ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
שיר
08/08/2019 16:10
שיר 08/08/2019 16:10
שלום, אני עובדת בחברה ומשתמשת ברכבי הפרטי בתפקיד ניהולי. עד לפני שנה השתמשתי ברכב חברה. התפטרתי וחזרתי לעבודה עם הרכב שלי בסיכום עם המעביד לחצי שנה .הרכב שלי מסוג ניסאן קשקאי מנוע 2000 .מעבר לדלק שישולם לי על פי קבלות שאגיש, מה נהוג לדרוש מהמעביד עבור תשלום ההוצאות מלא הבלאי של הרכב אודה לתשובתכם יש לציין כי אני עושה כ1500 קמ בחודש.
משה
15/07/2019 13:31
משה 15/07/2019 13:31
רציתי לשאול האם המעסיק יכול לדרוש העלאת צילום שלי באתר הפנימי של החברה. החברה הקימה פורטל בו היא מציגה לכל העובדים את כל העובדים, עם צילום של כל עובד. אני ביקשתי שהתמונה שלי תוסר. מנהלת כוח אדם לא הסכימה. רציתי לשאול האם זו זכותי שהתמונה שלי לא תפורסם, גם לא באתר הפנימי של החברה?
עורך דין
21/07/2019 11:32
עורך דין 21/07/2019 11:32
שלום משה

האם חוזה העבודה שלך מול המעסיק עוסק בנקודה זאת? האם נתת הסכמתך בכתב, בשלב כלשהו, לפרסום התמונה?
יוסי
08/08/2019 13:49
יוסי 08/08/2019 13:49
ומה דעתך במידה ומדובר באתר חיצוני והנושא לא מופיע בחוזה ?
נ.ק
08/08/2019 11:05
נ.ק 08/08/2019 11:05
אשמח למענה של עורך דין בסוגייה הבאה.

הודעתי על התפטרות בעבודה, ועל פי חוק עליי לתת 30 יום הודעה מוקדמת.

כעת קיבלתי צו מילואים, חמישה ימים רצופים, שנופלים בתוך ה30 יום הודעה מוקדמת שנתתי בעבודה.

האם עקב כך, עליי להאריך את ימי ההודעה המוקדמת? כלומר ימי המילואים לא נחשבים בתוך ימי ההודעה המוקדמת?

אשמח לתשובות. תודה
דנה
08/08/2019 11:00
דנה 08/08/2019 11:00
חופשת מחלה - אני עובדת במשמרות, לרוב משמרת אחת שתיים בשבוע. נתנו לי חופשת מחלה של 23 ימים, אני בעבודה כבר מעל לשנה.

אני זכאית לימי מחלה? כי הבנתי שזה רק לימים שהייתי משובצת ולא הגעתי... וכאלה היו שלושה. אז נניח רק לשלושת הימים האלה, מה גובה התשלום? כי הבוס שלי אמר משהו מוזר של 50% מהיום השני ו25% מהיום השלישי... לא מצאתי סימוכין לזה.
פנסיה- אני עובדת בעיקר שבתות, והבנתי ששעות נוספות לא נכללות בחישוב, האם שבת זה נחשב שעות נוספות? או שמתייחסים רק למאה אחוז? כי קיבלתי פנסיה לחודש בגובה של 6 שקל על שכר של 1800 שקל, רובו בשבת.
ועוד מהו חשוב על פנסיה, אם היה לי חשבון פנסיה פעיל כשהתחלתי לעבוד שם אבל אל סיפקתי אותו, האם אני יכולה לספק אותו עכשיו כדי שישלמו לי גם על השישה חודשים הראשונים?

(אני בעבודה כבר כ15 חודשים)
תודה
אבי
06/08/2019 13:58
אבי 06/08/2019 13:58
שלום לכולם . שמי אבי ברצוני לדעת באשר למשמרת ארוכה . אני מגיע לעבודה עם ההסעה בשעה 18:35 ומחוייב לסיים בשעה 07:05 דהיינו 12 וחצי שעות עבודה . המעסיק טוען כי הוא לא משלם לי משעה 18:35 אלה רק מ - 19:00 ובנוסף הוא מוריד לי 1 שעה הפסקה . אני עובד לפי חוזה אישי לפי חוק שעות עבודה התשייה 1951 ... האם זה חוקי מה שמעסיק מוריד לי 1 שעה הפסקה וגם אי תשלום משעת ההחתמה . ובנוסף גם המעסיק מעסיק אותי בפועל 12.5 שעות עפ''י רישום שעות נוכחות וזה לא רק אני יש עוד עובדים באותו סיפור תודה אבי
אבי
08/08/2019 10:56
אבי 08/08/2019 10:56
משמרת ארוכה וניכוי הפסקה אבי 01/01/1970 02:00
שלום לכולם . שמי אבי ברצוני לדעת באשר למשמרת ארוכה . אני מגיע לעבודה עם ההסעה בשעה 18:35 ומחוייב לסיים בשעה 07:05 דהיינו 12 וחצי שעות עבודה . המעסיק טוען כי הוא לא משלם לי משעה 18:35 אלה רק מ - 19:00 ובנוסף הוא מוריד לי 1 שעה הפסקה . אני עובד לפי חוזה אישי לפי חוק שעות עבודה התשייה 1951 ... האם זה חוקי מה שמעסיק מוריד לי 1 שעה הפסקה וגם אי תשלום משעת ההחתמה . ובנוסף גם המעסיק מעסיק אותי בפועל 12.5 שעות עפ''י רישום שעות נוכחות וזה לא רק אני יש עוד עובדים באותו סיפור תודה אבי

אשמח לקבל תגובה . תודה אבי
הראל
08/08/2019 07:50
הראל 08/08/2019 07:50
שלום,
כסוכן מכירות נשלחתי לעבוד במפעל של לקוח
מנהלי משאבי אנוש של המפעל ידעו על כך ואף מפעם לפעם הוסיפו לי אנשים לפגישות
אדם שהציג את עצמו כבעלים של החברה התקשר אליי ממספר חסום,
קילל אותי ואמר לי שאני לא מורשה להגיע יותר לשטח המפעל.
לאחר מכן התברר בבירור קצר מול משאבי אנוש ,שזה מפריע לאדם זה שאיני מכיר,בזמן העבודה.
מנהלי החברה שלי,כששמעו את הסיפור מסרבים לצאת להגנתי מתוך חשש שייאבדו לקוח ומנסים לגרום לי להפסיק לעסוק בעניין. הם מנסים להרגיע אותי ואומרים שהם לא "תופסים" את מנהלי משאבי אנוש.
אני מצפה שהנהלת החברה שלי תעביר מסר שקללות ועלבונות אישיים לא מקובלים.
התגובה של מנהלי החברה שלי מתמקדת בהיבט העסקי של העניין שנוכל בכל זאת להמשיך לפעול שם.
ואילו אותי מטריד הקללות.
האם אוכל לרשום למנהלי החברה שלי שאם לא יועבר מסר ברור, תוך הקצבת 2 ימי עסקים לדוגמה,
בעניין הקללות ,
אני אעביר בעצמי מסר זה?
יש לי את כתובות המייל של משאבי אנוש מעסיק הנל
לי
08/08/2019 07:30
לי 08/08/2019 07:30
בחודש מאי עבדתי מ-1 לחודש ועד ה-16 לחודש כולל (כשבתוך ימים אלו יש את יום העצמאות - מה שלא עובדים בפועל אך מגיע לעובד שכר בגין יום זה) לאחר תאריך זה עזבתי וכי זו שהחלפתי מס׳ חודשים חזרה לעבודתה.
לצערי, במקום לשלם לי שכר על 12 יום ולמרות שבתלוש מופיע ימי עבודה 12 יום, שולם לי בדיוק חצי מהמשכורת ברוטו אשר שולם לי והופיע בחודשים קודמים בתלוש.
אם חילקתי שכר חודשי ב-22 יום והכפלתי ב 12 יום (מס׳ ימי עבודה שמגיעים לי) אכן יצא שהחסירו לי תשלום של יום. מברור מול המעסיק - שפנה למהנח״ש נמסר לי שלדבריהם עבדתי חצי חודש ולא חודש מלא, וכל חודש זה מס׳ ימים משתנים ולכן ולפיכך לא מחשבים לפי מס׳ יום שעבדתי אלא לפי חצי חודש שגם פה הם טועים כי 16 יום זה יותר מחצי חודש. מה עושים? לא קיבלתי שכר בגין עוד יום שמגיע לי על פי חוק, -לי תשובתם נשמעת הזויה, -הם בטוחים שטענתם מוצדקת.
אשמח ואודה לעזרתכם המבורכת.
רונית
07/08/2019 13:34
רונית 07/08/2019 13:34
שלום.עובד ששבר אצבע עקב נפילה בעבודה ( לא היו שום לי ליקויים)
נמצא בביתו כחודש ימים והגיש תביעה אישית לב לאומי.

העסק רצה לפטרו עוד קודם הפגיעה כי לא היו מרוצים ממנו.

מה הדין לגביו כרגע??

תודה
שי
07/08/2019 12:06
שי 07/08/2019 12:06
שלום,
לפי חוזה העסקה שלי, אני זכאי למענק התמדה של כמה אלפי שקלים אחרי שנה של עבודה .
המעסיק פיטר אותי אחרי 11 חודשים ונתן לי הודעה מוקדמת של 30 יום שביקש שאשר בבית וישלם לי.
ז"א יחד עם תקופת העבודה וההודעה המוקדמת יש לי שנה של עבודה.
המעסיק מסרב לשלם את המענק בטענה שזמן ההודעה המוקדמת לא נחשב לזמן עבודה לצורך מענק.
האם נכונה היא טענתו? אשמח להפניה לסימוכין עפ חוק.
שלומי
07/08/2019 11:45
שלומי 07/08/2019 11:45
שלום,
אני עובד בחברה במשרה על תקן שעתי.
אופי העבודה הוא מיום ראשון עד חמישי והדרישה היא 8.5 שעות ביום.

במהלך השבוע עבדתי מיום ראשון עד רביעי 43 וחצי שעות *כולל שעות נוספות*

ביום חמישי הייתי בחופש והצהרתי על כך(וזה גם נוכה לי מימי החופש).

ביום שישי הגעתי לעבודה ועבדתי 6 שעות.

האם אני זכאי לשעות נוספות ביום שישי לאור המידע הנ"ל או שזה אמור להיות שעות רגילות?

לטענת מחלקת שכר אני נדרש ב42 שעות רגילות וששעות נוספות לא נחשבות למכסה השבועית.

נשמע לי תמוהה מאוד, זה אומר שימי חופש רק פוגעים בי במצב הזה.

תודה מראש.
שירן
07/08/2019 11:22
שירן 07/08/2019 11:22
מה עושים עם שמירת הריון שמסורבת ? בבית מה1.4 כשכל פעם ביקשו עוד מסמך רפואי וכשקיבלו ביקשו עוד מסמך ואז ב10.7 החליטו לדחות את התביעה ולכתוב שאני מוזמנת לצאת לחל"ת. איך יתכן שרופא מרפאת הריון בסיכון וקרדיולוג מבקשים שמירה ביטוח לאומי לאור המלצות אלו ביקש חוות דעת של רופא תעסוקתי (((שלא ברור למה לאף אחד גם לא לרופא התעסוקתי)))) רופא תעסוקתי הוציא אישור כי יש להחליף תפקיד העבודה הוציאה מכתב כי אין תפקיד שיתאים למצב הרפואי ורופא מטעם הביטוח לאומי שלא בדק אותי מעולם מחליט שהכל לא רלונטי והכי מצחיק שלפני 3 שנים היתי בהריון ויצאתי לשמירת הריון מאותה סיבה ועבדתי באותה עבודה .

תגובת ביטוח לאומי סניף חולון - " אנחנו מאוד רוצים לעזור אבל שמירת הריון ניתנת לראות עיניו של הרופא שבוחן את התיק זה תלוי מי הרופא שנפלת עליו . הרופאים פה מתחלפים כל הזמן זה שזה אושר לפני 3 שנים זה לא תלוי בהחלטצ הרופא שהיה "

בן אדם כל חייו עובד משלם לביטוח לאומי וביום שצריך אותם הם שולחים מכתב שאני יכולה לצאת לחלת . כי פשוט יש לי מלא כסף לשבת בבית על חשבוני כשאני מצפה לעוד ילד ...

אז במקום לעבוד בעבודה שלי אני עובדת בלרדוף אחרי ביטוח לאומי 4 חודשים בלי שכר .

מה זה הדבר הזה ??? פניתי לפניות הציבור שלהם אבל גם שם כבר יותר מידי זמן מחכה לתגובה פשוט בושה .
חני
07/08/2019 10:04
חני 07/08/2019 10:04
אני מסיימת חל"ד ב1.9 ומעוניינת להתפטר מייד אחרי (ולהתחיל לחתום בלשכה ולהגיש טפסים לביטוח לאומי לצורך קבלת דמי אבטלה).

הבנתי שאני צריכה לתת חודש התרעה למעסיק ואין בעיה להתפטר היום (בתוך תקופת החל"ד) א-ב-ל אני מעוניינת לקבל את התנאים הסוציאליים על תקופת החל"ד.

לפי מה שקראתי ברשת, אם המעסיק בוחר לוותר על ימי ההודאה המוקדמת אז הוא מחוייב בשכר מלא על אותו חודש (מן הסתם הוא לא משלם בזמן חופשת לידה) אבל לא מחוייב לשלם תנאים סוציאליים.

האם זה נכון?

אם אתפטר עכשיו והמעסיק יחליט לוותר על ימי ההודעה המוקדמת אז לא אקבל הפרשות לפנסיה וקרן השתלמות?
רותם
07/08/2019 10:02
רותם 07/08/2019 10:02
שלום.
אדם שנפגע בעבודה ב04.18 וכתוצאה מכך לא עבד עד 11.18.
האם הגיוני שדמי הביגוד הופחתו לו בכ450₪ בעקבות כך, גם בשנת 2018 וגם בשנת 2019?
האם בכלל מותר להפחית דמי ביגוד עקב תקופה של פגיעה ונכות מעבודה?
ליזי
07/08/2019 10:02
ליזי 07/08/2019 10:02
במקום עבודה שאני עובדת בו מאז דצמבר האחרון, יוצאים לנופש חברה בספטמבר.

תאריך סיום חופשת הלידה שלי בתחילת ספטמבר ואילו הטיסה מתוכננת לאמצע ספטמבר.

למרות שהתאריך פורסם, המעסיק לא פנה אליי ולא הציע לי להצטרף.

האם זה נקרא פגיעה בשווין ובתנאי העסקה? (בחוזה העסקה אין סעיף על נופש חברה וכו׳ וכמו כן הבחורה שעבדה לפניי בתפקיד קיבלה הצעה להצטרף אליהם לנופש חברה שנה שעברה עוד טרם התחילה לעבוד בפועל) אני מרגישה עוד לפני שיצאתי לשמירת הריון שמהרגע שגילו כי אני בהריון לא מפרגנים לי.
חשוב לציין כי אני מתכננת לקחת חלת חודש נוסף ולכן בעת הטיסה העתידית שלהם עדיין אהיה בחופשת לידה.

אודה לעזרתכם
נועה
07/08/2019 09:38
נועה 07/08/2019 09:38
אני כרגע בהיריון עם תאומים. צפויה ללדת בדצמבר אבל מניחה שאהיה בשמירה. הבנתי שמקבלים מקסימום של כ6000 ש"ח בחודש עבור שמירה, גם אם השכר גבוה משמעותית. האם חישוב השכר בחופשת לידה יקח בחשבון את ה6000 בממוצע או את השכר האמיתי? יש משהו שנדרש לעשות כדי להגן על ההפרשות לפנסיה וגמל?
בנוסף, קיבלתי העלאת שכר החודש מה1/7. איך זה יבוא לידי ביטוי בחישוב?
תודה רבה על העזרה!
עמית
07/08/2019 09:18
עמית 07/08/2019 09:18
היי אשמח לעזרתכם,
ב 29.6 יצאתי לחל"ת עד ה 2.9 עקב חופשה לחו"ל.
כבר 3 חודשים שמלינים לי שכר של כ-600 שקל (מאז מאי אני פונה למעסיק לגבי נושא זה).

ב 15.7 החלטתי שאני מתפטר מחו"ל, שלחתי למעסיק הודעת התפטרות בוואוסאפ שבה אני מודיע על סיום תעסוקתי.

כרגע הבנתי מעמית לעבודה שהבוס רוצה לתבוע אותי כי לא נתתי לו הודעה מוקדמת.

מה אפשר לעשות בנידון? האם עברתי על החוק או שפעלתי לפי הנהלים?

חייב לציין שאני עובד כ - 10 חודשים אצלו.

במידה ויש עוד פרטים שתצטרכו תגידו לי, תודה רבה על הזמן והעזרה.
י.ט
07/08/2019 09:09
י.ט 07/08/2019 09:09
עבדתי 4 חודשים בעבודה ללא חוזה, משכורת גלובלית של 6000 שח אבל הייתי עובד 12 שעות ולפעמים גם 16 שעות. מעסיק אף פעם לא שילם שעות נוספות.

לטענתו גלובלית אומר לעבוד כמה שצריך. לא קבלתי תלושי משכורת. והוא גם פיטר אותי באמצע ימי מחלה.
מה ניתן לעשות?

הוא יכול לטעון שלא עבדתי שעות נוספות?

הוא ישקר כדי לא לקבל תביעה. שמישהו יעזור לי בבקשה. לפי מה שאני מרגיש התבצעו לא מעט עבירות חמורות ומגיע לי לא מעט...
סאלי
07/08/2019 09:05
סאלי 07/08/2019 09:05
היי
התפטרתי לטובת גידול הילד בחודש מרץ,
טרם קיבלתי פיצויים.
המעסיק הבטיח שזה יקח קצת זמן אבל הכל ישולם
זאת ההודעה הראשונה שקיבלתי ממנו אחרי ששאלתי מה קורה עם הטופס - בוקר טוב, טופס להכין אפשר בכל רגע אבל הכספים לפוליסה עדיין לא הועברו, אם נעביר עכשיו את הפוליסה על שמך לא אוכל להפקיד בה את הכספים המגיעים לך, זה לא נרדם, אני מטפל בזה, כמו שסיכמנו הכל יועבר אליך אבל יקח טיפה זמן.
בינהתיים הובטח לי שהעיניין יסודר תוך שבוע
שלחו לי מייל עם הצטרפות לחברת הביטוח, כתבתי להם שנראה לי שהם התבלבלו בטופס הרי הצטרפתי לביטוח כשהתחלתי לעבוד שם. והם כתבו שבגלל שהקרן הוקפאה במשך שנה אז הם מבקשים לחדש את הטפסים.
האם זה הגיוני? לא אמורים לשלם כל חודש? חוקי?
יניב
07/08/2019 09:05
יניב 07/08/2019 09:05
האם בזמן תאונת עבודה וכאשר ביטוח לאומי משלם את הדמי פגיעה, על המעסיק להמשיך לשלם בעבור זכויות סוציאליות - הפרשה לפנסיה או שבשלב זה ולתקופה של 91 יום (הזמן שבו שהיתי בתאונת עבודה) אין יחסי עובד מעביד???

תודה לעונים
ליז
07/08/2019 08:52
ליז 07/08/2019 08:52
שלום רב אודה לתשובה של מי מכם הבקיעים בהליכי אבטלה מול ביטוח לאומי.

לפני מספר ימים ב31.7 פוטרתי מעבודתי בשנתיים האחרונות ואני זכאית לאבטלה.

בנוסף, אני בעלת עוסק פטור עם הכנסות נמוכות מחודש מרץ (ממוצע של 800 שח בחודש) והקבלה האחרונה שלי יצאה ב1.8 עבורה הופקד שיק היום.

אני מתכוונת להקפיא את הפעילות העסקית שלי למשך תקופת האבטלה.

1. מתי אוכל ללכת לפתוח תיק בלשכת התעסוקה וכן לקבל קצבת אבטלה מבלי שהדבר יפגע לי בהכנסות שהיו קיימות לי השנה?

האם זה כבר מחר או רק בתחילת ספטמבר (שכן הפקדתי צ'ק בתחילת אוגוסט כאמור)

2. האם כדאי לי להקפיא/לסגור את התיק עוסק שלי עד לאחר האבטלה כדי שלא יקזזו לי רווחים קודמים?
יש דרך לדווח לביטוח לאומי שהחל מהיום הרווחים מוקפאים ושמגיע לי סכום מלא של אבטלה?

3. לפי מה מתבצע החישוב של ב.לאומי ביחס לחשבוניות ששולמו לי עד כה?

אשמח ואודה למענה בהקדם בכדי ללכת להגיש תביעת אבטלה.

תודה
יעל
07/08/2019 08:52
יעל 07/08/2019 08:52
שלום, אשמח לעזרה והכוונה... הגשתי ביום חמישי מס שלילי לשנת 2018. את 2018 התחלתי בשמירת הריון, באפריל ילדתי והייתי בחופשת לידה, באוגוסט התפטרתי לטיפול בילדים ובספטמבר התחלתי לעבוד בקיבוץ שאני גרה בו ומתישהו במהלך ספטמבר פתחתי עוסק פטור (עד סוף 2018 עשיתי בקושי 5000 בהכנסות של העסק) וייעצו לי לא לעשות תאום מס על תקופה זו... כשהגשתי את התביעה למס שלילי בדואר היא שאלה אותי רק לגבי מספר מקומות העבודה ולא לגבי עצמאית ולא ידעתי שזה רלוונטי, רק אחר כך בטופס שנתנה לי ראיתי שזה כתוב... כמה זה קריטי? האם אני צריכה לעשות משהו על מנת שלא "אדפק" מזה..?

אשמח ממש למענה ועזרה.
משה
07/08/2019 07:44
משה 07/08/2019 07:44
במשמרות של 4 בוקר 4 צהריים 4 לילה ו4 חופש
כמה ימים המעסיק יכול לחייב לעבוד בחופש?
רון
06/08/2019 21:31
רון 06/08/2019 21:31
שלום,
במשך יותר 3 שנים, האזעקה של מקום עבודה בו עבדתי כמנהל, לא מפסיקים להתקשר אלי. בנוסף ספקים של מקום העבודה גם כן מתקשרים אלי. פניתי כבר המון פעמים למנהלים בסניפים אחרים כדי לדעת איך להגיע למנהל של המקום ללא הצלחה.
חשוב לי לציין שסיום עבודתי שם נגמר בצורה לא נעימה דרך בית משפט.
מה אני יכול לעשות?
א.מ
06/08/2019 21:25
א.מ 06/08/2019 21:25
אני בחודש שלישי להריון וב12.8 אהיה חצי שנה רשמית במקום עבודתי. תלוש שכר שישי תיכף אקבל.
לפני שספרתי על ההריון הבנתי מסגן המנהל שרוצים אולי לפטר כי החסרתי דיי הרבה ולא ידעו שזה בגלל ההריון. ספרתי לפני 4 ימים למנהל והופתע מאוד. (בפועל לא עשו לי שום שיחת אזהרה על פיטורים) והיום המנהלת משאבי אנוש אמרה שרוצה לשוחל איתי ותדבר איתי מחר.

במידה ותעז לפטר אותי שזה בעצם 4 ימים אחרי שהודעתי על ההריון, איפה זה מעמיד אותי מבחינת הזכויות שלי? חוזרת שלא היתה שום שיחה עם המנהל הישיר, רק עם הסגן כי אנחנו בקשר טוב ופלט דברים שנאמרו לו.

אודה למענה.
שרון
06/08/2019 12:26
שרון 06/08/2019 12:26
לפני כחצי שנה הודעתי על כוונתי להתפטר מול המנהלת שלי, במהלך השיחה החלטנו שאסיים את השנה. שום דבר מהדברים האלו לא נעשה בכתב.
לפני כשבוע, הודעתי כי אני חוזרת בי מההתפטרות. באם המעסיקה שלי אינה יכולה למצוא לי תפקיד אחר, האם הכוונה להתפטרות שלי לפני כחצי שנה קבילה או שעליה לתת לי מכתב פיטורים?

תודה רבה!
אלירן
06/08/2019 12:24
אלירן 06/08/2019 12:24
היי, שואל בשביל חברה שלי.

היא מועסקת בתור נציגת שירות בחברה מסויימת, וכחלק מהחוזה היא התחייבה שם ל9 חודשים (תקופת זמן דיי ארוכה יחסית).

החוזה ניתן לה ביום הראשון, בשעה הראשונה להעסקתה לחתימה. הסבירו לה כמובן על מה היא חותמת, והסכימה לחתום עוד לפני שהכירה את העבודה עצמה, עוד לפני שניתן לה "חודש ניסיון".

כרגע, לאחר 3 חודשים היא מעוניינת לעזוב ומה שמשאיר אותה בעצם הוא החוזה, ההתחייבות.

במידה והיא לא תעמוד בהתחייבות של ה9 חודשים, היא תשלם קנס על סך 1200 שח על עזיבה, למטרת "תשלום הקורס". אמנם הקורס לקח סה"כ שבועיים ותשלום הקורס הוא על המשכורת של החצי חודש של המדריך שלה, ועל..מחשב פתוח(?)

דבר שלא מצדיק קנס של 1200 שח.

בכל זאת, שוב מזכיר שהכל כן היה כתוב בחוזה עליו היא חתמה.

כרגע הסתכלנו באתר כל-זכות לעובדים, לגבי אם זה הגיוני לבקש מעובד שאינו מכיר את בעבודה עדיין, להחזיק מינימום תשעה חודשים.

כתוב שם שזה חוקי לבקש תקופת החזקה סימחית בעבודה. איך נדע מה סמלי ומה לא?

בעיניי לדוגמא, סימלי זה 3 חודשים.

בחלק מהעבודות מבקשים חודש, מבקשים שלושה, וחלקם מבקשים גם חצי שנה אבל על תשעה חודשים לא שמעתי.
לכן שואל מה סימלי מבחינת חוקי עבודה?

ואם זה חוקי בכלל לבקש ממנה לשלם על המשכורת של המדריך (כלומר על השבועיים של הקורס שהיא נכחה בו)
לודה
06/08/2019 09:58
לודה 06/08/2019 09:58
אמי עובדת בתור קופאית עם וותק של למעלה מעשור במקום עבודתה, ועברה בחודש מרץ ניתוח ברגל, ושבה לעבודה לפני כחודש, יחד עם מכתב מרופא תעסוקתי עם הגבלה כי העבודה שלה תיעשה בישיבה בלבד במהלך כלל המשמרת.

בפועל, עדיין ממשיכים לטרטר את אמא שלי ודורשים ממנה לבצע משימות שלא תואמות את ההגבלות שנתן הרופא התעסוקתי. תפקיד הקופאית במקום עבודתה כולל (בנוסף לישיבה בקופה) גם משימות כמו החזרות סחורה ולעיתים משמרות בקופות שירות עצמי בכ. אשראי, כך שאמי צריכה לעיתים לקום ולעזור ללקוחות.

אמי מאוד סובלת שם מכאבים ורוצה להתפטר. השאלה היא האם היא תוכל להתפטר עקב מצבה הבריאותי כדין מפוטרת ולקבל פיצויים בהתאם?
עורך דין
06/08/2019 11:13
עורך דין 06/08/2019 11:13
שלום לודה

אמך צריכה לפנות בהקדם האפשרי לבדיקה של רופא תעסוקתי שלאחריה תקבל ממנה המלצות (מחייבות) לגבי האפשרויות שלה להמשיך / להפסיק לעבוד. חשוב להדגיש כי המלצותיו של הרופא התעסוקתי, בהתאם למצבה הבריאותי, לאופי עבודה ולמגבלותיה של אמך, יחייבו את המעסיק כאמור.

בהצלחה
שיר
06/08/2019 08:00
שיר 06/08/2019 08:00
עוד כמעט חודש נגמרת לי חופשת הלידה בתשלום.
אני נשארת עם הקטן בבית.. עבדתי במקום העבודה 3 וחצי שנים, המשרד אצלנו פתוח עד שעה 19, המנהלת שלי אמרה שתרשום לי שהסיבה היא השעות
השאלה איך מתבטל ה90 יום שאני אוכל כבר לחתום, האם עד זה המשרד פתוח עד 19 זה תופס ? כי אין משמרות לילה. בודקים מה הם השעות שעבדתי בעבר?
מה אני אמורה לכתוב במכתב ההתפטרות, התפטרות רגילה לצורך גידול הילד או התפטרות מכיוון שהשעות לא מתאימות לי?
עורך דין
06/08/2019 11:11
עורך דין 06/08/2019 11:11
שלום שיר

יש באתר זה הסבר מפורט לגבי האפשרות לנסות ולבטל את תקופת 90 ימי ההמתנה לדמי אבטלה, לאחר התפטרות לצורך טיפול בילד - ממליץ לך לקרוא את ההסבר המפורט ולפעול לפיו. בטוח שזה יעזור לך.

בהצלחה
אריאנה
06/08/2019 09:51
אריאנה 06/08/2019 09:51
שלום אני ממש צריכה עזרה, אני עובדת במשק בית אצל מישהיא כבר שנה ו-3 חודשים, היא הודיעה לי בהתראה של שבוע שהיא נוסעת לטיול לחול לשבועיים ושאני לא צריכה לבוא לעבודה זאת אומר אני מפסידה 2 ימי עבודה בחודש. לפי חוק היא חייבת לשלם לי על הימים האלה וזה לא נחשב בתור החופש שלי שמגיע לי בנפרד. היא ממש נעלב עליי שביקשתי שתשלם לי ואמרה לי שאם ככה אני מבקשת אז אני מוזמנת להגיע בכל מקרה ולעבוד. היא לא השאירה לי מפתח ולא מספר טלון של מישהוא באקץ כדי ליצור קשר אם קורה משהוא ורק אמרה שהיא השאיקה את המפתח מחוץ לבית. הגעתי ביום הקבוע לדירה ולא מצאתי מפתח שלחתי לה הודעה שאין מפתח אני לא מוצאת, היא כעסה שלא חיכיתי שתענה לי שלא התקשרתי אלייה (רק מזכירה שהיא בחול), הסבירה לי שוב פעם היכן המפתח נמצא עליתי שבןע לאחר מכן שוב פעם והפעם עשיתי לה ווידאו איך אנע מחפשת כי לא מצאתי מפתח גם אחרי שהזזתי את כל מה שהיה ליד הדלת ושלחתי לה.

כמובן שלקח לה זמן לענות אבל למה אני צריכה לעמוד בחום בחדר מדרגות ולחכות שהיא תענה לי מתישהוא? זה הזמן שלי.

בקיצור היא לא מעוניינת לשלם לי על הימים האלה ועכשיו אני לא יודעת מה לעשות, היום נכנסתי לאתר של ביטוח לאומי וגיליתי שהיא לא שילמה לי ביטוח וכנראה גם לא פנסיה, למרות שבתחילת ההעסקה דיברנו על זה שהיא תשלם ואפילו שלחתי לה צילום של תז שלי.

מה אני עושה? האם אני יכולה להתפטר בגלל הרעת תנאים? אי תשלום משכורת ופגיעה בזכויות?
שלומית
04/08/2019 09:51
שלומית 04/08/2019 09:51
אני עובדת בתור נציגת שירות לקוחות טלפוני , לאחרונה עקב חוק ה3 דק התרבו הממתינות בקו , שאלתי היא מה קורה אם המשמרת שלי עד השעה 12 ויש עדיין ממתינות האם המעסיק יכול לחייב אותי לחרוג משעות העסקה שאליהם התחייבתי?
עורך דין
06/08/2019 07:29
עורך דין 06/08/2019 07:29
שלום שלומית

שאלתך נענתה לפני כמה דקות.

בהצלחה