ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
כריס
22/12/2019 09:17
כריס 22/12/2019 09:17
שלום עורכי דין

בקצרה: המעביד ביטל 4 משמרות, מחק מקבוצת העבודה, ערך שימוע, אמר שבעוד יומיים אקבל מכתב פיטורים. כעבור כמה ימים הזכרתי וקיבלתי: מפוטרת החל מ 15.01.2020 לאחר שימוע שנערך ב 12.12.2019. ידוע לו שאני מתכוונת ללכת לאבטלה וקורס הסבה מקצועית. האם יש לו הזכות לתקוע אותי ללא פרנסה "עובדת" בחברה למרות שסיכמנו על פיטורים מיידיים בשימוע? האם לתבוע? איך?

זה רק סוף לסיפור של שנה, במהלכה עשה כל מה שיכל לפגוע בי כלכלית... ידוע לו שלא מכירה את החוקים ומנצל. עובדת בחברה שנה וחצי.
י.ר
22/12/2019 09:11
י.ר 22/12/2019 09:11
בוקר טוב
התחלתי לעבוד ב31/10 האחוז משרה שלי הוא 60%
המשכורת שהביאו לי על ה31/10 על כמעט 8 שעות עבודה הוא קצת יותר מ100 שקל
ששאלתי איך חישבו את יום העבודה אמרו לי לפי שכר קלנדרי של אותו החודש
לקחו את המשכורת שאני מקבל על 60% משרה וחילקו אותו ב31 ימי החודש והכפילו ביום עבודה אחד
השכר על היום הזה יצא לי הרבה פחות מהמינימום אפילו
האם הגיוני לחשב ככה את השכר על יום עבודה אחד?
ניסיתי לקרוא בגוגל על שכר קלנדרי ולא הבנתי אם החישוב בו נעשה רק על ימי חופשה ודברים כאלה או גם על השכר בפועל
תודה לעונים
אורית
22/12/2019 09:08
אורית 22/12/2019 09:08
שלום רב,

אודה לתשובה מקצועית בנושא עבודה.

אני עובדת במערכת קיבוצית של גני ילדים. יש במושב מספר גנים בשכבות גיל שונות, וכולם תחת הנהלה אחת. לאחרונה הודיעו לכל העובדות שיצא חוק המחייב את כל המטפלות בקורס עזרה ראשונה של 20 שעות, קבעו עבורנו תאריכים אחרי שעות העבודה בגנים, 5 מפגשים של פעם בשבוע מ17:00 עד 21:00 בערב. הוסבר לי באופן מאוד ברור שכדי להמשיך להחזיק במשרה, אני מחוייבת להגיע, או לקחת קורס של עזרה ראשונה 20 שעות באופן עצמאי. כמו כן נאמר לנו שעבור שעות אלה נקבל תשלום של שעות עבודה רגילות.

יש לי שתי שאלות בנושא:

1. האם מותר להנהלה לפטר עובדת על רקע כזה? לא נחתם הסכם עבודה, אך לא נאמר לאף אחת מאיתנו דבר אודות הקורס בתחילת השנה.

2. האם זה חוקי לא לשלם שעות נוספות במקרה כזה? יהיו מקרים בהם עובדת נשארת בעבודה בשביל הקורס לאחר שכבר עבדה בגן 9.5 שעות.
תודה
רותי
22/12/2019 09:05
רותי 22/12/2019 09:05
בוקר טוב,
אני עובדת בבית קפה זו תקופה של כמה חודשים. בבית הקפה בו אני עובדת עובדים לפי הפסיקה של חוק הטיפים, משמע:
בתלוש המשכורת שלי אני רואה משכורת רגילה של שכר מינימום (עליו אני משלמת מיסים) ועוד משכורת של טיפים ממנה יורד לי 25%, גם כן למיסים.
בית הקפה ממוקם על אי-תנועה ויש לו חלק קדמי וחלק אחורי וכיסאות בכל המסביב כאשר, במהלך משמרת רגילה יש שותף כלים ,מלצר אחד, טבח, בריסטה ומנהלת משמרת.
לאחרונה החליטה מנהלת בית הקפה שבגלל שיש שולחנות שחשבונם לא ניסגר כמו שצריך או לחלופין שקמו והלכו מבלי לשלם, היא תסגור את השולחן מהכסף של הטיפים. ורק לאחר שהקופה בקפה תהיה מאוזנת, הטיפים יחולקו בין עובדי המשמרת.

החלטה זו בעצם אינה "קונסת את מנהלות המשמרת" רק את המלצר, שותף הכלים, הטבח והבר.
האם ההחלטה חוקית? גם לאור העובדה שבית הקפה עובד לפי חוק הטיפים?
האם ההחלטה חוקים במידה ואין סעיף כזה בחוזה שחתמתי איתה עליו בתחילת העסקתי?

אשמח לכל הכוונה בנושא,
בברכה ויום טוב.
רות
19/12/2019 10:08
רות 19/12/2019 10:08
אני כרגע בחל''ת, התינוקי בן 10 חודשים, בהריון הייתי בשמירת הריון מלאה משבוע 8.
עכשיו נכנסתי להריון חדש
האם במידה והרופאה שוב שולחת אותי לשמירה יש לי זכויות? ישלמו לי?
הייתי אמורה לשוב לעבודה החודש אך עברתי תאונה בבית (חבלה בראש אני עם זעזוע מח מחלה של חודש)
או שכדאי להתפטר כדי לשמור על ההריון
נ.נ
18/12/2019 17:39
נ.נ 18/12/2019 17:39
תביעה בבית הדין לעבודה מתנהלת כבר קרוב לשנתיים.עובד שגנב ממעסיקו סכומי עתק וכן גנב לקוחות ולמרות זאת הגיש תביעה נגד מעסיק בטענה שלא שולמו לו פצויים פיטורים.

לא הוגשה תביעה שכנגד על ידי המעסיק. האם יש סיבה שהמעסיק יקבל פחות בבית הדין לעבודה אם יתבע תביעה שכנגד להשבת סכום הגניבה (יוער כי הוגשה טענת קיזוז)? ושנית אילו עילות נוספות יש, חוץ מגזל יכולות להיות בבית משפט אזרחי?
עמי
18/12/2019 11:16
עמי 18/12/2019 11:16
שלום, הזמינו אותנו למשמרות מראשון עד חמישי.
כשהגעתי בראשון בתשע, הודיעו שיש בעיה ולכן מבטלים את המשמרת שלנו.
המעביד מציע לי תשלום לשעתיים (הם הודיעו לנו בערך ברבע לעשר) + נסיעות.
אני ביטלתי יום עבודה במקום אחר בגלל זה.
שאר השבוע אני עובדת שם.
רציתי לדעת האם לא מגיע לי יותר מהשעתיים- בגלל שהיו לי תוכניות שהשתנו והפסדתי עבודה במקום אחר.
תודה
נופר
18/12/2019 09:45
נופר 18/12/2019 09:45
שלום לכולם

פוטרתי מעבודתי לאחר 3 שנים. בחוזה רשום 6500 נטו.

לאחר שנתיים שונה החוזה ל7000 נטו + עמלות (3 מדרגות של 500 שקלים לנטו)

בתלוש משכורת רשום משכורת בסיס 5200 ויש בונוסים קבועים שמשלימים לסכום בחוזה.

החוזה השני נעלם להם מהמשרדים ולי אין עותק.

הפרישו לי לפנסיה בדיעבד רק בינואר 2019.

ב10.12 זו הייתה המשכורת האחרונה שהייתה אמורה להיכנס ועדיין לא שילמו לי.

ואת הפיצויים הם מחשבים לפי משכורת בסיס של 5200 בלי חישוב בונוסים קבועים ועמלות.

האם יש פה סיבה לתביעה נגד המעסיק?
לירז
18/12/2019 09:43
לירז 18/12/2019 09:43
היי, אני מחפשת עורך דין שמתעסק בדיני עבודה, ביטוח לאומי ואבדן כושר עבודה.
הסיפור שלי בקצרה:
אני שכירה ברשת גדולה בארץ..
החלקתי בעבודה, אחרי טיפול במיון אמרו לי שיש חשש לשבר וקריעת רצועות.
שמו לי גבס לחודש עד לבדיקות הבאות.
עד שאבצע את שאר הטיפולים והביקור אצל הרופאים
אני יושבת בבית ממתינה למסמכים מהמעסיק ( טופס 250, טופס 211) או לידע כללי
מה אמור להיות איתי חודש קדימה? אין כל מענה מהצד שלהם.
אשמח לפניות, תודה רבה.
צבי
18/12/2019 08:50
צבי 18/12/2019 08:50
אני עובד בתחבורה ציבורית.
יורד לי בכל חודש סכום מסוים עבור "ועד עובדים", מבירור שעשיתי אצל נהגים אחרים אין הטבות/תגמולים מהוועד בצורה ברורה. ( היו פה ושם ימי כיף למס' קבוצות אבל זה מבלי להודיע לכל הנהגים שיוכלו להצטרף)
השאלה האם יש אופציה לא לשלם כלל לוועד עובדים ולוותר על הטבות שאולי אי פעם יקבלו?
תודה רבה
ק.ט
18/12/2019 08:47
ק.ט 18/12/2019 08:47
שלום רב,
רציתי לברר לגבי עובדת זרה שאנחנו מעסיקים לסבתא אשר צמודה אליה 24/6 מתוך השבוע.
היא הועסקה דרך סוכנות וקיבלה אשרת עבודה רק לעבודת הסיעוד והעזרה כמובן.
לאחרונה גילינו כי ביום חופש שלה העובדת עובדת בניקיון בעבודה שחורה, וכי היא משאירה בשאר הימים של העבודה את הסבתא הסנילית והחולה שלא יכולה להסתדר לבד במשך שעות היום והולכת לעיסוקיה. כמובן שלא ידענו זאת עד שהתקנו מצלמה בסלון המשקיפה על הדלת של הבית.

מה ניתן לעשות עם העובדת? איננו מרוצים ממנה ורוצים לפטר אותה כי היא פשוט עוברת כל גבול ועושה דברים לא חוקיים מאחורי גבינו.
האם בגלל שהיא עובדת בצורה לא חוקית ניתן לפטר אותה ללא פיצויים? מה החוק אומר בעדנו?
לא הגיוני לי שנעסיק אישה ונשלם לה כסף וימי חופש ומחלה (הרבה יותר ממה שתרוויח בארצה שלה) והיא גומלת לנו ברשלנות ובשקרים ועובדת מאחורי גבינו בעבודה שחורה מבלי לדווח לאף אחד.

בנס עוד לא קרה אסון לסבתא והיא לא יצאה לבדה מהבית או עשתה לעצמה נזק.

תודה רבה!
ענבל
18/12/2019 08:46
ענבל 18/12/2019 08:46
עובדת בחברה קבלנית שאותה מעסיק משרד ממשלתי. ונמצאת כרגע בחופשת לידה.

זמן קצר לפני חופשת הלידה, התמיינתי לתפקיד אחר במשרד עם תנאים טובים יותר. במהלך חופשת הלידה נאמר לי שלמעשה קיבלתי את התפקיד ובהודעה נאמר לי שאני חוזרת ישירות לתפקיד החדש.

לשון ההודעה - "נכון לעכשיו ישירות לתפקיד אם יהיה שינוי אעדכן אותך" ההודעה שקיבלתי זמן קצר לאחר מכן, נאמר לי שהתפקיד יצא למכרז עם תנאי סף שאיני עומדת בהם, משהו שהיה ידוע מראש, וזה אומר שלא אוכל לקבל את התפקיד.

במהלך התקופה היה מכרז לתפקיד אחר, (רפרנט למערכת מסויימת שהייתי אחראית על כתיבת חומרי ההדרכה שלה מהיום הראשון) ולא הגישו אותי כי קיבלו אותי לתפקיד, האם יש טענה חוקית / משפטית (נניח הסכם שבע״פ) המאפשרת לי לדרוש את התפקיד? או לבקש פיצוי מסוים?
יצחק
17/12/2019 18:48
יצחק 17/12/2019 18:48
שלום רב

אני עובד בחברה פרטית. השכר שמשולם לי הוא גלובלי

לאחרונה , בהסכמת המעביד, אני יוצא בימי א' כול שבוע ללימודים. הלימודים הם לא קשורים לעבודה. הם לימודים שאני לומד וממן בעצמי.

לפי יציאתי ללימודים הייתי משתכר שכר ברוטו של 6300 ש"ח. כמו כן, צברתי ימי חופשה בסך של 23.45 ימים. כול זה היה נכון עד חודש נובמבר של השנה הנוכחית.

בחודש דצמבר העוקב , בעקבות השינוי השתנה תלוש המשכורת שלי כלהלן:
- שכר ברוטו : 5040 ש"ח
- ימי חופשה : 30.89 ( 23.45+1.58+5.86 )

כלומר: בעקבות זה שעברתי ל-80% משרה, נאמר לי שמצד אחד היתרה של ימי החופש גדלה, אך התעריף היומי בגין כול יום בתלוש המשכורת החדש יהיה 80 אחוז מהתעריף היומי הקודם

האם הדבר שנעשה הוא חוקי ?

מדוע לא ניתן לצבור ימי חופשי ישנים טרם השינוי , וימי חופשה לאחר השינוי ?

אודה לתשובתך

בברכה
דניאל
אריקה
17/12/2019 16:59
אריקה 17/12/2019 16:59
באפריל התחלתי עבודה מועדפת בתחנת דלק עם תנאים של 4-5 משמרות בשבוע, עם הזמן התחילו להוריד לי משמרות ל3-4 וכשביקשתי לקבל עוד משמרות לא התייחסו לבקשה שלי.
כרגע אני בהריון בחודש שישי, מהרגע שהודעתי על ההריון התחלתי לשים לב ליחס שונה ולא נעים מצד המנהלים והגעתי למצב שבו אני מקבלת 2-3 משמרות בשבוע!
זה פוגע במשכורת שלי באופן משמעותי מה שכמובן ישפיע גם על חופשת הלידה שלי.
בנוסף לכך צריך לסיים מועדפת עד שנה מהתחלתה ונשארו לי 50 ימים על מנת לסיים אותה, עם המשמרות שאני מקבלת לא אצליח לסיים את המועדפת עד הלידה ואאבד את המענק שלי.
אני עובדת שם פחות משנה לכן לא אוכל להתפטר ולקבל פיצויים על הרעת תנאים, אשמח לדעת אם יש אופציות נוספות או פיתרון כלשהו על פי החוק כי אני מרגישה שאין לי איך לצאת מזה ואני מפסידה מכל הכיוונים.
תודה מראש
ליה
17/12/2019 16:59
ליה 17/12/2019 16:59
לא קבלתי משכורת לחגים ולא לימי בחירות. לפי מה שאני מבינה אני עובדת חודשי, והמעסיק שלי מתעקש שהתשלום שלי הוא שעתי.

המחלוקת נובעת משני סעיפים בחוזה:

סעיף #1: "בתמורה להעסקתו ולביצוע התחייבויותיו תשלם החברה לעובד, משכורת שעתית ברוטו בסך של ₪ (להלן: "משכורת הבסיס"). "

כאשר המספר שמופיע הוא משכורת החודשי למשרה מלאה...

סעיף #2: "עורך השבוע הוא 42 שעות. הקיף המשרד הוא 80% משרה."

וזה כל מה שכתוב בחוזה לגבי היקף משרה ושכר....

אשמח להבין איך אתם קוראים את זה ולדעתכם מי צודק?
האם המשכורת תשולם חודשי או שעתי?
ליבי
17/12/2019 15:41
ליבי 17/12/2019 15:41
שאלה. הבנתי שמשך הזמן שנקבע למתן קצבת אבטלה, קשור בנתונים אישיים של גיל וסטטוס משפחתי. ממה שראיתי באתר, יש עליה במס' הימים שמחושבים החל מגיל 35. אני התפטרתי לאחרונה ומתכוונת להגיש תביעה לאבטלה.

השאלה אם כדאי לי לחכות עוד 3 חודשים שאז אהיה בת 35 או לחתום כבר עכשיו? או במילים אחרות- האם תקופת ההכשרה שיש לחכות תחושב לי במהלך שלושת החודשים הללו, או שזה רק מרגע הביקור הראשוני בלשכת התעסוקה?

תודה מקרב לב לעונים
יקיר
17/12/2019 15:37
יקיר 17/12/2019 15:37
שלום לכולם,

צריך ייעוץ של עורך דין מומחה בנושא פנסיה וקרן השתלמות. תודה מראש.

נכנסתי לאתר של חברת הביטוח לבדוק את מצב ההפקדות, מסתבר שהמעסיק לשעבר לא ביצע הפקדות עבור החודשים יוני, יולי, אוגוסט למרות שבתלושי המשכורת כן הופיעו הורדות.

החוסר קיים גם בפנסיה וגם בהשתלמות.

מעבר לכך שאני מפסיד ריביות (למרות שזה סכום זניח) הבעיה היא שזה מעכב אותי באיחוד קרנות שנפתחו עבורי מהמעסיק החדש (תנאים טובים בהרבה ולכן עברתי במקום להמשיך).

בניסיונותי לפנות למי שהיה ממונה עלי, נתקלתי בתשובות מתחמקות בניסיון למרוח אותי.

*מקרה דומה קיים גם עם המעסיק של אישתי, למרות שמופיע אצלה בתלושי השכר הורדות לקרן הפנסיה, אין הפקדות בפועל. החוסר אצלה הוא עבור חודשים אוגוסט, ספטמבר, אוקטובר, נובמבר. אישתי ניסתה לפנות למעסיק אך נתקלה בתשובות כגון: "זה בטיפול", "יבוצע בשבוע הבא" וכדומה.

אודה לייעוץ והכוונה, מה עלי לעשות?
שמואל
17/12/2019 12:13
שמואל 17/12/2019 12:13
שלום,

לפני כ 8 חודשים פניתי לעו"ד לדיני עבודה (לאחר שלא היה שיתוף פעולה מצד מעסיקי לשעבר)
לגבי הרעת תנאים בעבודה לאחר שעבדתי שם מעל לעשור.

הרעת התנאים התבססה על:
- דיווחים לפנסיה שלא תאמו את התלוש לאורך שנים בנוסף לתשלומים לפנסיה שהופקדו באיחור.
- שכר גלובלי ויצירת תשלום פיקטיבי של שעות נוספות בששת החודשים האחרונים לעבודתי.
- סעיפים נוספים מינוריים יותר.

עורך הדין שכנע אותי שלא כדאי להגיע למשפט ובמקום זה עדיף לקחת ליווי משפטי.
הוא אמר שינסה להשיג את מה שמגיע לי בנוסף לפיצויים לנוכך הרעת התנאים.

שילמתי מראש את מלוא הסכום כפי שנדרש ממני ומרגע ששילמתי נתקלתי ביחס מזלזל.
דחו אותי שוב ושוב.
היו לי שיחות ממש בודדות עם עורך הדין והיה ממש קשה להשיגו.
מתחילת התהליך מולו ועד היום נשלחו למעסיק 3 מכתבים שפרטו את סעיפי ההרעות
כנגדי והתכתבות מול המעסיק.
את המכתב האחרון לקח לעו"ד כחצי שנה עד שליחתו.
עורך הדין העביר את תיקי למתמחה שהיתה לא מקצועית ועשתה טעויות רבות בהפקת המכתב,
שהייתי צריך לתקן בעצמי, לרבות חישובי הפרשים בהפרשות לפנסיה.

בפעמים הבודדות שהצלחתי להשיג את עורך הדין או המתמחה שלו דחו אותי בסיבות שונות ובגסות
רוח, בטענה שיש להם עבודה רבה ושהתיק שלי יטופל בעתיד.

יש לציין שביטוח לאומי אישרו לי קבלת דמי אבטלה על סמך דוחות הפנסיה מול העתקי התלושים.

תקופה זו היתה קשה עבורי בגלל אי הוודאות, בנוסף להטרדות שונות ונשנות מצד המעסיק.

עד עכשיו המעסיק שילם רק על סעיף קטן של הפנסיה מתוך כל הסעיפים שנרשמו במכתב.

לאחר שכלו כל הקיצים שלחתי מייל לפני כחודש לעורך הדין בכדי להבין היכן התיק שלי עומד.
כמובן שלא נתקבלה מצידו כל תשובה...

שאלותי הן:

1. מה עושים במצב שבו שולם כל הסכום לעו"ד ואין שיתוף פעולה מצידו?
הרי אם לא פעל עד כה, איני מאמין שיעשה משהו.

2. מאחר וכבר שילמתי כסף רב על פגישת ייעוץ וליווי, האם יש טעם לפנות לעו"ד נוסף ולקחת ליווי בשנית?
הרי אגיע בעמדת נחיתות היות והמעסיק יראה בהתנהלותי כמגוחכת ומכתבי היוו איומי סרק.

3. במידה וארצה לגשת לתביעה, לנוכך הסיבות לעיל, האם יש טעם?
אני מרגיש שהפסדתי כפול. גם לא קיבלתי את כל זכויותיי וגם שילמתי לעו"ד.

תודה מראש.
מיכל
17/12/2019 09:02
מיכל 17/12/2019 09:02
שלום רב,

בעלי עובד 22 שנה במקום עבודה פרטי, כמנהל מועדון כושר, המקום פתוח מבוקר ועד ערב ולפי משמרות,.
ב-3 שנים האחרונות עובד רק משמרת בוקר מהשעה 6-15. בימים א-ה

היום קיבלו עובדי המקום כולם כי הוחלט לסגור את המועדון בימי א בשעות הבוקר בעקבות קיצוצים.

נשאלות השאלות:

א. האם הם יכולים לאלץ את בעלי לעבוד ערב? (אין שום חוזה על השעות, אם כי בעלי מטפל בי בעקבות בעיות בריאות).

ב. האם זו לא הרעה בתנאי עבודה?

ג. האם מותר להם לבקש ממנו לבצע עבודה אחרת כגון אחזקה וכו?

תודה לעונים
מור
17/12/2019 09:00
מור 17/12/2019 09:00
עובד שעבד במשך שנה במקום עבודה קיבל זימון לשימוע לפני פיטורין (המכתב התקבל יום לפני מועד הזימון).

- האם ההחלטה על הפיטורין יכולה להיות באותו היום של השימוע או שצריך הפרש של כמה ימים בין ההחלטה הסופית לבין השימוע?

- כמה ימי עבודה עובד שעבד במשך שנה צריך לתת לפני שיפסיק את עבודתו? ובמידה והמעסיק לא מוכן לתת את ימי העבודה, העובד יהיה זכאי לקבל תשלום מראש על הימים האלו?

- במידה והעובד חלה לאחר השימוע (לפני שקיבל תשובה סופית לגבי הפיטורין), האם הוא זכאי לקבל תשלום על ימי המחלה בכל הימים שיעדר?

תודה
דרור
17/12/2019 08:52
דרור 17/12/2019 08:52
היי לכולם בוקר טוב ,

שאלה לגבי ימי חופשה עבודה

עבודה שאני עובד בה כבר שנה והיא מחולקת ל 8 שעות למשמרת

בחודשים האחרונים לא יכלתי לעבוד הרבה והגעתי למשכורת קטנה מאוד , לכן החלטתי לחתום חמישה ימי חופשה וקיבלתי עליהן פחות מ300 שקלים הוסבר לי : שצריך לחבר את 3 המשכורות האחרונות ולחלק ב90.(למרות שחשבתי שכל יום חופשה הוא שווה ערך ל8 שעות) כומבן שזה לא המומצע השנתי פשוט חודשים קשים

יש מה לעשות בנידון?
ט.מ
16/12/2019 14:22
ט.מ 16/12/2019 14:22
לפני שבוע זומנתי לשימוע אצל המעסיק.

באותו יום שהוא זימן אותי, מיד בסיום הפגישה, הודעתי לו שאני בתחילת הריון (שבוע 5).

הוא מכיר את החוקים והחליט להגיש בקשה להיתר פיטורין מול משרד העבודה.

שאלתי היא כזו - בהנחה שיצליח לפטר אותי, ולא אמצא עבודה במהלך ההריון (לא צריכה לפרט כמה מעסיקים אינם ששים להעסיק נשים בהריון), כמובן אחתום אבטלה, אני זכאית, עבדתי על החיים במקומות מסודרים עם תלושים כחוק.

מה יקרה כשאלד בעזרת השם?

1. האם אני זכאית לקבל דמי לידה?

יש לציין כי שילמתי ביטוח לאומי כאמור מאז ומתמיד היות ותמיד עבדתי.

2. אם אני זכאית לדמי לידה, לפי מה הם יחושבו אם אני חותמת אבטלה עכשיו במשך חצי שנה נניח עד חודש שביעי?

3. אולי עדיף לי להתחיל לחתום אבטלה בחודש שלישי להריון, למשך חצי שנה עד הלידה?

יש לציין כי עד שהמנהל שלי יקבל החלטה ממשרד העבודה בנוגע לפיטורין שלי, הוא אמר לי לא להגיע לעבודה.

אודה לכם אם תוכלו להאיר את עיני.
חן
16/12/2019 09:14
חן 16/12/2019 09:14
שלום,
ביטוח לאומי הכירו במקרה של תאונת עבודה שאבי עבר בעבודה - קרע ברצועה של כתף ימין.

(תחילה דחו ולאחר אימות נתונים אישרו).

לאחר התאונה נעדר במשך 20 ימים מהעבודה. ועכשיו אחרי שנה של טיפולים ללא הטבה עבר ניתוח וכעת הוא צפוי להיות במחלה תקופה ממושכת.

להבנתי על התקופה בה נעדר לאחר התאונה הוא צריך לקבל דמי פגיעה ועל התקופה שנעדר לאחר הניתוח צריך להגיש נכות? אשמח להבהרה בנושא.
ר.פ
16/12/2019 09:08
ר.פ 16/12/2019 09:08
נכנסתי לפני כשנתיים לעבודה במקום מסודר ומאוד נעים ובאווירה טובה
לאחרונה עקב שינויים בהנהלה, נוסף למחלקה שלי תפקיד (בנוסף לתפקידים הרבים שכבר יש לנו בצוות אחזקה ) שלא היה מעולם חלק מתפקידינו.

הג'וב הנוסף, מעבר לזה שהוא פשוט הוחלט על ידי מי שמונה כראש המחלקה החדש שאנחנו עושים אותו, לא שאלו אותנו אלא פשוט הוסיפו אותו, מדובר במקצוע בפני עצמו שדורש אחריות כבדה מאוד, מוסיפה לחץ נפשי עצום עלי ואני מאמין שגם על חבריי לצוות.

בשבוע שעבר טעיתי באחד הפרמטרים בג'וב החדש מה שגרם לחברה להפסד כספי לטענתם.
בעקבות הטעות זימנו אותנו (רק חלק מהצוות ביניהם אני) לשיחת בירור עם מנהלת כ'א , מנהל המחלקה ומנהלת נוספת שנוספה אלינו בנוסף. נרשמה בתיק האישי שלנו הערב ובעיניי השיחה היוותה איום על מקומי בחברה כיוון שהסיכון לטעויות מסוג זה ייתכן גם בעתיד.

שאלתי:
האם מצב כמו זה נקרא הרעת תנאים?, האם יש עילה לתביעה בבית דין לעבודה? האם קיים מושג נוסף שאינו הרעת תנאים לגבי החלטת מנהל ללא שינוי חוזה או שינוי תפקיד והוספה?

תודה לעונים
בתאל
16/12/2019 09:08
בתאל 16/12/2019 09:08
עובדת שהייתה בחופשת לידה ובמהלך החופשת לידה נגמר לה החוזה, האריכה את החופשת לידה לעוד חצי שנה חל״ת וחזרה בספטמבר, הודיעו לה ש3 חודשים לא מפטרים, כשהיא חזרה היא הודיעה בנוסף שעוברת עוד כמה חודשים לצפון והיא רוצה שימצאו לה תפקיד שם, אמרו שיחפשו, עד עכשיו מורחים בתשובות, והיום נאמר שככל הנראה לא מוצאים תפקיד (הציעו לה ללכת לראיון לתפקיד שונה אבל עם תנאים טובים פחות והיא סירבה) , בנוסף הם מסרבים להאריך חוזה לעוד כמה חודשים עד המעבר, והם עומדים על זה שהיא זאת שמתפטרת וצריכה להגיש מכתב, מעבר לזה שה3 חודשים נגמרים שבוע הבא ורק היום הודיעו לה.

השאלה שלי היא כזאת, האם באמת היא מתפטרת, או מפטרים אותה? והאם תקין שמודיעים על זה רק שבוע מראש?
חיים
16/12/2019 08:54
חיים 16/12/2019 08:54
עבדו עליי!!! פשוט עבודה בעיניים. ברוטו?? נטו?? מה זה החרא הזה.
סוף סוף זה הגיע.... אחרי 6 חודשים של תהליך גיוס ממושך. מלא ראיונות. מבחנים. ועוד ועוד ועוד.
התקבלתי לעבודה.
אחת החברות הכי גדולות במשק.
עבודה מאוד תובענית. הכוללת נסיעות מרובות מאוד. לכל רחבי הארץ. שעות בלי שעות. אבל הייתי מוכן להכל.
רק להתפרנס בכבוד.

הובטחו תנאים מעולים. רכב טלפון וכו'
שכר בסיס 9500 + עמלות.

חודש הכשרה.. פתחו לי ת***

עכשיו תסבירו לי משהו...

באיזה עולם 9500 ברוטו הופך ל 4500 נטו??

דיברתי עם בודק שכר. הסביר לי שווי רכב... מס הכנסה... וכו' וכו'.

התקשרתי למשאבי אנוש... הסבירו לי שגם מי שמקבל שכר שעתי של 35 לדוגמא זה שכר ברוטו. תמיד מדברים בשכר ברוטו.

מה זה החרא הזה. איך ממשיכים?
ישראל
15/12/2019 23:04
ישראל 15/12/2019 23:04
פוטרתי לאחר שימוע
המעביר מסר לי את מכתב הפיטורין לאחר 10 ימים מיום השימוע
בראש המכתב התאריך נרשם תאריך השימוע ובתוכנו נרשם שסיום יחסי עובד מעביד 30 יום לאחר כתיבת המכתב

השאלה : 30 ימי ההודעה המוקדם יספרו מיום כתיבת המכתב או מיום מסירתו שהם 10 ימים לאחר מכן.
אשמח לתשובתכם
אנה
15/12/2019 20:10
אנה 15/12/2019 20:10
שלום רב,

אני עובדת כבר תקופה ארוכה באותו מקום עבודה, וממש מחוץ למשרד מעשנים אנשים וזה הפך למטרד ממש כי העשן נכנס למשרד עקב חורים שיש מסביב לדלת (הדלת לא סגורה ואטומה כמו שצריך), פניתי לבוסית שלי בטענה שזה ממש מפריע בייחוד מאחר ואני בהריון, היא ניסתה לעזור לי ופנתה לאנשים אשר עישנו בחוץ אך לצערנו חלקם הגדול לא נענה ואף התעצבן עלינו, העישון ממש מטריד אותי והיום יותר מתמיד כי חשוב לי בריאות העובר שלי באיזה אופן אני יכולה לנקוט ולמי לפנות כי אני מרגישה שאף אחד לא נותן לי פתרונות ואני ממש אבודה. אשמח למענה ותודה רבה
מוטי
15/12/2019 18:12
מוטי 15/12/2019 18:12
שלום,

מי שעובד כשכיר (מרוויח כ-4,000 ש"ח לחודש) ובנוסף כעוסק פטור (מכניס כ-3,000 ש"ח נוספים).בהנחה שאין צורך בכיסוי נכות ושארים על ההכנסות כעצמאי ומעוניין במקסימום חיסכון, ובהנחה שמעוניינים בהפקדה שנתית לפנסיה (ולא חודשית או רבעונית), האם יותר משתלם להפקיד את ההפקדה לקרן פנסיה ברירת מחדל או לקופת גמל לקצבה? השאלה נשאלת כיוון ששמתי לב שהתנאים מבחינת דמי ניהול בקרן פנסיה ברירת מחדל הם מצויינים (בלי צורך להתמקח) לעומת התנאים בקופת גמל לקצבה (שם בסכומים האלה גם אין כל-כך יכולת להתמקח).

תודה רבה
אורי
15/12/2019 15:34
אורי 15/12/2019 15:34
שאלה בדיני עבודה , מעסיק שעבדתי אצלו כחודש והייתי מעורב במשא ומתן על פרויקטים שונים, עברתי למסיק אחר באותו תחום עיסוק , המעסיק אותו עזבתי דורש כי אחתום על מסמך בו אני מתחייב כי בעבודתי אצל המעסיק החדש לא אעסוק בכל צורה שהיא בפרויקטים שלגביהם נוהל משא ומתן בו הייתי שותף בעת עבודתי אצלו , ואם לא אחתום על זה הרי שהוא יתבע אותי למשפט ויפגע בי .
בין המעסיק שעזבתי לביני אין הסכם כלשהו חתום , כתוב , עבדתי ללא הסכם עבודה . סיכמנו בעל פה את שעות העבודה ואת השכר וזהו .
האם יש תוקף חוקי לדרישתו ? האם עלי לחתום בדרישתו על המכתב ?
בבקשה רק עורכי דין המצויים בתחום .
תודה רבה .