ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
לירון
17/02/2020 09:38
לירון 17/02/2020 09:38
אני עובדת במסעדה מנובמבר 2018. התחלתי בתפקיד מלצרית ובחודש מרץ 2019 הפכתי לאחמשית עד לרגע זה. היום הבוסית קראה לי לשיחה ואמרה שהם מקפיאים את תפקידי כאחמשית בגלל שאני מאחרת לפעמים (לצערי לא בשליטתי) ואהיה מלצרית מהיום.

* אני לא מעוניינת להיות מלצרית. האם אני יכולה לסרב ?

* אם יחליטו לפטר אותי האם מגיע לי משהו מהם ?

* להעביר אותי למלצרות אחרי שנה בתפקיד אחר זה הרעת תנאים ?

תודה
הפרשים 17/02/2020
אפרת
17/02/2020 08:16
אפרת 17/02/2020 08:16
שאלה לגבי תשלום הפרשים.
אני מאובחנת מה1.5.18 בקרוהן
ורק מ3.8.18 התחילו לשלם לי קצבת נכות.
בין ה3 חודשים האלו קיבלתי הבטחת הכנסה
האם ניתן לדרוש את ההפרשים של שלושת החודשים האלו ממחלקת נכות?
הבטחת הכנסה היא בהרבה פחות מקצבת הנכות הפרש של לפחות 1000 ש"ח בחודש
השאלה אם יש אפשרות כזו לקבל את ההפרש?
דוד
16/02/2020 23:17
דוד 16/02/2020 23:17
האם מי שאמור לעבוד באופן חד פעמי בקלפי ביום הבחירות ולא יכול להגיע בגלל מחלה זכאי לתשלום כלשהו?
אוסנת
16/02/2020 19:21
אוסנת 16/02/2020 19:21
אז ככה: עובד סיעודי עבר כ 4 חודשים אצל מטופל, באחד מימי שבת התבקש להגיע מהחופשה ולעבוד. בדרכו לבית המטופל עבר תאונה והתאונה הוכרה על ידי ביטוח לאומי כתאונת עבודה.

בתקופה בה שהה העובד בחופשת מחלה, נפטר המטופל ולאחר מכן ביקשה חברת הסיעוד מהעובד לכתוב מכתב שהוא מתפטר.

בעקבות מות המטופל הפסיקה כמובן משפחתו לשלם לעובד ביטוח רפואי ונוצר מצב שהעובד צריך טיפולים רפואיים ומשלם עליהם מכספו.

העובד קיבל דמי פגיעה.

והשאלות - האם העובד זכאי לקבל החזר בגין ההוצאות הרפואיות? ממי? איך פונים? האם יש אפשרות כלשהי לשלם עבור ביטוח בריאות עבור העובד?

האם הביטוח הלאומי אמור לכסות את ההוצאות האלה? אם כן האם יש טופס מיוחד?

האם העובד זכאי לקבלת קצבת נכות? מדובר בפגיעה אשר לו היה עובד ישראלי היה מקבל קצבת נכות.

תוקף האשרה הסתיים - באם זכאי לקבלת גמלת נכות האם יקבל אותה רק אם יעזוב את הארץ?
רן
16/02/2020 19:20
רן 16/02/2020 19:20
על פי סעיף 12א לחוק העסקת עובדים על ידי קבלני כ"א אסור להעסיק עובד באמצעות חברת כ"א יותר מ-9 חודשים, אלא אם מדובר בעובד של קבלן שירות (ניקיון, אבטחה).

השאלה:

אם עובד מטעם קבלן שירות החל לעבוד אצל מעסיק בפועל באבטחה ולאחר מכן שונה תפקידו למנהלה ומזכירות אצל המעסיק בפועל, האם היה על המעסיק לקלוט אותו כעובד מן המניין?

האם סיווג חברת כ"א היא בהתאם למהותה או בהתאם למהות תפקידו של העובד?

העובד עובד כך מעל 10 שנים ולא נקלט כעובד מן המניין אצל המעסיק בפועל.
דיבוצ'קה
16/02/2020 18:00
דיבוצ'קה 16/02/2020 18:00
שלום

כרגע אני בחופשת לידה.
אני שוקלת אם לקחת חלת מורחב, בשיקול של אם יגיע לי דמי אבטלה אם יפטרו אותי כשאחזור, או להתפטר בזמן הקרוב.
עבדתי במקום עבודה שנתיים וחצי.
באמצע ספטמבר 2019 יצאתי לשמירת הריון ששולמה לי מביטוח לאומי, עד 31.10 שבו ילדתי.
מאז אני בחופשת לידה (נובמבר עד אמצע פברואר 2020 זה החודשים שבו קיבלתי דמי לידה, ואחכ חופשה ללא תשלום).
אני אחזור לעבודה בספטמבר 2020.
במקרה הכי גרוע יפטרו אותי בספטמבר ישר כשאחזור, ואז יהיה לי חצי חודש בספטמבר וחצי חודש באוקטובר (חודש התראה).
האם במקרה הזה ולפי הנתונים שכתבתי - האם יגיע לי דמי אבטלה?
ואם כן, לפי איזה חודשים יחושב?
כי המשכורת הרגילה המלאה האחרונה שלי היתה באוגוסט 2019, ועד החודש הזה ואחורה 6 חודשים- נגזרו דמי השמירת הריון ודמי הלידה.
ספטמבר 2019 חצי חודש לפני היציאה לשמירת הריון - ילקח בחשבון?
ספטמבר 2020 חצי חודש, ואוקטובר 2020 חצי חודש (אחרי שאחזור) ילקח בחשבון?
בנוסף, בשמירת הריון קיבלתי מביטוח לאומי דמי שמירה שקטנים מהמשכורת הרגילה שלי, האם זה ילקח בחשבון בחישוב?
אשמח לעזרה, כי אני צריכה לדעת עכשיו מה לעשות.
תודה
ד.ש
16/02/2020 17:57
ד.ש 16/02/2020 17:57
נושא שמעסיק אנשים רבים הוא הזכות לחופשת לידה / דמי לידה. כשהאישה עובדת אז אין שום בעיה, אבל כשהיא לא עובדת מתחילות הבעיות. זה המצב שלנו כרגע:

אשתי עבדה כמעט 5 שנים במקום מסוים ואז פוטרה. היא התחילה לקבל דמי אבטלה ולאחר כ-5 חודשים נכנסנו להריון. לפי כל האתרים והאנשים ששאלנו, הזכות לקבל דמי לידה מותנית בכך שהפסקת העבודה הייתה בזמן ההריון. אבל מה קורה כשהפיטורין קדמו להריון? למה היא, וכתוצאה מכך גם אני כבן הזוג שלה, לא זכאים לשום תשלום או ימי חופש?

תודה מראש לעוזרים והמייעצים.

הערה: אשתי היא גם עצמאית שלא עונה להגדרה.
קייטי
16/02/2020 17:09
קייטי 16/02/2020 17:09
ברשותי 70 ימים מחלה צבורים,
במשך כמה שנים עבדתי משרה מלאה ואז ירדתי למשרת סטודנט של 2-3 בשבוע, לאחר מכן בחצי שנה האחרונה חזרתי למשרה מלאה אך לא באופן רשמי בתלוש.

בסופש האחרון שברתי אצבע ביד וברצוני לקחת ימי מחלה אבל הבנתי שלא ישלמו לי על המשמרות המתוכננות השבוע שאני אפספס כי אני על תקן רבע משרה.

מה מגיע לי מבחינת החוק? האם צריכים לשלם לי על המשמרות שאפספס בימי המחלה? האם אחוז מסויים מכל יום? הכי במשרה מלאה יום וחצי ראשונים לא משלמים ולאחר מכן כן איך זה אצלי?

תודה רבה.
נטלי
16/02/2020 17:05
נטלי 16/02/2020 17:05
היי לכולם,

אני עובדת במקום עבודה למעלה מארבע שנים. בשנה האחרונה מקום העבודה נכנס לגירעון כלכלי של כמה מיליונים ולכן הוחלט להוריד את שכר העבודה לסקטור מסויים של עובדים ולשלם על משמרות לילה ושבתות כפי הנדרש בחוק ולא יותר כבעבר.

בנוסף, הופסקו תשלומי פנסיה לתקופה ארוכה של מעל לחצי שנה (רק לפני כחודשיים חזרו לשלם) והופסקה לחלוטין הפרשה לקרן השתלמות.

כל זאת במסגרת תוכנית הבראה.

כרגע אני על סף עזיבה, האם יש באפשרותי לבקש פיצויים עקב הרעת תנאים על אף תוכנית ההבראה? ואם כן, מה עליי לעשות?

תודות
יהודה
16/02/2020 13:53
יהודה 16/02/2020 13:53
שלום לכולם, שאלה בנוגע לפיצויי פיטורין לאחר פחות מ-12 חודשי עבודה:

עבדתי אצל מעסיק 10 חודשים, (חלק במשרה חלקית). לאחר 10 חודשי עבודה, הודיע לי המעסיק שהוא מעוניין להמשיך לעבוד איתי כעצמאי, כך שדה-פקטו פוטרתי, ומאז אני עובד עם מעסיק זה כעצמאי (מקבל העברה פעם בחודש על בסיס פרוייקטים בחודש העוקב).

ראיתי שביה"ד לענייני עבודה מכיר ב-11 חודשים כרף ה"סמוך לשנת עבודה", ולפיכך מחייב פיצויי פיטורין גם לאחר 11 חודשים, ואולם אני עבדתי 10 חודשים בלבד. עם זאת, חל כאן עניין קצת טריקי:

המשכורת האחרונה שלי כשכיר מהמעסיק היא מחודש אפריל 2019, וההעברה הראשונה שקיבלתי ממנו כעצמאי היא על בסיס עבודתי בחודש יוני 2019, אך לא הייתה כל השהייה בעבודה עצמה – המשכתי לעבוד כרגיל גם בחודש שלא קיבלתי עליו משכורת כשכיר (מאי), והתשלום על עבודתי בחודש זה פשוט צורף לתשלום על הפרוייקטים של יוני. משמע, בחודש מאי, שהוא הקריטי לחישוב ה-11 חודשים, המשכתי את עבודתי, כאשר קיבלתי את התשלום כעצמאי חודשיים לאחר מכן.

אבהיר שוב: לאחר 10 חודשי עבודה פוטרתי, וחודשיים לאחר מכן קיבלתי את התשלום הראשון על עבודתי כעצמאי בגין עבודה שהתרחשה גם בחודש ה-11 (שבו רשמית לא הייתי שכיר). ככל שזה רלוונטי, התקשורת התבצעה במיילים ולא כללה חתימה על חוזה סיום העסקה / מכתב התפטרות וכיוצ"ב.

אציין כי לא נראה לי שעניין פיצויי הפיטורין היה המניע לפיטורין לאחר 10 חודשים, וכי היה היגיון עסקי מסוים בעבודה עמי כעצמאי במקום כשכיר (לאור שינויים פנים ארגוניים אצל המעסיק).

האם אני אמור להיות זכאי לפיצויי פיטורין?
מילואים 16/02/2020
לינוי
16/02/2020 13:53
לינוי 16/02/2020 13:53
היי,

במידה ועובד היה לפני חודשיים במילואים, והגיש למעסיק 3010 בזמן. לא קיבל את הכסף של המילואים בתלוש המשכורת של אותו חודש וגם לא בתלוש של חודש אחרי..
גם אחרי שיוודא עם ביטוח לאומי שכן הועבר הכסף למעסיק.

וגם אחרי שיחות עם המעסיק שלטענתו לא קיבל את הכסף עדיין ולכן לא העביר לו את השכר.

יש חוק שאומר שהמעסיק חייב לשלם לעובד גם במידה ולא קיבל את הכסף מביטוח לאומי? (למרות שבמצב שלנו ביטוח לאומי טוענים שכן העבירו, ויש מסמך עדות לזה).

אשמח לעצות מה אפשר לעשות.
מוריה
16/02/2020 13:41
מוריה 16/02/2020 13:41
הגשתי מכתב התפטרות בתאריך 20/12. ב-22/12 הודיעו לי שאני משוחררת כבר מאותו יום הביתה. תאריך הפסקת העבודה הרשמי הוא ב-21/1. עדיין לא קיבלתי פיצוי עבור החודש שעליו ויתרו עלי. כשפניתי למעסיק אמרו לי שיבדקו אם אני זכאית בכלל ואם כן אז אני אקבל רק חודש הבא ( כאילו עבור פברואר ). עבדתי בחברה יותר מ-4 שנים. השאלה שלי יש סיבה שאני יכולה לא להיות זכאית? ואם אין סיבה אז האם זה נגד החוק לא לשלם לי החודש הזה?
תודה רבה!
מיה
16/02/2020 13:35
מיה 16/02/2020 13:35
היי לכולם

מתעייצת פה כי אולי יש מישהו שמבין בהלנת שכר , עבדתי כברמנית בפאב בקריות (צריף 69)
וסיכמתי עם הבוס כי הוא משלם לי מינימום לשעה ,
וכעבור כחודש קיבלתי מאחד הבליינים 600 שח טיפ אישי ,
והבעל בית רוצה להוריד לי אותם מהמשכורת השעתית כי טוען שלא הייתי צריכה לקחת את הטיפ הזה ולתת אותו לו..
רציתי לשאול האם מעשה כזה הוא חוקי? תודה
נטלי
16/02/2020 13:05
נטלי 16/02/2020 13:05
שלום רב, אשמח לעזרה

אני חתומה על חוזה במשרה מלאה עם שכר גלובלי חודשי ומחוייבת לשישי אחד בחודש. עובדת בחברה מעל שנתיים ותמיד בחישוב של השכר השעות של יום שישי היו נחשבות כשעות עודפות .

מחודש ינואר- בלי ליידע אותי (גיליתי רק בתלוש)- השעות של שישי נכנסו לחישוב של התקן ולא מושלמות יותר כשעות נוספות. האם מותר להם לעשות זאת והאם נחשב הרעת תנאים לפי חוקי העבודה ?

תודה
ספיר
16/02/2020 10:51
ספיר 16/02/2020 10:51
היי לכולם, אשמח לעזרה!

האם מקום עבודה חייב לשמור לי את מקום העבודה לחצי שנה בלבד? זכור לי שראיתי איפושהו שאפשר עד שנה, אבל הבוס שלי התקשר אלי לשאול אם אני חוזרת בסיום החצי שנה ואם לא הוא חייב לאייש את התפקיד.

מנסה להבין מה האופציות שלי במצב זה. אני לא רוצה להתפטר אבל גם לא מוכנים לתת לי משרת אם (שעת הנקה זה לא מספיק) ובכל מקרה אין לי באמת אפשרות לחזור לעבודה לפני שהבן שלי יהיה בן שנה (מפאת ענייני סידור עבורו).

לסיכום השאלות שלי הן:

1. כמה זמן מקום העבודה מחוייב עפ״י חוק לשמור לי את מקום העבודה בזמן חופשת לידה?

2. במידה ואני מבינה שזה לא מתאים לי, איך ההתפטרות היא כדין מפוטרת על מנת לקבל את כל הפיצויים?

תודה רבה
רונית
16/02/2020 10:50
רונית 16/02/2020 10:50
התפטרתי לטובת טיפול בילד בחודש דצמבר והתחלתי לחתום אבטלה לפני שהסתיימו ה-90 יום המתנה.

מאז שהודעתי על התפטרותי עברו חודשיים והמעסיק עדיין לא מצליח לעשות לי גמר חשבון עקב המון טעויות שהיו בהפקדות לפנסיה והתגלו רק בזכות היועצת הפנסיונית שלי.

בינתיים כבר הספקתי לקבל מביטוח לאומי מכתבים שעלי לשלם ביטוח לאומי.

אני רוצה להגיש בקשה לוותר על ההמתנה של 90 יום לקבלת דמי אבטלה אך נראה שלא אקבל מכתב סיום העסקה בקרוב. מה אני אמורה לעשות במקרה כזה?

אני ממשיכה לחתום בלשכה אך יש מצב שאני חותמת ״לחינם״ ולא יאשרו לי לחתום קודם ובמקביל כבר צריכה לשלם לביטוח לאומי.

תשובת המעסיק מדי יום ״זה בטיפול״.

מה אני יכולה לעשות מול ביטוח לאומי במקרים בהם המעסיק מושך את הזמן? תודה!
יערה
16/02/2020 10:37
יערה 16/02/2020 10:37
נפלתי על מדרגה משובשת ושברתי את הרגל, עברתי ניתוח תיקון. הגשתי תביעת לנכות כללית (בתור עקרת בית - אני לא עובדת, סטודנטית בחל"ד), ולדמי תאונה. האם יש עוד ענף רלוונטי שפספסתי?

לגבי נכות כללית, נקבעה לי וועדה רפואית בחודש הבא. אני אהיה חודש לאחר הניתוח, האם לדעתכם בשלב כזה כבר אפשר לקבוע נכות צמיתה, או זמנית בלבד? וגם, מנסיונכם כמה זמן לוקח כל הסיפור של הוועדה הרפואית, כולל המתנה בתור?

שאלה נוספת: בעלי נאלץ להחסיר המון ימי עבודה בשל הפציעה שלי, גם כדי לסעוד אותי וגם כדי לעזור לטפל בתינוק. מעבר לחופשה בשל מחלת בת זוג, יש לו זכויות כלשהן גם בביטוח לאומי?
תודה
לילך
16/02/2020 10:06
לילך 16/02/2020 10:06
חוקי עבודה... זה הגיוני שבעלי לא הגיע לעבודה בגלל מחלת ילד, ואמרו לו שלא מקבלים את זה רק אחרי 3 ימי מחלה? אם כן, האם הוא מפסיד את היומיים האלה, עד היום מחלה השלישי? מזה הדבר הזה? אני מורה ועל כל יום של מחלה ניתן להביא אישור.
רחל
16/02/2020 10:05
רחל 16/02/2020 10:05
היי, אשמח לעזרה של עורך דין מומחה מטעמכם,

עבדתי במקום עבודה מסויים בין התאריכים 4.1.18-5.12.18 - זאת אומרת 11 חודשים.

לפי תלושי השכר הופרש לי פנסיה כל חודש להפניקס , לאחר בדיקה עם הפניקס לפני כמה ימים התברר לי שהכסף שהועבר אליי חזר למקום העבודה שלי כי אחרי שעזבתי את העבודה אף אחד לא לקח בעלות על קרן הפנסיה שלי.

הפניקס העבירו לי הוכחה שהם העבירו את הכסף חזרה למעסיק בספטמבר 19.

מה אני אמורה לעשות כדי לוודא שבאמת הכסף יוחזר אליי ?
קוטב מאיר
13/02/2020 18:59
קוטב מאיר 13/02/2020 18:59
כאשר עובדים מטעם חברת סיעוד,ישנם חברות שאינם מספקות כפפות,האם קיים בחוק סעיף שמחייב את החברה לספק עזר זה ?
מועם
13/02/2020 12:21
מועם 13/02/2020 12:21
מה כדאי לעשות?: לתבוע מעכשיו את מקום העבודה או לחכות שימונה מפרק ואז לתבוע מביטוח לאומי?
יוסף ישראלי
12/02/2020 21:24
יוסף ישראלי 12/02/2020 21:24
שלום,
אני עובד כ-6 שנים במשרה מלאה ובמתכונת של משכורת חודשית.
אני מחסיר באופן קבוע הרבה שעות (בידיעה ובהסכמה) ולכן בתלוש המשכורת בחלק בו מופיעים פרטי התשלומים מופיעה שורה של "העדרויות" עם מס' השעות החסרות והניכוי שלהן מהמשכורת.
להפתעתי גיליתי שבכל השנים כלל ניכויי החובה- מס הכנסה, ב.לאומי, בריאות וק.גמל מחושבים לפי המשכורת שהייתה אמורה להיות בפועל ללא הפחתת השעות החסרות ולא ממשכורת הברוטו שקיבלתי בפועל לאחר הפחתת השעות.
הפער בין המשכורת ההתחלתית לבין משכורת הברוטו בפועל הוא גדול ונע בין 2000 ל-3000 ש"ח מדי חודש.

האם כך אמור להיות? האם לפי החוק לא אמורים לבצע את הניכויים מברוטו שקיבלתי בפועל (קרי, מה שבאמת עבדתי) ולא מה שהייתי "אמור" לקבל במידה ולא הייתי מחסיר ולו דקה אחת?

אם הצדק איתי, למי עליי לפנות בנוגע לכלל הניכויים הנ"ל?

תודה רבה.
ג'קי
12/02/2020 17:35
ג'קי 12/02/2020 17:35
שלום

אשמח לדעת מה החוק אומר בנושא הבא והאם יש עילה לתביעה.

אימי עבדה בסופר כקופאית כ8 וחצי שנים. בתקופה האחרונה, החלו שמועות שהסניף אומר להימכר.

בסוף ינואר, בעוד אימי הייתה בחופש מחלה, הסניף נסגר וכל העובדים פוטרו. אימי לא פוטרה מיידית כיוון שהייתה בחופשת מחלה ולכן בסיומו נסעה למשרדים לקבל מכתב פיטורים.

אף אחד מהעובדים לא קיבל שיחת שימוע ובמכתב הפיטורים רשום שהרשת החדשה, זו שקנתה את הסניף בו אימי עבדה, תקלוט את כל העובדים, אך בפועל הסניף נסגר מיידית ל4 חודשי שיפוץ.

האם יש כאן הליך פיטורים שלא כחוק?
גבריאלה
12/02/2020 17:32
גבריאלה 12/02/2020 17:32
אחי בן ה16 עבד 3 יום בחודש דצמבר, ו12 יום בחודש ינואר במאפיה. (התפטר במהלך החודש בגלל יותר מידי שעות במשמרת ללא תשלום של שעות נוספות)
ב12 בינואר הוא קיבל את הצ'ק של דצמבר, הצ'ק לא הופקד עקב טעות בצ'ק, המעסיק סיכם איתו שלצ'ק החודש הוא יוסיף את הסכום.
מ10.2 ניסינו לדבר עם המעסיק לדעת מה עם הצ'ק זכינו לסינונים ניתוקים וכו,
לאחר שיחה עם המעסיק היום נאמר לאחי לבוא ולקחת צ'ק זאת אומרת שהכסף יכנס לחשבונו רק בתאריך ה16.2.
האם ניתן לתבוע, והאם כדאי?
נשמח למענה יום טוב.
ירדן
12/02/2020 17:17
ירדן 12/02/2020 17:17
היי,
צריכה את עזרתם של אנשים שמבינים בעיניי חוק שכר וכו׳.
במידה ואני חתומה על חוזה עבודה ובו רשום שמס׳ שעות המינימום במשמרת הוא 8 והמקסימום הוא 12 ועבדתי יום אחד במשמרת 13 וחצי שעות מכיוון שלא המנהל ולא אחראי משמרת דאגו לי למחליף ועל מנת לא להשאיר את מקום העבודה ללא אף עובד , והיום אחרי שקיבלתי את המשכורת ולא הבנתי מדוע לא משלמים לי את השעה וחצי נוספים האלה נאמר לי (מעתיקה את הכתוב מתוך וואטזאפ של המנהל)

״כמו שהסברתי לך פעם שעברה
זה לא משולם מהסיבה הפשוטה שאנחנו לא מעסיקים עובדים מעל 12 שעות זה בניגוד לחוק.

את המשכת על דעת עצמך אף אחד לא ביקש שתעשי את זה״

***רק אציין כי העבודה הינה במשמרות וזה ספציפית היה משמרת לילה משעה 18:00 בערב עד 06:00 בבוקר כביכול אבל נשארתי עד 07:30 בבוקר***

השאלה האם מותר להם כחברה לעשות את זה או שניתן לעשות משהו ?

תודה
גיל 12/02/2020 17:15
היי, אשמח לתשובותיכם בנושא דיני עבודה:
1. האם יש היתר חוקי למנוע מעובד תשלום על שעות נוספות/שעות לילה/שבת בטענה שהמשכורת מכילה 125% תוספות לכלל
המקרים הללו?

2. האם ניתן לדרוש מעובד להגיע לעבודה ללא תשלום על הזמן הספציפי אליו הגיע, אם על כל משמרת יש השלמה לסכום מינימום מסויים של כסף, בטענה שזה מתקזז?

3. האם ניתן להחליט לשלם או לא לשלם לעובד על סמך שיקול דעת הבוס באם היה מרוצה או לא מעבודתו?

תודה רבה לעונים, עזרתכם מבורכת!
ליאן
12/02/2020 17:14
ליאן 12/02/2020 17:14
אני עובדת דוורית בחברה פרטית.

כשרק באתי האיתי עובדת על 2 אזורים.

אחרי זה הם הגדילו ואמרו לנו לקחת גם שליחויות כי הם אמרו שזה התפקיד שלנו חוץ מהדואר.

אחרי זה הם הוסיפו לנו עוד אזור האינו על 3 אזורים ומשלוחים (שבחוזה אנחנו נחשבים דוורים ולא שליחים)

ועכשיו הוסיפו לנו עוד אזור וגם רוצים לנו להוסיף עוד שליחויות.

כל זה הם עושים עם משכורת שאנחנו האינו בתחילת דרכנו ללא לעלות אותה!!!

רציתי לישאול אם הם יכולים לעשות את זה מבחינת החוק כי זה מגדיל לנו את הזמן שאנחנו עובדים וגם השליחויות לוקחות לנו גם הוצאות שאנחנו משלמים לבד אם זה האוטו, דלק, השיחות שאנחנו עושים מטלפון אישי שלנו וחוזרים אלינו גם כשאנחנו לא עובדים כבר וגם כמו הדואר גדל!

האם נותר להם לעלות לנו עבודה בלי לעלות לנו בשכר?
אליה
12/02/2020 17:12
אליה 12/02/2020 17:12
היי תודה רבה מראש,
עבדתי בבחירות האחרונות לראשות עיריית אשדוד.
עבדתי למען מועמד/ת שבסוף לא זכה להיות ראש העיר.
לאחר שסוכם איתי כבר על מחירים וחתמתי על טפסים(שצילמתי באותו יום) ולאחר ששני רכזים דיברו איתי ואחראית הכספית דיברה איתי מסרבים לשלם לי על היום שעבדתי עליו(קרתה טעות אצלם במטה ובמקום שיעבדו שתיים באותו המקום הם העסיקו ארבעה ופשוט מסרבים לשלם לי).
לאחר שפניתי אליהם שוב ושוב בשביל לקבל את הכסף הם מסרבים(הגעתי עד למועמד לראשות העירייה שסירב גם כן להביא לי את השכר שמגיע לי).
ארצה לדעת מה ההליך המתבקש נכון לעכשיו.
נ.ב
(רוב התקשורת שהייתה ביננו זה הודעות בוואטסאפ שצילמתי את כל ההתכתבות ביננו)
אסתי
12/02/2020 10:22
אסתי 12/02/2020 10:22
אני עובדת במקום ציבורי כ-7 שנים. לפני חמש שנים היה לי רופא תעסוקתי למשך 3 חודשים. עכשיו שוב קיבלתי רופא תעסוקתי למשך 3 חודשים. המעסיק טוען שניתן לצבור רק עד 6 חודשים של רופא תעסוקתי לכל אורך שנות עבודתי, ורוצה להפחית את אחוזי המשרה שלי ל 70%. האם זה חוקי?
חנן בר און
12/02/2020 08:14
חנן בר און 12/02/2020 08:14
שלום רב,
אני עובד חודשי .
במקום עבודתי משלמים דמי מחלה ע"פ החוק.
חישוב המחלה כולל ספירה של כל ימי המחלה קלנדרית ללא התחשבות בימים שאינם ימי עבודה כגון שישי שבת.
חישוב ערך יום עבודה = שכר חלקי 22.
לדוגמה :
שכר 12000
אישור מחלה מ-15/01 עד 25/01 מיום רביעי עד יום שבת בשבוע שלאחריו
מכסת ימי מחלה שחויבה - 11 ימים
ערך יום עבודה :545.45=12000/22
סכום שירד מהשכר = 1090.9

האם החישוב הנ"ל חוקי ?

ראיתי שעבור עובדים בשכר חודשי ישנן 2 פרשנויות לחוק:
1. לא לחייב ימי מחלה על ימים שאינם ימי עבודה אבל כן להחשיב אותם בספירת הימים, בדוגמה הנ"ל השכר יחוייב ביום וחצי -818.18 (רביעי וחמישי) ומכסת ימי המחלה תחוייב בימי העבודה בלבד - 7
2. לחייב עבור כל הימים קלנדרית אבל אז ערך יום עבודה הוא שכר חלקי 30. בדוגמה הנ"ל יחוייבו 11 ימי עבודה והשכר יחוייב ב-800 ש"ח
12000/30 = 400 ליום עבודה X 2 ימים = 800