השאלה היא כזו -
אני מועסקת בחברה כ 8 שנים (שנה ראשונה כעובדת משרה חלקית ושאר שנים כעובדת משרה מלאה).
הבעלים של החברה איש ישר והגון מכל הבחינות ואין שום בעיות איתו מבחינת שכר במלואו בזמן, חופשים, הבראה וכו. הכל עפ"י החוק....המינימאלי!
ההפרשות לפנסיה הן 6% ( ולא 8.33%) ואין כל חוזה עבוד ביני לבין המעסיק עד כה.
שבוע שעבר החברה החליפה רוח"ש ובפגישה עם רוח"ש הובהר לי ולמעסיק כי רוח"ש מציע למעסיק לתחיל להפריש לפנסיה 8.33% וזאת על מנת למזער את נזקי המעסיק במקרה שיפטר אותי.
הובהר לנו ע"י הרו"חש שכיום, מאחר ואין חוזה ביני לבין המעסיק, אני לא חתומה על סעיף 14 שאומר כי רק מה שהופרש עד כה לקופת הפנסיה זה מה שאקבל במידה ואתפטר או אפוטר.
כיום, כל ההפרשות לפנסיה היו לפי שכר נמוך יותר - המשמעות שאין כמעט כלום בקופה.
במצבי כיום, במידה ואפוטר, הבנתי שעל המעסיק יהיה לשלם לי חודש שכר אחרון כפול מספר השנים שאני עובדת בחברה ללא חוזה (כך שאם אני מרוויחה 7,000 ש"ח ועבדתי 8 שנים יותא בסה"כ 56,000 ש"ח פיצויים).
לעומת זאת,
במידה ואחתום על החוזה (שהמעסיק ממהר לכתוב אחרי שהבין את דברי רוח"ש) - בסיום העסקתי אקבל רק את מה שיהיה צבור בקופה עד לסיום עבודתי (כפי שאמרתי, מדובר באלפים בודדים שהופרשו לי עד כה ע"י המעסיק).
האם אני מחוייבת לחתום על החוזה החדש שהמעסיק יכתיב לי ?
מה אוכל לעשות כדי למזער את נזקי ה"חוזה הפתאומי"? מה אוכל לדרוש מהמעסיק ? לאיזו פשרה אפשר להגיע ? מה על פי חוק חייבים לעשות ?
כי לדעתי כיום ללא חוזה עם תלושי שכר מסודרים וקרן השתלמות ע"י המעסיק), מצבי במקרה של פיטורין טוב יותר מאשר עם חוזה.