אני עובד במקום עבודתי כבר קרוב ל4 שנים ובמהלכו הייתי ראש משמרת בלי קורס רשמי וככה עוד כמה מאבטחים כמוני , בהתאם להנחייה חדשה של האתר עצמו ( חברת חשמל) שכול הראשי משמרות יעברו קורס רמשים רשמי 5 ימים באזור תל אביב כשמקום עבודתי הוא בדרום כ40 קילומטר משם, פלוס הגעה עצמאית, ואם אין רכב להגיע באוטובוס, מנהל הפרויקט של חברת השמירה מסרב לארגן הסעה מסודרת לכלל העובדים שאמורים לצאת לקורס הנוכחי שבמהלכו חשבתי פעמיים אם לצאת לשם כי אני לומד וכולה, נפתחה קבוצה בווטספ לאחר מכן( יום שישי ) בשעה 16:50 של העובדים שאמורים לצאת לקורס ביום ראשון ושם נשאלה השאלה איך מגיעים.
בקבוצה המדוברת המאבטחים התלוננו שאינם מתכוונים להגיע בתחבורה ציבורית ושידאגו להסעות וגם אני.
מנהל הפרויקט אמר בקבוצה שהוא לא צריך לארגן לנו הסעות וש"אם רוצים להתקדם אז לפעמים צריך לתת מעצמנו וגם אם זה לנסוע בתחבורה ציבורית , ועוד הוסיף שהוא לא מכריח אף אחד לצאת לקורס ואם למישהו כבד לו להגיע בתחבורה ציבורית אז הוא יכול להמשיך לעבוד רגיל כמאבטח אבל הוא לא יהיה רמש (ראש משמרת ) יום אחרי ( יום שבת 12:15 ) בזמן משמרת בוקר הודעתי לו שחשבתי על זה ואני לא מעוניין לצאת לקורס כי אני לומד ואני בהכנות לקראת מבחנים והוא התחיל להגיד לי "שאני חייב להגיע, ולמה לא אמרתה לי את זה לפני שבוע ואמר שהוא שילם על הקורס ויהיו לכך השלכות אם אני לא יגיע " חשוב לציין שהזכרתי לו שהוא אמר לנו אתמול בקבוצה עוד בנימה טובה שאנחנו לא חייבים והוא לא מכריח אף אחד ואם באמת מישהו לא רוצה אז הוא ימשיך לעבוד אבל לא בתור אחמש
בקיצור הוא איים עליי בהשלכות והזמין אותי לשיחה במקום אחר עם קבט על כך שאני מסרב ללכת לקורס ואמר שזה לא יעבור הלאה ( כלומר פיטורים , או שיבוץ עבודה מחדש במקום אחר )
האם הוא יכול לפטר אותי ???
האם הוא יכול לפגוע במקום עבודתי ולעביר אותי לסניף אחר ???