{if 0} {/if}

שאלה בנושא ייעוץ משפטי בדיני עבודה - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
ייעוץ משפטי בדיני עבודה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
03/01/2021 18:51
שמי אדר ואני עובדת כקופאית וסדרנית במינימרקט כמעט חצי שנה.
כל חודש, ישנן בעיות עם המשכורות שלי ושל העובדים איתי, כולל אפליה מובהקת ונוראית כלפי עובדים.
-בתור התחלה, הן אף פעם לא מגיעות בעשירי. לפעמים יומיים שלושה אחרי ולפעמים שבוע. דבר שני, הן לוקות בחסר, מכמה סיבות. הראשונה היא שהמעסיק לא משלם לנו הפסקות, למרות שבמשמרת של 8 שעות אנחנו נמצאים לבד בחנות ואסור לנו לצאת מעבר להפסקת סיגריה בפתח המקום, וגם אותה לזרוק או להניח בצד כשלקוח נכנס. (העבודה פיזית אם זה רלוונטי, במשמרות בוקר אנחנו מקבלים סחורה.) יש שירותים במקום, אבל העובדה שאנחנו לבד גורמת לאנשים לאבד את הסבלנות ולדפוק לנו בדלת, בקושי אפשר להתפנות כמו בן אדם.
-המקום פתוח 24/7, המעסיק לא משלם תעריף לילה בטענה שהוא משלם 200% בשבת (מיותר לציין שגם בזה הוא לא עומד תמיד).
-המעסיק גם לא משלם נסיעות, למרות שלא כל העובדים גרים קרוב. בשני הסגרים, עובדת לילה נאלצה לשלם מכיסה כל יום מוניות מכיוון שלא היו אוטובוסים בשעה שהיא אמורה להגיע.
עד כה, הפרה של רוב זכויותנו כעובדים שכבר מעצבנות, נכון? אז הסיבות הבאות יביאו אתכם לתדהמה.
בקופה יש לנו מערכת של שעות, מכניסים קוד עובד והשעון מתקתק. אממה, לא משנה כמה אנחנו עובדים והכל מתועד, המעסיק עלול להוריד שעות עד לסך של 14 ימי עבודה מכלל השעות שעבדנו. למה? אין לי שמץ של מושג. אבל שמתי לב שהוא עושה את זה לעובדות הרוסיות המבוגרות בעיקר. ולעוד עובד מהעדה הרוסית שלא יכל לשאת את זה ועזב. לא יודעת מה עובר לו בראש כלפיהן, כאילו הן אזרחיות סוג *** בשבילו כנראה, אבל במשכורת האחרונה, הוא חצה כל גבול.
אנחנו מקבלים 32 לשעה, ארבעה עובדים, על 3 משמרות ב24 שעות. עובד חדש, (אריתראי עם ויזה אם רלוונטי), קיבל את המשכורת הראשונה שלו, ופשוט רציתי לבכות. בעוד שאנחנו מקבלים 32 לשעה, ברוב חוצפתו המעסיק העז לשלם לו שכר מינימום, 29.12 לשעה. עובד מצויין, עושה בדיוק את אותה העבודה כמו כולנו- קופאי ופורק סחורה (כשהוא עובד בוקר ולא לילות).
בקשות חוזרות ונושנות לטפל במקרים הללו הופנו למעסיק (שהספקתי לפגוש סך הכל שלוש פעמים) על ידנו, העובדים, ועדיין, רובו הגדול של הסכום עדיין לא הוחזר לאף אחד מן העובדים.
מתנצלת על האמוציות שהכנסתי בפוסט הזה, שכן קשה להתעלם כשלא מכבדים את הזכויות שלך ושל חברייך.
אשמח לדעת, למי אני פונה במצב הזה? מה אני יכולה לעשות וכמה לדעתכם יעלה כל הסיפור הזה של להתאגד משפטית ולהגיש תביעה נגדו? (אני שואלת כי גם ככה הן חוששות לאבד את העבודה בתקופה הלא פשוטה הזאת, ואם זה לא יצא להן משתלם הן לא יעשו את זה, למרות שחייבים לעצור את הגניבה לאור יום שמתרחשת כאן.)
תודה על ההקשבה

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: ייעוץ משפטי בדיני עבודה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים:
פורום
פייסבוק
ייעוץ אישי
אנחנו כאן בשבילך!
לכל עובדת ועובד יש זכויות לפי חוק. פגעו בזכויות שלך? רוצה לבדוק מה קובע החוק?
כתבות והודעות בפורום
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!