{if 0} {/if}

הוספת תגובה
x

כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - הרעת תנאים?
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
13/11/2022 15:40
אני חדשה במשרד החינוך. בחודש ספטמבר קיבלתי על מספר מסויים של שעות 83% משרה ובחודש אוקטובר הורידו לי (על אותן שעות) את אחוזי המשרה ל 77%. אחרי מענה לקוני ואטום ממשרד החינוך, ותשובות שלא מסבירות כלום, קיבלתי בקבוצת ואצאפ העוסקת בתנאי העסקה של מורים, את ההסבר הבא:
&&&&&&&&&&&&&&&
הסתדרות המורים לא דאגה לנסח מספיק טוב את ההסכם הקיבוצי הקודם. משרד החינוך, במשך שנים לא הבין מספיק טוב את העקרון בהסכם הקודם בנוגע למשרת אם ועשה כמה טעויות בתכנות תוכנת השכר שמפיקה תלושים. מתברר שבחלקן של הטעויות משרד החינוך היטיב יתר עם חלק מהמורות-אמהות, ובחלקן קיפח ופגע במשך שנים בזכויות של מורות-אמהות העובדות במספר בתי ספר, וזה פגע בעיקר במורות שילוב וגם פרא רפואי, שלא מעט מהן, עובדות במספר בתי ספר.
למשרד החינוך ידוע מזה שנים שיש לו טעות בתכנות תוכנת השכר הפוגעת במורות-אם, אך משרד החינוך לא דאג לתקן את הטעות ככל שהיא פוגעת במורות-אם.
אולם לאחרונה, משרד החינוך, תוך כדי עיסוק בהסכם, הוא גילה שהוא עשה טעות והוא לפי פירוש חדש שהוא יכול לתת להסכם הקודם, משרד החינוך גילה שהוא משלם ביתר לחלק ממורות-אם. משרד החינוך (לדעתי בחוסר תום לב) לא חשף את הבעיה לפני כריתת ההסכם החדש, המתין לחתימת הסכם חדש בלי לעורר צורך בתיקון מוסכם של הבעיה, ולאחר חתימת ההסכם החדש החל משרד החינוץ לפעול להנמיך את אחוזי המשרה למורות אמהות שלשיטתו החדשה, מקבלות שכר ואחוזי משרה גבוהים מהמגיע להן.

כלומר יש לנו שתי בעיות אצל מורות-אם.

הבעיה האחת:
מורות-אם מקבלות במשך שנים אחוזי משרה ושכר פחותים מהמגיע להן לפי הסכם אופק.

הבעיה השניה:
מורות-אם שמשרד החינוך החליט במפתיע לשנות את מעמדן ולהפחית מאחוזי המשרה ומהשכר שלהן. בלי כל הודעה או הערכות לתיקון הבעיה.

אנחנו בקבוצה זו ננסה להתמודד עם כל אחת משתי הבעיות הנ"ל.

דעתי היא שמשרד החינוך לא יכול לבוא במפתיע ולשנות את מעמדן של מורות-אם שהסתמכו על הטעות שעשה משרד החינוך וידעו שהן זכאיות למשרת-אם. הפתרון הראוי שאני רואה, לבעיה זו, שמשרד החינוך, במקום להפחית באחוזי המשרה ובשכר, שיודיע למורות כי החל משנת הלימודים הבאה (תשפ"ד) הן תדרשנה להוסיף שעה/ות כדי לשמור על היקף המשרה הקיים.

ולגבי מורות-אם שמקבלות שכר מופחת מהמגיע להן, במשך שנים, אנחנו נלמד כאן בקבוצה איך לגלות את הטעות ואיך לדרוש את תיקונה ודרישה לתשלום שכר רטרואקטיבי למורות-אם שנפגעו.

בברכה,
אפרים שלום
&&&&&&&&&&&&&&&

האם יש כאן הרעת תנאים?

פורטל זכויות העובדים:
פורום
פייסבוק
ייעוץ אישי
אנחנו כאן בשבילך!
לכל עובדת ועובד יש זכויות לפי חוק. פגעו בזכויות שלך? רוצה לבדוק מה קובע החוק?
מידע לעובדים ולמעסיקים
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!