פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - בירור בנושא פיצויי מילואים
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
17/02/2019 09:29
שלום לכולם,

אשמח לקבל תשובה בקשר לסוגייה בנושא פיצויי מילואים.
אני עובד בשכר גלובאלי, נמצא בעבודה מעל שנה.

יצאתי למספר תקופות מילואים שנעו בין יום אחד ל 6 ימים, במצטבר עשיתי באזור ה 20 ימי מילואים.

תמיד קיבלתי את השכר שלי כמו שהוא מהמעסיק ללא תוספות כלשהם.

קראתי לאחרונה את חוק המילואים ושמתי לב שביטוח לאומי משלם כ 40 אחוז יותר מהשכר לפי חישוב מסוים, את ההפרש הנל המעסיק צריך להעביר לעובד לאחר קבלתו מביטוח לאומי (שוב, מה שלא קרה מעולם).
כשדיברתי עם המעסיק קיבלתי את התשובה הבאה: ״כל הפרש שקיבלנו מביטוח לאומי הועבר אליך, פשוט לא הועבר הפרש בין התגמול לשכר שלך״.

התחלתי לחקור והגעתי למסקנות הבאות:

חישוב הפיצויים ליום מילואים על פי ביטוח לאומי הוא שכר ממוצע של 3 משכורות אחרונות חלקי 90 (חודש קלנדרי). לזה מתווסף 40 אחוז במידה והתקופה מתחת ל 5 ימים כולל.

חישוב השכר היומי לפי המעסיק שלי הוא השכר החודשי חלקי 22 (ימי עבודה בפועל).

עקב שיטות חישוב שונות לערך יום מילואים נוצר פער בו ביטוח לאומי אכן משלם בצורה תקינה, אך המעסיק חושב שהוא לא קיבל תוספת (המעסיק מגדיר את השכר היומי שלי גבוה יותר ממה שביטוח לאומי מגדיר עקב שיטות חישוב שונות)

לא מצאתי באינטרנט הגדרה חוקית לחישוב שכר יומי לעובדים בשכר גלובלי.

השאלה שלי-מי צודק? מה ניתן לעשות? האם יש הגדרה חוקית או פסק דין בעניין? חשוב לציין שהיחסים שלי עם המעסיק מצוינים ואני לא מחפש לתבוע אותו אלא להבין מי צודק.

תודה לכולם

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!