לאחר
חיפוש עבודה בחודשים האחרונים שמתי לב לדבר שנורא הרגיז אותי ומאוד מעניין אותי האם הוא נחשב כאפליה.
אני עוסקת בתחום ההייטק ובחיפושי השונים (בין אם אתרים / חברות השמה / קבוצות בפייסבוק) נתקלתי במלא מקרים שאחת הדרישות סף מטעם
המעסיק הוא יוצאי 8200. וזהו.
לא ביקשו ידע מסויים, הכשרה או ידע על איזה כלי שנדרש לדעת. כידוע 8200 היא אחת היחידות הגדולות בצהל ומכשירה למגוון תפקידים ולא תפקיד אחד ספציפי ובעבודתי האחרונה כל שאר הצוות שלי חוץ ממני היו יוצאי היחידה.
לא הרגשתי בשום רגע במהלך העבודה איתם שאני נופלת מהם באיזשהו תחום אז בטח ובטח עכשיו, לאחר שיש לי כשנה וחצי ניסיון נוספים מעניין אותי כיצד מעסיקים יכולים להרשות לעצמם לסנן מועמדים רק על פי נתון זה שהדבר היחיד שהוא מעיד עליו זה יכולת המיון הלקויה של צהל (שמצליחה לרוב אבל הרבה מאוד פעמים גם מפספסת מועמדים טובים, ואני ממש לא מדברת דווקא עלי).
לסיכום האם ניתן להגיש תביעה על
אפליה במקרה זה? אני יודעת שאסור לשאול
בראיון עבודה מה עשיתי בצבא אבל כאן המצב אפילו מקדים את הריאיון.
האם ניתן להחליט לפסול בן אדם רק על פי המקום ששירת בו בצהל ולא על פי כשרון או ידע מסוים שיש למועמד (ממה שאני מבינה פה המעסיקים לוקחים את העניין של 8200 כסוג של סינון ראשוני שצהל עשה למועמדים וכך "חוסכים לעצמם זמן" בחיפוש מועמדים מתאימים)? אם זה משנה כן עשיתי שירות מלא בתפקיד שחתרתי לכך שיהיה טכנולוגי לאחר כניסתי ליחידה גם כדי לעזור בחוסרי כ"א שהיו ביחידה.
שוב אם היו רושמים ידע בשפת פיתוח או כלי מסויים שאין או יש לי הייתי יכולה להבין, אך פה לא רשמו כלום והחברת השמה אמרה לי שהיא לא יכולה להעביר את הקוח שלי אם לא הייתי ב8200, לא משנה באיזה תפקיד...