שלום,
בשנת 2017 עקב פריצות דיסק בגב עבדתי מהבית בתור קלדנית וקיבלתי שכר סופרים. בחלק מהחודשים עבדתי גם כשכירה וגם קיבלתי שכר סופרים כך שבחודשים אלה הייתי מכוסה מבחינת ביטוח לאומי. לקראת סוף שנת 2017 נתבקשתי לפתוח תיק עוסק פטור על ידי מעסיק אחר שביקש שאוציא לו קבלות. פתחתי תיק עוסק בנובמבר אותה שנה ובכלל לא הוצאתי קבלות כי ההעסקה בפועל החלה רק ב-2018. כהוראתו של מס הכנסה הגשתי את הדוח השנתי עבור כלל הכנסותיי ב-2017 שכללו גם את הכנסותיי משכר סופרים. אציין שבדוח של מס הכנסה אין מקום נפרד לשכר סופרים ולכן זה נכנס כחלק מהכנסות ממשלח יד. קיבלתי לפני כשבועיים מכתב מביטוח לאומי של תיקון המקדמות לשנת 2017 בו הם דורשים ממני לשלם 2500 ₪ לתיקון מקדמות. אציין שכל מה שהרווחתי באותה שנה משכר סופרים הוא 24,100 ₪ בלבד. לא היו לי כל הכנסות באותה שנה כעצמאית (לא הוצאתי קבלות). הסכום היה נראה לי גבוה מדיי וניגשתי אליהם לבדוק כיצד זה כך. הם מצידם הסבירו לי שמכוון שפתחתי את העוסק בנובמבר 17 אז כלל ההכנסות שלי 24,100 נחשבות שהרווחתי אותם בחודשיים וחצי, ולכן החישוב נעשה לפי שכר זה ולא כאילו זה היה שכר שנתי. הגשתי להם את פירוט התשלומים שקיבלתי מהמעסיק שנתן לי שכר סופרים על מנת להוכיח שאכן הסכום נפרש על פני כל השנה ולא על פני חודשיים בלבד כפי שהם טוענים. נתקלתי באטימות מוחלטת. הם רק חזרו ואמרו לי שאין מה לעשות, זאת ההצהרה שלי וזה מה יש. לא מעניין אותם כלום חוץ מזה.
אשמח אם תוכלו לעזור לי מה אפשר לעשות.