ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
אור
14/02/2019 10:42
אור 14/02/2019 10:42
שלום לכם,
אשמח לקבל עזרה בסוגייה קטנה.
חברה שלי קיבלה אתמול צ'ק ממקום עבודתה ואיכשהו הוא נאבד לה.
היא שמה לב לזה רק מוקדם יותר ושלחה בקשה לבעלים שיבטל את הצק ויביא לה חדש (עבדה בתור מלצרית והיום היא כבר לא עובדת שם).
לאחר דין ודברים עם הבעלים בניסיונות להסביר לו שהצק באמת נאבד ולא נמצא אצלה ושהיא מבקשת שהוא יבטל אותו ויביא לה אחד חדש כדי שמישהו אחר לא יימצא אותו וייפדה אותו ואז הלך הכסף , הוא ענה לה שהוא לא מבטל את הצ'ק וש"תמצא את הצ'ק".

מה אפשר לעשות בנידון?

נ.ב יש צילומי מסך של כל ההתכתבות
עורך דין
17/02/2019 17:26
עורך דין 17/02/2019 17:26
שלום אור

ניתן להגיש תלונה במשטרה על אובדן השיק ויחד עם האישור על הגשת התלונה לגשת אל המעסיק ולדרוש ממנו לקבל שיק חדש.

בהצלחה
מיכל
17/02/2019 16:40
מיכל 17/02/2019 16:40
אני אמורה להגיש דוחות עבודה ב15 לחודש
ובחודש ינואר הגשתי לקראת סוף החודש
כרגע דיברתי עם מחלקת שכר ואמרו לי שכרגע אין לי תלוש לינואר ועוד לא נכנסה לי משכורת
טענה שיחברו לי את התלוש לחודש פברואר
מותר להם לעשות זאת?
ליאור
17/02/2019 16:36
ליאור 17/02/2019 16:36
אני נמצאת בחופשת לידה החל מתאריך 25.11.

המשכורות אצלנו משולמות חודשיים קדימה ולכן עד לתאריך 1.1.19 עדיין קיבלתי משכורת.

בתאריך 1.2.19 ראיתי משכורת מינוס (כלומר נלקח ממני כסף) כששאלתי את מחלקת השכר במה מדובר נאמר לי שאלו תשלומי פנסיה וביטוחים כולל 47%(!) מס והסכום הזה הולך להילקח ממני כל חודש חלד או חלת עד שאחזור לעבוד ואז אני אזוכה רק במס.

האם זה הגיוני?

אני גרה בעכו ולכן בכלל לא משלמת מס, מה גם שדמי הלידה שלי הם נטו לאחר מס....
מאי
17/02/2019 15:37
מאי 17/02/2019 15:37
שלום, לפני כ4 שנים כששרתתי בצבא עבדתי במסעדה כמלצרית. לא מזמן בדקתי את קופות הפנסיה שלי וגיליתי שבמהלך כל השנה וחודש שעבדתי המעסיק לא הפריש לי אף לא שקל אחד. בנוסף כשעזבתי היו לי כשבעה ימי חופשה וכביקשתי לפדות אותם קיבלתי על כל יום תעריף מוזר של כ60 שקלים. השאלה היא האם מעסיק מחויב להפריש פנסיה גם לחיילים? האם יש סכום משכורת מינמלי שרק ממנה מפרישים? האם הגיוני לקבל תעריף של 60 שקלים ליום עבור יום חופשה כאשר עבדתי ביום מינימום 4 שעות לפי שכר מינימום של 29 באותה תקופה ?
ניצן
17/02/2019 15:30
ניצן 17/02/2019 15:30
אהלן

עבדתי בחברה כלשהי משנת 2013 (הייתי קטין) עד לשנת 2016 רצוף.

לאחרונה, כאשר עשיתי סדר בתלושי המשכורת הישנים שלי גיליתי מספר דברים:

א. בכל שנה קלנדרית חדשה התאפס לי הוותק- משמע אם בתלוש של חודש דצמבר היה לי וותק של 8 חודשים, בתלוש של חודש ינואר של השנה העוקבת היה לי וותק של חודש. הדבר פגע לי הן בוותק, והן בימי המחלה / חופשה שהגיעו לי (התאפסו עם איפוס הוותק).

ב. לאחר שהגעתי לגיל 18, לא הופרשו לי דמי פנסיה. יש לציין שאומנם התחיילתי בחודש אוקטובר 2014, אבל קיבלתי דח״ש (משמע אזרח לכל דבר עד סוף תקופת הדח״ש).

ג. לאחר ש״התפטרתי״ עקב גיוס לצה״ל, לא קיבלתי שום פיצויים, לא על הפסקת העבודה ולא על ימי החופשה / מחלה שצברתי.

אשמח להתייעץ בנושא עם עו״ד שמבין בתחום- שיוכל להגיד לי מה הצעדים שעליי לעשות ע״מ לקבל את מה שמגיע לי בחזרה.
תאיר
17/02/2019 15:30
תאיר 17/02/2019 15:30
צהריים טובים,
רציתי לברר בבקשה,
במידה ומקום העבודה שלי לא ממש עומד על הרגליים ומפיק תוכנית התייעלות (שלא ברור אם באמת תצא לפועל או לא), שבה המקום יעתיק את עצמו מהרצליה פיתוח לבורסה ברמת גן, בעוד שאני גרה בהרצליה במזרח העיר ושינוי הכתובת הזה יצריך אותי לנסוע בשני אוטובוסים ולצעוד רגלית בנוסף לשניהם כ20-25 דק' לכיוון אחד.

אני גרה בהרצליה ולכן חיפשתי עבודה בהרצליה, לא ניידת כמצויין, כיום בן זוגי מסיע אותי 3 מתוך 5 ימים בשבוע לעבודה, כחלק מהדרך שלו (צפונה ולא לכיוון תל אביב) וביומיים הנותרים אני לוקחת אוטובוס אחד בלבד.

נכון להיום, חזרתי משימוע שנעשה כהליך פורמלי, צויין בפרוטוקול השימוע שזו הסיבה לסיום היחסים.
עוד לא קיבלתי מכתב התפטרות כתוב.

השאלה היא כזו, לא הצלחתי למצוא לה תשובה בטוחה באינטרנט עדיין,
במידה וסיבת סיום היחסים היא בגלל הרעת תנאים (בהנחה ששינוי הנסיעות שציינתי מתקבל כהרעת תנאים), האם הם רשאים לדרוש ממני לעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת? פלוס יומיים חוסר בימי חופש שיש לי?
זה ברור, אך אדגיש שוב, אני נאלצת לחפש עבודה בעל כורחי, ניגשתי למקום הזה ועבדתי בו כאשר הוא בהגדרה משרה לטווח הארוך וסיום היחסים לא נבע בגלל התנהלות לא תקינה שלי, אלא כי החברה ספק תיסגר, ספק תעבור כתובת כדי להציל את עצמה.
אני רוצה לדעת האם אין לי זכות לקבל ימי התראה מוקדמת בתשלום בבית במקום להגיע לעבודה, מאחר ולא אני יצרתי את הסיטואציה הזאת.
תודה רבה.

עבדתי במקום 7 חודשים ולכן ימי ההתראה הם 7 ימים + הם גם מציעים שאשלים את היומיים הנוספים של ימי החופש החסרים לי. היומיים נלקחו שבוע שעבר בכדי לחשב את המשך דרכי, שבהם גם לידיעתי ולידיעתם, אני לא אוכל להמשיך בגלל שינוי הכתובת.

אם זה בר תוקף, אני חודש לפני חתונה והודעתי להם לפני כחודשיים שאני טסה ל9 ימים, כעת זה משהו שאני מאמינה שעלול להגביל אותי בעבודות עתידיות.

תודה מראש לעוזרות ולעוזרים, יום נעים.
יובל
17/02/2019 15:27
יובל 17/02/2019 15:27
הי, אשמח לעזרה

לפני כשבע שנים עבדתי אצל מישהו (חברה בע"מ)במסעדה כחודש אחד, לא הסתדרנו והוא לא שילם לי את השכר שמגיע לי.

תבעתי בבית משפט לתביעות קטנות את שכרי כולל הוצאות משפט,הוא סירב להגיע, ולאחר אישור מסירה אישי שאושר בבית המשפט יש לי פסק דין לטובתי על השכר של כחודש אחד.

הוא התעלם מהתביעה ופניתי להוצאה לפועל כנגד החברה, הצלחתי כנראה לגבות סכום קטן מהתביעה אך לא הרבה(השקעתי יותר ממה שהשגתי).

פעלתי בהוצאה לפועל אך ללא הצלחה לגבות ובאיזשהו שלב הזנחתי את זה.

לפני כמה שבועות יצא לי לבקר בהוצאה לפועל ומבירור התיק ואחוזי הריבית(?) התיק עומד כיום על כ-380,000 ש"ח.

פניתי לעורך דין אחד בתחום אך לאחר בדיקה שלו הוא טוען שיהיה לי עדיין קשה מאוד להוציא כסף מהחברה או לדרוש פירוק מביטוח לאומי.

האם יש מישהו שיש לו רעיון אחר לגביית החוב?
מוני
17/02/2019 15:26
מוני 17/02/2019 15:26
שלום רב בעניין דיני עבודה

עבדתי 8 חודשים בתחנת דלק ולא שילמי לי קרן פנסיה, המקום נסגר עקב החלפת מעסיקים בזכיינות.

היום המעסיק כבר לא עובד ,עבר שנה וחצי מאז שעבדתי אצל המעסיק שלא שילם פנסיה.

וגם לא פיצויים במידה והיה מגיע.

במקרה הזה ניתן להגיש תביעה כנגד חברה שלא עובדת? ומה התהליך שעלי לנקוט?

בנוסף כנראה אני לא היחיד עדיף להגיש תביעה משותפת או לבד?
אורנה
17/02/2019 15:24
אורנה 17/02/2019 15:24
מבחינת שכר גלובלי:
אם מציעים לי משרה שעל פי חוזה השכר הוא גלובלי וכולל שעות נוספות שעד כאן אחלה.
יחד עם זאת, כל שעת חוסר שלא מגיעה למשרה מלאה תנוכה מהשכר לפי חישוב השכר לשעה. השכר לשעה שמנוכה מחושב לפי שכר רגיל + שעות נוספות לחלק בשעות עבודה הנהוגות במשרה מלאה.

האם הדבר לא נוגד את כל העקרון של שכר גלובלי? והאם עומד בחוק?
תודה!
שגיא
17/02/2019 13:59
שגיא 17/02/2019 13:59
לא הצלחתי להבין מרוב עודף מידע מה הדיוק קבוע בחוק לגבי מועד תשלום השכר לעובדים. כל אחד אומר משהו אחר ובכל מקור מידע באינטרנט יש תאריך אחר והסברים שבלבלו אותי לגמרי. אשמח אם תוכלו לעשות לי סדר ולענות לשאלה: מה התאריך בו המעסיק חייב לשלם לעובדים שכר לפי חוקי העבודה בישראל? האם למעסיק יש שיקול דעת מתי לשלם את השכר?
טל
17/02/2019 11:40
טל 17/02/2019 11:40
שלום רב,
אני נציג הועד בבניין בת"א.
החלטתי לפטר מנקה שעובד 20 שנה בבניין פעם בשבוע. היתה תקופה של 8 שנים שהבניין היה תחת חברת ניהול בתים והם שילמו לו את המשכורת.
לפני שנה הועד חזר לניהול עצמאי של הבניין.
מי אמור לשלם פיצויים למנקה על התקופה שעבד דרך חברת הניהול? והאם מגיע למנקה פיצויים גם על התקופה שעבד לפני שהיתה חברת ניהול?
תודה רבה
ליעד
17/02/2019 09:48
ליעד 17/02/2019 09:48
התחלתי לעבוד מהבית אצל אדם שיש לו חברה להפקות אירועים. לאחר כמה ימים הבנתי שהוא שרלטן ונוכל ולא מתאימה לאופי שלי עבודה לא ישרה ותרמיות. לא נחתם חוזה מאחר וביקשתי ממנו לתקן סעיף שלא היה על פי החוק ולא הספיק להחזיר לי (לדעתי גם לא התכוון).. בסופו של דבר התפטרתי והוא טוען שאני הייתי צריכה לעשות חפיפה ולהודיע 21 יום מראש. כרגע הוא לא משלם לי את הכסף ולא עונה לי לטלפונים בטענה שהוא רוצה לדבר עם עורך דין. אציין שעבדתי אצלו בקושי שבועיים ולא עברתי שום הכשרה או חפיפה וחתמתי על טופס 101. שלחתי להם את כל מה שיש לי כדי שיהיו מעודכנים מה עשיתי ובהליכים פתוחים. יש לי הקלטות וצילומי מסך של שיחות.
מה עליי לעשות כעט? אני לא מעוניינת להוציא כמה מאות שקלים על מכתב עו"ד כשהסכום שהוא צריך לשלם הוא כ1000 שח.
אורפז
17/02/2019 09:48
אורפז 17/02/2019 09:48
שלום, עבדתי במקום עבודה כמה שנים, כרגע הם קיבלו עובד חדש, ואין להם שעות עבודה לתת לי, מצד שני הם גם לא הוציאו לי מכתב פיטורים, ואני רוצה לקבל דמי אבטלה כי כרגע אין לי אפשרות לחפש עבודה חדשה. האם הם מחוייבים לתת לי מכתב פיטורים? או שהם יכולים להמשיך למרוח אותי ללא משכורת וללא שעות עבודה?
אנונימית
17/02/2019 09:30
אנונימית 17/02/2019 09:30
בוקר אור לכולם

פיטרו אותי מרצון בשל חוסר תפקיד ממקום עבודתי והפסקת העבודה היתה ביום 31.1.19 (וביום 3.1 קיבלתי את המכתב על הודעת הפסקת תעסוקה) בגלל יחסים טובים נאמר לי שחודש פבואר ישולם לי ורק במרץ אוכל לחתום אבטלה.

בתאריך 10.2 ראיתי בתלוש משכורת שהפיצויים שולמו, ושאלתי את הבוס שלי האם הפיצויים אמורים להיות משולמים בתלוש האחרון? כי סיכמנו שפבואר יהיה החודש האחרון ולא ינואר.

לאחר יום של בירור הוא חזר אליי והודיע לי שהיתה "אי הבנה" ופבואר לא ישולם לי וכי אני צריכנ כבר שבוע הבא ללכת לחתום אבטלה. וזאת לאחר שפיספסתי כבר שבועיים מאחר ולא ידעתי שפבואר לא ישולם לי.

מאד הכעיס אותי, והם מצידם מתנערים מכל אחריות. אינני ערוכה לזה שכסף לא יכנס או סכום חלקי של חצי חודש, מאחר ויש לי הוצאות שוטפות של שכד, הוק וכו.
מה ניתן לעשוץ בעניין זה? האם מותר להם להפר את המילה שלהם?
ב.ב
17/02/2019 09:29
ב.ב 17/02/2019 09:29
שלום לכולם,

אשמח לקבל תשובה בקשר לסוגייה בנושא פיצויי מילואים.
אני עובד בשכר גלובאלי, נמצא בעבודה מעל שנה.

יצאתי למספר תקופות מילואים שנעו בין יום אחד ל 6 ימים, במצטבר עשיתי באזור ה 20 ימי מילואים.

תמיד קיבלתי את השכר שלי כמו שהוא מהמעסיק ללא תוספות כלשהם.

קראתי לאחרונה את חוק המילואים ושמתי לב שביטוח לאומי משלם כ 40 אחוז יותר מהשכר לפי חישוב מסוים, את ההפרש הנל המעסיק צריך להעביר לעובד לאחר קבלתו מביטוח לאומי (שוב, מה שלא קרה מעולם).
כשדיברתי עם המעסיק קיבלתי את התשובה הבאה: ״כל הפרש שקיבלנו מביטוח לאומי הועבר אליך, פשוט לא הועבר הפרש בין התגמול לשכר שלך״.

התחלתי לחקור והגעתי למסקנות הבאות:

חישוב הפיצויים ליום מילואים על פי ביטוח לאומי הוא שכר ממוצע של 3 משכורות אחרונות חלקי 90 (חודש קלנדרי). לזה מתווסף 40 אחוז במידה והתקופה מתחת ל 5 ימים כולל.

חישוב השכר היומי לפי המעסיק שלי הוא השכר החודשי חלקי 22 (ימי עבודה בפועל).

עקב שיטות חישוב שונות לערך יום מילואים נוצר פער בו ביטוח לאומי אכן משלם בצורה תקינה, אך המעסיק חושב שהוא לא קיבל תוספת (המעסיק מגדיר את השכר היומי שלי גבוה יותר ממה שביטוח לאומי מגדיר עקב שיטות חישוב שונות)

לא מצאתי באינטרנט הגדרה חוקית לחישוב שכר יומי לעובדים בשכר גלובלי.

השאלה שלי-מי צודק? מה ניתן לעשות? האם יש הגדרה חוקית או פסק דין בעניין? חשוב לציין שהיחסים שלי עם המעסיק מצוינים ואני לא מחפש לתבוע אותו אלא להבין מי צודק.

תודה לכולם
נתי
17/02/2019 09:25
נתי 17/02/2019 09:25
חבר'ה המקרה הוא כזה
חבר לא התעורר למשמרת צהריים הבוס שלו שלח לו הודעה בווצאפ ורצה להזמין אותו לשימוע ושאל אותו אתה רוצה תבוא לשימוע או להתפטר החבר ענה להתפטר.
עכשיו הוא חוזר בוא מזה
כל ההשיחה הייתה בווצאפ
השאלה שלי היא כזאת: זה שהוא רשם שהוא מתפטר זה מחייב משפטית הוא שהוא יכול לחזור בוא
רונה
16/02/2019 08:53
רונה 16/02/2019 08:53
שלום,
התפטרתי מהעבודה לאחר חצי שנה, כאשר בחוזה שלי כתוב סעיף של התחייבות לשנה, ואם אני עוזבת מוקדם צריכה לשלם פיצוי של משכורת חודשית.
במהלך העבודה לא הוכשרתי בשום קורס מיוחד מעבר ללימוד העבודה הרלוונטית למקום הזה (דבר שאני גם לא יכולה להשתמש בו בעבודתי החדשה). בנוסף, לא הפחיתו לי את הקנס בחצי, אלא השאירו אותו כמו שהוא, למרות שעבדתי שם כבר חצי שנה וגם נכנסתי לכל העבודה השוטפת במהירות.
רציתי לדעת:
1. האם ניתן לקחת קנס ללא קשר להכשרה מסוימת שניתנה במקום העבודה, אלא רק על עזיבה מוקדמת?
2. האם יש לי עילה לביטול הקנס או לפחות להפחתה שלו?
תודה רבה.
מורן
14/02/2019 12:20
מורן 14/02/2019 12:20
שלום, זקוקה לעזרה בדיני עבודה.
עובד תבע בבית הדין לעבודה מעסיק על מס סעיפים (פיטורין שלא כדין, אי העברת כספים לקרן פנסיה, העדר תלושי שכר (למעט 5 אחרונים), חופשים, חגים וכו..) העובד עבד אצל המעסיק הנל 4 שנים.
המעסיק לא הגיב לכתב התביעה ולבית הדין ולכן לא התקיים דיון, השופט פסק בפסק הדין את בקשות התביעה של העובד.
המעסיק פשט רגל.. ולכן את התביעה נדרש לקבל מביטוח לאומי.
למעסיק הוגדר דרך הכטנס הרשמי עורך דין מיוחד לטפל בכל התביעות של העובדים.. הוא העביר לביטוח לאומי לאחר בחינה של כל המסמכים שהוגשו לבית המשפט בדבר התביעה סכומים אחרים, התעלם מפסק הדין והעביר את הסכומים שביטוח לאומי יכול לשלם. כשאר הסתמך על 5 תלושי השכר היחידים ולא השליך מהם על כך הזמן שאין תלושים.

האם יש מקום לערעור?
תודה
לנה
14/02/2019 10:41
לנה 14/02/2019 10:41
שלום, אני מעוניינת לקבל יעוץ בנושא דיני עבודה. לאחר תאונת עבודה חלה הדרדרות במצב בריאותי שלא מאפשרת לי להמשיך לעבוד במקום עבודה. ישנם אישורים רפואיים לגיבוי טענתי, כולל אישור מרופא תעסוקתי. מנהל עבודה מסרב לתת מכתב פיטורין או לחלופין לספק משרה ללא מאמץ פיזי. כיצד אליי לנהוג?
נורית
14/02/2019 10:36
נורית 14/02/2019 10:36
מי יכול להבין אותי ואת ליבי ויכול לסייע
אני מתמחה שעברה כבר תקופת התמחות של 9 חודשים נותרו לי 3 חודשים בלבד לסיום ההתמחות!
שלא באשמתי ולא באשמת המאמן המשרד נקלע לקשיים עסקיים ואין באפשרותו של המאמן להמשיך לי את התקופה הנותרת ( הלשכה דורשת השלמת הימים)
רגע לפני הסוף ובחינות לשכה אני מוצאת עצמי בסיטואציה זו.. יש לי הרבה מה להציע מקצועית
ואשמח למסור פרטים נוספים בפרטי למי שאכן באפשרותו לעזור
אקדים תודות
רונית
14/02/2019 10:27
רונית 14/02/2019 10:27
השאלה היא כזו -
אני מועסקת בחברה כ 8 שנים (שנה ראשונה כעובדת משרה חלקית ושאר שנים כעובדת משרה מלאה).
הבעלים של החברה איש ישר והגון מכל הבחינות ואין שום בעיות איתו מבחינת שכר במלואו בזמן, חופשים, הבראה וכו. הכל עפ"י החוק....המינימאלי!
ההפרשות לפנסיה הן 6% ( ולא 8.33%) ואין כל חוזה עבוד ביני לבין המעסיק עד כה.
שבוע שעבר החברה החליפה רוח"ש ובפגישה עם רוח"ש הובהר לי ולמעסיק כי רוח"ש מציע למעסיק לתחיל להפריש לפנסיה 8.33% וזאת על מנת למזער את נזקי המעסיק במקרה שיפטר אותי.
הובהר לנו ע"י הרו"חש שכיום, מאחר ואין חוזה ביני לבין המעסיק, אני לא חתומה על סעיף 14 שאומר כי רק מה שהופרש עד כה לקופת הפנסיה זה מה שאקבל במידה ואתפטר או אפוטר.
כיום, כל ההפרשות לפנסיה היו לפי שכר נמוך יותר - המשמעות שאין כמעט כלום בקופה.
במצבי כיום, במידה ואפוטר, הבנתי שעל המעסיק יהיה לשלם לי חודש שכר אחרון כפול מספר השנים שאני עובדת בחברה ללא חוזה (כך שאם אני מרוויחה 7,000 ש"ח ועבדתי 8 שנים יותא בסה"כ 56,000 ש"ח פיצויים).
לעומת זאת,
במידה ואחתום על החוזה (שהמעסיק ממהר לכתוב אחרי שהבין את דברי רוח"ש) - בסיום העסקתי אקבל רק את מה שיהיה צבור בקופה עד לסיום עבודתי (כפי שאמרתי, מדובר באלפים בודדים שהופרשו לי עד כה ע"י המעסיק).

האם אני מחוייבת לחתום על החוזה החדש שהמעסיק יכתיב לי ?
מה אוכל לעשות כדי למזער את נזקי ה"חוזה הפתאומי"? מה אוכל לדרוש מהמעסיק ? לאיזו פשרה אפשר להגיע ? מה על פי חוק חייבים לעשות ?
כי לדעתי כיום ללא חוזה עם תלושי שכר מסודרים וקרן השתלמות ע"י המעסיק), מצבי במקרה של פיטורין טוב יותר מאשר עם חוזה.

אשמח לשמוע את דעתך המקצועית בנושא.
רונית
14/02/2019 10:24
רונית 14/02/2019 10:24
שלום,
בצמוד למשרד מקום עבודתי (מרק 5 מטרים מדלת המשרד) החלו בבניית בניין רב קומות.
עבודה בכלים כבדים, מקדחים, פטישים וכו'...רעש רב ללא הפסקה כל יום משעה 08:00-17:00.
אני סובלת מכאבי שהחמירו לאחרונה בעקבות הרעש מהבנייה.
מאחר ואין זה מיכולתו של המעסיק להפסיק את המטרד (הבנייה) ואו הרעש לשנה הקרובה שאלתי היא:
האם מצב זה נחשב להרעת תנאים לעובד אשר בגינה אפשר לתפטר בגין סעיף 11א בחוק ?
במידה ולא - מה יכול העובד לעשות/ לדרוש מהמעסיק על מנת לפצותו ו/או להקל על השהייה במקום העבודה ?
אשמח לתשובתכם המקצועית
יניב
13/02/2019 16:46
יניב 13/02/2019 16:46
שלום, רציתי לדעת האם צוותי אוויר (אל על) כפופים לחוק חופשה שנתית וימי חופש לבחירה. האם המעסיק יכול לסרב ליום חופש שאני דורש? הבנתי לפי החוק שהמעסיק יכול לסרב בטיעונים סבירים אבל עדיין מחוייב להיענות בחיוב ליום חופש אחד לבחירתי ועוד יום חופש ככל שהוא נופל לימי חןפש לבחירה. האם יכולה להיות החרגה לחוקים אלה מתוקף הסכם קיבוצי של החברה או כל החרגה אחרת? תודה.
ליאת
13/02/2019 15:27
ליאת 13/02/2019 15:27
שלום,
עד מתי אני מחוייבת להודיע למעסיק שלי אודות רצוני להאריך את חופשת הלידה?
חן
12/02/2019 16:29
חן 12/02/2019 16:29
היי
אני עובד כל יום 9 שעות ( לפעמים יותר לפעמים פחול אבל הרוב 9 שעות).
במשך כל יום מורידים לי חצי שעה הפסקה ומחזירים אותה..שמסתכלים על זה בסוף מורידים לי מהשעה הנוספת חצי שעה ומחזירים לי בתור שעה רגילה.
רציתי לדעת איך זה לפי החוק
עורך דין
13/02/2019 15:20
עורך דין 13/02/2019 15:20
שלום חן

כמובן שלא חוקי לקזז את זמן ההפסקה מהשעות הנוספות שאתה עובד. פנה אל המעסיק ובקש ממנו לתקן את העוול ולשלם לך את הפרשי השכר שמגיעים לך.

בהצלחה
שלמה ישי
12/02/2019 12:51
שלמה ישי 12/02/2019 12:51
שלום וברכה,
אני נהג הסעות, בחוזה שקיבלתי המעסיק רשם שאם יש תאונה והנזק עולה על 5,600 ש"ח נכנס הרכב למוסך הסדר וההשתתפות עצמית 3000 ש"ח, אם הנזק פחות מ 5,600 ש"ח הנזק כולו על העובד וכן אם יש נזק טוטל לרכב הנזק כולו על הנהג.

רציתי לדעת מה החוק אומר ומה אני צריך לדרוש שיהיה כתוב בחוזה כדי להגן על עצמי ממקרים אלו.

תודה רבה לכם.
עורך דין
13/02/2019 15:16
עורך דין 13/02/2019 15:16
שלום שלמה

כמובן שאינך צריך להסכים לתנאים כאלה. כנהג הסעות הנמצא על הכביש כל היום, הסיכוי שלא יקרה נזק לרכב לא גבוהה ואם אתה תישא בעלויות התיקון זה יעלה לך לא מעט. נהל מו"מ מול המעסיק בנושא, לא לפני שתבדוק מול נהגים אחרים בחברה לגבי תנאי החוזה שלהם.

בהצלחה
אולג
13/02/2019 15:05
אולג 13/02/2019 15:05
אני עובד במפעל ממשלתי. המשכורת שלי בנויה מי בסיס מאוד נמוך ו כל מני תוספות שאחד מהם זה תוספת וותק. השאלה התוספת וותק נכלל בחישוב שכר מינימום או לא? כי במידה ו לא לפי חישוב שלי אני צריך לקבל השלמה. ביחד עם כל התוספות כמו תוספת וותק ו גמולי השתלמות ו כוננות ו תוספות אחרות אני מקבל הרבה יותר מי מינימום.
פבל
13/02/2019 14:01
פבל 13/02/2019 14:01
היי יש לי שאלה אני עובד במכירות של ביטוח ושאני מוכר ללקוח אני צריך שהוא ישאר כלקוח שלי חצי שנה אחרת הוא יקוזז לי מהבונוס שאני אמור לקבל לאוצו חודש שבוא המבוטח ביטל
דוגמה: חודש הבאה אני אמור לקבל בונוס של 1000שקל אבל לקוח שעשיתי לו ביטוח לפני 4חודשים ביטל אז מה שקורה הוא מרוז לי מה1000 בונוס .
השאלה שלי היא כזאת אני לא מכרתי כלום חודש שעבר ואני אמור לקבל החודש רק שכר בסיס האם המעסיק יכול לקזז לי את הביטולים מהשכר בסיס ?
תודה מראש
הדר
13/02/2019 13:55
הדר 13/02/2019 13:55
שלום, רציתי לשאול אני עובדת במשכורת חודשית לא כולל ימי שישי, עובדת במרכז וגרה בדרום.
יום שני נוכחתי בעבודה אך לא הרגשתי טוב כלל, לא יצאתי מוקדם מכיוון שגם ככה אני עובדת במשרד והעבודה לא פיזית וגם באותו יום לא היו מחשבים.
מכייון שאני גרה בדרום וחוסרת מאוחר לא היה לי תור לרופאה באותו ונאלצתי ללכת יום אחרי יום שלישי. הרופאה נתנה לי מחלה מיום שני- היום שבו עבדתי עד יום חמישי כולל.
השאלה אם מבחינת ספירת ימי המחלה יום שני נחשב ליום הראשון וביום שלישי ורביעי אקבל רק 50 אחוז ויום חמידי מלא.
אודה לתשובה בהקדם
שלום
12/02/2019 11:40
שלום 12/02/2019 11:40
שלום, אני מורה שעובדת דרך משרד החינוך, משרד החינוך היקצה למנהל מספר שעות שאני אמורה לעבוד בבית ספרו, ולמרות זאת המנהל ביודעין החליט להעביד אותי מעבר לשעות שהוקצו לו ולא לדווח על כך למשרד החינוך , כשלי בפועל אמר שדיווח על השעות הללו. אני גיליתי את המירמה בתלושים שקיבלתי ממשרד החינוך. המנהל לא מכחיש.
אני הצהרתי שאני לא מתכוונת להגיע לביהס לאלתר עד הסדר הפערים בתשלום.
האם יש לי זכות כזו מבחינה חוקית?
אודה לתשובה
עורך דין
13/02/2019 12:28
עורך דין 13/02/2019 12:28
שלום לך

לא נכון פשוט לא להגיע לעבודה... דבר שני, רצוי וראוי לפנות במכתב דרישה לתשלום הפרשי שכר במקרה זה.

בהצלחה