והחלמה מהירה לנפגעת
אמנון
27/07/2018 10:44
התפטרותי לטובת יציאה לניתוח עם החלמה ארוכה, המעסיק קנס אותי בתלוש האחרון ב 12000 שח בגין החזרת רכב חברה. רכב עבודה . בתרוץ שהרכב שבחרתי מרשימת ההרכבים שהציג לי רכב חדש שהוזמן עבורי לפני חצי שנה. האם הוא יכול לקנוס כדבריו?
עורך דין
29/07/2018 09:56
שלום אמנון

לא באמת ניתן לתת תשובה לשאלה שלך מבלי לבחון את חוזה העבודה שלך לפרטיו, את חוזה הליסינג של הרכב ולקבל ממך תשובות לעו דמספר שאלות חשובות. פנה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
דוד חי
28/07/2018 10:46
שלום רב
פונה אליכם אני בבקשה חוק להורדת החומר בערה מהנייר של הסיגריות כמו בארצות הברית אשר הורידה את החומר בערה מהסיגריות עקב נזקים רבים לבני אדם ורכוש רב.
אשר שכחו או זרקות את הסיגריות שהן עוד דולקות
עורך דין
29/07/2018 09:55
שלום דוד

לא ממש הבנתי את נושא פנייתך והקשר שלה לעולם דיני עבודה וזכויות העובדים...

בהצלחה
אלינה
28/07/2018 16:38
חבר שלי עובד בהתקנת גז רפואי בבתי חולים. לפני מספר ימים במהלך הובלה של מכשיר כלשהו, המכשיר נפל מהמלגזה הידנית והתרסק, על כך מחייבים את שלושת העובדים שהובילו אותו על סכום המכשיר שזה 12,000 שח. לציין כי חתמו על חוזה שאומר שהם נושאים במלוא המחיר במקרה נזק. עכשיו השאלה היא האם מותר להחתים על חוזה כזה עובד שכיר והאם הביטוח עסק לא מכסה את הנזק במהלך עבודה מסוג זה? מה ניתן לעשות בנידון?
עורך דין
29/07/2018 09:55
שלום אלינה

המדובר על סעיף בעייתי מאד ולא בטוח שניתן לחייב את העובדים בסכום כה גדול, למרות שחתמו על חוזה כאמור בשאלתך. הדרך היחידה לבדוק את הנושא הנה בפניה לפגישת ייעוץ פרטנית מול עורך דין המתמחה בדיני עבודה, ויפה שעה אחת קודם.

בהצלחה
אורית וייס
29/07/2018 08:10
אני הגעתי לגיל 62 אני ילידת הארץ עבדתי לסירוגין בסך בכול פחות מהקרטיריון, כ130 חודשים אבל לאחרונה אני עובדת רצוף 42 חודשים ואני ממשיחה לעבוד גם אחרי שהגעתי לגיל 62 , אם אני ימשיך לעבוד את כל 60 החודשים שאני צריך לרצף אני יוכל לקבל את הקצבה לאחר 60 החודשים, או האני צריך לחקות עד גיל 70 , אפילו שעבדתי את 60 החודשים אבל מספר חודשי עבודה לאחר גיל 62, תודה על ההיתיחסות , אורית וייס.
עורך דין
29/07/2018 09:53
בוקר טוב אורית

בהגיעך לגיל פרישה זכותך המלאה להחליט האם ברצונך להפסיק לעבודה ולפרוש לגמלאות, שאז תקבלי קצבה מהמדינה לפי חוק.

בהצלחה
דניאל מזרחי
25/07/2018 01:57
אני מגיע עם רכבי הפרטי לעבודה אך לא ביקשו זאת ממני ..
משלמים לי דמי נסיעות בתחבורה ציבורית,
אני החלטתי שנוח לי יותר להגיע עם רכבי הפרטי לעבודה.
האם אני זכאי לתשלום עבור הדלק שאני מגיע עם הרכב שלי לעבודה? או שדמי התחבורה זה מה שמגיע למרות שאני מגיע עם הרכב הפרטי שלי
עורך דין
26/07/2018 14:29
שלום דניאל

התשובה שלילית. המעסיק מחוייב לשלם לך דמי נסיעות לפי חוק ולא מעבר לכך.

בהצלחה
שרון
25/07/2018 10:02
כחיילת משוחררת עם פטור ממס לשלוש שנים, (ממה שהבנתי) אין צורך לעשות תיאום מס בעקבות זאת? (אם מדובר בשני מקומות עבודה כמובן) כי מן הסתם שמס אני לא משלמת גם ככה אז מה צריך לתאם? (לפי טבלת נקודות הזיכוי, שתי המשכורות יחד לא עוברות את המקסימום שמקנה פטור מתשלום מס- 7500 שח כי שירתתי 21 חודשים) תודה!
עורך דין
26/07/2018 14:28
שלום שרון

אם אינך עובדת ואין לך הכנסות אינך צריכה לבצע תיאום מס.

בהצלחה
שרון
25/07/2018 10:37
אני עובדת של ההסתדרות במועצה אזורית כבר מעל 3 שנים וכרגע בחופשת לידה.

יש לי מעל 60 ימי חופש שלא ניצלתי ובנוסף אני רוצה להודיע על התפטרות לטובת טיפול בילד ולחתום אבטלה.

האם אני יכולה גם לנצל את ימי החופש שלי ולקבל משכורת ולאחר מכן גם להתפטר ולחתום?

תודה!
עורך דין
26/07/2018 14:27
שלום שרון

את יכולה לנצל ימי חופשה בהסכמתה מעסיק בלבד. בכל מקרה, את תבחרי להתפטר לצורך טיפול בילד וזאת זכותך המלאה (כל עוד לא מלאו לילד 9 חודשים) במועד גמר חשבון תוכלי לפדות את ימי החופשה שצברת בכסף.

בהצלחה
עדנה עזרא
25/07/2018 12:27
שלום רב
אני עובדת בניקיון משנת 10.01.2010
ומפטרים אותי ב31.07.2018
שכר הבסיס שלי הוא 1018
מהו סכום הפיצוי פיטורים שאני צריכה לקבל ואיך לחשב אותם
בכדי שלא יעבדו עלי
הודה על תשובתכם
בברכה עדנה עזרא
עורך דין
26/07/2018 14:26
שלום עדנה

לאחר 8 שנות עבודה צברת לא מעט זכויות וכעת, לאור פיטוריך, מומלץ לפנות לחשבת שכר שתחשב עבורך את כל המגיע לך על מנת להמנע מטעויות.

אם תרצי, באתר זה יש מחשבון פיצויי פיטורים שיעזור לך לערוך תחשיב ולקבל הערכה כלכלית של המגיע לך.

בהצלחה
השהייה
יששכר בר לב
25/07/2018 14:12
האם מותר למנהל אישי להשעות אותי ליומיים ?לציין שיש במפעל הסכם קיבוצי ואני חתום על חוזה אישי.

האם זה יכול להיחשב כהרעת תנאים על מנת לקבל מיכתב פיטורין?
עורך דין
26/07/2018 14:21
שלום יששכר

המעסיק צריך לשלם לך עבור הימים האלה בכל מקרה. השעיית עובד ליומיים אינה הרעה מוחשית בתנאים, בטח שלא אם המדובר על מקרה חד פעמי.

בהצלחה
עבודה בחול המועד
25/07/2018 14:19
אני עובדת במקום עבודה שלוש שנים,התחלתי העובדת זמנית ולבסוף העבודה הפכה לקבועה.
אני הודעתי למנהלת שלי שאני לא עובדת בחול המועד סוכות ופסח וכך זה התנהל עד היום!היום היא הודיעה לי שאני אהיה חייבת לעבוד,היא יכולה להכריח אותי לעבוד?!
האם נחשב כהרעת תנאים?!
אציין שלא כתוב דבר על כל בחוזה העסקה.
עורך דין
26/07/2018 14:14
שלום לך

אין מניעה חוקית מעבודה בחול המועד ומצד שני, אם קיים נוהג ברור לבין המעסיקה שאינך עובדת בחול המועד לאורך שנים רבות, שינוי הנוהג עשוי להתפרש כהרעת תנאים. צריך לבחון את המקרה לעומקו.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!