היי
אני עדיין בחל"ת ומצאתי עבודה אחרת בזמן זה.
מה דין חודש ההתראה שאני אמור לתת למעסיק שלי?
האם המעסיק יכול להחליט (בשל התפטרותי) שאחזור מחל"ת ואעבוד את חודש ההתראה?
הייתי בחופשת לידה ונכנסתי שוב להריון אחרי שהמנהל שלי גילה על זה פוטרתי ולא חזרתי לעבודה אחרי החופשת לידה בזמן ה60 יום המוגנים שלי.
איפה ניתן להגיש תביעה באיזה איזור של בית דין לעבודה ואיזה טופס ממלאים
היי, אני מועסקת כבר שנה פלוס במקום עבודה. נמצאת בטיפולי פוריות קרוב לשנה.
זימנו אותי לשימוע בטענת אי עמידה ביעדים וקיצוצים.
אנחנו 4 עובדות במקום. זימנו רק אותי ומישהי בהריון. קצת מוזר ומחשיד אותי שבחרו לפטר רק את "החלשות" כרגע.
אציין שאף אחת מהבנות לא עמדה ביעדים.
יש לי משהו לעשות בנידון?
זה ברור כשמש שמנבים לנצל את המומנטום כרגע כדי להיפטר מאיתנו וככה לא יצטרכו עוד "להיתקע" איתנו בעתיד
1. האם מותר למעסיק לעשות שימוע פתע ללא הודעה מוקדמת לפני ולאחר מסירת מכתב פיטורים? לדוגמה: המעסיק קרא לי למשרדו וערך לי שימוע מהיום להיום.
2. האם חובה לחתום על השימוע בתום סוף השימוע? לדוגמה: נערך לי שימוע בע"פ ובכתב ע"י המעסיק והוא רשם הכל במחשב והדפיס ודרש ממני לחתום ידנית כדי להעביר את זה אח"כ למנכ"ל בחזרה במחשב אך הוא עצמו (המעסיק=עורך השימוע) סירב לחתום בטענה שמספיק שנכתבו המילים "מוסכם שהעובד כך וכך..."
3. האם אפשר לערער על פיטורים שנעשו במרמה ובהטעיית העובד? לדוגמה: המעסיק פיטר עובד וותיק מתוך 29 עובדים, והכניס/קיבל במקומו מייד עובד חדש ללא ניסיון וללא צבירת ימי וותק מינימליים. כל העובדים האחרים הוצאו לחל"ת ואף אחד מהם לא פוטר. תשובתו היחידה של המנכ"ל לפיטורים הייתה משבר הקורונה.
היי,
ביום הבחירות האחרון לכנסת הגעתי למשמרת בעבודה, ולאחר חצי שעה נפצעתי והלכתי לצילום בבית חולים, וקיבלתי 7 ימי מחלה. היום הראשון של ימי המחלה הוא יום הבחירות. ואמנם על פי החוק המעסיק לא אמור לשלם לי על היום הראשון של המחלה, אך האם במקרה הזה שמדובר בשבתון הוא כן צריך?
אשמח לתשובה!
תודה רבה
אדם הוצא לחל"ת לפני כחודשיים, וכעת החל"ת הוארך לעוד חודש.
במקרה והאדם מצא עבודה חדשה, אך תאריך ההתחלה הינו בעוד חודשיים, האם הוא עדיין זכאי לתנאי החל"ת בתקופה זו? או שכר מלא אחרון כפי שהיה לפני תקופת החל"ת? (ע"פ חוזה הוא מחויב להודיע על התפטרות 30 יום מראש וכמו כן המעסיק חייב להודיע לעובד על פיטורים, 30 יום מראש)
שלום רב,
בביקורת אצל רופא מומחה הומלץ לי על הורדת משרה ל55% . הופנתי למרפאה תעסוקתית. האם רופא תעסוקתי יכול לפסול המלצתו של רופא מומחה?? לחלוק עליה?? לשנות אותה??
תודה
אני נמצאת בהריון בשבוע ה17 להריוני ונמצאת כרגע בחל"ת (לא כל כך בהסכמתי אבל בסוף נכנעתי והסכמתי), עתידה ללדת באוקטובר.
עובדת במקום העבודה שלי שנתיים פלוס. התחלתי לעבוד שם ישירות מעזיבת המקום העבודה הקודם שלי, רצף מלא בין שני מקומות העבודה.
מסיבות רפואיות הרופא שלי הנחה אותי כרגע לנסות להגיע עם העבודה להסדר המשך החל"ת ואי חזרה לעבודה כאשר בתום תקופת החל"ת (סוף מאי) נתחיל הליך של שמירת הריון - שיתפתי את העבודה שלי בכל פרט ופרט בשקיפות מלאה, גם את זה שאני עתידה לצאת לשמירה.
העבודה שלי רצו שאחזור לעבודה (אני יחידה בתפקידי והעובדה שאין מי שיאייש את התפקיד שלי משליך משמעותית על פעילותם)
כשהסברתי את מצבי ניסו לעשות הכל ולהפעיל לחצים שאחזור בכל מתווה אפשרי, ביקשתי שיתנו לי לפחות את השבועיים הקרובים לסיים עם הבדיקות ולא להוסיף לרמת הסטרס שלי לחץ נוסף, לקבל אבחנה ותמונה יותר ברורה ואז לראות לאן הדברים יובילו.
לא קיבלו את זה טוב.
היום, שבוע ימים אחרי השיחה האחרונה אני זוכה לזימון לשימוע "בעקבות קיצוצים" כאשר גם אני וגם הם יודעים היטב שאני מזומנת לשימוע בגלל היותי בהריון ובעקבות המצב הרפואי שלי שבעקבותיו לא חזרתי כרגע לעבודה וביקשתי את המשך החל"ת (לא באופן מלא)
כעת אני מנסה להבין איפה הדברים שמים אותי.
1. האם עצם העובדה שמקום עבודתי יחליט לפטר אותי יכול לשים אותי בנקודה בה אני לא יכולה לתבוע קצבה לשמירת הריון?
2. האם אני יכולה להתחיל הליך של שמירת הריון בתקופת היותי בחל"ת ובעצם אין יחסי עובד - מעביד?
3. האם עצם העובדה שגם לאחר סיום תקופת האבטלה והיותי נשארת ללא שכר עד למועד הלידה, הדבר יכול לפגוע בדמי הלידה שלי? כיצד הם מחושבים?
4. מה אני יכולה לעשות בכל המצב הזה על מנת שלא אפגע?
לא לשתף את המעסיק בכל דבר רפואי שאת עוברת בשקיפות....
הוא אמור להשאיר אותך בעבודה ואת יכולה לחזור לעבוד.. את גם מאוד מוערכת בעבודה אבל אל תשימי לעצמך רגליים בשקיפות הזו,
יחד עם זאת לפי מה שכתבת הוא מפעיל עליך לחץ , אל תפלי לזה תנשמי ותחכי בסבלנות , הוא לא יכול לקצץ אותך בהריון.... תתיעצי עם עו"ד לקבל נחת מהזכויות שלך בלי להילחץ מזה.
תעשי את השיקול שלך אם להשאר בעבודה טובה או לפרוש משם בהמשך ותפעלי בהתאם.
אם יש בעיות רפואיות , תבקשי מהרופא שלך שיוציא לך חופשת מחלה לתווח של חודש ואז תגישי שמירת הריון על כל הבעיות שיש והכל תגישי למעסיק שימלא מה שצריך למלא
אני עובד כחונך נכי צהל דרך חברת כ"א האגודה לבריאות משלמים לנו נסיעות לפי כרטיס חודשי חופשי ,אבל אנו מדלגים מנכה לנכה דוגמא נכה ראשון גר ביפו והאחר ברמלה והשלישי ברחובות שאלה האם מזה תקין ? רק תשלום חודשי חופשי ולא מעניין אותם מה המרחק של התחנה לבית הנכה וצריך לדוגמא מונית שירות נוספת שלא ניכללת בחודשי חופשי . כמו כן לא משלמים על הזמן בנסיעות
שלום וברכה,
לאחרונה הועברתי למלא תפקיד שונה מזה המוגדר לי עפ"י המשרד, אותו מילאתי בשנתיים האחרונות.
בתפקיד זה אני מבצעת משימות שונות מהגדרת תפקידי הרשמית.
כיצד זה משפיע על הפרמיה שלי, בהנחה שהגדרת התפקיד הרשמית נותרה בעינה?
שלום רב,
אני בעלת וותק של כ 20 שנה בשירות הציבורי.
מועסקת בחוזהאישי 587, במשרד העבודה החל מ 01/2008.
הערכות תקופתיות גבוהות מאוד, והצטיינות אגפית.
לאחרונה ביקשתי למנף את זכותי להיות עובדת מדינה מן המניין והגשתי בקשה לכוח אדם.
לאחר כחודשיים וחצי חזרו אליי, וטענו כי בכדי לקבל כתב מינוי כעובדת מדינה מן המניין עליי לקבל המלצה מהתמונה הישיר/ה שלי, ולעבור תקופת ניסיון של חודשים מספר.
נראה לי מופרך לחלוטין
מה דעת החוק והתקנות בנושא זה?
היי,
בפברואר עודכנו תנאי העסקתי, באופן חד צדדי, ללא הסכמתי המפורשת, ובמקום עובדת חודשית הוסבתי לעובדת שעתית/יומית.
הבנתי שזה פוגע בזכויותיי הסוציאליות, אבל לא לגמרי הבנתי כיצד?
כמו כן, האם במקרה כזה שמורה לי הזכות להתפטר בדין מפוטרת?
( אגב, לא נעשה רק לי, אלא באופן גורף, לכל העובדים ע"ב שכר חודשי בחברה)
תודה על המענה
היי,
בפברואר עודכנו תנאי העסקתי, באופן חד צדדי, ללא הסכמתי המפורשת, ובמקום עובדת חודשית הוסבתי לעובדת שעתית/יומית.
הבנתי שזה פוגע בזכויותיי הסוציאליות, אבל לא לגמרי הבנתי כיצד?
כמו כן, האם במקרה כזה שמורה לי הזכות להתפטר בדין מפוטרת?
( אגב, לא נעשה רק לי, אלא באופן גורף, לכל העובדים ע"ב שכר חודשי בחברה)
תודה על המענה
שלום,
אני בהריון והמעסיק הוציא אותי ב18.3 ל-60 יום חל"ת, עד 18.5
כעת נאמר לי שהמצב לא מאפשר החזרת העובדים והם בודקים כיצד לפעול, ויעדכנו בימים הקרובים.
בהתחשב בעובדה שאני בהריון, האם מותר למעסיק:
1. לפטר אותי
2. להאריך לי את החל"ת
3. להחזיר אותי בהיקף משרה/ שכר חלקי?
ביום רביעי האחרון אמא שלי הלכה מהעבודה לכיוון האוטובוס על מנת לחזור הביתה מהעבודה. מאחר והיא ראתה כי יש בידיה מספר דקות עד להגעת האוטובוס, היא החליטה לנצל אותן כדי לקנות משהו. היא הספיקה להתרחק מהתחנה רק מטרים ספורים ונפלה על המדרכה וריסקה את היד (שבר עם תזוזה + ריסוק). הוזמן לה אמבולנס בהוראת הרופא ובמיון אמרו לה כי עליה להתאשפז ולעבור ניתוח.
השאלה היא כזאת: האם ניתן לתבוע את הביטוח לאומי בתאונת עבודה? יש לציין כי המחשבה על לקנות משהו נעשתה אך ורק כי היו לה דקות "לשרוף" בהמתנה לאוטובוס שיסיע אותה חזרה מהעבודה לבית. כמו כן, היא התרחקה מטרים ספורים מהתחנה.
נוסף על כן, האם יש מקום גם לתבוע את העירייה על מפגע דרך (האבנים במדרכה לא היו לגמרי ישרות)?
ב3.9.19 יצאתי לחופשת לידה לאחר לידת ביתי.
לבסוף החלטתי להתפטר ממקום עבודתי, הגשתי מכתב פיטורים ב17.3.2020 לצורך טיפול בילדה.
הגשתי תביעה לקבלת דמי אבטלה שאושרה לי רק מה-16.6.2020.
לציין כי אני אחות. עבדתי בבי"ח במשמרותלילה, שבתות, ערב וכד' לפי צורכי המערכת. בתביעה שהגשתי באתר של ביטוח לאומי לא היה לי איפה לציין זאת. רק צויין שזוהי התפטרות לצורך טיפול בילד לפי המכתב התפטרות ששלחתי.
האם מגיע לי לקבלת דמי אבטלה מתאריך מוקדם יותר? אם כן, איך אני מגישה ערעור? האם יש אופציה לבצע זאת אונליין? מה כדאי לציין במכתב ערעור כדי לגרום לכמה שפחות 'סחבת'?
תודה
בן אדם בגיל פנסיה שהוצא לחל"ת לפני כחודשיים ועדיין אין אופק חזרה לעבודה, האם כדאי לצאת לפנסיה בשלב זה? האם אפשרי בכלל לצאת לפנסיה בתקופת חל"ת והאם יש השלכות? אם כן, האם תשלומי הפיצויים ישולמו במלואם?
הבעיה היא שהמעסיק הוא בתחום התיירות והוא נפגע מאוד כלכלית מהקורונה, ככל הנראה הם מתכוונים להציע לבן אדם הנ"ל משרה חלקית במקום המשרה המלאה שהיתה לו לפני. אותו בן אדם לא רוצה לעבוד במשרה חלקית ולא יסכים להצעה הזו מהמעסיק, לכן לפי הבנתו סירוב להצעת למשרה חלקית מהווה התפטרות של העובד ולכן הוא לא יקבל פיצויים כלל אם לא יסכים להצעה הזו.
תודה רבה מראש על פיסת מידעת מעריך זאת מאוד, לצערי אני נמצא כרגע בחו"ל ולא יכול להתקשר לביטוח לאומי או לבצע שיחות מול חברות הפנסיה.
שלום רב
אני נמצא בחל"ת ללא צפי לחזרה , ביקשתי מהמעביד לקבל מכתב פיטורים מפאת חוסר הכנסה והוא כמובן אינו מעונין בטענה שאני בחל"ת ,
יש לציין כי אני מקבל קצבה חודשית מהצבא ולכן אני לו מקבל תשלום מביטוח לאומי עקב הקורונה.
נשאלת השאלה במידה ואני מוצא מקום עבודה אחר האם אני זכאי לקבל פיצויים מהמעביד ?
תודה אבי
המעסיק הוציא אותי לחל״ת וביקש שאעבוד והבטיח פיצוי בשעות עבודה או ימי חופשה כשאחזור מהחל״ת, עבדתי כ65 שעות. בסוף אפריל חזרתי מחל״ת לחצי משרה ושבוע לאחר מכן זומנתי לשימוע ופוטרתי. במהלך השיחות בסמוך להליך הפיטורין ביקשתי לקבל תגמול על השעות, המנהל הישיר שלי הסכים לגבי זה והציע לי התראה מוקדמת של חודש וחצי. לאחר שיחת השימוע הודיע לי המנהל הישיר שאקבל התראה של חודש בלבד ושהעבודה בחל״ת הייתה בחירה שלי. עדכנתי אותו שיש לי תעוד ודרשתי פרוטוקול של השימוע. במכתב הפיטורין נכתב כי מגיע לי תשלום במהלך החלת ושעלי לדווח לביטוח לאומי.
למי מדווחים ואיך? האם זה חוקי לאחר חלת של חודש וחצי לעדכן שבעצם לא הייתי בחל״ת? לא מבינה איך להתנהל. כמו כן אם עבדתי מבחינת המעסיק רגיל אני אמורה לקבל תשלום רטרואקטיבית לא רק עבור שעות העבודה אלא גם עבור החגים וימי השבתון לא? והאם זה שהם ישלמו לי על מרץ ואפריל רק במאי לא נחשב הלנת שכר? איך אני מוודאת שהם ישלמו לי כחוק?
אני עובדת במקום עבודה חצי שנה, נמצאת בהריון חודש רביעי. הוציאו אותי לחלת מה15.3 יש לי ילד קטן בן שנה וחצי שחזר לגן ברוטציה, היום המנהלת התקשרה והציעה לחזור למקום עבודה (לפי החוזה אני אמורה לעבוד 5.5 שעות, חמישה ימים בשבוע)
הסברתי להם שאני לא יכולה, מכיוון שאין איפה להשאיר את הילד ביומים הנותרים, והצעתי לעבוד יותר שעות בימים שכן אגיע,על מנת לסגור על הפער.
המנכל ענה כי הוא מבקש לחזור על פי החוזה עבודה או לחילופין להשאר בתקופת חל"ת. (אופציה לעבוד מהבית לא קיימת מבחינתם)
השאלה שלי, האם הם יכולים לפטר אותי?
ומה זה אומר מבחינתי להשאר בחלת, נשאר לי ארבעה חודשים אבטלה עפ"י מידע של ביטוח לאומי - מה ההשלכות של זה?
אבי פוטר בגיל 71, המעסיק הפריש לו תגמולים ופיצויים לביטוח מנהלים משנת 1990 (בהסכם בינהם) עוד לפני חובותיו מחוק פנסיה חובה. ברצוני לדעת האם היה עליו להמשיך להפריש לו גם לאחר שהפוליסה (מסוג מעורב) הסתיימה והפכה למסולקת (בשנת 2014 שהגיע לגיל 65) עכב תחילתו של חוק הפנסיה חובה שהחל ב2008?
כיום שאבי פוטר הוא ביקש את הפיצויים ששייכים לו והמעסיק טוען שמה שנצבר בקופה זה הסכום שמגיע לו למרות שהוא לא צבר במשך כל השנים שעבד אצלו (42 שנים).
הועסקתי במשרד ממשלתי בחוזה לשנתיים, מרגע התחלתי ביקשתי לקבל את חוזה העבודה מספר פעמים אך קיבלתי אותו רק לאחר תשעה חודשים, כל העניין מתועד במיילים, שאלתי היא האם יש סיבה לתביעה?
קראתי שאם תוך 30 יום לא קיבלתי את החוזה אני יכול לתבוע ללא כל הוכחת נזק.
יש לציין שהסתיימו השנתיים של החוזה לאחרונה.
ולא תבעתי עד עכשיו
מה הסיכוים שבית משפט יפסוק לטובתי בעניין?