ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
מזית
19/11/2020 08:57
מזית 19/11/2020 08:57
היי
עבדתי בחנות רשת גדולה שבה המנהל טוען שעזבתי עקב סיבות אישיות אך האחראית פיטרה אותי הזמינה אותי לשיחה והציגה מס דברים ואמרה כי איני מתאימה לאחר כ5 חודשי עבודה שם...
עכשיו הגשתי תביעה בבית דין לעבודה ובחודש הבא יהיה לי משפט...כשהייתי אצל המנהל בשיחה הוא טוען שאני התפטרתי ומתעקש על כך..בעצם הם החתימו אותי על מכתב בו כתוב עזיבה עקב סיבות אישיות ...זה נעשה ברמאות!! כביכול להגיד שאני עוזבת אבל האחראית היא זו שזימנה אותי לשיחה ופיטרה ...
השאלה שלי היא איך אני יוכל להוכיח את זה? שהם אלו שפיטרו .?
ריבי
19/11/2020 08:55
ריבי 19/11/2020 08:55
שלום רב , אני עובדת בחברת אבטחה, לפני כחודש קיבלתי הודעה מהמנהל שקיבלתי כסף על 2 משמרות שבעצם בפועל לא עבדתי ומישהו אחר עבד , אבל אני בעצם עבדתי ויש רישום של הכל . המנהל ביקש אישור שיקזזו לי מהמשכורת של חודש זה , אמרתי במופרש שאני לא מסכימה שהם יגעו לי בשכר וניתנה לי תשובה שזה יעלה להחלטה של מנהל בכיר יותר , בסופו של דבר בתלוש הנוכחי גיליתי שהורידו לי בשכר סכום של 2 משמרות ללא אישור שלי כמובן . האם ניתן לתבוע ? לקבל השבה במיידי ולא לחכות ל 10 לחודש הבא?
אשמח לעזרה וסיוע תודה !
שירן
18/11/2020 11:44
שירן 18/11/2020 11:44
שלום,
בעלי נעזר בשירות של עורך דין על מנת לקבל קצבת נכות מביטוח לאומי.. בעלי חתם על מסמך לגבי האחוזים שהעו״ד מבקש.. אחרי שאישרו לבעלי קצבת נכות שמסתכמת ב 3200 ש״ח לחודש כולל תוספת עבור 3 ילדים העו״ד טוען שבעלי חתם לשלם כל חודש 500 שקל לכל החיים.. לציין שלא זכור לי שהוזכרו המילים כל החיים אפילו לא פעם 1.. בעלי ביקש העתק מהחוזה והעו״ד לא מוכן לתת לו.

מה אפשר לעשות במקרה כזה? האם זה הגיוני לשלם סכום כזה לכל החיים.. לציין שבעלי בן 36 והוא מקבל נכות מס׳ שנים ועד עכשיו שילם.
עומר
19/11/2020 08:05
עומר 19/11/2020 08:05
התשובה לשאלתך תלויה במועד שבו נחתם החוזה מול העורך דין. אם החוזה נחתם לפני חיקוק הגבלת שכר הטרחה או אחרי שהחוק נכנס לתוקף. ככל שלפני אזי התשלום הוא בהתאם למוסכם בין הצדדים במסגרת החוזה שנחתם ביניהם. ככל שאחרי מוגבל ל-15% ממקסימום של 60 קצבאות לפני מעמ. אגב, החוק נכנס לתוקף ב-5 לדצמבר 2015 וזה התאריך הקובע לעניין זה.
לאורה
19/11/2020 08:01
לאורה 19/11/2020 08:01
אמא שלי הייתה צריכה לקבל פיצויים מהמעסיק שלה בסהכ 7.5 אלף. אחרי שנתיים בבית משפט השופטת חייבה אותו לשלם לה את הפיצויים. והנה קח אחרי שנתיים היא קיבלה 7 אלף שקל, אשכרה שנתיים! אני לא אשתוק על ה 500 שח הנותרים.
חוץ מלפתוח תיק בהוצאה לפועל על אי עמידה בפסק דין
מה עוד נותר לעשות? אני מרגישה פשוט שהאדם הזה ביזה את אמא שלי כל כך הרבה שמן שה 7 וחצי אלף האלו עלו לה בבריאות
איתי
19/11/2020 07:40
איתי 19/11/2020 07:40
חברת הייטק גדולה הנחתה את עובדיה שעובדים מהבית כי ״אין לקיים פגישות עם חברי וחברות הקבוצה שלכם״.
ההנחיה די מעורפלת מכיוון שאינה מבהירה הם מדובר על שעות העבודה או מחוץ להם.
לאחר שמספר מנהלי קבוצות פרשו את ההנחיה כך שמותרים מפגשים מחוץ לשעות העבודה הבהיר נציג HR שהאיסור הוא מוחלט גם מחוץ לשעות העבודה.
האם ההנחיה הזו חוקית? כלומר מותר למעסיק לאסור מפגשים, הלוויות, וכו?
בנוסף, ואני מניח שזה תלוי בתשובה לשאלה הקודמת, לפני שיצאה ההבהרה אחד המנהלים הזוטרים קבע מפגש צוות קטן בשעות הערב באוויר הפתוח, אחד מהנוכחים אובחן בקורונה והמנהל הוזמן לשימוע לקראת פיטורים בגין הפרה משמעתית. האם תקין?
תודה!
טליה
18/11/2020 16:23
טליה 18/11/2020 16:23
אם עובד קבלן מקבל מכתב מהחברה שבה עובד
(לא חברת קבלן), האם זכאי לפיצויים וביטוח לאומי או שחברת קבלן אחראית על פיטורים ?

האם במקרה כזה חברת קבלן יכולים להעביר את העובד למקום עבודה אחר ואז לא יהיה זכאי לפיצויים ?
ליאור
18/11/2020 12:19
ליאור 18/11/2020 12:19
שלום,

אתמול הייתי אמור לחתום על חוזה עבודה באחת מתחנות הדלק והיו שם 3 סעיפים שנראו לי מאוד לא חוקיים -

1) כל פער בקופה, יושלם ישירות מכיסו של העובד
2) כל נזק לציוד שייגרם על ידי העובד במהלך המשמרת, העובד יישא בעלות הטיפול
3) אם התבצעה גניבת דלק במהלך המשמרת אז העובד יישא בעלות הגניבה
בכל הסעיפים האלו כתוב שהתשלום יהיה לאחר בירור ואז תשלח דרישה לתשלום והתשלום יבוצע לא יאוחר מ48 שעות.

האם אלו סעיפים חוקיים?
עמית
18/11/2020 11:50
עמית 18/11/2020 11:50
לאחרונה ניידתי את קרן ההשתלמות שלי, תהליך שלקח כמעט 3 חודשים...

לאורך התקופה ביקשתי לברר מהו סטטוס הניוד, אך זכיתי לחוסר שירות והתעלמות מצד בית ההשקעות החדש. רק כשהגשתי תלונה דרך רשות שוק ההון, לפתע הודיעו לי שלאחר בירור התגלה שחסרה חתימה שלי בטופס העברה. מחדל גדול מאוד.

עם תיקון הטופס, התהליך הושלם כראוי. מהו הפיצוי הראוי במקרה זה? בית ההשקעות הציע פיצוי בגובה של כ1.5% מגובה התיק לפי חישוב הפרשי תשואה בין הקופות: מותנה בחתימה על כתב ויתור וסילוק, ובנוסף הוזלה של כ10% בדמי הניהול: ללא התנייה על חתימה על כתב ויתור וסילוק - וזאת לטענתם בגין חווית השירות בלבד, מפני שאינם חייבים בפיצוי משפטית או רגולטורית, אלא "אף על פי כן ולפנים משורת הדין". אך מה לגבי עוגמת נפש שנגרמה לי?... תודה לעונים.
איציק
18/11/2020 11:47
איציק 18/11/2020 11:47
אני עובד כסייר לילה 6 שעות כל יום משעה 23:00 עד 05:00 בבוקר. אני נוסע לאסוף את הניידת מנקודה מסויימת ומשם נוסע ליישוב בו אני עובד.

השאלה שלי האם אני אמור להתחיל לקבל שכר מהרגע שאני על הניידת (כלומר 22:45) או מהרגע שאני מגיע למושב עצמו, ואותו דבר גם בחזור.

בעצם יוצא שאני ״מבלה״ חצי שעה נוספת בכל יום על הניידת של העבודה ללא קבלת תשלום.

האם חוקי שהמעסיק לא משלם לי על החצי שעה הזו?? תודה רבה מראש לעונים
רועי
18/11/2020 11:22
רועי 18/11/2020 11:22
שתי דברים אחד התחלתי לעבוד בתור שליח ועשיתי תאונה שגרמה לשריטה ברכב של אודיי שבעל הרכב סגר עם הבוס שלי שהחוב על הרכב היה 500 ואני שילמתי מכספי האם זה מותר והאם אני יכול לדרוש תכסף שלי בחזרה למרות שהסכמתי לשלם מהלחץ שאני דפקתי תרכב
2 עשיתי משלוח ועף לי מהכלי שאני עושה איזה חפץ וקרע לי תכיסוי נגד גשם והוא רוצה לחייב אותי ומפיל עלי עוד דברים שיש האם הוא יכול לחייב אותי
יואב
18/11/2020 11:14
יואב 18/11/2020 11:14
עובד שעובד לפי שכר שעתי וממרץ לא עובד בשישי שבת חוץ מפעם אחת בתחום האבטחה
היה בחופש מחלה שבוע שעבר משני עד חמישי סה"כ שלושה ימים
לאחר מכן מראשון עד שלישי שלושה ימים סה"כ
לא ניתנו ימי מחלה על שישי שבת
המשמרות קבועות מראשון עד חמישי וכפי שנאמר ממרץ כבר לא עובד רציף בשישי שבת
האם על השלושה ימי מחלה של ראשון עד שלישי הוא אמור לקבל תשלום מלא?
ענבר
18/11/2020 11:12
ענבר 18/11/2020 11:12
לפני הסגר השני התחלתי לעבוד במכון יופי שם חתמתי ניסיון לחודש עבודה.

עבדתי 3 פעמים ואז היה סגר, חזרנו לעבוד בנובמבר.
אני עובדת בעוד עבודות ובמקום ידעו את זה.

בשבוע של החזרה לעבודה הייתי אמורה לעבוד משמרת בוקר, לילה לפני הם הודיעו לי לא לבוא כי אין ע ככה טדה וביטלו את המשמרת, יצא מצב שאני פשוט יושבת בבית כי זה היה בהתראה קצרה מידי.

יום למחרת קרה בדיוק אותו הדבר ושוב מצאתי את עצמי ללא עבודה, לא יכולתי גם לקבוע עבודה במשרה הנוספת שלי בגלל ההתראה הקצרה.

ביום השלישי לעבודה וידאתי שבאמת יש עבודה וטיפולים, והם אמרו שגם היום מלא לגמרי ואין סיבה לדאגה.
כמובן שבערב התקשרו ואמרו לי להגיע ב3 במ'ום בשעה 1 כי התבטל טיפול.

ביום המשמרת רגע לפני שבאתי לצאת למשמרת שמתחילה ב3, התקשרו אליי ברבע ל3 ואמרו לי לא לבוא ולהגיע ב6.

כעסתי, אמרתי שאגיע כי אני מכבדת מקום עבודה, אבל הודעתי שאני לא מתכוונת להגיע יותר אחרי זה.
מצאתי את עצמי מגיעה לשם בשביל שעה אחת כי גם הטיפול של אחרי זה בוטל.

אחרי בירורים הבנתי שמגיע לי את הכסף על השעות האלה, פניתי למנהלת הסניף והיא פשוט מסננת אותי ולא מגיבה. בקשתי ממנה בצורה יפה כמובן אם היא יכולה להתייחס ועדיין הייתה התעלמות מוחלטת.

יש משהו שאני יכולה לעשות? יש פה עילה לתביעה?
אני אשמח למענה כי עד עכשיו לא ממש הצלחתי להבין את המצב.
לגביי חוזה העסקה אין לי אותו, הם לא נתנו לי והיא כמובן לא עונה לי. והוא היה חתום רק לחודש מתאריך עד תאריך.
ליאור
17/11/2020 16:33
ליאור 17/11/2020 16:33
במידה ואדם עובד בחברה במשך למעלה משנתיים.
כאשר בכל חודש, בתלוש מופיע שבוצעה הפקדה לקרן הפנסיה על פי חוק, אך בפועל מעטים החודשים שבאמת בוצעה ההפקדה.

במצטבר המעסיק חייב לעובד עשרות אלפי שקלים לטובת הפרשות,
גם אלו שנלקחו מהתלוש אך לא שולמו, אך גם אלה שהמעסיק היה צריך לשלם בעצמו.

מעבר ללדרוש מהמעסיק את כל ההפרוש בדיעבד.
האם יש ריביות מסוימות שהמעסיק חייב לשלם?
האם זה נחשב הלנת שכר? ואם כן כיצד מחושב הפיצוי הנדרש?

למשל אם בחודש ינואר 2020 לא הופרשה הפנסיה בסך X שקלים,
האם לאחר למשל עשרה חודשים, המעסיק יצטרך להפקיד את ה X האלו? או שהוא מחויב בריבית ופיצויים?

תודה
ליעד
17/11/2020 11:48
ליעד 17/11/2020 11:48
היי,
האם אני זכאית לתשלום עבור בדיקות הריון שנערכו בחול מועד סוכות או בחופשת פסח למרות שמקום העבודה שלי לא עבד?
לילי
17/11/2020 10:41
לילי 17/11/2020 10:41
האם אפשר למסור לעובד באמצעות וואצפ מכתב בו מעדכנים אותו במידע בדבר הזכויות שלו?
(המדובר במכתב בענין הפרשה חודשית של 8 ושליש לפיצוים לפי חוק 14 לפיצוי פיטורין)
אופק
16/11/2020 18:32
אופק 16/11/2020 18:32
שלום
פוטרתי מעבודתי לפני ב10.11 ואקבל חודש הודעה מוקדמת עד ה 11.12
ב29.11-3.12 יש לי צו מילואים (5 ימים)
האם נכון ששירות מילואים בזמן הודעה מוקדמת מאפס את ההודעה המוקדמת וזו מתחילה להיספר חודש מתום המילואים?
תודה רבה
גמול ב 16/11/2020
לילי
16/11/2020 15:53
לילי 16/11/2020 15:53
אני עובדת עירייה ועושה גמול ב' של 400 , בסיומו של הגמול צריכה להתווסף לי למשכורת תוספת של 328
ממה שהתברר לי הסכום הזה יקוזז מההשלמה למינימום
האם זה אומר שאני יראה תוספת גמול בשכר נטו שלי?
אשמח לתשובה
וותק 16/11/2020
דורון
16/11/2020 15:23
דורון 16/11/2020 15:23
שלום רב
אני מתחיל עבודה חדשה ברשות מקומית אני אמור לקבל וותק ממקומות העבודה הקודמים השאלה שלי אם במקום עבודה אחד עבדתי 60 אחוז או 75 אחוז משרה מסיבות אישיות זה ישפיע על הוותק שאני אמור לקבל? הוותק שאני אמור לקבל 18 שנה
תודה מראש דורון
ניסים
16/11/2020 13:17
ניסים 16/11/2020 13:17
הועסקתי במקום עבודה במשך קצת יותר מחצי שנה (מתחילת חוזה ועד סיומו) לאחר מכן מקום העבודה לא רצה להאריך את החוזה מכיוון שהעבודה היא חצי שנתית (לאחר מכן לא עובדים במשך החצי שנה שאחרי). המעסיק טוען שסיום חוזה לא נחשב פיטורים ולכן לא יוכל להגיש לי מכתב.
שאלתי היא אם המעסיק חייב להגיש לי מכתב פיטורים או לחלופין מכתב סיום העסקה לפי חוק
נדיב
16/11/2020 10:59
נדיב 16/11/2020 10:59
צהרים טובים לכולם
אני עובד כטכנאי רשת בתחום הכבלים, עבודה שבמסגרתה אני מתחזק ומטפל בתקלות בארונות התקשורת שמפוזרים בשטחים הציבורים של כל עיר.
בהרבה מצבים בהם אין חניה במרחק סביר מהארון (לרוב באזורים מרכזים), אני נאלץ להעמיד את הרכב שלי באדום לבן ובצמוד לארון התקשורת בו קיימת התקלה כיוון שברכב נמצאים כל כלי העבודה והרכיבים (שבחלקם כבדים) שאני צריך אחרי שאני מאבחן את התקלה שלפעמים היא מסתבכת ואני צריך ציוד נוסף מהרכב.
השאלה המתבקשת היא -
האם יש משהו בחוק שמגן עלי מפני קבלת קנסות חניה במקרים כמו המקרה הנ״ל
תודה מראש
שושי
16/11/2020 10:58
שושי 16/11/2020 10:58
עבדתי במחלקת כספים בתפקיד מענין ובכיר ולאחר שהגיע הנהלה חדשה החליטו להעביר אותי לתפקיד של גובה (כשבער אני הייתי אחראית על הגובות)
כשביקשתי מכתב על השינוי לא היו מוכנים לתת לי ולאחר כמה ימים זימנו אותי לשימוע שלא התקיים היות ויצאתי לתקופה של אובדן כושר עבודה למשך 3 שנים.

נשאלת השאלה האם בתום אכ"ע כעת מגיע לי הודעה מוקדמת. פיצויים כדין מפוטרת לא סיימנו יחסי עובד מעביד איני חתומה על סעיף 14 עד מתי יחשבו הפיצויים סיום האכ"ע או עד היום שיצאתי ל אכ"ע
הביטוח הפריש רק על החלק שקבלתי לפיצויים
האם אני יכולה להתייצב לעבודה ביום שיסתיים אכ"ע
תודה מראש לעונים
בנק 16/11/2020
לילך
16/11/2020 10:35
לילך 16/11/2020 10:35
אני עובדת
לא קבועה בבנק וזומנתי לשימוע. עוד בטרם התבצע השימוע המנהלת שלי עדכנה אותי שאצטרך לחפוף עובד אחר בתפקיד שלי. הגעתי לשימוע בו נאמר כי שוקלים סיום העסקתי מכיוון שהבנק מצמצם את מצבת כח האדם ולא מדובר ביכולות שלי. דברתי והסברתי שאני מקצועית ואמינה והמנהלת שלי חזקה את דברי בשיחה. כמו כן אמרתי שאני מרגישה שהשימוע הוא למראית עין בלבד מכיון שכבר עדכנו שאחפוף עובד אחר שהוא קבוע לתפקיד וכי התפקיד שלי לא מתייתר. מנהלת משאבי אנוש אמרה שהשימוע הוא מאוד נקי וטרם התקבלה החלטה. ולמרות זאת ברגע שהסתיים השימוע נשלח מייל המתאר את התאריכים בהם אמורה להתקיים אותה חפיפה. האם יש עילה לתביעה? יש בידי את המייל האמור ואת תיעוד השימוע.
חדירה לפרטיות
16/11/2020 01:01
חדירה לפרטיות 16/11/2020 01:01
- קיבלתי מהעמות כתובת מייל ארגוני
- נאמר לי כי החשבון הוא גם אישי ולא נחתם חוזה בנושא השימוש בו . גם לאחר שסיימתי לעבוד הרבה התקשרויות ביני לבין המעביד נעשו דרך מייל זה .
- לאורך הזמן הזה הוא היה החשבון הפעיל אצלי גם לדברים אישיים .
- גוגל דרייב אישי , תמונות אישיות לי ולילדים שלי , פרטי חשבון בנק, גיליונות ציונים וכו' וכו' בוצעו ונשמרו במייל זה.
- לפני מספר שנים סיימתי את עבודתי בעמותה והמייל נשאר אצלי .
- לפני יומיים אני מגלה כי נחסמתי מלהיכנס למייל, הסיסמה שונתה, מייל שחזור סיסמה ומספר הטלפון לשיחזור גם הם שונו ( מצרף תמונה) .
- נסיתי ליצור קשר עם העמותה אך ללא מענה .
- אני מפחד כי יסתכלו ויראו את החומר האישי שלי . יש דברים רגישים .
חסוי
15/11/2020 20:37
חסוי 15/11/2020 20:37
אני מוטרדת בכל יום על ידי פסיכופט שלא מפסיק לדבר עלי ולהמציא המצאות ללא בסיס אחד של הוכחה ולהטריד אותי ואת המשפחה שלי יום וליל וכל זה רק בגלל שהוא מנסה לברוח מהחוק שהתלוננתי עליו כי הוטרדתי ועברתי והתעמרות במקום העבודה התשובה! שקיבלתי זה ששש סתמי ת'פה לצערי יש עומסים מטורפים במשטרה לטיפול ועד שיגיעו לזה אם בכלל ייקח מלא זמן לכן לצערי אני נאלצת להמתין . והכי הזוי שמי שבדק את הנושא יענו בדק כן זה הכפוף אליו מה דעתכם ? זה חוקי יש לו סמכות ?
ענבר
15/11/2020 18:06
ענבר 15/11/2020 18:06
סיימתי לעבוד במקום עבודתי לאחר כשלוש שנים, והגשתי בסוף אוגוסט מכתב התפטרות המודיע על סיום עבודתי ב30.9.20.

במהלך חודש ספטמבר (תקופת ההתראה) ניצלתי את שארית ימי החופש שהיו ברשותי באישור והסכמת המנהלות שלי, 13 ימים.

כיוון שבמהלך חודש ספטמבר היו גם ימי חג, יצא שנותרו לי 7 ימי עבודה. מתוכם הגעתי בפועל למקום העבודה יום אחד, על שלושה מהם הצגתי אישור רופא בגין מחלה, ו3 מהם לא הגעתי למקום העבודה אלא הייתי בימי עיון, שגם עליהם קיבלתי אישור ממנהלת העבודה שלי.

כחלק מתנאי העסקתי מגיע לי תשלום על ימי מחלה החל מהיום הראשון וגם על ימי העיון מגיע לי תשלום כמו על יום עבודה.

בפועל, בתלוש המשכורת על חודש ספטמבר המעסיק דיווח לי על יום עבודה אחד עליו קיבלתי שכר, ופשוט עשה לי "גמר חשבון"- פדיון ימי החופש והפרשים על דמי הבראה. למעשה לא קיבלתי שכר מלא או הפרשות פנסיוניות על כל החודש, אלא רק על יום העבודה בו הגעתי למשרד.

לאחר פניות חוזרות להוציא תיקון למשכורת, הוציאו לי תלוש נוסף על חודש אוקטובר שבו כביכול שולמו לי הפרשים- אך ללא כל פירוט, רשום רק "שכר יסוד".

לא הוציאו לי תיקון למשכורת ספטמבר, לא הופרשו לי פנסיה והשתלמות בהתאם, ובנוסף על כך הם דיווחו עליי בביטוח לאומי כמועסקת באוקטובר, מה שאינו נכון ועשוי לפגוע בזכויותי בקבלת דמי אבטלה בהמשך (כבר אושרה תביעתי וקיבלתי דמי אבטלה בגין אוקטובר).

באיזה אופן כדאי וניתן להמשיך מכאן? מה עליי לדרוש מהם? האם אכן מגיע לי שכר מלא ותנאים סוציאליים מלאים כולל הפרשות ביטוח פנסיוני? האם האופן שבו הם נהגו הוא חוקי?

תודה!
איקטרינה
15/11/2020 18:02
איקטרינה 15/11/2020 18:02
שלום רב!
אמא שלי קיבלה זימון לשימוע אתמול ושימוע הוא מחר בצהריים. מחר זה יום חופש שלה.כמו כן היא ביקשה לדחות את השימוע בשבוע כי לא אספיק להתייעץ עם עו״ד ולהתכונן לשימוע.
יש כמה שאלות:
אם זה חוקי לזמן אותה לשימוע ביום חופש? ואם היא חייבת להגיע ביום חופש?
אם המעביד חייב להתייחס לבקשתה לדחות את השימוע?
תודה מראש
אתי
15/11/2020 18:01
אתי 15/11/2020 18:01
שלום לכולם - יש לי חברה שנותנת שירותים לחברות אחרות איך יש לנו חשש שהחברות שאנו עובדים מולן יעסיקו את העובדים שלנו לא בידיעתנו ו"יגנבו" לנו עובדים.

ידוע לי שאין ביכולתנו למנוע מהעובדים לעבור לשם בגלל חופש העיסוק והבנתי שלא יעזור להחתים את העובדים על הסכם אי תחרות במקרה כזה. אבל האם ביכולתי להחתים את החברות ולאסור עליהם להעסיק את העובדים שלנו?
אם כן - האם יש חוזה כזה לדוגמא?
יוני
15/11/2020 17:54
יוני 15/11/2020 17:54
לפני כמעט שנה 22 בחורים מהכיתה שלי עבדו יומיים, למשך 211 שעות במצטבר, במחסן ספרים. ומאז לא קיבלו את הכסף. הסכום הוא 7542 שח, לפני הפיצויים וכולל נסיעות. אנחנו רוצים לתבוע אותם אבל לא יודעים איך ואיפה..
אז כמה שאלות
אנחנו צריך עורך דין?
לאיפה בדיוק להגיש תביעה ואיך?
כל בחור תובע בנפרד או שיש תביעה קבוצתית או משהו כזה?
תודה לעונים!
עמית
15/11/2020 17:54
עמית 15/11/2020 17:54
הייתי בבידוד למשך 20 יום בין התאריכים 24.9-12.10, בתור עובדת חדשה היו לי רק 3 ימי מחלה.

ע״פ כתבה שפורסמה ב30.9, כיוון שאין לי מספיק ימי מחלה על המעסיק לשלם לי בהשתתפות עם המדינה 50% על היום השני והשלישי והחל מהיום הרביעי 70% על כל יום בבידוד. ההסדר המדובר היה בתוקף עד התאריך 28.10, כלומר אמורים לשלם לי על ימי הבידוד.

במשכורת שקיבלתי חסר לי השלמה על ימי הבידוד שהייתי בבית על סך יותר מ1,000 ש״ח, המעסיק שלי טוען שכיוון שאני עובדת חדשה והימי מחלה שלי נוצלו בבידוד לא אמורים לשלם לי מעבר לסכום שקיבלתי במשכורת (על סך 14 שעות עבודה בלבד), המעסיקים שלי מתנערים מאחריות ומעבירים אותי מאחד לשני.

מה עליי לעשות?
ילנה
15/11/2020 17:51
ילנה 15/11/2020 17:51
בעלי במשך 4 שנים עבד כעצמאי (עוסק מורשה)
אצל אותו בנאדם (נתן שרות תחזוקה למבנה תעשייתי)
כל חודש הוציא לו חשבונית על השירות במשך 4 שנים.
-בנוסף עבד באותו המבנה ונתן אותו השירות במשך 12 שנה לפני כן אבל בתור עובד קבלן.

כשהקבלן הפסיק לתת את השירות במבנה, בעל המבנה הציעה לו להישאר ולתת לו שירות ישירות וכך היה במשך 4 השנים האחרונות.

השאלה היא - במקרה של עזיבה, האם מגיעה לו משהו? פיצויים? האם כאשר עבד במקום קבוע למול חשבונית מגיעים לעצמאי תנאי עזיבה כלשהם?

בנוסף... הסכם ביניהם היה עבודה בימי א-ה
07:00-17:00

תמיד מגיע לכל קריאה ובקשה גם שישי-שבת וגם הרבה מעבר לשעות העבודה.

כל יום חופש שלקח ובכלל לעיתים נדירות, תמיד קרה משהו והתבקש להגיע ולפתור בעיות...

אודה לכל עצה בנושא
תודה מראש