ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
איתי
28/02/2020 12:02
איתי 28/02/2020 12:02
שלום לכולם.
שובצתי לעבוד במשמרת לילה ביום הבחירות לכנסת ביום שני הקרוב.
אשמח לדעת מה אומר החוק בנוגע לתשלום על משמרת זו?
האם 200% תופסים על כלל שעות המשמרת או רק החלק היחסי עד לשעה בה הקלפיות נסגרות ב22:00.

תודה רבה!
אריק
27/02/2020 17:05
אריק 27/02/2020 17:05
אהלן.

אני עובד באותו מקום עבודה 3 שנים,בימים א-ה ,8-17.
החוזה עבודה שלי אומר א-ה 8-17 וימי שישי לפי צורך.
מקום העבודה החליט להתחיל לפעול בימי שישי פעמיים בחודש נכון לעכשיו(כנראה שיותר בהמשך הדרך)
להבנתי מקומות עבודה אשר עובדים 6 ימים בשבוע אני זכאי לקבל שעות נוספות החל מהשעה ה8 .

האם זה תקף גם אם אני לא עובד כל החודש בימי שישי אלא רק פעמיים בחודש? איך מתבצע החישוב?

בנוסף האם זה נחשב כהרעת תנאים?

תודה.
ליאור
27/02/2020 13:04
ליאור 27/02/2020 13:04
אני מלצר באולם אירועים, באירוע האחרון נפל לי המגש עם כל המנות, מרוב יאוש זרקתי את הכפות על הריצפה (בגלל שלפניכן מלצר אחר איים עלי).
בסופו של דבר בעל האולם ניגש אליי בעצבים, איים עלי שיכניס לי את האצבעות לעניים ויוציא לי אותן (הוא באמת הכניס לי אצבע לעיין).
בעל האולם מכחיש שהוא עשה את זה ושאיים עלי, לא הצלחתי להקליט אותו ואת הצילומים ממצלמות האבטחה ללא צו אני לא יכול להוציא.
השאלה היא האם אני יכול לתבוע אותו על עוגמת הנפש (לגבי האיומים אני יודע שאני יכול להגיש תלונה נגדו).
כמובן שהם פיטרו אותי לאחר האירוע הזה...

נ"ב,
כשהוא איים עליי הוא עשה תנועה עם האצבעות לכיוון העיניים (היה מאוד קרוב עד כדי נגיעה) וזה היה מלווה בקללות, אצבע אחת נגעה בעין שמאל שלי וזה כאב קצת לכמה דקות.
קני
26/02/2020 14:50
קני 26/02/2020 14:50
אשמח לשמוע חוות דעת של עורך דין מומחה בדיני עבודה.

האם מותר לפטר עובדים בשל ירידה בעבודה אצל המעסיק בשל בהלת נגיף הקורונה?

האם מותר למעסיק להפחית במשמרות לעובד שלא חתום על אחוז משרה בגלל שיש ירידה בעבודה בגלל הקורונה?
מוטי
26/02/2020 14:45
מוטי 26/02/2020 14:45
שלום רב. בתאגידי בריאות נחתמים הסכמי שכר ליחידות השונות המפרטים תשלומים שונים פר בדיקה עבור סקטורים שונים המועסקים בתאגיד. האם יש לי זכות לדרוש לקבל לעיוני הסכם שכר תשלום ססיה(כלומר תשלום פר בדיקה) הנוגע ליחידה בה אני מועסק, הסכם המפרט בין השאר גם חלוקת תשלומים לסקטורים שונים ביחידתי, או שמא המעסיק (תאגיד הבריאות) רשאי לסרב להציג הסכם כזה בפני. השאלה עולה כיוון שנחתם הסכם חדש, ללא נוכחות של נציג מהסקטור שלי, ובהסכם החדש חלים שינויים לרעה, וזאת בטענה כי בהסכם הקודם חלק מהבדיקות הן "הפסדיות" ולכן נדרש קיצוץ.
האם ייתכן כי היו נציגים של סקטורים שונים שישבו עם ההנהלה והחשבות וינהלו מו"מ כלשהו ללא נוכחות נציג שיגן על האינטרסים שלי ? האם ייתכן שסקטורים אחרים ידעו את פירוט התשלומים (שכן היו מעורים בכתיבת ההסכם) וסקטור אחר לא (עלינו לקבל את מה שנאמר לנו מבלי לראות נתונים בעיניים)?
לתשובתכם אודה
דימה
26/02/2020 11:10
דימה 26/02/2020 11:10
שאלה לגבי שימוע שלדעתי בוצע לא בתום לב .
שלום אישתי קיבלה התראה ביום ראשון כי יבוצע לה שימוע , באותו יום קיבלה מכתב כי השימוע יבוצע למחורת.
השימוע בוצע יום למחורת כאשר במהלך השימוע המנהל לא דיבר כלל אלא רק נתנו לה להשמיע את הטענות.
באותו יום לאחר כמה שעות כבר התקבלה
החלטה על הפיטורים
האם מדובר בתהליך שימוע תקין ?

נשמח לעורך דין ליעוץ אם יש אחד שעובד עם אגודות סטודנטים זה מעולה
מוגן
25/02/2020 22:38
מוגן 25/02/2020 22:38
בן זוגי עובד בחברת נסיעות קטנה. עקב המצב הכלכלי שנוצר בעקבות נגיף הקורונה, החברה נכנסה לקשיים פיננסיים ולטענת המעסיק הוא אינו יכול לשלם משכורות עתידיות...לפיכך החליט לסגור את המשרד לתקופה של חודשיים ולהוציא את העובדים לחל"ת בכפייה....
אני יודעת שאין דבר כזה חל"ת בכפיה, זה או פיטורין או חל"ת בהסכמה. המעסיק החתים אותו על טופס שהכינה מנהלת החשבונות של העסק שבא בעצם בן דוגי יצא לחל"ת בהסכמה לתקופה של חודשיים. קולגה של בן זוגי לא הסכים לחתום וביקש מכתב פיטורין ובעקבות כך, מלבד פיצויי פיטורין יקבל גם תשלום פיצוי עבור פיטורין ללא הודעה מוקדמת. בן זוגי, כאשר חתם על המסמך לא היה מודע לזכויותיו ושיכול לקבל פיצויים על אי הודעה מוקדמת והתחרט ושינה את דעתו...
מה ניתן לעשות במקרה כזה, כאשר יש מסמך חתום על יד המעסיק ובן זוגי? איך ניתן לשכנע את המעסיק להוציא מכתב פיטורין ולפצות אותו בהתאם?
ולרי
25/02/2020 14:45
ולרי 25/02/2020 14:45
שלום רב, האם יש חוק שאוסר על העובד בהסכם קיבוצי לעבור לחוזה אישי (בגלל תנאי עבודה טובים יותר ),
תודה
דיאנה
25/02/2020 12:23
דיאנה 25/02/2020 12:23
צהריים טובים לכולם

לעובד של בית חולים ציבורי (מועסק דרך קרן מחקרים) נגמר החוזה בסוף החודש.
לפני מספר חודשים ציינו בפניו כי במחלקה שבה הוא עובד אין מספיק נפח עבודה, ופיצלו עבודה עם עוד מחלקה כך שהוא ב50% משרה בכל מחלקה, וסה"כ 100% משרה בבית חולים.

לא צויין כלום על הקטנת משרה בכלל או פיטורין.

היום בשיחת סטטוס ציינו בפניו כי לדעתם אין הצדקה להחזיק בתפקיד באחת המחלקות, וכי בסוף החודש יתכן ויורידו אותו ל50% משרה בכלל (ישאר ב50% משרה באחת המחלקות) או יפסיקו את העסקתו בכלל.

האם במצב כזה עדיין חייבים בשימוע?
האם במצב כזה חייבים לתת התראה של 30 יום? במקרה של סיום העסקה או הפחתת אחוזי משרה?
יש לציין כי בסוף החודש אותו אדם סוגר שנתיים בתפקיד.

תודה למשיבים
אלונה
25/02/2020 12:23
אלונה 25/02/2020 12:23
עבדתי בארגון מסוים בערך ארבעה חודשים.
מאז שהתחלתי את תקופת המבחנים, ואני על תקן סטודנטית, התחילו לעשות לי בעיות.

עשו לי שתי שיחות, כאשר בשיחה השנייה נתנו לי סיכום של השיחה הראשונה ובו יש משפטים כביכול ציטטו אותי.
לא חתמתי על הדף, שתי השיחות מוקלטות.
הציטוטים הם פשוט מסכת שקרים אחת גדולה ולכן בעקבות זה והפרת חוזה מצידם (עצירת מלגה בלי שדיברו איתי על כך והם מחייבים אותי להיות גמישה עבורם ולא כפי שכתוב בחוזה) התפטרתי.

הסיכום שנתנו לי מוצמד לתיק האישי שלי, בתור אחות לעתיד זה לא הדבר הכי טוב..
פניתי לפניות הציבור, העבירו את הפנייה שלי למשאבי אנוש של המחוז והתשובה שלהם היא שהטיעונים שלי לא מקובלים והם לא מסירים דבר מהתיק האישי.

הסיכום שמוצמד לתיק הוא שקר אחד גדול גם מבחינת הציטוטים וגם מבחינת השעות שהם כתבו שם שעבדתי.

להכל יש לי הוכחות וקשה לי לשתוק.
האם יש מה לעשות?
תודה.
קארין
25/02/2020 11:05
קארין 25/02/2020 11:05
אני סטודנטית שנה שנייה ועובדת כמאבטחת במטה של בנק ואתמול עבד לצידי מאבטח נוסף, דובר רוסית (מעדיפה לא לרשום שמות). אתמול קיבלתי שיחת טלפון ממנהלת בכירה בבנק ואומרת את הדברים הבאים: ״תגידי איפה המאבטח הרוסי הזה שהיה פה?״ עניתי לה: ״קודם כל, שמו **** והסברתי לה את השאר״. היא המשיכה לשאול איפה הוא אבל המשיכה עם ״הרוסי הזה״ מספר פעמים עד שאמרתי לה שבבקשה תפסיק לקרוא לו ״הרוסי הזה״ ותקרא בשמו כפי שאמרתי לה. כנראה שהיא לא אהבה את זה, התעצבנה עליי העבירה למישהי אחרת את השיחה ומשם דיברתי איתה. כשהיא יצאה מהבנק, ראתה אותי בלובי, כשהייתה בדלת יציאה צעקה לי ״חוצפנית״.

כנראה יעשו איתי שיחה שאני כביכול הייתי לא בסדר, מדובר פה בגזענות וזה צריך להסתיים כי זה יכול לחזור על עצמו.

אודה לכם מראש ואשמח לדעת מה זכויותיי בנושא וכיצד לנהוג בשיחה.
יוני
25/02/2020 09:07
יוני 25/02/2020 09:07
שלום,

כלכלן חתם על חוזה עבודה לשנה כעובד קבלן.

בתום השנה לא דיברו איתו על "כיצד ממשיכים מפה", והוא המשיך כרגיל להגיע לעבודה.

כעבור שבוע מתום התקופה (שבוע בו הכלכלן עבד כרגיל) התקשר המנהל בבהילות ואמר לו ללכת הביתה, ומחברת הקבלן נאמר לו שהוא לא מועסק יותר.

שאלות:

1. האם הוא זכאי לזמן התראה? או לתשלום על הימים בהתאם לשנה האחרונה בה עבד.

2. האם החברה בה עבד היתה מחוייבת לקלוט אותו על פי חוק אחרי 9 חודשים? (על אף שבחוזה רשום שנה)

3. האם חוקי מהחברת קבלן לבקש מאותו כלכלן לשלוח "מכתב התפטרות"?

אגב בחוזה לא רשום תאריך תחילת העבודה (תא שלא מולא משום מה) אלא רק תאריך סיום העסקה מדוייק

תודה רבה!
איה
25/02/2020 08:46
איה 25/02/2020 08:46
בוקר טוב

עובד בעבודה המצריכה טיפוס על סולמות, עבודה על מנופים וכו'.. אתמול עלה על הסולם והסולם החליק יחד איתו (בגובה 3 מטר לערך) ולצערנו הגוף והפנים קיבלו מלא חבלות, חלקן אף קשות למראה. האם ניתן להגיש תביעה מול הביטוח של המעסיק מלבד הגשת תאונת עבודה למוסד לביטוח לאומי? תודה על העזרה ושנהיה רק בריאים
ציפי
24/02/2020 20:19
ציפי 24/02/2020 20:19
חזרתי לעבודה אחרי חופשת לידה, האם אני יכולה אחרי כחודשיים לבקש חל"ת?
התינוק כרגע בן 5 חודשים ושבוע.
מפוטר
24/02/2020 19:38
מפוטר 24/02/2020 19:38
שלום רב. כל חיי מגיל 21 התפרנסתי ממכירות בתחום מוצרי צריכה בעסק משפחתי. בשנה האחרונה נקלטתי כשכיר באותו התחום בחברה גדולה ופוטרתי אחרי 8 חודשים. חזרתי לעסוק באותו התחום לפרנסתי כי זה המקצוע היחיד שאני מכיר ואני צריך לפרנס את ילדיי. החברה מאיימת לתבוע אותי על הפרת סעיף עיסוק בחברה מקבילה ומבקשת כפשרה 50000 ₪ כדי שלא תתבע. יש לציין שלא עברתי הכשרה בחברה כלל וכלל הבאתי את כל נסיוני ולקוחותי וידיעותי בתחום וגם לא קיבלתי תמורה להתחייבות זו. כמו כן חתמתי על ההסכם בלחץ רב בגלל צורך בהשתכרות. אנא ייעצו לי אין לי כסף לעו"ד האם תשובה שלי יכולה להספיק כנגד האיום הזה? להתעלם? מה אתםמציעים?
שישי לסירוגין
24/02/2020 19:33
שישי לסירוגין 24/02/2020 19:33
שלום שמי אירה. משרה מלאה במידה ועובדים 5 ימי עבודה מא'-ה' פחות מ42 שעות ועובדים יום שישי האם השעות של יום שישי משולמות כ שעות נוספות או כהשלמה לשעות רגילות שהיו חברות במהלך אותו שבוע?
ולרי
24/02/2020 16:29
ולרי 24/02/2020 16:29
שלום.
אחרי גיל הפרישה ,אבא שלי המשיך לעבוד - בתור מורה למתמטיקה.
במקום עבודה הזה לא שילמו לא פנסיה בטענה שהם לא מחויבים להפריש פנסיה לבן אדם שממשיך לעבוד אחרי גיל פרישה.
העניין שאבא שלי אז וגם עכשיו לא קיבל שום פנסיה משום מקום אחר אלא רק קיצבת זיקנה מביטוח לאומי.
הבנתי שלפי החוק במקרה שבן אדם בגיל פרישה לא מקבל כלום לרבות קיצבת זיקנה אכן חייב להסיק להפריש פנסיה?
אורית
24/02/2020 15:48
אורית 24/02/2020 15:48
אני מעוניינת להגיש לביטוח לאומי טופס ערר על ההחלטה שהתקבלה בנוגע לתביעת נכות כללית שהגשתי. האם עליי לעשות זאת בתוך 60 יום מן הרגע שבו קיבלתי בדואר את המכתב המבשר על ההחלטה? או בתוך 60 יום מאז שהיא התקבלה (כלומר מאז התאריך המצויים במכתב)?
אבישי
24/02/2020 15:38
אבישי 24/02/2020 15:38
עובד הגיש במסגרת תצהיר עדות ראשית תלושי שכר ודוחות נוכחות (חתומים על ידו וכמובן שכל הזכויות נרשמו) וספחי שיקים שהנם למוטב בלבד שהתקבלו מאת המעסיק במסגרת הליך גלמ"ס . העובד טען בתצהיר עדות ראשית כי הוא הוכרח לחתום על תלושי השכר ודוחות הנוכחות אך בפועל הוא לא קיבל את השכר והזכויות שנרשמו בתלוש השכר (כמובן שהדוחות תואמים לתלושי השכר) . העובד אף הציג תדפיס מחשבון הבנק שלו בו ניתן לראות כי אין כל הפקדה /פרעון של ההמחאות . המעסיק החליט שלא להגיש תצהיר עדות ראשית ובכך נמנע מחקירה נגדית . האם ניתן לטעון כי בכך שהמעסיק לא הגיש תצהיר עדות ראשית ולא עמד בחקירה נגדית הרי שאין למעסיק כל הוכחה/ראיה כי השכר והזכויות שולמו ? על מי נטל ההוכחה במקרה כזה ? אשמח לקבל הפניה לפסיקה
נוי
24/02/2020 13:19
נוי 24/02/2020 13:19
קצת רקע: בתחילת ההריון שלי המעסיק רצה לפטר אותי ופנה לתמת לקבלת אישור לפיטורים. לאחר כמה חודשים עברתי לידה שקטה ולקחתי "חופשת לידה", לאחר חזרתי העבירו אותי לתפקיד שלא מתאים לי (והמעסיק ידע על כך).
בתפקיד החדש יש לי מנהל חדש ולפני שבועיים עשה שיחה "מה נשמה, איך הולך..." אמרתי שלא מתאים לי ואמר לי לחשוב על זה (כמובן שהשיחה הייתה ארוכה יותר), אתמול לקח אותי שוב לשיחה (כבר עברו 60 יום מחזרתי לעבודה) ואמרתי שלא מתאים לי. הבוקר רואה מייל ממנו שמבקש ממני לכתוב מכתב. מה המשמעות מבחינת הזכויות שלי אם אני כותבת את המכתב.
תודה על העזרה
ורד
24/02/2020 13:18
ורד 24/02/2020 13:18
יש לי תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית, ונסיון של שבע שנים.

התפטרתי כדי לטפל בתינוק שלי.

האם בלשכה צריכים להציע לי עבודה מותאמת לנסיון, תואר שני, או שיכולים להציע בכל עבודה סוציאלית, בלי קשר לתחום ולתואר?

האם לשכת התעסוקה צריכה להציע לי עבודה בהתאם לוותק, ניסיון, תואר שני שלי? או שאני צריכה לקבל כל עבודה שהיא במקצוע?

התפטרתי כדי לטפל בתינוק שלי, ואני חותמת בלשכה. מציעים לי עבודות של מתחילים ורק עם תואר ראשון. כאשר יש לי ותק של 8 שנים, תואר שני, והתמקצעות ספציפית.
אלכס
24/02/2020 11:18
אלכס 24/02/2020 11:18
בוקר טוב!

נזקי נגיף הקורונה לעובדים...

הייתי אמור להתחיל סטאז׳ ברפואה ב01.03.2020. לשם כך נדרשתי להגיע לקורס הכנה השבוע, בלעדיו לא ניתן להתחיל את הסטאז׳.

שבתי מיפן לפני מספר ימים ולאור ההנחיות החדשות בצל נגיף הקורונה עליי להשאר בבידוד שבועיים, מה שגורם לי להפסיד את קורס ההכנה ובעקבות כך תחילת הסטאז׳ תדחה בחודש מה שיגרור עיכוב בקבלת המשכורת הראשונה, ולמעשה משאיר אותי מובטל למשך חודש.

אשמח לשמוע מה האפשרויות העומדות בפניי. האם ביטוח לאומי מחויב במקרה זה לפצות אותי? גורם אחר?

תודה רבה ורפואה שלמה לכולנו.
סימא*
23/02/2020 22:16
סימא* 23/02/2020 22:16
עובדת כמזכירה כמובן עבודתי תלויה לענות לטלפונים ובמחשב ולסדר תיקים, השאלה שלי עם התיקים שהם כל כך כבדים וקשה לי להוציא לתייק ולהחזיר, השאלה שלי עד כמה משקל של התיק יכול המנהל לבקש ממני להרים ??
כי יש לי כאבים בידיים ובגב מהתיקים הכבדים
חן
23/02/2020 20:53
חן 23/02/2020 20:53
אשמח למענה על כמה שאלות בקשר לזכויות שכר: אני עובדת חצי משרה כמדריכה בחברת שיקום ונאמר לי שאני מקבלת 28.5 בגלל שזו לא משרה מלאה, בדקתי וראיתי שכתוב ששכר המינימום בכל מקום הוא 29.12 ללא קשר לסוג המשרה.. האם זה בחוק לשלם לי כך?
* וראיתי גם שמורידים לי לפנסיה רק מהשכר בסיס לפני התוספות שבפועל לא מגיע אפילו למינימום של חצי משרה, אם אבקש שיעלו את זה ויורידו את אחוזי הפנסיה מהשכר המלא, הם יכולים לסרב?

שאלה נוספת- אם מקום העבודה הציעו לי חצי משרה אך בפועל יש לי 3 שעות פחות באופן קבוע בשבוע (כיוון שאין כרגע אנשים נוספים להדריך) האם הם מחויבים בכל מקרה להשלים לי כדי שאגיע לשכר של חצי משרה?

תודה מראש למי שקרא ויכול לעזור
רון
23/02/2020 12:08
רון 23/02/2020 12:08
אני עובד מזה חודש ושלושה שבועות כמנהל בכיר בחברת סטארט-אפ

זומנתי לשימוע (!) לבחינת המשך העסקתי בחברה במכתב בו לא פורטו כל עילות, למעט "חששות".

כתבתי מכתב למנכל החברה בבקשה לדחות את ההליך עד שיוגשו לי הטענות, אך השימוע בוצע אף על פי כן, וביודעין מצד החברה.

מנכל החברה דורש ממני להמשיך בעבודתי כרגיל, בזמן שהוא "שוקל את צעדיו", לאחר שעומת עם התובנה שבוצע לי שימוע בהליך לא תקין, אך כלל הנהלת החברה, עמם אני עובד מדי יום, מודעים, וחלקם לקחו חלק פעיל, בהחלטה להגיש לי זימון לשימוע.

אשמח לעצה לגבי ההמשך...
עמית
23/02/2020 12:06
עמית 23/02/2020 12:06
היי כולם, שאלה

אני עובד שכיר לפי שכר גלובלי.

12 ימי חופש בשנה (צבירה של אחד לחודש) במידה והעובד רוצה יום חופש בחודש מסויים לצורך העניין אפריל
הבנתי שהמעסיק יכול להגיד לא על תאריך מסוים בנימוק. השאלה היא אם הוא יכול לסרב להוציא אותי ליום חופש אחד בכל חודש אפריל.

בנוסף, מה החוק מתיר למעסיק מבחינת אי הסכמה לחופשה
יכול להגיד לי שעכשיו חמישה חודשים אני לא יכול לממש חופש?

תודה מראש לעוזרים
אדית
23/02/2020 11:59
אדית 23/02/2020 11:59
צהריים טובים לכולם,

ברכות על עמוד הפייסבוק המעולה שלכם. אני עוקבת אחריו תקופה ארוכה והוא מאד מעניין ומשכיל. סוף סוף מצאתי סיבה להתייעץ אתכם באופן אישי.

אשמח לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני בנושא התפטרות. עבדתי כשנתיים במקום עבודה, בהתחלה במשרה מלאה (על בסיס שעתי) ואז עבדתי למין משרה חלקית בסופי שבוע.

לאחרונה עברתי דירה, לכן נאלצתי לעזוב את העבודה. הגשתי מכתב התפטרות וציינתי את סיבת העזיבה.
הבנתי שמגיעים לי פיצויים כי ההתפטרות היא בגלל המעבר. השאלה שלי היא כזאת, האם מעבר לזה שרשמתי את הסיבה במכתב נדרש ממני להעביר פרטים או מסמכים נוספים כדי לקבל את הפיצוים, אם כן אילו מסמכים והאם אני אמורה להעביר אותם מעכשיו או רק במידה והמעסיק יבקש אותם?

תודה
מוטי
23/02/2020 11:57
מוטי 23/02/2020 11:57
ב 17 לחודש קיבלתי מכתב פיטורין לאחר 3 שנים. תקופת הודעה מוקדמת מתחילה להספר מיום זה כך שב 17 במרץ תמה התקופה. עם זאת, ביקשו ממני להפסיק להגיע החל מ 1 במרץ וישלמו לי 17 ימים גם בלי נוכחותי. ב 13 במרץ מחלקים שי חג בשווי 1000 שח. האם יוזמת המעסיק להורות לי לא להגיע לעבודה בימים אלו מקנה לו פטור להעניק לי את שי חג שהייתי מקבל לו כן הייתי מגיע? מעוניין לתבוע.

אציין שההודעה החגיגית לבחירת השי אמרה שזכאיים עובדים שהחלו עבודתם לפני 1.1.20 (כלומר השי מוענק בגין עבודה שכבר נעשתה) וגם שהספקתי כבר לבחור את סוג השי במערכת ואישרו לי (וחזרו בהם) את הבחירה.
מוחד
23/02/2020 09:09
מוחד 23/02/2020 09:09
האם מותר למעביד/מעסיק להעביר מידע מתיקו האישי של העובד למעביד אחר ? לדוגמא אח שהיה לו עימותים עם 2 אנשים צוות בבית חולים...ונרשם לו בתיק האישי האשמות . והתפטר ......ועבר לבית חולים אחר.

הבית חולים האחר מנסה לעשות בירור עבור העובד דרך קבל מידע מהמעסיק הראשון...האם זה חוקי ?? או יש פגיעה בסדיות העובד? עכשיו המעסיק השני רוצים לפטר אותו ללא סיבה ברורה. האם ניתן לתבוע המעסיק הראשון והשני ? כמה יעלה תהליך כזה...
נאור
23/02/2020 09:03
נאור 23/02/2020 09:03
שלום,

עבדתי השנה ברשת מסויימת.

מנהל הסניף החליט לשלוח אותי הבייתה באמצע המשמרת (על התעסקות עם הנייד) של יום חמישי עם מכתב לשימוע ביום ראשון 3 ימים אח"כ.

ביום רביעי לאחר מכן, הודיע לי שיש לי מכתב לאסוף (פיטורין).

האם על הרשת לשלם לי על כל אותם ימים בהם הייתי אמור לעבוד (הופעתי בסידור העבודה) החל מאמצע המשמרת של יום חמישי ועד להודעה על המכתב ברביעי שלאחר מכן?

בנוסף, ביקשתי לאחר הפיטורין את חוזה העבודה עליו חתמתי בהתחלת העבודה. מנהל הסניף ראה את ההודעה והתעלם.

ישנה חובה לתת חוזה העסקה לעובד תוך חודש עבודה לא?

תודה